КЛУБ "РОДИТЕЛИ-ЧАСТНО ОБРАЗОВАНИЕ" 10 - ПОДГОТОВКА ЗА СЛЕД 7 КЛАС

• 35 771
  • 294
  •   1
Отговори
# 180
Дано да не е това, де, но го няма старото им игрище. Може да построят нещо по-готино, Дано!

Хм, нещо мернах, че са махнали футболното игрище на ЧУ "П. Берон" и има струпани тухли. До него има нови строежи - блокчета.  Да не почнат да строят вече съвсем близо?

Нищо чудно, Май, то не остана незастроено вече  ooooh!

# 181
Ей, съвсем го ударихте на живот това лято!  Grinning Grinning Grinning
Къде сте, девойки? Младежо?

Имахме подобен пост преди месец и половина, сега попаднах на подобна информация за една ЧГ:
http://www.symvol.org/ocms/opencms/rm/nowini/news_13_11_2007.html
http://pravoslavie.bg/content/view/10126/162/

# 182
Здравейте.
Първо да благодаря на Май за поканата. Wink

Ще се радвам да споделям виртуалното си време с вас.

Нямам опит с частни образователни институции /което не пречи да имам мнение/, но пък си имаме дъщеричка, която на 30.07. ще навърши една годинка.

Хубав ден на всички.

# 183
BateJoro добре дошла и ще се радваме да чуем мнението ти!
Планираш ли да дадеш принцесата си в ЧДГ и защо? Или пък не мислиш  и пак защо?!
Какво е мнението ти и преценката ти за качеството на образованието в ЧУ в България?
Имаш ли отзиви от свои познати - от кои училища и какви са отзивите?

позатрупах те с въпроси  Wink, но това е за добре дошъл  bouquet

Последна редакция: ср, 23 юли 2008, 12:33 от Lennyh

# 184
BateJoro, страшно се радвам, че си сред нас! Simple Smile

Добре дошла!  Hug

# 185
Lennyh, виждам , че си се ориентирала. Wink

Нещата стоят така, че дори и да искам, не мога да си позволя да остана вкъщи 2 години.
Разумно ще бъде да се върна на работа. От където и да го погледне човек.
Разбира се, няма много алтернативи.
Бабите й не могат да я  гледат, според мен.
Гледачка: нито знам  как да я намеря, нито ще й имам доверие, нито ще й позволя /дори и да може да кара/ да я вози до парка. А разходката е много важна. Само че в Павлово подходящи терени няма.
Та, опряхме до варианта детска ясла.
Държавната я отписвам. Твърде много деца.
Частна градина или клуб.
Това е моят избор. Казвам моят, защото на татко й хич не му се ще. Но съм сигурна, че няма да издържи с нея по цял ден дори седмица, какво остава за месеци...
Изборът се базира на светоусещането ми.Което ще се надявам да намери опорни точки с онова, което се предлага.
Може би в ЧЯ ще бъде по - чисто, по - светло, по - обширно.
Може би отношението ще бъде индивидуално и групите ще са под 10 дечица.
Може би ще й обличат каквото искам и няма да я оставят да седи на студения цимент по голо дупе.
Може би връщат всички деца по домовете в случай, че заподозрат болестно състояние.
Може би ще мога да я оставям до към 7 без да имам проблеми.
И доводи от този род.
Засега посетих 2 заведения и се разочаровах.
На първо време.
Тези обаче, които съм набелязала никак не са много.
Естествено не ми се дават 500 лв. /По тази точка - отново борба. Само че с малко по - различен вид частник:) или т.нар. работодател./ Но кой ме пита..

Иначе наблюдения върху частното образование имам , но не и в БГ.
Да, изключвам НБУ. От който лично съм доволна.
Познати в частно училище имах някога - не останах с добри впечатления.
Но пък от тогава мина много време.
Предпочитам и винаги може би ще предпочитам обучението в частен колеж/университет в чужбина. И по - конкретно: Англия или САЩ. Колкото и да не съм привърженик на Американската "мечта". Само че за това трябват много пари. За себе си не успях да намеря, но ще съм адски щастлива да мога да го направя за детето си. Някой ден.
Просто в Англия /например/ виждам традиции, виждам цел, качество, обстановка, преподаватели, практически занимания..и реализация.

В най - общи линии.

# 186
BateJoro    bouquet  bouquet  bouquet
Както казват хората по-добре късно отколкото по-късно  Wink Wink Wink
Ориентирах се.
Разбирам и одобрявам доводите ти относно ЧДЯ. Мисля че тук ще намериш и съвети и помощ по темата. Специално за яслите, не съм се интересувала / просто моите деца са вече в друга възрастова група/, но следвайки разсъжденията ти ако на този етап се сдобия с дете също бих постъпила така, както ти се каниш да постъпиш.

Относно Частните учебни заведения - виждам, че имаме още една допирна точка и аз смятам НБУ за един много добър ВУЗ / за тези, които искат да учат/.
Иначе за ЧУ също дълги години аз самата имах негативно отношение, коет напоследък преосмислих защото първо негативизма ми беше базиран на стари сведения за ЧУ и второ видях за какво става дума в държавните такива и трудно мога да си представя, че има и по-зле.
И така добре дошла - настанявай се както се казва, ориентирай се и се чувствай спокойна да зададеш всеки въпрос който ти хрумне, като цяло тук хората са отзивчиви, толерантни и склонни да помагат   bouquet

# 187
На прима виста само мога да дам един съвет - недей да рискуваш с клуб. Клубовете са хубаво нещо, но с друго предназначение. Наистина е доста тънка ВИДИМАТА границата между детски клуб и ЧДГ, но всъщност различията са съществени. Но говоря за хубавите ЧДГ, а не импровизации.
Виж постовете на Призма. Мисля, че можеш да се ориентрираш за няколко.
А ти откога мислиш да даваш детенце на частна ясла?

# 188
Благодаря Lennyh.  bouquet

Maй, от  незнам и аз.Simple Smile
Предстои ми разговор относно материалното възнаграждение на работното ми място. Crazy
От който пък много зависи как ще се развият нещата в близко бъдеще.
Но идеята е да проходи, и може би късна есен..или януари в най - лошия /ако изобщо е лош/ случай.
Разликата между ЧЯ и клуб ми е известна. Или поне така мисля.
Но пък там имам възможност да боравя с "времето".
Засега обаче този, който видях не ми допадна.
Не може стаята, в която пребивават децата по цял ден да е мрачна..

Ще разгледам.

Последна редакция: ср, 23 юли 2008, 13:41 от BateJoro

# 189
Писали сме няколко души едновременно. Prizma скоро имаше готини постове за ЧДГ за по-малки деца. Писах й мейл, ако може да се включи.

# 190
Виждам че и май:) вече е писала за разликите между ЧЯ и клуб. Въпреки че имам невероятно добри впечатления от поне два детски клуба / откъм персонал и отношение към децата/, наистина мисля че те са за по-големи деца. Най-малкото в много малко клубове е предвидено специално място за спане на децата на обяд, а за яслената възраст това е 100% необходимо.
Също така трябва много добре да проучиш клуба и да си сигурна, че детето ти ще бъде и възпитавано там, а не само отглеждано като бройлер /хранане, гърне и спане/.
Така че и аз съм повече за ЧЯ, клуба е решение за дни, за седмици но за по-дълъг срок не мисля, че е добър вариант за дете под 4 години.
Късмет

# 191
Аз говорех откъм образование - като теоретично приемам, че има на лице другите условия. В много клубове има образователни занимания (рисуване, езици...) на високо ниво, но аз имам предвид работа с добри педагози. Големият ми син тръгна на 1 г. и 6 м. в ЧДГ преди години и наистина разликата е огромна в сравнение със заниманията в клуб.
Бате Жоро, в кои ЧДГ си ходила?

# 192
Да, Lennyh, така е.
Там където ходих приемат само дечица под 2 години.
И въпреки това, не може да се сравни със съседната ясла.
Директорката на която ме увери например, че има кинезитерапевт, който се грижи за децата. Един вид плюс във физическото развитие.
On line наблюдението, за което говореше, също ми се вижда отлична възможност.
Но трябва да се преборя за заплатата си.
Това естествено е друга тема на разговор.
Но както знаем щом става въпрос за детето, почти всичко би могло да звучи разумно стига да отговаря на представите ни за качество.

Май, бяхме в Немо и в 506  Хлапета...
След това говорих с директорката на Лапину, а къщата мернах отвън.
От това, което чух и видях на сайта останах с добро впечатление.

Последна редакция: ср, 23 юли 2008, 14:08 от BateJoro

# 193
BateJoro здравей и успех в избора на ЧДГ (ясла), която да отговаря максимално на твоята (и моята е горе-долу такава) представа!
А иначе на 30.07 ще празнуваме "заедно" - най-малкия ми син става на 4 години...
Аз споделям мнението на Лени, че клубовете са временно решение или вариант за по няколко часа дневно.

# 194
Всъщност кои ЧДГ имат и яслени групи?

Аз се сещам за:
от по-старите:
- Увекинд, Сияние, ЕСПА, Светлина, Приятел на детето, Ежко Бежко. Не знам за "Чуден свят"?

от по-новите
- Слънчице (това е градната, за която писа Призма http://slanchice.com/), други не си спомням, но Призма беше споменала няколко.

Момичета, казвайте още?  Hug

Общи условия

Активация на акаунт