МАРТенските ни хлапета сладко хапват си пюрета!

• 12 887
  • 288
  •   1
Отговори
# 45
аз я слагам на горе, я си пада  Laughing
намажи зачервенкото с реванолче, и така на всяко сменяне на пампа
смени и марката, явно не попиват добре Peace
намажи и с кремче бочко

# 46
На моя му я държа на долу,за да не се напикава извън пампа.Под пишлето му мажа с крем Бочко,и не се зечервява.Иначе ползвам памперси Слийп енд плей.
Вие по колко пъти на ден къпите детето.Аз по два пъти много често.Защото много се поти и за това го къпя и на обед и вечер.

# 47
Еми ние сми с Памперс, тук няма по-добри или поне така си мисля  newsm78
Иначе го намазах с Бочко, пък ще видим - явно и от жегите им се запарва всичко. А когато го изакам в легена, и се изпишка го оставям по слипче и на подлаганчето. Мнооого му е кеф на милият че е без памперс, след това със зор слагам памперса.

# 48
Cveti , аз също ползвах "Памперс" в началото, защото винаги съм ги считала за най-добрите. Обаче Поли се зачерви много и докторът ми каза да ги сменя. Опитах няколко марки и накрая се спрях на "Хъджис". Откакто е с тях, дупето на Поли е розовичко като ... ами като бебешко дупе.  Wink

# 49
Цвети, аз винаги я слагам надолу... понякога в бързината ако я оставя нагоре, задължително после се напишква извън памперса. Мажа с Бочко почти всеки път като сменям наакан памперс. При нас пък се образува нещо беличко на сгъвката от вътрешната страна... дали е от кремчето?  newsm78 За памперса - аз позлвам Huggies. Чувала съм за Libero добри отзиви, но за Pampers по-скоро оплаквания.
А кои бяха майчетата, които се пробваха с ЕБХ? Споделете докъде стигнахте и как се справяте? Тия дни се замислих дали да не се пробвам и аз. Но се опасявам, че трябва доста постоянство, а аз не съм от най-търпеливите и постоянни  Blush
За постоянното внимание... и аз съм в кюпа  ooooh! А да не ви разправям каква картинка съм в парка! Като луда калинка!  Crazy Много трудно заспиваме... хем ни се спи, хем се въртим и не можем и не можем, мрънкаме, хленчиме, последната фаза е рев... Аз гледам преди да се изнерви тотално да го взема, да го унеса... като почне да се унася, бум в количката и газ по ръмбавите пътеки...  hahaha Понякога действа  Laughing Но понякога не  ooooh! Онзи ден и аз се прибрах ревяща от парка  Cry
После прочетох това http://www.biberonbg.com/info/plach.htm относно ревливите периоди.
За капак започнахме и да повръщаме. Уж го държа изправен, за да се оригне, а той връща поръчката.  ooooh! Вече се храним и по-кратко. Първо си мислих, че е от жегите и хапва по-малко, но сега се чудя дали просто е започнал да се храни по-бързо - същото количество, но за по-кратко време, и стомахчето да не му е свикнало?!  newsm78
Някой има ли подобен проблем като нашия?

# 50
И аз почнах пюретата - на Ганчев, първо и дадох банан но никак не и хареса (и каката не го харесваше, тя и до сега не оптива), но днес и дадох кайсия и си хапна 3-4 лъжички. Много са ми смешни като незнаят как да го преглътната а вадят езика да го гласят за сукане  Laughing Каката седи до мен и я бърше като го изкара абе голям майтап е това хранене  Laughing
eee мацки поздрави оТ панагюрище!!!
друго си е при мама!!!
МАМА МИ Е ОТМЯНА !!!
И аз си отивам след една седмица при мама - супер ще ми е, ще ми слагат масата, ще ми вдигат масата ,ще ми чистят  bowuu чакам с нетърпение да мине седмицата.

# 51
Eй, че ви завидях за ходенето при мама...Мен от 18 годишна вече никой не ме е гледал/глезил Confused
Мнооого съм независима Mr. Green

Аз пишето не го нагласям - оставям го, както си застане. От Памперс за сега нямам оплаквания - само розови бебешки дупенца Grinning
По въпроса за момченцата, в ефира има сор дали трябва да се забелва и чисти или не.... Аз при баня го забелвам леко и го измивам колкото може, без да го насилвам. Така ми препоръча педиатърката.
Вие как практикувате?
Мамите с по-големи момченца споделете опит плииз.

Ралид, кайсията не беше ли алергизираща.....

# 52
Здравейте и от нас!Честити месечинки на малките съкровища!
  CrazyПри мама и тате наистина е много хубаво!Велизар заплаква и...има някой друг,който да го погушка освен мен!Хапвам на корем страшни вкуснотийки(мама е страшна готвачка)!
Съжалявам за неприятните изживявания на мамите и бебетата в София!Идва ми да вляза в Народното Събрание и #2gunfire подред Twisted Evil!!!
Аз от 2 дни съм отскубнала едни моркови от градината на баба и още се колебая дали да му дам 2 лъжички сок,а гледам ,че някои от вас хапват пюренца вече(ама е сладко на Диана бебочето!)
От 2-3 дни е все гладен,жаден,все на гърдите ми виси ooooh!,добре,че има изобилие от кърма,защото за вода не иска да чува.Иска все на ръце,за което обвиних татито,а после прочетох статията Joy ThinkingНе е лесно да си мама...,но е толкова прекрасно!
Спокойна нощ ви желая!

# 53
Без конкретна посока,както си застане. И да я сложиш нагоре тя си се премества, защото памперса не прилепва плътно Wink
И аз така Peace Иначе ползвам Sleep&Play на Памперс и съм много доволна, вече повече от месец не се е случвало да пропусне пампа. На всяка смяна на памперса мажа с Бочко. Иначе и при нас се е случвало да се зачерви върха на пишлето и бързо го оправих с отвара от тетра Peace
За постоянното внимание... и аз съм в кюпа  ooooh! А да не ви разправям каква картинка съм в парка! Като луда калинка!  Crazy Много трудно заспиваме... хем ни се спи, хем се въртим и не можем и не можем, мрънкаме, хленчиме, последната фаза е рев... Аз гледам преди да се изнерви тотално да го взема, да го унеса... като почне да се унася, бум в количката и газ по ръмбавите пътеки...  hahaha Понякога действа  Laughing Но понякога не  ooooh! Онзи ден и аз се прибрах ревяща от парка  Cry
Shushonka, ние сме същата картинка от седмица-две насам. Всъщност аз имам чувството, че при нас се редуват тези периоди, ако един ден сме тихи и кротки, на следващия ела та гледай Whistling
В такива моменти и аз да си призная, от омаломощение си поревавам.
За забелването-педиатърката онзи ден ни показа как става и сега по време на баня /че в водата май по-лесно става/ и аз придърпвам лекичко, но все в страх да не го заболи, милото Rolling Eyes
Криси, по обед пак вдигна т-ратура /кво беше тва чудо с тази пуста ваксина, този път незнам Tired/, пак му дадох Панадол и му направих студени компреси на челцето и вратлето, та оттогава-да чукам на дърво, сме ок. А и покрай т-ратурата в комбинация с жегите навън, изпи повече от 100 мл. водичка.
П.С.nonka26, при мама е най-добре Peace

# 54
  • София
   Това е постнато от съпруга на Radi^ и реших да го преместя тук.

"здравейте на всички аз съм бащата на оги гулев. Много поздрави на всички от Радослава, тя е все по добре и само ме тормози да вляза във форума да ви предам поздрави. Тази вечер ще има интернет в стаята и щте ви пише с подробности"

Аз май нещо съм пропуснала. Дано Ради да е добре и да се включи по-късно.    Hug
Аз също го видях и се зачудих какво се е случило с Ради и защо е в болница. Дано да не е нещо сериозно Praynig! Очакваме включване! Hug
 Отчет от нашата консултация- 6800 кг и 61 см. Т.е. наддала е със 700 гр и пораснала с 3 см. Добре хапва хайванчето Laughing. Сложиха ни втория Пентаксим, цял ден нямаше проблеми, но преди лягане и премерих температурата и беше 37,2 (извадила съм 5-те деления). Дадох Панадолче, дано да не се наложи да давам повече. Иначе днес сигурно е яла 8 пъти- през 1-2 часа огладняваше. Сега съм буквално изцедена Rolling Eyes

# 55
  • София
И аз не съм доволна от 3-ката на Памперс, докара ни много гаден обрив  Close. Сега сме на Хъджис и всичко е ОК.
Аз се опитвам с ЕБХ-то, но ей така, по-скоро за мое забавление, не се впрягам излишно, но пък страшно се кефя като уцеля момента  Mr. Green
Пишлето го слагам все нагоре, но има логика, че то не си стои така в хлабавия памперс  newsm78
Моят хубавец и той взе да повръща всеки следобед, идея си нямам от какво е, но и със сигурност започна да яде много по-бързо, понякога чак не сварва дъх да си поеме и се задавя. Чудя се как да го успокоявам по-бавничко да я кара  Thinking
Аз винаги след ваксина давам Панадол превантивно, защото много ме е страх да не вдигне висока температура.
Айде лека нощ, че Вили най-накрая заспа и е мой ред  Tired

# 56
Мноого ме мързи, но като че ли трябва да се надигна, измия и да се дотътря до леглото....Лека нощна мами и бебенца!

# 57
Здравейте мамчета,какво трябва да направя за да има снимка и на мойто бебче в началото на темичката,или слагате само на майките които са по-отдавна във форума?
Целувки от мен и бебе Ивче. Heart Eyes

# 58
Шушонка Натали вчера повърна доста,а уж не яде много продължително време и след 15 мин. искаше да суче пак  newsm78 на следващото хранене пак повърна,но по-малко,а пак не яде дълго време и след малко пак искаше да цока,незнам  Thinking
Аз заспах в 22.30 и помолих мъжо да ме събуде след 1 час да се изцедя и преди малко се събудих а той спи.Изцедих се и туко що Натали се събуди много странно дано не е гладна отдавна не се будила по това време.
Лека нощ

# 59
Какво е ЕБХ? newsm78
Shushonka, с повръщането и ние имаме проблем. Тъкмо почнах да мисля, че сме преодоляли рефлукса, но от 1-2 седмици Дея започна да връща по малко храна, след всяко хранене. Реших, че преяжда, но и със значително по-малко количество, пак повръща, при това най-често пресечено мляко. И на мен ми мина през ума, че може да да е от по-бързото ядене - 150 мл. изпива за около 5 минути, но ако се съсредоточи и не се върти бясно във всички посоки, може и по-бързо. Като се сетя в началото, че 30 мл. ги ядеше по 15 минути и ми става едно токова мило.
Миналата седмица водихме Дея на ортопед, за да видим как са се развили ставите. Пред кабинета чакаше едно едномесечно бебе и изглеждаше потресаващо малко в сравнение с Дея. Интересното е, че то се е родило със половин кило по-тежко от моята Джуджана, което значи, че Дея на един месец е изглеждала още по-мъничка. Всички около мен повтарят, че се забравя колко малко е всъщност новороденото, а аз ги слушах доста отегчено, защото все още смятам бебчето си за мъничко и крехкичко, точно като новородено, а и смятах, че е рано да забравям каквото и да е било. Но се оказа, че съм забравила и че въобще не си давам ясна сметка, колко много е пораснала. Наистина е много интересно да се видят две бебчета на различна възраст, легнали едно до друго.

Много се радвам, че Ради е добре. Имам спомен, че споменаваше за някаква операция, която и предстои, но не помня да е писала подробности.  Надявам се скоро да се включи и то не от стаята, а от вкъщи.

Общи условия

Активация на акаунт