Заплаха ли е постъпката на моята приятелка - дeтска учителка?

• 6 686
  • 94
  •   1
Отговори
# 60
Фабия, извинявай, ама разсъждавате с Катето като 10 годишни.
Нямате ли нещо по-.. зряло, като идеи, как да се справите с Х и У.
В какво точно я обвинявате тази жена? Че се е обаждала на любовника си от клас?
Като искате да я натопите, че спи с 'баща на дете от класа", а не 'със съпруг на близка приятелка", поне го направете малко по-
хитро. И накрая - какво точно очаквате да се случи, като я  дискредитирате , като учителка?

# 61
момичета,нещата са така - таткото е баща на ученик в подготвителна група сиреч предучилищна в гимназиално училище,заниманията са сутрин от 8,30ч. до 12,30ч. с редовни учебни заниятия и междучасия.

Абе, ти за България ли говориш или някоя друга страна?  Crazy
Какво е това гимназиално училище с подготвителни групи, които имат редовни учебни занятия и междучасия?  newsm78
Ти на училище не си ли ходила, никакъв спомен ли нямаш как е изградена образователната ни система?
Каква приятелка си, щом досега не си разбрала какво и как работи учителката??
И друго ми прави впечатление - нещо много присърце взимаш нещата, защо? Твоят мъж ли е кръшкачът или те е яд, че не е обърнал внимание на теб?
Ако има нещо вярно в цялата история, тя е между тях двете, не виждам откъде-накъде се бъркаш и ти да наливаш масло в огъня. Работата на една приятелка е да изслуша, да успокои, да бъде опора в труден момент, а не да го играе кварталната клюкарка и подстрекателка за подобни изпълнения.

# 62
  • Добрич
fabia, естествено ти ще постъпиш както намериш за необходимо, но аз четох всички мнения и мисля, че те са достатъчно ясни как би постъпил някой от нас , ако беше на твое място / дано не ни се случва все пак /. Споменаваш, че си в училищното настоятелство. Съгласна съм, че приятелката ви не е постъпила етично и че е нарушила някои от правилата от Етичния кодекс за работа с деца  и по - точно от раздела за морални отговорности към семейството, но нима очаквате за това да я уволнят? Ако не спреш Катя и застанеш зад нея пред училищното ръководство рискуваш да си навлечеш само неприятности без да има никакъв смисъл. Все пак помислете в кое време живеем? Как ще докажете, за какво са си говорили или ,че са правили и други работи в извънработно време, които нарушават Етичния кодекс? Ще извикате бащата да потвърди пред училищното ръководство и пред настоятелството ли? Съгласна съм, че приятелката ти е наранена, но ти сама казваш, че вие сте семейни приятели, т.е. срещите между тях двамата не са били само служебни заради детето, а и на приятелска основа. Това, че идеята ви не срещна подкрепа в този форум е достатъчно красноречиво. Когато си пускала темата съвет ли си искала или просто да споделиш проблем? Защото от първото ти мнение останах с впечатление, че търсиш съвет, а от следващото, че не си съгласна със съветите, които получаваш.

Последна редакция: ср, 09 юли 2008, 19:21 от Вела

# 63
  • Добрич
момичета,нещата са така - таткото е баща на ученик в подготвителна група сиреч предучилищна в гимназиално училище,заниманията са сутрин от 8,30ч. до 12,30ч. с редовни учебни заниятия и междучасия. ......Катя каза,че е говорено непрекъснато и дори съпругът й бил споделил,че тя му звъналя, за да чуе колко са немирни децата.
Предполагам, че става въпрос за СОУ, но подготвителната група, не учат с часове по 45 мин. като големите ученици. Дори началните класове не учат с часове по 45 мин. Затова учителите им влизат или излизат по - рано от час. Затова не разчитайте на това, че е говорила през учебен час. Много трудно ще ви бъде да го доказвате, ако въобще някой ви го позволи. Но все пак не разбирам защо не търсите вината и в бащата. Тези неща не стават само с участието на единия. Или той не е подписвал етичен кодекс за задължения към семейството си и не е виновен? Къде остава неговият морал и неговата етика? Освен това както беше писал някой по - горе приятелката ти живее със съпруга си и първо у него трябва да търси вината.

# 64
  • София
Продължавам да мисля, че темата е "пързалка".  Crossing Arms
Една максима си имам аз и винаги в такива и подобни ситуации си я повтарям:
"Не съди другите, преди да се поставиш на тяхно място!"
fabia,
Интересно ми е какво очакваш от въпросната ви приятелка - да каже на Катя:"Аз съм тази, с която си говори мъжа ти!" newsm78
А и дори да са си говорили - вие откъде заключихте, че са си имали ош-беш двамата?  newsm78
А и откъде знаете дали не са си стара-стара тръпка и да са се видели отново и всичко да се повтаря с нова сила? newsm78
За да тръгне един мъж трайно, (подчертавам трайно, не епизодично, един-два пъти забежка например),  с друга жена - значи в неговото семейно ложе нещо липсва. Да си помисли въпросната Катя какво Е или по-точно какво не е направила и директно да си говори с мъжа си, а не да ходи да се оплаква и да си клюкарства с приятелки, докато мъжа й си приказва по телефона и си урежда срещи с нейна приятелка.
А това, че въпросната госпожа или госпожица е учителка, е без абсолютно никакво значение.  Може и министърка да е и пак да е въртиопашка. Naughty

# 65
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Fabia, нищо няма да постигнете с този план, само ще се унижи още повече приятелката ти.
Гнусно е от негова страна, гнусно е и от нейна, и то наравно.
Не може да си приятел с някой, и да му правиш такива мизерии.
Съветвам те да не го правите, само за да не се почувства тя още по-зле.
Защото цялата работа ще стане един сеир, на който страничните наблюдатели
просто ще се наслаждават. Не мисли, че на много хора им пука за морала, поогледай се малко,
пък дори и тук, в нашето малко, задружно общество  Mr. Green, и ще разбереш...
Иначе, с кеф бих ги наритала и двамата нещастници.

# 66
  • София
Аз съм убедена, че "Катя" е самата fabia, може трета приятелка и да няма изобщо. И се чудя, дали мъжа й наистина й изневерява, или тя просто продължава да трови нервите и на него, и на себе си със своята мнителност.

# 67
  • out of space
Аз съм убедена, че "Катя" е самата fabia, може трета приятелка и да няма изобщо. И се чудя, дали мъжа й наистина й изневерява, или тя просто продължава да трови нервите и на него, и на себе си със своята мнителност.

готова си за сценарист  Laughing Нищо неудобно, изкефи ме  Laughing

На Фабия мога да дам съвет изобщо, ама изобщо да не се забърква, ама половин грам дори. Да се оправят сами. Детската градина...  Tired

# 68
Когато си предаден и те боли непоносимо, не разсъждаваш трезво. Катя явно си обича още съпруга и търси вина само в другата страна. Според мен от там тръгва всичко. Подло е да предадеш приятел, наречете ме вехта, но така мисля. Не можеш да постъпиш така с приятелка пък ако ще мъжът и да е със златен ........ кант. Обичам най- добрата си приятелка, защото ме изслушва, показва ми моите грешки и никога не използва епитети и квалификации по адрес на мъжът ми. Колко и за какво става си решавам аз.

# 69
  • София
 Нещо не ми се връзва- щом са били толкова добри приятелки, защо учителката не информира Катя за нивото на детето, а звъни на бащата? newsm78 И той не познава ли от преди това приятелките на жена си , та чак като я вижда  в ролята на учител се влюбва? Май това е някаква скалъпена версия за пред Катя, ако въобще историята е вярна.

# 70

Именно!  Защото фабиа преди 2 седмици писа как хванала мъжа си да се обяснява по телефона в любов на някаква си.  Затова и попитах вече, не е ли малко странно хем фабиа, хем и най-добрата й приятелка почти едновременно да изловят мъжете си в телефонна изневяра...

Темата или е пързалка или фабиа има сериозни проблеми...

# 71
Фабия изчетох всичките ти мнения и оставам с впечатлението,че ти си жената чийто мъж ти изневерява.
Дано имаш сили и се погледнеш отстрани,защото с това ти мислене се закопаваш все повече.Вдигни гордо глава и отмини..
Доколкото си направих изводите проблемът с мъжа ти не е от сега,а ти изцяло си се вкопчила да го браниш като виниш приятелката си ooooh!..
...за мен по-голямо унижение от тази ситуацията в която се поставяш няма Naughty

# 72
  • Торонто
момичета,нещата са така - таткото е баща на ученик в подготвителна група сиреч предучилищна в гимназиално училище,заниманията са сутрин от 8,30ч. до 12,30ч. с редовни учебни заниятия и междучасия.

Абе, ти за България ли говориш или някоя друга страна?  Crazy

По всички реакции на отговорилите е ясно, че става въпрос за БГ.
В Америка със сигурност нямаше да и се размине ако е подписвала етичен кодекс, а пък ако е говорила по време на работа до там е.
Не че давам акъл на фабиа да говори с директора, все пак за бг условията мисля, че наистина е лоша идея. В смисъл че нищо няма да се случи само катя ще се унижи.

# 73
Определено "Катя" е самата fabia. Мисля, че е нелюбезно да копирам нейната тема и мнения от "Родители отглеждащи децата си сами", но там тя разказва същата история, касаеща самата нея и мъжа й, който очевидно има извънбрачна връзка. Може би я е срам да говори от първо лице, за което я разбирам. Всеки има право на анонимност в такива случаи, въпреки че е много лесно да се разбере за какво всъщност иде реч.

Аз съвет по темата не мога да дам, само знам (поне за себе си), че такъв вид отмъщение ми се вижда много злепоставящо за самата извършителка.

# 74
Факт е, че учителкате е постъпила долно. Първо, защото е приятелка на Катя. Второ, защото лицемерно се е правила на много загрижена, когато Катя е споделила с нея притесненията и съмненията си.
Към ей такива мадами не мога да проявя разбиране, нито пък каквато и да е солидарност, относно чувствата им. Някой тук се беше изцепил, че Катя трябвало да има доблестта да остави влюбените на мира, едва ли не да им даде благословията си. Ай стига бе - как ли пък не! Брей, че благородство.  newsm78
Съвета ми е да не се унижава с разни клюкарски истории. Изкарването на кирливите ризи ще навреди най-вече на Катя. Ако държи на мъжът си, нека се пробва да спаси брака си. Ако ли не - живота продължава.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт