Кипърски летни шедьоври 10

• 19 241
  • 286
  •   1
Отговори
# 75
Добър ден и от мен.Пепитка сложила кафенцето,Катето-сладкишчето(както винаги) Mr. Green Кръшни моми си имаме.Аз организирах почивката,заповядайте:

# 76
  • София
Ехооо, здравейте!

Маатете, как така ей така!? newsm78
Ми ако искаш и по-така се включвай, ама да знаем, че си добре. Това за работата много добре.
Хайде ще стискам палци всичко да се нареди, пък вече знаеш пътя натам и ще е по-лесно като тръгвате отново. Heart Eyes

Блонди, Жужи, само да вметна като една плагиатка, че къде що видите нещо по подписите на форумките и кликнете върху него води до първоизточника. Дори и да няма изписан сайт. Wink

Деси, и в Софето духа. Още не вали , ама се е заканило...
Така или иначе сме си в къщи днес, че чакам да  ми донесат поръчката на Ейвъна. Crazy Та може и да повали ако иска , но само днес!

Пепитка, благодарско за кафенцето!
Как е по Свищовско?
Скоро четох, че една мама щяла да лети от Румъния за Кипър,
че и било по-близо и излизало по-изгодно. Та се сетих и за теб.
Не, че ще летиш ама да ти го кажа като вариант. Hug

Кати, много вкусно пайче!!!Мммм,...!

Относно теориите винаги съм мислила, че има нещо сбъркано в този Фройд, но има и голяма истина в учението му. Аз обаче предпочитам Ницше и неговото обяснение на процесите и  света през погледа на супер-човека. Hands Clap

Приятен ден за сега и до скоро!

Жужи, заедно сме писали душице!!!
Това в червената лодка ти ли си?? Mr. Green

# 77
Здрасти народе!

Аз днес от рано се изстрелях по задачи...., пък сега като влизам и що да видя - голямо угощение, голямо нещо са ни устроили Катенцето и Пепитка!.... За което тенкю значи! Mr. Green

Жужони пък твоето пейзажче просто ме довърши - в най-хубавия смисъл на думата... Чак се размечтах да съм на едно от тези канута...

Муце, Кати, абе по принцип има истина в теориите на Фройд, щото все пак сме създадени полови същества и това няма начин да не ни въздейства...- та истина има но само до някъде... Щото в тая книжка искам да ви кажа, се развиват такива супер крайни твърдения, от които спокойно може да ти се догади Sick... В смисъл че се обясняват емоционалните и поведенчески проблеми на децата с увреждания, изхождайки от тяхното предсексуално себеопознаване и извличане на усещания от ерогенните зони много преди периода на полово съзряване... и всичко това се сочи като нормални процеси, които протичат при всички хора под една или друга форма... Иииииииии да не продължавам, че ако трябва да дам конкретни примери, на всички тука ще ви се отще прекрасната закуска... Confounded
Та Катенце, изобщо не става въпрос за отрицатено настроени хора поради това че нямат партньор...- то там е ясно... Става въпрос за много по-издълбоко и генерално направени изводи... и верно, че се правят в опит да се обяснят проблемите на определени категории деца и юноши /с увреждания/, но пак са толкова стъписващи, че по-скоро изглеждат не като научна теория, а като плод на болен мозък... Shocked /Туй дето сме го учили в училище като теории на Фройд, пасти да яде - само това ще кажа и приключвам по въпроса, че досадих! Blush/

Е, хайде чао засега.., по-късно пак ще доприпкам! 55

П.П. Ей, никой кьорав отзив не дава за моите фотошопски  изпълнения Crossing Arms Аааааа, чувствам се пренебрегната Wink ----->
качих две снимки в албума в "Това сме ние"................... И да попитам кой е на тая предпоследната снимка с двете дечица пред някаква църква..., ъм? newsm78

Последна редакция: ср, 16 юли 2008, 13:54 от blondy-mamma

# 78
  • Larnaca, Cyprus
ооо пЕПИТКА...мерси че ме улесни и пейтна тва кафенце че сутринта от бързане да съм първа Mr. Green..неможах да намеря снимка дето да ми хареса Mr. Green
маатате...според мен можеш да се включваш дори и да нямаш нещо важно да кажеш ей така за кефффф.....ние тук всички сме наясно когато някой е притеснен му личи от начина на изразяване в поста а от твоя определено си личи .... Sad....обаче виж кво я не унивай включвай се по често и се смей с нас пък всичко друго ще се нареди..  bouquet
Жужи..ти кво сега с тия канута ще ни разстройваш на обяд..... Mr. Green.....виж в тва  кану незнам кой е обаче аз съм там до храсчето на палатка ама така както си щракнала не се виждам Laughing Laughing
Блонди..според мен не трябва да се влияеш от разни теории децата с увреждания би трябвало да се третират като всички останали без специално поведение.....вече ако проблема е много специфичен и изисква специално поведение е друг въпроса newsm78.....ако може да помогнем  с нещо пускай конкретен пример да обсъждаме яяяяяя няма да ни обърква тук някакъв Фройд.... bowuu bowuu.....а Снимките ги видях видях видях супер са станали само първата нещо е малко замазана май не е на фокус .... newsm78...обаче на фокус или не мадамите са страшшшшни .... Heart Eyes Heart Eyes  bouquet....обаче защо не си с белия бански да го видим ...... newsm78

# 79
Абе Катенце, мани остави се Crazy... Аз книгата започнах да я чета не защото имам конкретен проблем за разрешаване с Лора, ами така просто да си поразширя базата за наблюдение на развитието й, предвид че наближаваме пубертета... И точно някакви методолигии и примери се надявах да намеря, които евентуално могат да ми послужат в бъдеще..., ама досега - нъцки - само суха /и доста шантава бих добавила #Silly/ теория.  -------------------------------------  bambam ---------
----------------------  Пък за снимките, мерси и на теб за комплиментО! newsm03   Първата снимка не че не е на фокус, ами пробвах такъв специален ефект от една друга програма - да се гледа като през орнаменто стъкло, ама се оказа, че след като сложих ефекта, снимката направо се запазва в този й вид, без да остава копие от оригинала #Crazy та затова така.  А иначе тъй се случи, че бях с миналогодишния си бански като взех апарата на плажа, пък то трябва и да има кой да те снима.., ама по-нататък ще ви се представя и в новия - фръц-пръц! newsm56

И една молбичка пак към тебе Катенце ---> да ми помогнеш с превода на тая песен... Значи една-две думи не ги откривам изобщо в речника, а и на места прекалено абстрактно ми идва - пък буквалния превод не звучи добре на БГ...      Значи като цяло смисъла съм го схванала нали - ясно ми е за какво се пее..., но искам детайлите в превода да си напасна ------- та дето ще го пиша неточно, пък ти да ме поправяш.. Whistling, я дай направо превода, пък аз сама ще си сверя грешките Mr. Green
Мерси предварително!  bouquet
/жалко че го няма ПДД с неговите граматически издържани обяснения/

http://uk.youtube.com/watch?v=319hsZ12TAE&feature=related

П.П. Още едно конкретно въпросче ---> как буквално се превежда тази дума "αγαπιόμαστε" newsm78

Последна редакция: ср, 16 юли 2008, 23:09 от blondy-mamma

# 80
Да му се не види и интернет, ту го има ту го няма...ама какво да се прави. Аз не стига че си го крада,ами се и ядосвам комшията като си спре компютъра...аааа Joy
Катенце, срещата на века ще е тази неделя,ако не ме накарат да работя извънредно.
Момичета,търсим персонал за рецепцията.Английски задължителен,компютър също. Казвайте,ако някой знаете да търси работа.
Жужи,работата върви супер. Дадоха ми код за достъп навсякъде след като един кипърец разби сърцето на нашата мениджърка гъркиня и тя си замина. Товарят ме със всякакви задачки,ама заплатата си е все същата. Ама как да си отворя устата нещо да кажа като от 3 месеца работя тук newsm78 не върви май. Ама ще потърпя още малко...
ПДД, много се радвам! Най-накрая !!! Успех ти пожелавам!
Деси, плаж цял ден и да видиш после...кисело млекце Joy
сега ми е смешно,ама още не съм се оправила от последния плаж. Още съм червена. Ама то какво слънце е това не знам,под чадъра цял ден и по баровете на Ниси бийч и пак се прибрах червена като пезрял домат  newsm78
Та така дами,пожелавам Ви лека вечер на всички.
Яд ме е,че не мога да ви черпя кафенце сутрин,още не знам как да качвам снимки.Ама май вече трябва да се образовам,че не може все на аванта да пийвам кафенце и да хапвам Joy Joy Joy

# 81
  • Larnaca, Cyprus
Здравеейййтеееееееееееее..... Hug
Блонди бърз превод в ефир...преди да е дошъл шефа(мъжа ми) и да се кара кви са пак тия песни рано рано дето ги слушам пък спирам пък пускам пък поне да я оставя да се изпее до края като хората hahaha
1...Незнам откъде да започна
до къде ще стигнеш
държа връзката ни
държиш дистанция
Пълен е пепелника
а нощта толкова празна
как минаха дните
как минаха вечерите
Пр....Да си там винаги във живота ми
светлината й да запалваш дори да не живееш с мен
ако малко ме обичаш
да си там
любов на живота ми
любов силна
2....Страхуваме се в дествителност
от всяка твоя дума
като облак Любовта
си отива преди да завали

А по принцип αγαπιόμαστε.....значи обичаме се ....ние се обичаме.....превежда се в зависимост от ситуацията... Peace.....демек мн.ч. на..... аз обичам ......ти обичам ...той обича....ейййй как се изказах почти като ПДД прозвуча Joy Joy....а също съм в очакване на новия фръц-пръц бански  bouquet
Люсиенче трика да не те товарят с работа която не ти е работа е да се правиш че не можеш т.е. това което ти е задължение да се справяш перфектно а всичко друго или да не успяваш или го оставяй за по после така ще се принудят да го връчат на друг Wink Wink
Щото иначе така ще ги научиш че със всичко можеш да се справяш и ще вършиш работа за пет пък ще ти плащат за един #Crazy #Crazy
пп ..о сега видях че съм първа и понеже днес съм по бързата процедура ще пиете такова кафенци kaffeetrmker_2 kaffeetrmker_2 kaffeetrmker_2...и такова мезенце.... cook Stuck Out Tongue Winking Eye

# 82
Здравейте, вчера говорих с мъжа ми ... каза, че най-вероятно в края на месеца ще се прибере. Август не се работи и той остава без работа, съответно без пари. Още не е сигурно но ще видим. Колкото до връщането там... много се съмнявам, че ще се върнем, живота там не ми харесва. Много е различно от Бг.  аз там съм вързана вкъщи по цял ден защото нямам кола пък и да имам аз за шофьор не ставам. Тук в Бг. се чувствам свободна. Сега искам само мъжа ми да се прибере и да започнем да градим живота си отново защото с заминаването там страшно много рискувахме и в крайна сметка изгубихме. Но сега поне знаем как стоят нещата (опитали сме) и сме видяли, че това не е за нас.
п.п. Хубаво е да се чувствам добре дошла Hug.

# 83
  • София
Пу трета да съм за днес!

Маатете
, важно е как и къде се чувствате  спокойни и добре.
В чужбина или свикваш с действителността и
се адаптираш или не. Ако ми позволиш един съвет, дори и да си дойде мъжо сега не се отказвайте.
Като започне сезона за неговата работа,
може пак да пробва. Сега докато е там може да се види с работодатели и да договори връщането си на сигурна и договорена работа. Е, да ако се върне той ще останете за малко самички, но пък ако изкарва в пъти повече в Кипър, ще е по-лесно за всички ви в последствие.
Успех ви желая каквото и да решите!  bouquet

Блонди, добри хрумвания са рамките-колажи , дето си сътворила на ФШ. Ползвала си доста готови съчетания от фонове и елементи от готови рамки, до колкото виждам. newsm78
Продължавай все така и ще започнеш да правиш изцяло твои композиции, които със сигурност ще бъдат много красиви.
Старай се да ползваш добро качество снимки, че иначе всичко отива на вятъра.

Кати,
благодарско за кафенцето и мезенцето!

Лусиенче, ти що крадеш от съседа? Joy

# 84
  • Larnaca, Cyprus
маатете...когато отиваш в чужбина е много важно каква е вътрешната ти настройка .....защото ако още преди да си тръгнала си се настроила вътрешно че ще се върнеш това определено ще се случи..... Mr. Green
Правилното е да се настроиш че каквото и да стане каквито и трудности да срещна ние сме заедно и ще ги преодолеем не при първия неуспех да се скриваш в черупката(БГ) и да си викаш ааааа по добре тук...............Кое му е по добре.... newsm78
Пък и избрахте много лош момент за идване ама защото не попита и си мислех че сте наясно....Тук сезона започва март значи ако търсиш работа почваш януари февруари докъто я намериш за да може вече март да си тук... Peace.....ако говорим за сезонна работа разбира се Peace
А доколкото разбрах работата която е намерил мъжа ти не е сезонна  newsm78 немога да разбера защо ще се прибира.....тук август излизат в почивка хората но не е в почивка целия остров строителите.. ресторантиорите.. хотелите.. кафетата ..банките.. магазинитевсичко това работи..или се редуват едни затварят за две седмици докато другите работят а после обратно и така......помислете добре питайте добре не се доверявайте само на едно мнение  дори и това да е мъжа на Цвети...... Peace..
Извинявам се за дългия недоволствен пост но направо се ядосвам когато дори не се опитвате да се справите  с проблемите........
Аз също съм имала много трудности преди да направим ресторанта били сме и без работа обаче винаги заедно и положително настроени успяхме .....  bouquet  bouquet......и вие трябва да сте така не само маатете а и всички други...  bouquet  bouquet

# 85
Кате, голяма част от историята съм я спестила и не съм разказала. Не съм казала как и с какво точно сме се борили. Борбата там за мен е като борба с вятърна мелница...
Не съм казала, че Светли ми е с наистина тежко хронично заболяване, което струва и много пари. Аз не мога да работя защото той не може да ходи на детска. Лекарствата (колкото и малко да са) в Бг. са ми безплатни а там трябва да давам хиляди евро на месец. Когато тръгнахме не бяхме с намерение да се връщаме, имахме съвсем различни очаквания... просто така ни беше казано. Обаче от казаното до самата чиста действителност разликата беше космическа. Нямам намерение да споря и не искам да ангажирам никого с моето си мнение но ще го кажа... в голямата си част кипърците лъжат и за добър ден. Тяхната  дадена дума и 5 пари не струва. Там няма да се върна никога стига ми е. Мога с чиста съвест да кажа, че толкова трудно в Бг. не ни е било никога колкото трудно и тежко ни беше там. Там винаги зависехме от някой. Има и много други неща поради, които не ми харесва там но няма смисъл да обяснявам. Аз нямам против, че на тебе ти харесва или на който и да е друг но това не означава, че трябва да ми харесва и на мен, както и обратното. Не съм съгласна обаче да ми се казва, че ние просто не сме се борили и сме се отказали... Цвети знае през какво сме минали и как сме оцелели.
Щом си щастлива и доволна се радвам за теб но това че ти си щастлива  доволна не означава, че и аз трябва да съм. Разни хора, разни идеали и потребности различни.

# 86
Муци, благодаря ти за насърчителните думи! На линкчето по-долу е последното ми произведение, върху което доста си поиграх..., е, все още е аматьорско, но аз пак съм горда с постижението си. bowuu --------------------  Само ако може да ме светнеш какво е  Brush елементи и как се ползват; същото и за Scrapbooks и Textures/ Backgrounds /или метни някой линк, където да е обяснено ползването им/, плийз!  angel008

http://media.snimka.bg/0124/006503809.jpg

Катенце, мерси за превода!  bouquet
Оказва се, че все пак добре съм се справила като сравних с моя... Това което например ме смущаваше е в началото на втория коплет ---> "Страхуваме се в дествителност от всяка твоя дума..." ----> та се чудех кои са тия дето се страхуват...- абе бягаше ми логиката, ама гледам и ти така си го превела...
Офффффф, изобщо доста депресивно звучи тая песен... Sad ... То на мен колкото и без друго ми е преобърнато всичко...
                Те са още в Германия - преди 10-тина дни ми прати един имейл в съвсем телеграфен стил - че е сменил хотела си и в новия нямало интернет, а и телефонът му не работел.., че пращал настоящия имейл през мобилния тел. на мед.сестра..., че иначе всичко било наред... и ме обичал... С други думи да не се тревожа, че няма възможност да държи връзка с мен в момента и ще се обади като се приберат... Аз тъкмо бях почнала да препатквам, щото нали трябваше да се върнат в началото на юли окончателно... и като го прочетох този имейл се поуспокоих..., ама от няколко дни шапката пак взе да ме стяга здраво...  От една страна си казвам, че няма причини за драматизиране, просто трябва да се въоръжа с търпение.., но от друга параноята ме е хванала за гушата и ме души...  Давам си сметка, че за първи път в живота си осъзнато и силно искам някой да бъде част от него.., а това което ме плаши е, че с този човек може да се разминем просто ей така - поради нелепо стечение на обстоятелствата... и аз съм безсилна да направя каквото и да било..., мога само да се надявам, че неговите чувства са достатъчно силни и че няма да позволи да се разминем поради тези нелепи обстоятелства...
            Мразя да нямам контрол над живота си, а в момента ми се случва точно това - събитията не са ми подвластни.., а аз не знам как да се справя с проклетите си чувства и с проклетата си параноя!!!

Извинявайте, че ви натоварих, ама пак много взе да ми се трупа да душицата..., та дано сега като споделих да ми поолекне! Rolling Eyes

Маатете, разбирам огнетението което си натрупала от пребиваването си в Кипър, но повярвай ми, имаш най-важното - любовта и упората на съпруга си, детенцето, здравото си семейство... - всичко друго е вятър и дим... Hug

Последна редакция: чт, 17 юли 2008, 21:47 от blondy-mamma

# 87
  • Larnaca, Cyprus
МААТЕТЕ..не съм искала да те обидя и се извинявам ако съм те засегнала не е нарочно.... newsm51....Много добре знам че всяка майка и съпруга прави всичко което е по силите й за да може дацата й и семейството въобще да се чувства и прекарва добре Peace..но просто от предишните ти кратки включвания не ми беше станало много ясно каква е истинската причина затова последва това мое изказване.....Но сега когато разбирам че има и други проблеми които не са били по силите ви и възможностите  ви тук даааа тогава е по добре да сте в БГ.....успех тогава ви желая ......където и да сте каквото и да правите с каквото и да се борите...  bouquet  bouquet  bouquet
Блонди.....страхуват се те като двойка се има предвид .....  bouquet...а другото което следва след това е едно изречение уточнение на страха т.е.
от всяка твоя дума
като облак Любовта
си отива преди да завали
А недей да тъжиш относно любимия ти вече си приела да го изчакаш .....  loveuuu...тогава мила ти остава да чакашшшш.....все пак погледни го и от добрата страна ще понаучиш и езика по добре до тогава ..като гледам как си почнала добре вървиш и ще му разкажеш игрите на кипърско-гръцки кат го видиш lalalala newsm10 newsm10
А относно фотошопското ти ново предизвикателство хареса ми обаче я опитай да направиш цялата рамка в розово цикламено и пеперудките отгоре да видим какво ще стане.....

# 88
Знам Кате, че не си искала да ме обидиш малко те познавам но не като такъв човек.

# 89
Привет и от мен!
Доста време пак не съм писала,ама покрай рожденния ден на малката и заминаването веднага след това на мъжо,нямах никакво време.
Маатате, съжалявам за всичко,което ви се е случило и напълно подкрепям Блонди в последния и пост Hug
Пепита,аз сега съм на гости на моите родители и ще се върна малко преди да замина за Кипър,а така както и таткото го няма не бих се наела да пътувам с малката до Свищов,тъй като няма на кого да я оставя в Белене...Остава варианта вие да посетите нащо прекрасно градче,ако искате де Peace
Люсинче,хотелът,в който работиш в кой град е,че и аз ще си търся работа като дойда Peace
Хубав остатък от деня на всички Hug

Общи условия

Активация на акаунт