КЛУБ "РОДИТЕЛИ-ЧАСТНО ОБРАЗОВАНИЕ" 10 - ПОДГОТОВКА ЗА СЛЕД 7 КЛАС

• 35 797
  • 294
  •   1
Отговори
# 225
  • Sofia
Да, май трябваше да цитирам конкретния пост...  Grinning

# 226
Карамел, благодаря, че се включи след поканата. Разбрах за какво говориш. В частния бизнес изглежда се практикуват тези трикове с назначаване на по-нискоквалифицирани длъжности. Не съм спец по тези въпроси, но трудовият договор е акт между двама души. Ако те изписват хигиенистка, а си всъщност педагог с висше образование и опит и работиш като такава, за това ти също си си виновна. Да, видях обясненията с чакащите студентки и момичета от провинцията, ама това си е извинение за пред теб. Във всяка професия е така, не само в учителската. Наистина ти съчувствам. При такива трудовоправни нарушения се сезира Инспекцията по труда (и още няколко институции). Ти сезирали я, щом смяташ, че има нарушение? Не знам дали министърката гладува, но едва ли очакваш да има ясновидски способности и да предскаже, че точно в твоя договор има нарушение. Откъде да знае, че всъщност не ти е писнало да си учителка и да искаш да си чистачка. Затова при нарушаване на лични права, човек си помага сам - смело!
Съжалявам за назидателния тон.

Много ти благодаря за откровеността, за умерения тон! Просто ми е мъчно, че изглежда си в безизходица, а не можеш да тропнеш с крак. Форумът е страхотно място за изливане на болката, но едва ли ще ти гарантира пълно спазване на трудовите ти права при следващия работодател, дори и в друга бизнессфера.

Ще се радвам да се включиш пак!

# 227
Карамел, ще се опиташ ли да направиш тези изчисления за частното образование към днешна дата? Ще бъде интересно. Ние също сме се пробвали.
Междудругото имаш много интересни тези, но се преплита с лично несгоди.

Преди 2 години направих груба сметка /съвсем груба/ колко трябва да излиза таксата на дете на месец, за да бъде гледано както аз смятам, че трябва да бъде - натурален сок и хубава храна за закуска, кетъринг фирма с добра храна за обед и полезна следобедна закуска; отопление, топла вода, препарати; поддържане на базата, ремонти всяка година /козметични/ и ако се наложи някой по-солиден;  педагогически материали; достатъчно количество персонал, който да работи на смени и да е взаимнозаменяем ако някой е болен; педагози по изкуствата, език, отделно да са добри в предучилищната практика, с хубави заплати, конкурентни на другите заведения. Тогава + наем на помещенията излизаше, че за 10 деца трябва таксата да не е под 350 лв, сега не съм го смятала. Това бяха груби сметки. Като печалба да ви кажа не бе голяма, даже бях в редиците на персонала, за да мога да не товаря сметката, поне не на първо време. И след това сравних с това, което знам за въпросната градина - печалбата се вдига много ако не плащаш добри заплати, ако не топлиш и не купуваш материали, ако не храниш качествено.
До тук с тази градина.

............................................

Момичета, само едно ще кажа: МЕТАЛИКААААААААА!   superuu
Велико преживяване!  Grinning

Имам и друг страхотен повод да ви почерпя и ще го направя с едно велико парче:

http://www.youtube.com/watch?v=JgiGrXpOhYg

Последна редакция: сб, 26 юли 2008, 02:46 от май :)

# 228
Да ти е жив и здрав юнака, Май!

# 229
  • София
Честит рожден ден на малкия, Дани!
Много здраве, весело и спокойо детство!

bdbaloni newsm38 newsm59 newsm67

# 230
Много благодаря, момичета!

Да ти е жив и здрав юнака, Май!

Честит рожден ден на малкия!
Много здраве, весело и спокойо детство!

bdbaloni newsm38 newsm59 newsm67

Днес празнува и момченцето на Алберта - много здраве и щастие му пожелавам!

Знаете моят поздрав за дечицата:
http://www.youtube.com/watch?v=blypORq3HMc

А иначе по темата:
Ех, колко съм доволна от частното образование. Толкова положително отношение срещам и от ръководство, и от учителите, и от родителите (супер свесни хора) там. Вчера на концерта на Металика нямаше много деца, синът ми обра овациите на всички Simple Smile Но до нас имаше едно малко по-голямо момче на 14 г. - 100% съм сигурна, че е от ЧУ.  Simple Smile На бебока купихме металско боди и ако тръгне на частна ясла, задължително ще го пратя с него. Simple Smile Абе още съм зашеметена от концерта. Simple Smile

Последна редакция: сб, 26 юли 2008, 11:13 от май :)

# 231
BateJoro, смятането е лесно, но доколко отговаря на истината. За да се изпльоска в нета, че някой е печалбар, дава си огромна заплата, а не плаща на персонала, би трябвало да е видяно някъде черно на бяло, а не по разкази на познати (доколкото помня) или по собствени сметки с примерни разходи.

Lennyh, аз съм със същите впечатления относно заплатите.

Виж сега, ти от много постове влизаш в такава защита на частнире работодатели в тези градини, че ми ставаш съмнителна. Май сме на двата бряга с теб. Работила съм в ЧДГ, ето това е истината. Познавам точно 4 педагожки, които...не, 5 са, които са работили или работят в ЧДГ, познавам и една, която не ми е близка, но към декември месец заплатата й беше 400 лв. Вече не съм в сферата, но съм наясно какво се случва.

Ровел например наема педагози, с които не подписва времен тр.договор, не подписват с тях постоянен, а като лектор. Въпреки, че педагогът е на работа по 8 часа на ден! Ако не е в часове е дежурен и не стои по-малко от 8 часа на ден там. По този начин заплатите се дават по лично усмотрение, на хонорарния лист пише 135 лв!!! и взимаш вече колкото се договорите, но контрата винаги е в подчинения, навярно се сещате. Ето, това е Ровел. Сметнете колко данъци укрива, колко осигуровки си прибира в джоба.

В частан детска градина смятате ли, че всичките педагози са с МРЗ? Е, някои даже и толкова не взимат по документи Laughing.
Грубата сметка, която може да се направи, е следната /не съм счетоводителка, наистина/, понеже някой питаше колко може да е печалбата на директорите:
50 деца с такса от 200Е /усредняваме/ = 10 000Е
Това са 4 групи, всяка да има по 2 учителки, но не е така - сутрин има една, следобед са разни на повикване, които са без договори, или те са на някакви проформа, хонорари /това е на 5 месеца е един договор, колкото да има нещо/ Значи имате 4 основни учителки и 3-4 помощник възпитателки. Учителките щом държим ще им сложим заплата от 500 лв
4*500=2000 лв. , осигуровките им са в/у МРЗ не знам колко са точно, но ми се върти сума около 60 лв = 240 лв. /ако решат да ползват платен Г.О. той е в/у МРЗ, нали това им е договора:)))/
3-4 лелки/помощнички/, които взимат около 160-200 лв /без майтап!/, за 8 часов работен ден. 4*200 = 800 лв. Обаче те понякога са пенсионерки, сива икономика май го наричат, не се водят никъде. Ако се водят е на хонорар или там както може най-евтино да мине, хайде с разните данъци да стане 1000 лв разход за тях.
Хоноруваните или по-скоро тези, които идват прелитайки, студенти, доработващи си и т.н., те са без договор в 90%, обаче от време на време им се пуска по някой хонорар, колкото в счетоводството да се заведе разход. Не им тече стаж, нямат осигуровки. Те взимат за по 2-3 часа работа, веднъ-два пъти в седмицата по 200 лв на месец. Разбира се, може единия месец да са със 180 лв, другия с 240, плаващо е. Такива колко да вземем 4 броя, за да има достатъчно да се въртят, 800 лв.Заплатите станаха колко, смятам: 4 040 лв. Ако глобявате от време на време, послъгвате в сметките на часовете на прелитащите и т.н., може и по-малко да ви излезне, но да кажем, че са 4000.
Храната е по около 3 лв на дете на ден. Обаче това е ако за 50 деца давате 50 порциона. Не се прави така. Давате им 25 порциона. Ако видите, че са по-ящнички ще им дадете 30 порциона. Ако хвърляте храна да кажем, че няма да сте нагли, ще давате 25. 25*3 лв = 75 лв на ден*22= 1650 лв.
Оправихме яденето и заплатите - това са големите пера.
Наем, държавен, не се смейте, плащат за крило от държавна градина по около 20 лв на месец Joy, ако нещо стане чудо и държавата се плесне по челото може да ви поиска 30 лв. Хайде, слагаме, че сте с по-голяма база, плащате 60 лв наем.
Сметките тук вече е мътна и кървава, не мога да кажа колко са, но щом сте с печки лошо! Значи ще изключвате печките винаги когато можете, тогава не знам колко ток може да дойде, но имате все пак прахосмукачка и разни какви ли не уреди, може и да правите сметка 300 лв за ток, още 100-200 за топлото, ми колко да е, повече от 500 лв разход за топлини не предвиждаме. Нали ХЕИ казва да не е топло, не било полезно, децата ще се потят и прахта ще се вдига. hahaha Да кажем, че ще купите препарати, ще платите студена вода, ще дойде ХЕИ на проверка или пожарната /там сте ок, но те пари все ще изклинчат някакви/, ще купите дискове и химикалки, ще изперете чаршафите, разходите ще ви станат още 500лв. newsm78
Заплати, сметки, наем, храна = 6 710 лв.
Май всичко съм вкарала. И сега, понеже не съм счетоводителка, ще направя така - ще кажа, че съм сбъркала навсякъде в сметките, и ще решим, че от 6710 лв сметката скача на 8 000 лв. Дори на 9000 лв, падам си широкопръста. В тази разлика ще сложим ако се наложи  и някакъв ремонт - счупи се мивка, трябват саксии с цветя, перде да се ушие и т.н. Сами виждате, че сметката ми е смешна донякъде с тези горници/долници, но ако съм в пълно неведение от 9000 ще я кача на 10 000 ЛВ, защото да речем, че няма държавен наем и трябва да се плати частен, стават 11 000 лв разходи.
При печалба от такси 10 000Е /да припомня, че вече за 200Е такса няма/, и разходи от 11 000 лв, каква е печалбата за единственото лице, което ръководи бизнеса?
19,558 лв - 11 000 лв = 8.558 лв печалба.
Съжалявам, но това ми се вижда кощунство. Ако си сложи един собственик на ЧДГ печалба от 3 000 лв /заплата/, още 2 000 лв резерви, хайде още 1000 лв за черни дни, всеки месец, тогава смятам, че и цялата сметка, и качеството на всичко, и заплатите ще бъде различна.
-------------------------------
Това е моето виждане за частния бизнес към момента. Не мога да гарантирам, не го и твърдя, че е във всички случаи такъв, но за да просперираш трябра да лъжеш държавата и служителите си. Държавата да я лъжеш, това е донякъде /само донякъде!/ разбираемо - при положение, че машината мачка и нищо не дава, че не искат да ти сложат и една ограда без да искат рушвет, при положение, че от РИОКОЗ идват и правят пробите с разредените си препаратчета, за да  ти изкарат мръсна тоалетната /а не е вярно!/, тогава и ти започваш да играеш по техните правила. Само не виждам, защо ако един педагог не гледа часовника, за да врътне ключа на групата, отделя от личното си време, за да помогне на колегите, родителите го харесват и се чувстват сигурни, когато той е на работа, търсят го по телефона, за да попитат как е със здравето и децата са научени, преобути, нагушкани и нацелувани, защо трябва 'онзи горе' да се опитва всячески всеки месец да изклинчи още и още пари от него. Ето, това не харесвам на частното образование сега.
И ако моите деца ги дам в частно детско заведение все ще се чудя днес учителката дали отново ще дойде на работа, или ненадейно ще замине в Тамбукту при мъжа си, ще се наложи да гледа болната си баба на село и т.н. лъжи по адрес на педагога. И дали няма да ме убеждават колко градивно се възпитават децата ми, да станат едни успели млади хора утре, а в същото  време да им дават да пият Танг и да закусват филия с маргарин. А аз ще им давам за маргарина, студа, мръсните чаршафи и изгорялата крушка в банята 250 Е на месец. Че аз да не съм луда за връзване?
--------------------------------------------------------------
Частна детска градина в Бояна. Лелката пържи мекички в един тиган за закуска. Вижте, това не ме притеснява толкова, но всички знаем, че продуктите за консумация в ДГ се следят стриктно - доставчици, качество, РИОКОЗ държи на това ако е с предлагане на храна да има кухни, стерилизатори, персонал за кухня и здравни книжки. Това е незаконно, да се приготвя храна там, където няма разрешителни. Трябва всичко, което се дава да е от фирми за кетъринг - дават ти бележка с дата, час на приготвянето на храната, те носят отговорност. Всичко друго е извън рамките, всичко , което се изготвя от суров продукт в градината е незаконно. Ако им дават запечатани кроасани - ок. Акообаче им дават макарони сварени там, сирене държано в хладилника и настъргано, или домашна лютеница - това намирам за нередно. Когато става въпрос за взаимоотношения от този тип.

# 232
И наистина моля за извинение, че стана толкова дълъг поста ми, навярно и отегчителен. Не ми е нужно да ми вярвате, аз знам каква е истината за някои неща. Нямам никъде документация на частна градина, естествено, че нямам. Но поне имам опит.

И ако за някои от вас, които са плащащи такси и вярват, че го правят за доброто на децата си, виждат хубави резултати и не са разочаровани, се надявам това, което съм написала да е замо едно различно виждане, или просто ако видят нещо да им светне лампата и да се вгледат. Много са частните заведения, все повече стават, много от тях се ръководят от честни хора, не е възможно всички да са под общ знаменател.

Ако чете някоя, която има частна градина и не постъпва некоректно, не укрива данъци, дава заслужени заплати и вярва в служителите си - тогава само мога да съжалявам, че не работя за нея.
Ако пък някоя влиза, за да слухти и да покачва рейтинга на своето частно заведение, а същото време лъже, то не й прави чест.

# 233
  • Sofia
Благодаря за подробните обяснения, беше дори интересно да прочета докрай Wink.
Честно казано и аз се усъмних, че си една друга личност и най-вече затова реагирах по-остро. Иначе нямам нищо общо с ЧДГ, освен че детето ми е в такава.

# 234
  • София
Честит рожден ден на малките Лъвчета!  newsm59 newsm67  party023   Tada

# 235
Честит рожден ден на малките Лъвчета!  newsm59 newsm67  party023   Tada

Много благодаря! Simple Smile

Карамел, благодаря, че се включи. Сега започвам да чета, но може би утре-вдругиден на свежа глава ще съм способна за конструктивни въпроси и дискусия, все така в дружелюбен тон. Наистина ти благодаря за включването и умерения тон.   bouquet

# 236
В другата тема се наложи да обяснявам на една госпожа, че не злобие. Надявам се от написаното ми да не лъха жлъч, понеже не ми е това целта. Имаше време, когато някак боледувах от ситуацията , в която работя. Сега вече се откъснах максимално, за да не затъвам и аз в тинята, която друг си бърка.
Също така се надявам да не докарвам на някой излишни отрицателни емоции, както и бих желала никой да не ми докарва на мен такива.
Затова ако някой иска да попита нещо или да го обсъдим, нямам нищо против, но това не желая да означава, че на всяка цена искам да се коментира това, което съм написала. Аз съм една обикновена майка, не е нужно да ми се отделя кой знае какво внимание Grinning.

# 237
Карамел, не лъха жлъч - поне не в тази тема. Има известна доза обида, но напълно разбирам защо. Аз иска да премисля още малко нещата от постовете ти, за да поговорим по тях - има наистина интересни тези.
Имахме едни анкети и дискусии - какво харесвам и какво не харесвам в частното образование. Ще ми бъде интересна твоята гл. т.

Тук е анкетата какво харесвам в ЧО, но НЕ го избрах http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=294002.0 - може да ти хрумнат идеи за твоята гл.т.

И още нещо дописвам:
Преди няколко страници обсъждахме вариантите "ЧДГ/ЧДЯсла или детски клуб/център" - изключително ценно ще бъде твоето мнение по въпроса.

Последна редакция: нд, 27 юли 2008, 11:53 от май :)

# 238
# 239

Направо настръхнах. Вероятно никога няма да ни приемат в тези държави.  Cry
Много мъчно ми стана за детето. И нямам думи за реакцията, т.е. нереакцията на нашите дипломати.

Слагам цялата статия:

ИЗТОЧНИК: В. "СТАНДАРТ"

В посолството ни си траят за скандала, полицията пуска хулиганите
Даваш 740 лири, ядеш бой в Лондон
Пратихме сина да учи английски, а се връща с разбита глава, гневи се майка му

Пребитият Коста на рождения си ден

"Нищо няма да ни се случи, мамо. Да не мислиш, че всички англичани са като Майкъл Шийлдс". Така шеговито успокоявал Костадин Динев майка си, преди да замине на езикова практика на Острова.
Само няколко дни по-късно 16-годишното момче обаче изпитало на гърба си какво означава тормоз от пиян британски хулиган, погазващ законите и смятащ чужденците за хора второ качество. Вместо да усвоява езика на Шекспир, Косьо се оказал пребит, ограбен и с няколко шева на ухото в Дорсет, където карал курса по английски.
Драмата се разиграла в 22,30 в британския град. Група пияни местни хулигани нападнали компанията на тийнейджъра и ограбили децата. За разлика от английските власти обаче, които опищяха света за това колко груби сме били към сънародника им Шийлдс пребил и осакатил наш барман, българските дори все още не са взели телефонната слушалка поне да се запознаят със случая. "Властите ни в странство просто нехаят за нашенците", въздиша отчаяната майка Светла. От петък вечер до вчера следобед българското посолство във Великобритания не беше се свързало с момчето. Вместо това майката въртеше телефони и институциите я препращаха от един на друг номер, за да се отърват от нея.
Веднага щом Костадин й съобщил за побоя, Светла изпаднала в паника. Тя се обадила на телефон 112 и със сълзи в очите ги помолила за помощ. Оттам я препратили на дежурен номер във външно министерство. Ходенето по мъките (и по жицата) продължило. От МВнР й дали стационарни номера в Лондон. След дълго чакане в слушалката от отсрещната страна се чул женски глас. Дамата не пожелала да каже името си, уточнила единствено, че е служител в посолството.
Посрещна истерията ми с пълно бездушие
Каза, че "обещава да поработи по въпроса", спомня си разочарованата майка.
Близо два дни след инцидента обаче, когато "Стандарт" се обади на дежурния телефон в посолството ни в Лондон, получихме отговора, че с удоволствие биха ни осведомили за случилото се, но не знаят нищо. След това бяхме любезно препратени да питаме консула за подробности. На спешния телефон на консулската ни служба в Англия обаче не отговаряше никой. Мобилният апарат на посланика ни Лъчезар Матев също бе изключен.
Майката Светла разказа, че момчето се разхождало с приятели, сред които и деца от Полша и Русия, когато ги нападнали. Хулиганите нанесли най-много удари на сина й, защото бил най-едър от групата. В момента момчето кара езикова практика в Англия с още 25 съученици от столичното частно школо "Ровел". С групата има 2-ма учители настойници. Веднага след екшъна ръководството на колежа се обадило в полицията. Българчетата били разпитани, след което униформените задържали няколко души. Арестуваните британци обаче по-късно били пуснати.
Телефонът на шефката на "Ровел" Елена Томова вчера бе изключен. Майката на Костадин уточни, че също не е успяла да се свърже с нея. За сметка на това родителите на момчето поддържат непрекъсната връзка с преподавателките, които придружават децата в Дорсет. След като за нещастния случай се разчуло и в България, притеснени майки и бащи прегрели телефоните на учителките и децата от групата в Англия. "Тревожат се, не знаят какво е станало, дали тяхното дете не е сред ранените", обяснява Динева. Тя се чува с Коста през час, но е притеснена, че момчето може би не й казва всичко. "Не е възможно да има 5 шева само на ухото, дано не ме лъже и не е по-тежко наранен", вайка се майката. От болницата в Дорсет са направили рентгенови снимки и казали, че момчето няма счупвания. Костадин обаче е още наплашен, възстановява се от преживения стрес. Преподавателките опитали да успокоят децата, като ги завели на екскурзия до Лондон, за да се разсеят.
На езиковата практика децата над 16 години нощуват в приемни семейства и разполагат с повечко свобода и време. След лекциите тийнейджърите могат да се разхождат самостоятелно, затова и в злополучната вечер с Костадин нямало възрастен човек. Той живее в дома на възрастна дама заедно с още едно българче, двама французи и един италианец. Прекарвали си много весело до злополучната вечер. След нея Косьо предпочел да спи в пансиона, където са настанени по-малките деца и преподавателите.
Родителите на Костадин са платили 740 британски лири за двуседмичната практика. Образованието няма цена, искаме да му осигурим най-доброто, казва Светла. В посочената сума влизат всички разходи - нощувките, храната, екскурзиите и учебниците, затова парите си заслужават, обяснява тя. Майката се моли само момчето й да се върне живо и здраво на 3 август. "Нямам намерение да съдя никого. Бог ще ги съди", добавя тя.
Александра Златинова

http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=2008-07-28&article=241837

Косьо: Удряха ме, защото не пуша

Дай цигара! Тези невинни думи отприщили жестокия побой над групата български деца в британския град Дорсет.
Тя се състояла от около 10 българчета, придружени от връстници от Полша и Русия. "Беше много весело, смяхме се, разглеждахме. По едно време към нас се приближи едно от момичетата в групата. Беше раздърпана и плачеше, не й разбирахме много какво говори", разказва Костадин. Девойката разказала, че няколко британски момчета са й дръпнали чантата и са я ограбили. Групата се опитала да я успокои. Когато стигнали до парка, към компанията се запътили едри местни тийнейджъри. "Дай една цигара", подхвърлил единият. Наше момче извадило от кутията си една папироса и я подало. Тогава един от англичаните се обърнал към Косьо и му поискал листче, за да си свие цигарка с марихуана. "Нямам, не пуша", учудено казал Костадин. Миг по-късно бил повален на земята. "Настана меле и нататък не помня много, всичко се случи за 5 минути", обяснява пострадалото българче. От храстите изскочили и други побойници. Всички изглеждали пияни и дрогирани. Били много агресивни и ги обиждали. Момичетата от българската група избягали в близкия хотел, за да потърсят помощ. Оттам се обадили в полицията, а униформените повикали линейка. Освен Коста още едно от нашите момчета е в синини. Драгостин е с разклатен зъб и подута устна. В болницата го приели едва на следващия ден, защото случаят не бил спешен. Преподавателките не се отделили от двете бити момчета, довели и психолог. Всичките разходи по прегледите били за сметка на застраховките им. "Вече сме добре, разхождаме се из Лондон, но не спирам да си мисля как никой не се притече да ни помогне", обяснява Коста.

http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=2008-07-28&article=241838

http://www.dnesplus.bg/Criminally.aspx?f=101&d=234997

Кървав урок за българчета в Англия
27.07.2008 01:37

ДОРСЕТ. Трима английски хулигани разкъсали ухото на 16-годишния Костадин Динев. По думите на майка му Светла бандата пияни младежи нанесла най-много удари на сина й, защото бил висок и най-едър от групата родни
ученици. Той пострада по време на езикова практика в Англия. Тийнейджърът е с още 25 съученици от столичното частно школо "Ровел". С групата има 2-ма учители настойници.

Битите деца са три, които са изгорели с пари, телефони и документи. Екшънът станал в петък около 22,30 ч местно време. Българчетата се разхождали с връстници от Полша и Русия. Тогава върху тях налетяла група пияни англичани. Те били повече и скочили да бият и грабят.

Веднага след екшъна от колежа се обадили в полицията. Българчетата били разпитани, след което униформените задържали няколко души. Арестуваните обаче по-късно били пуснати. Придружаващите учители не са се свързали с нашето посолство в Лондон. Не знам подробности, коментира и зам.-шефката на "Ровел" Екатерина Пелова. През целия ден вчера директорката Елена Томова пък беше с изключен телефон. По думите на майката Томова се свързала с нея, за да я пита дали смята да предяви иск срещу училището. Няма да ги съдя. Учителите нямат вина, грижат се добре за децата. Въпросът е трябва ли безнаказано да бият децата ни и да не реагираме, възмущаваше се жената.

До вчера след обяд посолството ни в Лондон не знаеше за инцидента. Дипломатите разбрали за случая от майката на Костадин. Свързах се със служителка, която не се представи. Жената каза, че не знае нищо, и дори не се поинтересува, разказа Динева пред "Стандарт". После се разбра, че това е била дежурната Даряна Коцева.
След обаждането на "Стандарт" тя се консултира с консула ни там Богдан Коларов. Говорила и с една от българските учителки. Ще има повторен разпит на децата.

По думите на Коцева полицията ще обясни на нашите как върви разследването и как да си търсят правата. Не възнамерявам да съдя никого, искам само синът ми да се върне жив и здрав. Не искам втори случай "Майкъл Шийлдс". Бият наши деца безнаказано, проплака майката на Костадин. Въпреки петте шева на момчето състоянието му е стабилно, уверили я учителките. Самият Косьо казал, че още не се е погледнал в огледалото след английските юмруци. Казва го, за да не ме тревожи, уверена е майката.

Теодора Йолчева/В-к "Стандарт"

Последна редакция: пн, 28 юли 2008, 11:04 от май :)

Общи условия

Активация на акаунт