Майчета за февруари в нова темичка събрани

• 22 828
  • 295
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Здравейте, момичета Simple Smile
Не съм писала скоро, но нямах нет за съжаление.
Миналия петък на 04.07 бях на лекар, но за съжаление нищо не се видя, доктора каза да отида тази седмица и аз си записах час за 11.07. Надявам се тогава вече да се види.
Иначе след имам всички симптоми - няма сутиен, които да ми става вече  Embarassed
Имам чувството, че коремчето ми е наедряло, не търпя никакви тесни панталони и поли, става ми зле понякога, но не повръщам.
Това е засега, надявам се в петък след лекаря да има какво друго да ви пиша  Hug

# 136
Оп, сега видях още една бургазлийка тук и най-накрая се реших да се запиша при вас. Привет на всички! Досега само ви чета, но вече смятам и да споделям по някоя и друга радост или болежка. Та терминът ми е за 13.02.2009г. - второ дете. И да се оплача - адски ми се спи, не беше така с първото, но сега умирам за сън - ако ме оставят изобщо няма да се събудя. Надявам се в най-скоро време да се оправя, де...
Сега отивам да си направя линийка за бременност и съм готова.

# 137
Carbo,честито!Направо ме разсмя!За много мъже този момент с предлагането на брак е нещо като морски таралеж в гащите. LaughingНие вече живеехме заедно като забременях първия път и питам мъжа ми"Сега какво?Ще се женим ли?"Мен нещо ме стряскаше тази идея по принцип.А той:"Ами,ти каквото решиш.После да не кажеш,че съм те притискал".....та излезе,че май аз му предложих..... newsm78

# 138
  • София
Jessika123, ще се види... няма къде да ходи Simple Smile

dida_p, честито & добре дошла Simple Smile

naiema, толо, мерси милички, но аз се надявах на нещо по-романтично.. особено като си го знам таткото колко много ме обича и какво е правил до сега... явно наистина е много шашнат...
Аз все пак нищо не казах де... само се засмях... Хич не искам само подпис.. после ще имаме други приоритети никога няма да направим хубава сватба... предпочитам да изчакаме да дойде бебо и аз да си върна килцата от няколко години преди да срещна таткото Grinning и чак тогава Simple Smile

# 139
Относно утрогестана-само на мен ли са ми казали да го пия?То и в упътването е указано вагинално приложение при бременни...Аз го пия 4 пъти по 1.

И аз предишни бремености го пиех но 2 пъти по 1т.

и аз го пия 2х1, при кървене 2х2, доки каза да го пия до 14 г.с.

# 140
Оп, сега видях още една бургазлийка тук и най-накрая се реших да се запиша при вас. Привет на всички! Досега само ви чета, но вече смятам и да споделям по някоя и друга радост или болежка. Та терминът ми е за 13.02.2009г. - второ дете. И да се оплача - адски ми се спи, не беше така с първото, но сега умирам за сън - ако ме оставят изобщо няма да се събудя. Надявам се в най-скоро време да се оправя, де...
Сега отивам да си направя линийка за бременност и съм готова.
Добре дошла при нас   bouquet Желая ти лека и безпроблемна бременност!
 Аз съм с първа бременност след 6 годишна борба със стерилитета.Посещавам моя гинеколог в Пловдив,но той ме съветва да си избера и такъв в Бс.Моля те дай идея към кого да се насоча!Нямам добри впечатления към лекарите в града за съжаление.Една мама ми даде координатите на гинеколог в Айтос от когото е много доволна,но ще се радвам и на твоето мнение.Може и на лични Wink

Аз приемам утрогестана вагинално до края на 12 г.с.

# 141
здравейте момичета   bouquet
аз съм от априлките 2008  Simple Smile
виждам ,че обсъждате много важен въпрос за феталната морфология ...........предполагам някои от вас са чували за Станиславчо .......
ето направо темата която обещах на Барби да пусна заради нея ,заради бебенцето и ,заради всички нас и вас които сляпо се доверяват на доктори ............а кабинета на доктор Марков е интересен да направен е за глупаци дето не са виждали LSD  монитор  #2gunfire (включително и мен в това число която бях много запленена от техниката в кабинета )  Confused  Confused  Confused
ето и темата
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=312815.0

# 142
За феталната моргфология - най-рано може да се прави в 11 г.с. може да се прави и с вагинален ехограф - ако доктора е оправен. Дори и на 4Д ехограф да се отиде, снимките , които се правят на бъбречета, измерване на носна кухина са 2Д. Препоръчва се в 11 г.с. защото тогава най-рано може да се установи аномалии и да се реагира - да не дава Господ  Praynig
За биохимичния стрийнинг - прави се в 15 г.с. и е по желание, докато феталната е за препоръчване.
Аз мисля да си направя САМО фетална морфология и ако всичко е наред, да не си правя биохимичния стрининг.....

На някой правиха ли му вече кръвните изследвания...много страници се изписаха и ми се губи  newsm78 ....дали някъде не пише в коя седмица, какви кръвни изследвания се правят?
 Аз съм с отрицателен резус фактор и както виждате от линийката ми, това ми е втора бременост и въобще не съм наясно дали са му били някога Анти Д гамаглобулин (ако така се пише де  newsm78 )...но доки каза, че ще ми пусне изследванията чак в 11 г.с.....

п.с. пускам постинга си, преди да съм отворила линка даден в предишния постинг

# 143
Cenitelkata,шокирана съм от разказа ти,но означава ли това,че отхвърляме съвременната медицина?И нали не смяташ,че ме е впечатлил LSD монитора?!Не мога да повярвам,че не е установена нито една от многото аномалии,но то зависи и от това кога е било изследването и на какъв етап се визуализират съответните малформации..Незнам..ще ми се да има логично обяснение.Има разкази и за лекарски грешки при самото раждане,но така или иначе сами не можем да родим...

# 144
Cenitelkata,шокирана съм от разказа ти,но означава ли това,че отхвърляме съвременната медицина?И нали не смяташ,че ме е впечатлил LSD монитора?!Не мога да повярвам,че не е установена нито една от многото аномалии,но то зависи и от това кога е било изследването и на какъв етап се визуализират съответните малформации..Незнам..ще ми се да има логично обяснение.Има разкази и за лекарски грешки при самото раждане,но така или иначе сами не можем да родим...

Съгласна съм с тебе ,но нали виждаш....... призива на Барби е да не вярваме сляпо на всички доктори а винаги да чуем още едно мнение ,иначе на фетална морфология тя ходи мисля че във втория период (не помня точно но мисля ,че беше от 18 до 22 седмица ) Embarassed  Embarassed  Embarassed тогава се е виждало
момичета не искам да ви плаша много съм далеч от тая мисъл ,влязох тук за да споделя с вас какво е станало найстина както  ТОЛО казва не е възможно нищо да не е видял  Confused  Confused  Confused и все пак това е съдба за съжаление.
извинявайте много ,че ви писах
лека бременност ви желая с невероятно леки раждания и ревливи резултати   bouquet

# 145
  • София
mother-of-pearlS, за изследванията.
Аз имах положителен тест в неделя /това беше на 22 юни; май съм била в средата на 8г.с./, в понеделник бях на доктор за установяване на бременността, в сряда си взех направление за Ж.К., в петък се записах и ме видяха на ехограф, в понеделник ми пусна изследвания:
кръв /имаше и за HIV, въпреки че никой не ме пита разрешавам ли/
урина
микробиология
цитонамазка /от нея никакви резултати не съм видяла още Simple Smile/

Всички резултати останаха при док, че нали картон ще ми прави, така че няма да мога да ти изброя какво точно имаше...

# 146
За цитонамазката искам да те попитам - на мен когато са ми взимали (небременна) винаги след ден съм прокървявала по малко - то е и нормално, знам...и сега ме е страх да си правя....

# 147
За всички ни, които се чудим кога, какво...

http://www.doctorbg.com/page.php?id=13687

# 148
  • София
mother-of-pearlS , аз никога не съм прокървявала от цито до сега.
Този път отидох за кръв и урина след гинекологичния преглед и яко се сащисах, когато в чашката имаше и червени следички...
Но това... зацапване ми мина до следобеда и реших, че е от по-грубо отношение на док...
на другия път го попитах и той ми каза че най-вероятно е било от възпалената лигавица от гъбите
От тогава не ми се е случвало, така че вече съм го забравила даже..

Но пък на няколко места прочетох, че някои мами се притесняват от гинекологичен преглед в ранните месеци, както и от цито- и др. намазки...
Може би ако бременността е проблемна или както е при теб - кървене при цито... е хубаво да се изчака... но най-добре ще ти каже доктор...

# 149
  • Sofia
Толо, много ти благодаря за инфото! Лошото е, че от всичко прочетено съвсем се шашнах кое кога се прави, а още по-лошото е, че вече е абсурд да се вместя за ФМ в 11-13 седмица - никъде няма свободен час! Sad Сега ще се опитам да се запиша при д-р Димитрова във "Фемина" за изслдването през втория триместър. А така не обичам от толкова рано да правя планове....Sad
Оффф, така е като раждаме за първи път на дърти години Simple Smile Да си бяхме по-невежи - по-добре!  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт