Бенки

• 309 938
  • 863
  •   1
Отговори
# 660
Бихте ли споделили какви точно са коментираните до тук специалисти - имам в предвид - онколог, онкохирург, дерматолог, онкодерматолог...Личната лекарка иска да знае направление за какъв лекар да ми издаде.
Интересувам се конкретно от специалност и координати на:
д-р Иван Ботев
д-р Люси Попова
доц.Балабанова
Личната би трябвало да ти даде направление за кожен, а той да прецени за къде си.Мен ме прати при хирург, той ми ги изряза, направиха и хистология след това.Мисля, че съм писала някъде в началото на темата.Защо си се засилила веднага към онколозите?!?

# 661
  • София
Днес си замразих една бенка  Grinning . Козметичката ми предложи да я отстрани, като я замрази и клетките умират. За сега изглежда така, сякаш нищо не съм правила, но трябва да се подуе мехурче, после да хване коричка и да падне. Ако не се получи, значи тази процедура не е за моя тип кожа и бенки. Ако се получи, козметичката твърди, че няма да има белег или ще е по-малък от този при отстраняване с лазер.

# 662
Ще ме извините, но няма да мога да прочета цялата тема. Може да е питано някъде за бенките като брадавички. Имам доста такива повечето са ми на вратът, като ги броя около 20 са. Те са малки, различни по цвят, някой са телесен, други малко по-тъмни. Различни са като цяло. Излязоха ми по време на бременностите. Преди това съм нямала такива там. Дали са опасни? Според вас дерматолог ли трябва да ми ги маха? На тях прави ли се изследване после?

# 663
иди при дерматолог, а той ще те насочи към лекар, който да ги махне. По-надолу, в темата има няколко имена на перфектни лекари в тази област. Можеш и направо към тях да се насочиш. Трябва да се изследват, да.

# 664
Ще ме извините, но няма да мога да прочета цялата тема. Може да е питано някъде за бенките като брадавички. Имам доста такива повечето са ми на вратът, като ги броя около 20 са. Те са малки, различни по цвят, някой са телесен, други малко по-тъмни. Различни са като цяло. Излязоха ми по време на бременностите. Преди това съм нямала такива там. Дали са опасни? Според вас дерматолог ли трябва да ми ги маха? На тях прави ли се изследване после?

Тези от бремеността падат сами няколко месеца след кърмененто обикновено. Моите започнаха да падат около година след раждането и когато детето беше на 2г, вече нямах нито една от тях. Първоначално на местата, където бяха останаха лунички, а после и те изчезнаха.

# 665
  • Бургас
Здравейте!Чета и знам.че трябвада отида на лекар за моята  бенка.
Релефна е.голяма колкото 50 стотинки.Като съм се родила е била,като точка.но е пораснала доста.На всякакви други лекари ходя редовно,тоест и на профилактични прегледи,но си признавам, че за бенката не съм ходила.А в същия момент ми пречи,защото постоянно я пазя,да не я закача.Знаете ли каква е процедурата по махането на бенки?

# 666
Дерамтолог трябва да види и да те насочи. На мен също ми махаха една голяма, на лицето. След като я махнаха са си я изследвали. Но нямаше нищо лошо  Wink

# 667
Здравейте, искам да попитам каква е тази процедура по замразяване - аз специално не съм чувала за нея. Какъв специалист и по-точно кой би могъл да ми направи такова нещо?

# 668
  • София
На мен ми я направи козметик(всъщност на табелката пише "доктор", но в козметичен салон, а не в болница). Пусна ми силна струя не знам си какъв оксид и с това се сели клетките на бенката да измръзнат и да умрат  Grinning . Дали има ефект ще пиша след седмици.

# 669
Дали можеш да ми пишеш на "лични" за координати на този кабинет Praynig

# 670
  • T"A
Не бих дала някой, който няма медицинско образование, да ми маха бенките. Преди година и половина ми махнаха една, прави се от пластичен хирург, който след като я отстрани, я праща на хистологична проверка - само така може да се провери дали става дума за злокачествено образувание  Peace Би било жалко да се унищожи без да се знае какъв вид е  Rolling Eyes

Прегледът се прави от кожен лекар, той дава направление за хирург. В моя случай кожният лекар препоръча отстраняването на 3 бенки, но хирургът прецени, че това е излишно и махна само една от тях. По принцип гледат дали бенката има правилна форма и някакви неравности, т.е. петна, промяна в цвета. Тези, които са от детска възраст, не са опасни; докато появяващите се в зряла възраст предизвикват съмненията на лекарите.

Процедурата не е болезнена, защото се прави с местна упойка - не усещаш нищо! Тъй като тази, която на мен ми отсраниха, беше голяма, имах и няколко шева.

Дано не повтарям някого, не успях да прочета всички 45 страници...

# 671
  • София
Сега проверих в сайта, козметичката има няколко дипломи по естетична медицина.

Калинамалина, пощата ти е пълна и не мога да пратя ЛС.

# 672
  • София
Да,  напиша и аз мнение най-сетне. От доста време чета темата и събирам информация.  В крайна сметка се насочих към кожната клиника на ВМА. Вчера там доц. Кадурина и д-р Литов ми махната три бенки от лицето. Две от бузата и една ниско към ухото. Не можеха да се махнат с лазер и ми ги изрязаха. Слагат месна упойка, нищо не се усеща. Сега трябва да нося превръзка, няколко дена, докато не ми махнат конците. Днес бях да ми сменят превръзката и лекарят, който я смени каза, че много хубаво е станало, ще остана доволна. Каза, че след като се махнат конците може да се сложат силикониви конци или силиконова паста (или нещо подобно  Thinking), за да държат ръбчетата и да не остане белег. Ще ми препоръчат и други препарати, за да не остане белег.
Искам да махна още няколко бенки от тялото (може би 6-7). Не може да стане всичко наведнъж, някои ще могат да се махнат с лазер, други пак трябва с изрязване. Много ме беше страх преди процедурата, особено поради това, че бенките са на лицето. Имах чувството, че ще припадна в чакалнята, пък то не беше нищо страшно.  Mr. Green Сега и преди лазера ще трябва да треперя обаче, каквото съм шубе.

Mentha - Наистина трябва да се изпрати бенката за хистологично изследване след премахването и, подкрепям мнението ти.  Peace

Това е от мен за сега, когато имам повече впечатления от това как върви заздравяването ще пиша.  Peace

# 673
Днес дерматолога ми ме насочи към хирург за премахване на една бенка. Тя ми е точно на гърба и се дразни там от сутиена. Даже и се зачервява малко. Много ми е притеснено сега, като прочетох какви работи могат да доведат тези бенки. От самата процедура поне за сега не се притеснявам, а после от резултата. Мисля след нова година да ходя да я махнат, до тогава сигурно постоянно ще я мисля.  Sad

# 674
  • T"A
meril, не се притеснявай излишно  Peace Моят хирург (който отказа да махне и трите ми бенки, а само една) ми обясни, че дерматолозите превантивно препоръчват махането на повече бенки - един вид застраховка - на принципа по-добре да се махне и тази, която е доброкачествено образувание, отколкото да се рискува и да се остави някоя, която може да се окаже злокачествена... Въпросният хирург беше начетен човек, уважаван професор, и аз му вярвам  bowuu
Най-важното е, че си предприела тази стъпка  Hug А, ако можеш, не го отлагай  Peace

Общи условия

Активация на акаунт