Бенки

• 309 966
  • 863
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Доколкото разбрах цената за 1 бенка е около 200 лв., а ако трябва да махна всичките или няколко Rolling Eyes
Моля за съвет към кой специалист да се обърна за консултация  bouquet

Всъщност чак 200 лв на бенка не е. Всичко зависи от вида на бенката и метода на отстраняване. В най лошия случай - ако е голяма и се изрязва със скалпел, после шев (особено ако е вътрешен - такъв като моя, който оставя после незначителен белег) струва към 120 лв + хистологично изследване - 35 лв (желателно, но не задължително). Ако е мъничка - с един шев - махането е 40 лв. Ако пък се махат с лазер - предполагам ще е още по-евтино.
Разбира се можеш да си вземеш направление от личния лекар, и да си спестиш част от тези разходи.
Но най-вече всичко зависи от вида на бенката и метода на махане, който ще ти препоръча дерматолога. Така че първо се консултирай с такъв, а после мисли за финансите.

Аз съм доволна от Попова - Токуда и я препоръчвам. Болницата работи и с направления.
Успех

# 631
  • далечно

Аз съм доволна от Попова - Токуда и я препоръчвам.

какво е първото име на лекарката? тя дерматолог ли е? като се обадя на регистратурата в тази болница, да знам кого търся  newsm78

благодаря предварително   bouquet

илайа, долу-горе колко време отнемат изследванията (платен преглед)?

# 632
Люси Попова се казва и е дерматолог.

# 633
Момичета,вие като ходите на преглед за бенките какво всъщност ви правят?Искам да кажа в какво се състои прегледа.
Извинявам се,ако сте го писали някъде,но темата е много голяма...

# 634
  • Велико Търново/Latitude: 43 ° 32 '47 "North - Longitude: 6 ° 56' 17" East
Здравейте! Не за първи път попадам на темата, но сега съм решила да се заема с моите бенки, затова се обръщам към вас със следното питане:
Някой има ли преки впечатления от Отделението по кожно-венерически заболявания в Транспортна болница? Разбрах, че там диагностицират кожни заболявания без биопсия, чрез ДЕРМАТОСКОП. Моля, ако някой има опит, да сподели.
Иначе ще съм благодарна за координати на дерматолози-онколози в София или Плевен.

Последна редакция: пн, 03 ное 2008, 09:57 от pepi111

# 635
  • София

Аз съм доволна от Попова - Токуда и я препоръчвам.

какво е първото име на лекарката? тя дерматолог ли е? като се обадя на регистратурата в тази болница, да знам кого търся  newsm78

благодаря предварително   bouquet

илайа, долу-горе колко време отнемат изследванията (платен преглед)?

Люси Попова е дерматолог - от сайта на болницата можеш да вземеш телефоните на регистратура Дерматология. Тя е ученичка на д-р Ботев - доста препоръчван в този форум също дерматолог.

След като махнат бенката - хистологичното изследване е готово за 10 дни - резултати казват и по телефона - ако не ти се ходи на място.
Момичета,вие като ходите на преглед за бенките какво всъщност ви правят?Искам да кажа в какво се състои прегледа.
Извинявам се,ако сте го писали някъде,но темата е много голяма...

Ами събличаш се - и ако имаш конкретна бенка, която особено те притеснява я посочваш за да прегледат нея първо - мен ме гледа със дерматоскоп (или както там се казва) - един малък уред с който наблюдава бенките.
Иначе започва от косата и оглежда бенките по цялото тяло. На мен ми препоръча козметика - т.к. кожата ми е много суха, прави нещо като цялостна стратегия за поддържане на кожата - ако искаш разбира се Simple Smile - може да ти препоръча и разни процедури. Преди да ми махне бенката ми я снима, след 1 седмица снима белега - обясни че ми се прави досие - след време да се знае какво е било махнато.

# 636
  • далечно
благодаря   bouquet а преди да махнат бенката, правят ли се изследвания?

питам, тъй като не живея в БГ и ще си ходя само за няколко дни скоро и се чудя дали за толкова кратък период да се пробвам изобщо да мина тази процедура (няколко бенки по краката).

# 637
  • София
благодаря   bouquet а преди да махнат бенката, правят ли се изследвания?

питам, тъй като не живея в БГ и ще си ходя само за няколко дни скоро и се чудя дали за толкова кратък период да се пробвам изобщо да мина тази процедура (няколко бенки по краката).

На мен лично преди това не са ми правили (моята бенка беше гладка и равна с кожата). При мои познати е правена биопсия на бенката (голяма и изпъкнала - като брадавица) предварително, в последствие не я махнаха - така че е много относително. Ако си се насочила към токуда и Люси Попова мога да ти пратя на личния мобилния й - да се консултираш с нея - какво искаш и дали може да стане за времето с което разполагаш.

Поздрави Simple Smile

# 638
докато си бях сега в БГ на мен ми махнаха 6 изпъкнали "бенкобрадавици", т.е. изпъкнали като брадавици и пигментирани в кафяво като бенки с лазер. Преди това бях ходила при 2 дерматолога (тук в германия), които ги преглеждаха с някакъв уред като лупа и казаха,че изпъкналите бенки са само козметичен дефект и не са опасни... та затова ги отстраних с лазер(хистологично изследване е невъзможно при лазер). Към момента чакам да зараснат добре 2-те по-големи рани (по-малките вече не се забелязват, а няма и седмица от премахването им ) и се чудя да слагам ли контратубекс и ако да, кога?защото по-големите ще хванат коричка и аз май не трябва да я махам...

Аз не виждам смисъл да се прави биопсия на бенка предварително, защото така или иначе 1.ако е опасна, ще се маха, и 2. махнат ли я, се прави хистология, т.е. няма смисъл 2x да се плаща  Peace

Забравих да напиша, че преди да ми махнат бенките с лазер, ги прегледа още една дерматоложка  на място и ми предписа пудра и някакво кремче да се мажа след процедурата.

Последна редакция: вт, 04 ное 2008, 11:06 от pepelja6ka

# 639
  • далечно
блгадораря, момичета   bouquet

# 640
  • ... някъде преди лудницата ... до църквата!
Записвам се да следя темата - съвсем скоро ми предстои оператевно премахване на една бенка и ще ми е от полза информацията тук! Като мина процедурата, ще се включа с отзиви!

# 641
МАХНАХ 2 БЕНКИ - ЕДНАТА МИ Я ГОРИХА, ДРУГАТА - ДЪЛБОК РАЗРЕЗ, НЯКЪДЕ КЪМ 8 ШЕВА ИМАМ. КАЗАХА МИ ДА ПРАВЯ КОМПРЕСИ С ЙОД. ПОНЕЖЕ НЕ СЪМ В БЪЛГАРИЯ, СТАНА В ДЪРЖАВНА КЛИНИКА /ВЪПРЕКИ ЧЕ СИ ПЛАТИХ/, ИСКАМ ДА МИ КАЖЕТЕ ДАЛИ ЩЕ ОСТАНЕ БЕЛЕГ СЛЕД МАХАНЕ НА ШЕВОВЕТЕ И С КАКЪВ МЕХЛЕМ ТРЯБВА ДА СЕ МАЖАТ, ЗА ДА СЕ ВЪЗПРЕПЯТСТВА ТОВА. МЕРСИ ПРЕДВАРИТЕЛНО

# 642
както вече писах на мен ми махнаха сега 6 бенки с лазер... по-малките почти се заличиха (2-3 седмици минаха), обаче 2 от бенките бяха с широка основа, и сега си имам розови белези..не знам кога ще изчезнат...мажа ги с контратубекс, но не редовно...
а по-миналата година ми махнаха с изстъргване и после 2 шева една точица на рамото, понеже забелязах, че растеше.. имам си белег, малко светло петно, но тогава не го мазах с нищо..

# 643
Момичета,защо си махате бенките ??? newsm78

# 644
  • София
Момичета,защо си махате бенките ??? newsm78
Защото има опасност да се превърнат в меланом, т.е. злокачествен рак на кожата.

МАХНАХ 2 БЕНКИ - ЕДНАТА МИ Я ГОРИХА, ДРУГАТА - ДЪЛБОК РАЗРЕЗ, НЯКЪДЕ КЪМ 8 ШЕВА ИМАМ. КАЗАХА МИ ДА ПРАВЯ КОМПРЕСИ С ЙОД. ПОНЕЖЕ НЕ СЪМ В БЪЛГАРИЯ, СТАНА В ДЪРЖАВНА КЛИНИКА /ВЪПРЕКИ ЧЕ СИ ПЛАТИХ/, ИСКАМ ДА МИ КАЖЕТЕ ДАЛИ ЩЕ ОСТАНЕ БЕЛЕГ СЛЕД МАХАНЕ НА ШЕВОВЕТЕ И С КАКЪВ МЕХЛЕМ ТРЯБВА ДА СЕ МАЖАТ, ЗА ДА СЕ ВЪЗПРЕПЯТСТВА ТОВА. МЕРСИ ПРЕДВАРИТЕЛНО
Моят разрез е дълъг 2.5 см, но шевът е вътрешен (отвън конец няма) - от 1 месец ми е - имам розова чертичка. За първия месец докторката ми даде една особена лепенка - прозрачна и като желе, залепя се сама за кожата, при къпане си я измивам с вода и пак си я залепям. Използвам само нея и не мажа с нищо. Скоро отивам на контролен и ще махам вече тази лепенка - ще видим дали ще предпише нещо за мазане.
Пак по твърдение на докторката белегът ще избелее и ще стане с цвета на кожата. Но на пипане се усеща леко ръбче - предполагам че то ще си остане.

Общи условия

Активация на акаунт