КЛУБ "РОДИТЕЛИ-ЧАСТНО ОБРАЗОВАНИЕ" 10 - ПОДГОТОВКА ЗА СЛЕД 7 КЛАС

• 35 772
  • 294
  •   1
Отговори
# 195
Таya, любимата ми дата. Heart Eyes

Сигурно сте прави.
Аз нямам никаква представа, поне не съм се сдобила с такава лично.
Но бих искала да питам откъде идва това мнение, че клубът не може да осигури нужното възпитание да го наречем ?
Не вярвам да е така, само защото заведението се нарича клуб.
Да уточня какво имам предвид. Знам какви са изискванията да се открие ЧДГ  и изхождайки от тази гледна точка си мисля, че почти нито едно заведение не може да" отговори" на зададените критерии. Ето защо вероятно съществуват множество т.нар. клубове, който под формата, която са избрали да съществуват, предлагат услуги от ранга на тези, предлагани в детска градина.
Или греша ?
Чета по темата едва от няколко дена..

Май, разгледах аз из форума.
Ежко Бежко отпадна.Simple Smile Увекинд не приемали малки палавници..А и немския не ми се нрави /без намерение да обидя някого !/.
Лапину - да. За мое щастие.
Друга , която да ми хареса не видях. Sunglasses
Знаех си, че на "обикновените" хора им е по - лесно.

# 196
# 197
Бате Жоро, ти да не си от извънземните също като нас тук?  Joy Joy Joy
Лапину не го знам.
Ами как да ти кажа за клубовете - доста чести посетители сме. Simple Smile Ама те са за друго нещо. Не знам дали може да се обясни. Имам голямо и малко дете (колкото твоето). Голямото е всъщност честият потребител на услугите в клуба. Но е и с голям стаж по ЧДГ. Разликата наистина е огромна. Не гледай само условия, вежливи какички и т.н. Всъщност сега се сетих и ЧДГ "Алиса". Май имат яслени групи. Те държат и детските клубове в Арените.

За наредбата за откриване на ЧДГ - обиколила съм 20 ЧДГ преди години. С тази наредба в ръка и съм отбелязвала къде-какво има. После съм сравнявала и проверявала информацията. Така че, да знаеш Simple Smile - може. Но аз това съм го писала доста пъти тук и няма да се повтарям, че ставам досадничка. Важното е да избереш:
1. сигурност - да отговаря на изискванията (храна, пожарна, хигиена....)
2. добра среда - деца, учители
3. добро образование

и трите са еднакво важни

В градините има текучество на персонал, в клубовете - съвсем. Да не говорим за педагогически изисквания (макар, че повечето какички твърдят, че сега учат педагогика).
Иначе за значението на доброто образование още от малко, доста мога да пиша и давам примери, ама не така публично.  Wink

# 198
...
Иначе за значението на доброто образование ...

.. в което никой не се и съмнява.. Wink

# 199
Какво да ви кажа..засега сме избрали явно само частната кухня.
Поне там не се намесих- сама си я хареса.  Laughing

И ми свършва батерията на лаптопа...

# 200
Ти ходила ли си в "Ежко Бежко"? Аз предполагам, че намекваш за темата на една мама в "Нашите деца". Аз бях писала там, ама никой не ми обърна внимание. Ще си издиря поста и ще го копирам тук с линк към темата. СЛучката е неприятна, но това беше една от ЧДГ , отговаряща перфектно на всякакви условия. Но беше преди 5 г. Не я избрах, защото предпочетох друга, доказала се в образованието. Но пък може да има промяна за 5 г., което би било гадно, Та затова ми е интересен по-неутрален поглед върху градината.

# 201
Какво да ви кажа..засега сме избрали явно само частната кухня.
Поне там не се намесих- сама си я хареса.  Laughing

И ми свършва батерията на лаптопа...

И ние сме на частна детска кухня  Wink Може да е същата.  Hug
Споко, ще е успешна и другата стъпка. Simple Smile Виждаш - аз обиколих преди 5 г. 20 ЧДГ (сега изборът е още по-голям).

Преди това бяхме в друга, която си я харесах, защото много я хвалеха в един вестник и работеха по програми на ЕС, и си показваха децата пред Европейската комисия. Сгафих! Sad Наложи се мъжът ми да излиза в отпуск и да търсим нещо, което наистина е добра ЧДГ, а не префърцунено бля-бля. Въобще аз все казвам - както видите префърцунено бля-бля, бягайте оттам. Обикновено не могат да покрият елементарните изисквания за ЧДГ и затова парадират с някакви безумни и помпозни бля-бля (е, тогава се котираше всичко за ЕС и наистина се показваха на всякакви европейски събия е БГ, ама пак си бяха повече "въздух под налягане").

# 202
Само да кажа, че в бившата ми фирма дечицата на 4-ма колеги бяха в Ежко Бежко и за около година всички напуснаха. Едните бяха седяли там 3 години и казаха, че такова стремглаво проваляне никога не са предполагали че ще се получи. Така че за Ежко Бежко и аз имам негативно мнение небазирано на темата в Нашите деца.
Иначе има още две частни ясли - на ВИП дете  - в Младост 4 / за жалост сайта им е в реконструкция и в Бърборино пак в Младост 4 срещу входа на бизнеспарка. Peace
Тази ясла за която беше писала Призма и аз останах с много приятно впечатление поне от сайта им, но пак казвам относно яслите не съм толкова компетентна.
Веда май също спрягаха яслена група, но щом не ти допада немския....

Последна редакция: ср, 23 юли 2008, 15:10 от Lennyh

# 203
Такова нещо не съм очаквала, за която и да е ЧДГ. Не можеш да си представиш колко беше пипнато.  Shocked Спирам да говоря, че се сещам за нещо друго.

# 204
май:) моите сведения също са стари - от преди 2-3 години, но предвид темата сега май нещата наистина не са розови и проблеми имат доста.
Моята колежка, чието дете беше изкарало 3 години в Ежкото - в началото ги боготвореше и не можеше да се нахвали колко много се занимавали със сина и колко неща е научил и как е обгрижван. За да се стигне до там, че да го премести ....

# 205
А какви бяха оплакванията?

# 206
Здравейте,

включвам се, ако мога да помогна на BateJoro за ЧДЯ.
Това е линк на частна ясла и градина в центъра.

http://www.prikaznatafeya.hit.bg/

Успех!
И хубава вечер на всички!

# 207
Здравейте,

включвам се, ако мога да помогна на BateJoro за ЧДЯ.
Това е линк на частна ясла и градина в центъра.

http://www.prikaznatafeya.hit.bg/

Успех!
И хубава вечер на всички!

Благодаря ти! Къде се губиш? Simple Smile

Бате Жоро, всъщност какви са предимствата на детските клубове пред ЧДГ? Аз така се изказах преди няколко часа, но реално не съм запозната с условията на детските клубове за гледане на малки деца. Извинявай! Гледам си от "моята камбанария".

# 208
Благодаря за идеите.
Търся нещо из полите на Витоша.Simple Smile

Май, защо извинявай..
Аз тепърва се запознавам с реалността.
Незнам дали са или не по - добри.
Засега предимство за нас е това, че можем да оставим детето на обед вместо рано сутрин и да си го вземем примерно към 19.
Друго подобно не забелязах.
По - скоро права си ти.
Не останах с впечатление, че на повечето места има педагози.
Изтъкват медицинската си "принадлежност".
А аз търся истински учител. Преди всичко.
Такъв, какъвто аз помня, че съм имала. Такъв, който да провокира въображение, усет, мислене, обноски...

Последна редакция: ср, 23 юли 2008, 22:23 от BateJoro

# 209
еха, верно ли, че са медицинска "принадлежност". Аз все на "педагози" попадам.  Joy Joy Joy Ама с по-голямото дете ходя - сигурно затова.  Wink

Общи условия

Активация на акаунт