КЛУБ "РОДИТЕЛИ-ЧАСТНО ОБРАЗОВАНИЕ" 10 - ПОДГОТОВКА ЗА СЛЕД 7 КЛАС

• 35 662
  • 294
  •   1
Отговори
# 30
  • София
До тук преобладават мненията, че подготовката трябва да бъде с  частни уроци. Такова беше и моето предположение. Дани, помни си идеята за следващата анкета, съще е интересна. Hug

Последна редакция: вт, 08 юли 2008, 15:07 от sophsan

# 31
камъче, страхотна информация. Благодаря ти!

За по-малкия ти син - в темите нонстоп слагаме и образоватени и увлекателни материали, за да е по-приятно на децата да учат.
Ако и ти имаш или измислиш - давай насам.  Hug

# 32
До тук преобладават мненията за частни уроци.  Hug

sophsan  #Crazy и аз влизам да ти отговоря на поста, пък него вече го няма  hahaha Joy въобще днес извънземната намеса е доста честа май  hahaha

Иначе по темата за сега и аз смятам, че подготовката на едно дете с частен учител, няма как да бъде приравнена с какъвто и да е курс, в каквато и да е школа. Не че отричам школите - просто знанията и съответно пропуските на децата, както и възприятията им са винаги различни и индивидуалния подход на уроците най-добре запълва празнотите, ако разбира се се случи и на свестен учител.

# 33
я, аз да задам един неизвънземен въпрос:

- колко струва подготовката на един ученик за АК или елитна гимназия?

и в този ред на мисли:
- колко струват курсовете
- школите
- частните уроци

Така изпреварвам нашите финансисти, ударих на единия рамо тази сутрин, ама уви - не ми номерът.  Joy Joy Joy
НО сега могат да реабилитират своето положение в клуба с бюджет за подготовката на 1 ученик за след 7 клас.
Ще му трябват обаче цифрички - някой знае ли ги? Grinning

# 34
За курсовете не съм много наясно, но горе долу поне около 300 лв трябва да излиза един курс / пак казвам - това е предположение, донякъде сравнявам с курса в СМГ/, като парите са платими на веднъж, на два пъти и на вноски.
Частните уроци вървят от 15 до 25 лв / това са нормалните цени, за които съм чувала, защото съм чувала и доста изстъпления/. Така че сметнете по 1 урок на седмица - за месец е 100 лв горе долу, за 9 месеца - 900 лв.

# 35
въобще днес извънземната намеса е доста честа май  hahaha

Извънземната или ЗЕМНАТА?

Да, липсват постовете за толерантността (и за чалгата, ама аз я свързвам с толерантността). Добре тогава, за да не дразним повече модераторите, а пък да поексплоатираме тази важна тема, да задам така въпроса: какво се прави в УЗ на децата ви относно възпитаването в толерантност и какво смятате, че принципно трябва да се прави? Акции в домове за сираци? Приемане на "различни" деца? Целенасочени разговори? Още нещо?

Гласувах в анкетата за всички опции, без "връзки", "други" и "школа". Всъщност много зависи от това къде се кандидатства. Ако е в специализирано УЗ, като СМГ, НПМГ, ми се струва, че курсовете към желаното училище би трябвало да заместват успешно такива към школа, тъй като се водят от преподаватели, които са наясно с (или направо определят) формата на изпитите. Ако се кандидатства в заведение по изкуствата или с БЕЛ, ясно е, че частните уроци ще са вариантът. Това също е вариант и в случаите, за които говори камъче - по-стеснителни деца. Сега се замислям, че ако се кандидатства в АК, май школите са добро решение. Не гласувах все пак за тях само защото виждам като наше училище до 7 клас ПЧМГ.

Камъче, как точно си се занимавала с голямото си дете? Учене заедно? Проверка и наваксване на видяни от теб пропуски? Странични занимания? Много разговори? (Сигурно ще ми отговориш, че всичкото това:))

Последна редакция: вт, 08 юли 2008, 16:41 от rumche

# 36
Не гласувах все пак за тях само защото виждам като наше училище до 7 клас ПЧМГ.

rumche аз явно съм пропуснала - там ли учи детенцето ти или просто сте харесали училището?

# 37
Голямото ми дете е още в градина. Харесала съм училището - математиката при нас е традиция, а и синът ми май се очертава с такова мислене. Според мъжа ми обаче (и май е прав) мисленето му е по-скоро инженерно. Но имам известни опасения за ПЧМГ, които се надявам твоите впечатления да не оправдаят:)

Последна редакция: вт, 08 юли 2008, 23:53 от rumche

# 38
камъче, тъй като сега ти си хитът  тук bowuu - още един въпрос: къде учеше детето ти? Въобще подготовката в у-ще на ниво ли, за да се разчита на нея като база и само да се надгражда?

Последна редакция: вт, 08 юли 2008, 17:19 от май :)

# 39
  • София
Камъче, поздравления за хубавото училище, което детенцето наистина си е заслужило!   bouquet

Май  Simple Smile, включвам се по въпроса за цените:

- курсове - 1,200 лв. за 240 учебни часа = 5 лева / учебен час (например в СМГ);
- школи - средно 1,400 лв. за 240 учебни часа = 6 лева / учебен час (приблизително);
- частни уроци - средно 20 лв за 2 учебни часа = 10 лева / учебен час (средно).

Всъщност цените за мен не са най-съществения момент. Имат си и плюсове, и минуси различните форми на подготовка. Зависи и от особеностите на самото дете.  Simple Smile Късмет на всички!

Последна редакция: вт, 08 юли 2008, 17:12 от peaches

# 40
peaches,
много ти благодаря.
Аз предполагах за уроците около 20 лв. - по-скоро съдя по нашите допълнителни занимания, че долу-горе така вървят.
А предполагам, че се ходи и по БЕЛ и математика или в цената на курсовете/школите влизат 2 уч. предмета?

За АК - отделна ли е подготовката?

И очаквам включване от морето с Радмилаааааааааа  Hug

# 41
  • София
Да, ходи се по двата предмета, ако се изберат курсове или школи.

Относно АК - налага се допълнителна подготовка в 2 направления:

1. по БЕЛ - акцент върху писане на есе;
2. по математика - по-скоро се налагат малко тренировки върху подобни тестове, тъй като основната разлика е, че на този изпит децата трябва да бъдат напълно концентрирани и много бързи. Задачите всъщност са по-лесни, отколкото за другите училища, но са много и за време.

Последна редакция: вт, 08 юли 2008, 17:22 от Reza

# 42
Непривично ми е подобно внимание, но много благодаря! Laughing
Подписах договора - колежани сме!
Учеше в кварталното у-ще 123-то, в което учи и малкия. На една ръка разстояние ми е, гледам от прозореца в двора на у-щето.
Уроци по БЕЛ - 20 лв, курса по математика - простете, не помня точно, около 200 на срок.
изпита в АК е разделен на 5 части (условно), всяка с тежест 20 %
1 част - есе
2, 3, 4,5 част - тест. Много въпроси за кратко време. 2 от тестовете са математически, а другите два обхващат въпроси от БЕЛ, и други. Не знам някой да е изнесъл тест досега, за да се види какви са въпросите. И децата не ги помнят, излизат едни такива ухилени и  ококорени. Laughing
На всяка част трябва да си изкарал поне 1%
Надниквайте и в темата за кандидатстване след 7 клас. Там ще получите много ценна информация. Някои от майките там са на изключително ниво и аз съм им много благодарна. Не е изключено да се появи и синтезирана информация за курсове, уроци и получени оценки след това! Laughing

# 43
Поспах си, нали днес се отказах да работя. Освен това пиша по тема Поощрителни методи на обучение. Мотивация (в кучешки формум).

Ето ви моите сметики горе долу.

Ако се ходи 2 пъти в седмицата по 3 учебни часа например на курс/школа (аз ги смятам по 6 лв.) и се подплатява с 2 часа частни уроци, за изясняване на неразбраното и за индивидуална работа с лични слабости, то една седмица по един предмет струва 56 лв.

Бълг + Maтематика+ AK - 3*56=168 лв. на седмица за 21 часа допълнителни занимания. Само не знам кой ще издържи 21 допълнителни часа, а време за самоподготовка? peaches, а наистина, колко часа на седмица занимания стигат + колко самоподготовка (то е субективно, но на твоето дете колко му трябваха?)

# 44
Нещо бурята ви изплаши?!  Joy Joy Joy

ето тук всичко за кандидатсване след 7 клас на сайта на МОН
http://www.minedu.government.bg/opencms/opencms/left_menu/7klas/

Общи условия

Активация на акаунт