Отговори
# 165
bg_desi, стискам палци всичко да се развие благоприятно  Hug

bambi25, май сме сродни душа Simple Smile
На мен един от най-трудните моменти ми беше отказването от салсата, и все още си мисля да намина да ги видя, но като знам как ще ми се дотанцува... и не смея newsm68

# 166
  • София
bg-desi, имаш и моите стиснати палци. Права си да търсиш и второ мнение, дано всичко е ОК.

Не мисля, че това е от задължителните изследвания, по-скоро смятам, че се правят по препоръка на лекар.

# 167
  • София
bg-desi, стискам ти палци от все сърце!!!! Ако ти трябват координати на Томова - пиши!

Опа, видях, че вече си намерила нейния гсм. Тя по принцип сама си записва часовете. Най-добре да й се обадиш между 9 и 12ч.

# 168
И в други тежки теми съм виждала личния отговор на д-р Марков след отправени му /правомерно или не/ обвинения и критики. Надявам се никой да не преживява такова страдание.

Деси.  Hug

# 169
Деси! Hug Възможно е да се резорбира тази течност, силно се надявам! Praynig Иначе щом всички органи са здрави, какво се предвижда, каза ли днес лекарят? Няма ли някаква интервенция, която да помогне или нещо, нещо...! Отиди и при Томова, вярвам, че няма да те кара да чакаш щом имаш притеснения.

# 170
Цитат
изрових една тема в която се е включвал д-р Марков/мнението е последното и е отговор на предния пост/:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=114342.0
Леле колко ужасни случаи Sad,направо се потресох!И в крайна сметка не разбрах,кой е прав в дискусията newsm78,но само да не ни се налага да попадаме в подобни ситуации Praynig

# 171
Здравейте, сладки декемврийски мамичкиии!
Не мога да смогна да прочета всичко, което сте изписали за два дена! Аз успях да отида до Варна - до Майчин дом вчера ...Трябваше да съм онзи ден там, но имахме проблем с колата и...вчера успях да се класирам...Резултатите от БХС са 1:773...Но всичко явно е индивидуално... В смисъл, че в самото изследване е посочено, че рискът ми е нисък, т.е. нема никакъв проблем. Д-р Анна Атанасова ми гледа малката пикла и пак каза, че ще е момиче....всичко е ок, няма никакви проблеми....чухме  и сърчицето, видяхме  и пръстчета, крачета....абе чукам на дърво - всичко било наред - така каза док!И моята мама и сестра ми също гледаха малката маймунка...и понеже имах едни притеснения с изследванията ми за токсоплазмоза - три пъти се наложи да пускаме изследвания в рамките на 2 месеца, моята гинеколожка в Шумен ми каза, ако преценя, да си поръчам Тирозин от някой от Турция и да пия....Докато д-р А. Атанасова ми каза направо, че няма никакъв смисъл да се безпокоя ...И аз толкоз се зарадвах, че ...имам сега пък някакво тъмно течение...Слабо е, без мирис, но се безпокоя....Обадих се днес на моята лекарка тук в Шумен и тя ми каза, да пия три пъти на ден два дена подред но-шпа и ако не спре да отида направо в Патология в понеделник...понеже тя излиза в отпуска.....Някой имал ли е такова течение...аз мисля, че от емоциите и от друсането по пътя към Варна с един гаден автобус може да се е появил този дискомфорт...Имам съвсем леко дърпане в ляво долу и съвсем малко тъмно кафяво течение....което почти отсъства днес...моля ако някой знае нещо по въпроса - да ми пише.... Sick

# 172
 Thinking
ЗДРАВЕЙ, Бамби! НЕ си ли здравно осигурена? Хич недей да търпиш подобен тон от лекар! Няма право така да се държи с теб, при положение, че и без друго цялото ни здравеопазване тук в България е изуло гащи...Личната си гинеколожка винаги можеш да я смениш, още повече, че си във Варна....в сми - има по-богат избор от кадърни лекари, които и без заплащане да ти обърнат внимание...Много се ядосах ....като прочетох писаното от теб...Не позволявай такова отношение!
Духом съм с теб!

# 173
Здравейте мамчета,

На Деи горещо пожелавам да се окаже фалшива тревогата, защото така или иначе има много примери за това, как докторите почват да "виждат" в повече ... Лежах в болницата с една маминка, на която бяха "видяли" и "поспорили" 2ма - 3ма доктори има ли бебенцето киста на пикочния мехур или няма... От притеснение и плач момичето в осмия месец беше получило контракции и беше на системи.... Оказва се че, се тези неща си ги е имало от пам ти века, и че в повечето случаи изчезват при раждането, но не е имало са какво да ги видят преди....

Миличка evita76 не искам въобще да те плаша и за това може да говорят само специалистите  - със същото такова кафяво течение след пътуване постъпих в болница преди месец. Констатираха скъсяване шийката на матката, /което не е от пътуването/, но предполага начало на разкритие и доктора ми препоръча серклаж....  Не е фатално въобще, просто човечето расте и натежава и все по-тежко ще става!!
Дано не е така при теб, но не се бави много , нека да те види лекар все пак...

Аз да ви се похваля вчера бях на лекар и въпреки всички премеждия до тук човечето си расте необезпокоявано, даже върви седмица напред.... Ама все с дупето към нас Laughing, ама аз се радвам че е добре и си мърдолка нещо там Laughing.... и БХС ми е извън притеснения.   На 22ри имам час за ФМ при Д-р Мазнейкова, ама още ме е страх да пътувам Sad   Дано ми мине Simple Smile

Поздрави на всички и много усмивки!!!

Санчес

# 174
Цитат
изрових една тема в която се е включвал д-р Марков/мнението е последното и е отговор на предния пост/:
Леле колко ужасни случаи Sad,направо се потресох!И в крайна сметка не разбрах,кой е прав в дискусията newsm78,но само да не ни се налага да попадаме в подобни ситуации Praynig
Уф, така съм се гипсирала, че мисля да се отказвам да чета каквото и да е вече.
Деси, надявям се всичко да се развие добре.
Като ме изписаха от болница ми назначиха пепеварин или пипеварин, не знам как се пише.
Днес се обадих на докторката, която беше в чужбина и я помолих да ми разгледа картона от болницата и да ми обясни - каза най-вероятно става въпрос за леко отлепена плацента. Да лежа и спра пепеварина, а да продължа с гинипрал. Но това е най-отвратителното нещо - треперят ми ръцете, тупка ми сърцето. Ужас. Не знам, пие ли го някой. Има куп странични ефекти сигурно - задържане на течности и тн т. Дано всичко е наред и ги спра другата седмица.

# 175
Ето ме и мен в новата темичка.

Харем, дано всичко се развие благоприятно, аз също се борих със завишен пролактин известно време, правили са ми и ЯМР - когато се прави на главата не се влиза с цялото тяло в апарата (тръбата), а само главата... но най-важното е всичко да е наред. Стискам палци!

Бамби, такова отношение от наблюдаващ АГ е недопостимо, да не говорим за заплащането..

Захира, приятни сватбени вълнения... Индия е много интересна дестинация, със сигурност ще събереш много спомени.. С мъжо сме пътували доста през годините, последно миналото лято до Италия, но сега сме закотвени у дома в очакване...
Цитат

# 176
Същият проблем с леко отлепване и кафеникаво-слузесто течение. Лечение (извънболнично) Гинепрал 3Х2+Обсидан 2Х1/2 (обсидана е именно за регулиране на сърдечната дейност), магнезиум диаспорал 2Х1, калциум-фосфо-ц 3Х2, но-шпа и папаверин - по желание ако има въпреки това болки и контракции

# 177
Сори - гинепрал 3Х1. Embarassed
Каспър, попитай за обсидан към него.

# 178
Момичета, благодаря на всички ви за подкрепата!
Ще ви държа в течение за развитието на нещата, но засега перспективата не е розова, никак даже.
Варианти за интервенция има, но са много рисковани, а ако течността не се резорбира по естествен път, левият дроб ще остане недоразвит и вероятността за успешен край е много малка. А и дори бебето да се роди живо, ще страда от дихателна недостатъчност и ще бъде инвалид, и т.н. Велковски иска да проследи развитието във времето, но ако нещата продължават все така или по-зле, изходът е прекъсване на бременността... Но такъв е животът и трябва да сме оптимисти, така че горе главата и благодаря на всички за моралната подпрепа! Hug

# 179
Папаверини се нарича и казват, че няма доказани невлияния в/у плода, но въпреки това лекарите го изписват и аз ги разбирам. Самата аз с първото бебе пих папаверини малко време, заради едно зацапване.

Деси, старая се да разбера положението, искам само да ти кажа, че се моля да се оправи бебочев, но ако наистина ще страда - и аз като тяб бих мислила, че е по-добре да не. Разбира се, надяваме се всички бебета да се родят живи и здрави! И нека бъдем оптимисти! Hug

Аз така и не съм била скоро на хубав апарат, в 13 ГС /преди месец почти/ Димитрова ме прегледа, надявам се ако тогава е имало нещо да е можела да го види, т.е. надявам се всичко да е ок с бебко. Вече нервата ме тресе като чета, и да ви кажа стига ми нашата тема - ей го влезнах в априлки 2008 и циврих цял ден, благодаря, но май е по-полезно да сме си само тук. Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт