Планинарчета или морячета стават МЛАДОСТките ни юначета!

• 17 977
  • 301
  •   1
Отговори
# 180
ооо,супер,бенайтед Hug наистина ли може да го затварят Shocked Confused  то основната му мисия за нас е адаптацията ама и друг път е удобно...

ами сигурно утре ще ходим, но незнам в колко точно newsm78 а пък точно утре ще съм с мъжо и ще я оставим, а ние д аобикалаяма, та няма да се застоим... може в петък - тогава ще съм сама Peace ако не се наканя тогазва да се смъкна до мл1А, ама много далеч, а и защо да сменям обстановката Rolling Eyes

# 181
  • нейде там, където ....
В нашата ясла днес имаше разместване и в стаята, където бяха до петък, днес бяха първа група, като никой не ни уведоми за размяната. Повечето деца - познати, разбира се. Даже влязохме, ама после се разбра, че сме за друго място. Не ни оставиха, а нямаше да ни е зле. Хем при госпожите на баткото, ама ...
Ще се пробваме за народните танци. Идеята ми харесва. И мястото ни е удобно.

# 182
Мами, аз пак се включвам с въпрос. Има ли нещо подобно: за изследването на изпражнения, че било безплатно само до 2г и ако детето е навършило 2г (в нашия случай 2г5м) се плащат 30 лв за да се направи  #Cussing out

# 183
Няма логика сякаш. Педиатъра ли ви го каза?  Thinking

# 184
Няма логика сякаш. Педиатъра ли ви го каза?  Thinking

Тя ми го каза, ама аз в нейните думи се съмнявам. Само чакам декември и я сменям  #2gunfire Тогава ще ви питам за добър педиатър в Младост (най-добре в 25ДКЦ)  Mr. Green

# 185
По принцип до 3г. всички прегледи и изследвания трябва да са им безплатни!

# 186
  • Ланкър, планините Овнерог
Миналата година правих такова изследване на Констанца(беше на 5.9г) и платих само потребителска такса.

# 187
Ейййййййй, най-после добавих всички нови мамета, които са си дали данните. Имаше още 2 нови попълнения, но не са казали почти нищо за себе си и за това не съм ги включила / дори незнам в коия част на Младост живечт за да им сложа именцата поне на 1ва страничка/.
Днес имаме рожденик забелязах! Един малък Виктор, който днес става на цяла 1 годинка  newsm59! Да е жив и здрав и да расте щастлив и обичан  newsm67!

# 188
benighted, аз съм в Младост-4, дъщеря - Кристина, родена на 07.03.2006г. Друго инфо трябва ли ти, за да ме включиш в списъчето Simple Smile

# 189
  • София
Мами, аз пак се включвам с въпрос. Има ли нещо подобно: за изследването на изпражнения, че било безплатно само до 2г и ако детето е навършило 2г (в нашия случай 2г5м) се плащат 30 лв за да се направи  #Cussing out

Днес съм точно на такава вълна. Една много близка мама днес ходи да иска направление за изследвания за яслата /детето и е на 1г. и 5м./ и се оказа, че трябва да си плати почти всичко. ЗК поемала само по едно изследване от някои видове на година и например ПКК ще трябва да си я плати, защото вече тази година е правена на детето /рутинните изследвания на 1г/. За изпражненията пък поемала само веднъж на 2 години и някакви такива глупости. Общо взето почти за нищо не е получила наравление и изследванията ще и излезнат около 40-45 лв. И тя беше много ядосана като теб. Става въпрос за 25-та п-ка.

Честито на всички именници и рожденници от близките дни! Hug

# 190
  • нейде там, където ....
Аз знам от нашия педиатър, че до две годишна възраст Здравната каса не покрива чревните изследвания, освен ако детето не е лежало в инфекциозна болница. Някои лекари пишели направления за тях, но при една проверка, от страна на касата, може да им бъдат наложени санкции. На 2 години и половина, се правят такива задължителни, профилактични, по касата - това е пак от него.

Живеем в Младост 1 от скоро и като се преместихме мислех да го сменя, но се оказа, че сега сме съседи. МЛАДОСТките ми юначета са две, на 6 и на 2 години. Малкия ходи на ясла в Мусагеница, но се надявам да се премести в квартала, а баткото ще е съученик на хубавицата на Гита Ог   bouquet

# 191
а кой от вас е ходил в кикирики? че се чудя какво, а наскоро минах и беше запечатан newsm78

# 192
  • София
Гита, разгледахме снимките, Емма е много сладка, и тоалета ви е много хубав, откъде го взехте (от Бамби ли - защото аз исках да го купя за едно бебенце, което кръщавахме, но нямаше неговия размер  Confused )

Много благодаря  Blush А дрешките са от един магазин в ТЦ Булевардът при Пътеките. На 2ет(така мисля)-ВИП бейби се казва, но цените не са ВИП, а повече от нормални  Crazy Че когато пазарувахме, уцелихме и намалението  Mr. Green

От тук съм останала с впечатление, че радос е намерила костюм за малки шафер във ВИП бейби и онзи ден ходих да търся  ooooh! Реших, че или продавачката е нова, или ме метка, че никога не са имали момчешки костюми  ooooh!
В събота сме на сватба - някой да знае къде да намеря костюм или е загубена кауза?

# 193

Днес съм точно на такава вълна. Една много близка мама днес ходи да иска направление за изследвания за яслата /детето и е на 1г. и 5м./ и се оказа, че трябва да си плати почти всичко. ЗК поемала само по едно изследване от някои видове на година и например ПКК ще трябва да си я плати, защото вече тази година е правена на детето /рутинните изследвания на 1г/. За изпражненията пък поемала само веднъж на 2 години и някакви такива глупости. Общо взето почти за нищо не е получила наравление и изследванията ще и излезнат около 40-45 лв. И тя беше много ядосана като теб. Става въпрос за 25-та п-ка.

Честито на всички именници и рожденници от близките дни! Hug

Днес ще звъня на Ячева да я питам подробно защо трябва да си плащам изследванията. Какви са тия глупости, един път - два пъти. Ако има клинична пътека за тези изследвания, какво значение има колко пъти е имало нужда да се направят изследванията. 50лв не са проблем да ги дам за изследвания, но въпросът е принципен. Ако исках да си плащам всичко, щях да ида при частен педиатър.  #Cussing out  #2gunfire Освен това се оказа, че трябва да направя тест на Васерман, понеже детето няма 3г. Каква е тая логика? Ако имам сифилис (недай си боже) и детето ми е навършило 3г, по-малка ли е вероятността да се зарази  #Crazy

Ниночка, Кикирики  е много близо до нас. Ходили сме там през зимата. Не е върха на сладоледа, но става, ако нямаш избор за нещо прилично наблизо. Докато бях по майчинство това беше единствената ми възможност през по-студените дни да си изпия кафето на спокойствие. Та от тази гледна точка - бива. Може да правят ремонт сега. Не съм имала скоро път натам.  newsm78

# 194
Данче-Калпазанче, костюми за момченца има на Пиротска в началото горе-долу е магазина, в ляво (малкия Цум ли му викаха, нещо такова). Ето костюма, който купих за племенника ми на 2 г. Има различни номера и цветове. Успех!

simba21, за васермана е абсолютно така - за ясла (те. деца под 3 г.) се изисква според наредбите, а за детска градина  - не. Може и да няма логика, но както знаеш са към различни министерства и с различни наредби.  Peace

За клубчета - гледам, че в Младост 1А ще отварят ново, в момента го ремонтират, "Слон-балон" пише отвън на стъклото. Моята съм я водила само в "Страната на чудесата" досега, защото ми е в блока и ми е много удобно. А лятото предпочитам да играе на открито.

Общи условия

Активация на акаунт