Бенки

• 309 935
  • 863
  •   1
Отговори
# 675
моми4ета доста се притесних от казаното до тук.Аз имам две бенки кафяви на цвят,съвсем леко изпъкнали,но едната запо4на да изсветлява и да се смалява около нея се образува бяло ореол4е и постепенно бенката стана цялата бяла и се скри.Сега е само бяло петно на мястото където беше самата бенка.Някъде 4етох 4е така ставало,когато бенките из4езват.Искам да попитам според вас има ли повод да се притеснявам???

# 676
meril, не се притеснявай излишно  Peace Моят хирург (който отказа да махне и трите ми бенки, а само една) ми обясни, че дерматолозите превантивно препоръчват махането на повече бенки - един вид застраховка - на принципа по-добре да се махне и тази, която е доброкачествено образувание, отколкото да се рискува и да се остави някоя, която може да се окаже злокачествена... Въпросният хирург беше начетен човек, уважаван професор, и аз му вярвам  bowuu
Най-важното е, че си предприела тази стъпка  Hug А, ако можеш, не го отлагай  Peace

Дано да е така Hug А по принцип за колко време излизат резултатите след това от изследването на бенката? Или зависи къде ще се прави newsm78

# 677
Мисля, че за две седмици.

# 678
Когато решихте да се подложите на операция, бенките бяха ли променили формата или вида си. 

# 679
При мен, да.

# 680
Когато си оперирах една голяма релефна бенка, тя не се беше променяла видимо, но след като я махнаха и изследваха казаха, че е било по-добре че съм я махнала. Имам още 2-3 подобни бенки, но не ми се занимава пак с операции... newsm78 ooooh!

# 681
Аз пак да питам нещо  Simple Smile Ходих при личния лекар, и му казах, че съм ходила на дерматолог за бенките и , че тя ми е препоръчала направо при хирург да отивам. А той пак ми даде направление за  дерматовенеролог newsm78 Сигурно там вече ще ми дадат за някъде другаде newsm78 Ако има някой от Стара Загора занимавал се с това ще моля да ми пише че този кожен денспансер незнам къде да го търся

# 682
И аз имам въпрос, с какво могат да се третират леко вдлъбнати, розови белези от махане на бенка/ пигментация с лазер, на лицето са. От извършването на манипулацията е минал месец вече. Доколкото четох в нета повечето от мазилата, които се препоръчват са за изпъкнали, а не за вдлъбнати белези  Thinking

# 683
AniSim най-добре да се посъветваш с лекаря, който е махнал бенката. но мисля, че contractubex няма да ти навреди.

# 684
  • София
И аз имам въпрос, с какво могат да се третират леко вдлъбнати, розови белези от махане на бенка/ пигментация с лазер, на лицето са. От извършването на манипулацията е минал месец вече. Доколкото четох в нета повечето от мазилата, които се препоръчват са за изпъкнали, а не за вдлъбнати белези  Thinking

И според мен трябва да се посъветваш с лекаря, който ти е махал бенките. ОТ операцията на моите също мина почти месец, другата седмица ще ходя на преглед и тогава лекарят трябва да ми препоръча с какво да се мажа. Иначе в нета съм чела също за други мазила, по-хубави от Контратубекс, но да видим какво ще ми кажат.  Thinking

Искам да те попитам нещо - как са процедира при махането на бенките с лазер? Моите на лицето трябваше да се махнат хирургически, няколко пъти ходих на смяна на превръзките, после специални лепенки носих и около 2 седмици не съм мокрила раните. При лазера по същия начин ли е - т.е. за превръзките, немокренето с вода?

# 685
Май ще го търся..., лошото е че е много зает и понякога с дни не си дига телефона, по принцип мен дори не ми назначиха и контролен преглед, само ми дадоха указания какво да правя до падане на коричките и ми казаха около месец- месец и половина да пазя много кожата от слънцето.

Иначе с лазер, зависи предполагам от големината на третираното място и къде е разположена бенката. Аз не съм имала превръзки, само третирах с антибиотичен спрей раничките докато хванат коричка и после с епителизиращ крем докато паднат коричките. Пазех ги от мокрене докато хванат корички, после внимателно измиване, но при всички положения си мисля че манипулацията с лазера не е толков травмираща, като хирургическата ексцизия  Peace 

Само да добавя, за немокренето на мен би бяха казали че даже на следващия ден може да се вземе душ, но мен си ме беше страх и като превенция гледах да ги пазя раните колкото е възможно повече.

Последна редакция: пн, 12 яну 2009, 12:46 от AniSim

# 686
  • Варна
Здравейте, момичета! Синът ми има изпъкнала бенка, която иска да махне. Скоро ще ходим на преглед при онкодерматолог. От Варна съм и търся съвет за лекар. Прочетох за д-р Дюлгеров, но не знам дали е добър. Ще моля, ако някой има информация да  ми препоръча някой.

Другото, което ме притеснява е болката, която трябва да се изтърпи- ако се маха хирургично или с лазер. Прочетох, че се слага местна упойка, но след като изтече действието й продължава ли да боли? Трябва ли да се вземат болкоуспокояващи? За колко време? Марлята всеки ден ли се сменя и колко време се носи? Rolling Eyes

Много ми станаха въпросите, но ще се радвам, ако получа информация.

# 687
При мен нямаше болка. Конците ми ги махнаха на 5-тия ден, за това време 2 пъти сменяха марлята и мажеха с някакви лекарства, за да не пия антибиотици. След свалянето, носих още 2-3 дни марлята.

# 688
  • София
vstan - относно хирургическото махане - няма никаква болка. И аз от това се притеснявах, но не почуствах абсолютно нищо, само нещо като придърпване. Не е имало и болка след това.  Peace Но пък такъв страх и такова сърцебиене преди процедурата ме гонеше... Laughing

# 689
И двете страници, които прочетох, са ми достатъчни.
У нас всички са с бенки. На мен постоянно ми се появяват нови. ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт