Отговори
# 150
Адашче, Асе, Луси  Hug Друго си е да срещнеш съпричастност. Значи средното аритметично се получава точно така. И ако повечето показатели са плюс минус няколко дни, то коремчето й е 2 седмици назад. та така... Иначеме гледа и друг лекар - онзи ден на ЖК-то, ама той горкия така и не можа да измери ръчичката - много се движеше. Каза уж, че всимко било наред. Но аз имам доверие най-вече намоя док. Той симе гледаотначалото... Щевидя далидане си запиша една експресна ФМ във Фемина...  newsm78  Ще си пия и лекарствата и ще изчакам да видя дали ще има навксване! Много ви благодаря отново.

мирката, да знаеш, че това си е хълцане душа!

# 151
Ирини, не мерят коремчето, а гръдния кош.
По принцип главните показатели, по които се определя размера на бебето са диаметъра на главата, диаметъра на гръдния кош и дължината на бедрената кост. Трябва всички показатели да дават по-малка стойност, за да каже доктора, че бебето изостава. Но... да не забравяме, че има различен ген, различна скорост на растеж дори вътреутробно. Бебетата правят и в корема на майката скокове в растежа. Така, че карай по-спокойно и изчакай до следващата консултация. Може пък да е дръпнала толкова напред госпожичката, че да си дойде всичко по местата. А може да си остане нежна и фина още преди да се роди.

# 152
  • София
Брей, много рожденици днес!  Laughing Хайде подред:

Честит рожден ден на Елена, пожелавам й да бъде най- щастливата майка на света!  bouquet

Ирина и Ася, честити рождени дни на дечицата!  newsm59 Да са ви живи и здрави! Иринче, наистина съм впечатлена от 17-те години на сина ти- догодина вече ще бъде пълнолетен! Голям батко, наистина! 

Шейле, ти нещо ни премяташ- не раждане готвиш, ами същинска спа-процедура!  Wink

ирини, при мен на прегледите докторката мери само главичката и бедрото- дори и да мери друго, не ми е споменавала.... newsm78  Пий си лекарствата и не го мисли!  Hug

Не знам кой питаше за Клотримазол, но аз го ползвам за едни ужасни обриви.  Sick Купих си едно немско олио за мазане, но в него Клотримазола не е основната съставка- най-вече има пантенол, линолин и други такива омекотяващи вещества. Прочетох подробно за Клотримазола в Интернет, че почти не преминава в кръвта, поради което се смята за сравнително безопасен. Това е само за информация, разбира се- който иска да го ползва, да пита лекаря си!  Peace

Пуснах нови снимки на тумбачето в албума. На едната съм се изтипосала на новия диван.  Wink

# 153
Иринии, радвам се че си по-спокойна вече. На моя юнак даже незнам да са му мерили гръден кош, краката и ръцете. Или поне аз на съм разбрала.  Blush
Марков каза, че преди раждане се гледало коремчето да не е по-едро от главичката. А аз не държа моя да е много едър, че нали естествено ще го раждам - ще ми излезнат свитки. Mr. Green
Днес бях за кръв и урина в Шейново и докато се опитвах да си натискам ръката след манипулацията видях едно новородено бебе - явно вече за изписване. Леле каква малка душица и една кротка...... Heart Eyes Сладкиш направо
Мирка, аз го имам същото като тебе и мисля, че е хълцане Wink
И аз съм се засилила да правя пюрета и незнам дали е по-добре да ги замразявам или да замразявам плодовете. И в какво се слагат във фризера - може ли в пликчета, че да са на дозички?

# 154
Ирини и аз не знам може и хълцане да е ама много начесто!!Аз хълцам по-разредено/ма как го обясних/през 10 секунди примерно а тя някак си по-на гъсто!!И само долу където и е главичката го усещам!! newsm78 newsm78Ааа тая сутрин в просъница го усетих и по-нагоре май!!!Е важното е че всичко и е наред Praynig
Люска май е такова мерсиии
А за разминаването в отделните органи!Ние по главичка 8ми сега бяхме 30седмица и 4 дни и отклонение +-2седмици а по краче 29,6 и отклонение 1,6 седмици!!!А сега де!!Странна работа и термина според едното е 19септ а според другото-13!!!Предполагам че е съвсем нормално!!!А и като се има в предвид че не може да се измери със 100% точност!!Няма място за притеснение! Hug

# 155
Така, че карай по-спокойно и изчакай до следващата консултация. Може пък да е дръпнала толкова напред госпожичката, че да си дойде всичко по местата. А може да си остане нежна и фина още преди да се роди.
Да, Веч, точно това ще се опитам да направя и именно затова май изобщо няма да ходя допълнително на доктори. И без това едва ли нещо повече мога да направя. Благодаря ти!  Heart Eyes

# 156
Елена,да си жива и  zдрава и ти също   bouquet
Иринии,мисля си,че не трябва да се притесняваш.Каzвам го,точно zащото аz оня ден така се бях шашнала,пращат ме по лекари,бебето голямо..Ми голямо,да,ходих и всичко беше наред  Praynig .Ето твоята пък е мъничка.Раzлични са човечетата и това е  Wink
Мирка,мойто това го прави всеки ден,точно както го описваш е..
За Клотримаzола,аz бях.Нямам обрив,а нкакъв сърбеж отвън по срамните устни,дали го описвам точно..Бях на лекар в сряда,нищо нямаше уж,та zатов не ми се обажда на док.А кремчето пък е българско,не мога да го покажа в аптека примерно да питам,всичко пише на български..И преди ми е ствало така и съм го полzвала и ми е помагал..Сега де да zнам,но и аz попрочетох насам натам,пише че е беzвреден.

# 157
Кукли сега влязох да се къпя и изпаднах в ужас като се погледнах в огледалото Cry Cry CryЦялото ми дупе е нацепено зверски от стрииии Sad Sad SadУжасно е!!!Ще ходя до аптеката да взема нещо че явно и маста не ми помага!!!Вече няма да мога и на плаж да ходя с тая нацепена и грозна кожа!! Cry Cry CryНикога не съм имала самочусвтието на хубавица а сега съвсем  CryНякой знае ли нещо за вече появили се стрии??КАто изключим оперативна намеса на която след раждането ще се подложа!!!Ама за сега...

# 158
  • София
За Клотримаzола,аz бях.Нямам обрив,а нкакъв сърбеж отвън по срамните устни,дали го описвам точно..Бях на лекар в сряда,нищо нямаше уж,та zатов не ми се обажда на док.А кремчето пък е българско,не мога да го покажа в аптека примерно да питам,всичко пише на български..И преди ми е ствало така и съм го полzвала и ми е помагал..Сега де да zнам,но и аz попрочетох насам натам,пише че е беzвреден.

Клотримазола принципно е против гъбички и вероятно ще ти подейства добре. Какво пише на листовката?

# 159
  • София/Русе
Благодаря ви много, момичета !!! Simple Smile))
Здраве и късмет и щастие на всички рожденици днес !
 Hug

# 160
Мирка, не бой се. Те после няма да са така видими, но на всяка цена не се отказвай да мажеш. Дори да ти се вижда, че се появвяват въпреки мазането. Аз се нацепих в пубертета заради големи разлики в килограмите и защото много бързо израснах на височина. И аз много се притеснявах, а мъжа ми вика, че съм имала много секси окраска като на тигърче (заради чертите). Mr. Green

# 161
Охооо днес ще се дебелее  smile3508 Толкова много и хубави поводи  smile3525
Асенце, да ти е жива и здрава принцесата  newsm51 Много да те слушка и помага за бебчето   Flowers Bouquet
Иринка, ти голям мъж имаш  smile3525 Жив и здрав да ти е, пък за снахи има време  Hug
Елена, много здраве и късмет и много щастие през септември   bdbaloni
Кво исках още да кажа  newsm78 Муц добра идея са ти дали за името  Crazy Извън шегата - на мен лично ми харесват имената с тире  Peace
Ирини, те другите са ти го казали. И аз бях на тръни като в 19-та седмица стомахчето им се видя по-малко, но на следващата всичко си беше ок  Peace Сигурна съм, че всичко ще е наред  Hug
Мирка, има някакви мазила за нови стрии, но питай в аптеката дали са подходящи за бременни  Hug
Момичета, шават ли ви много бебоците? Моето е като изоглавено  Shocked То не спира и за миг и вече почва да си ме наболява. Днес се целеше в десния ми бъбрек, та виждах  звездички посред бял ден  fight На всичкото отгоре от тва непрекъснато опъване и контракции получавам, та снощи ми идеше чак да го нашамаря  Mr. Green

# 162
Честит Рожден Ден на дечица и мамета  newsm59 Ако има нещо по-хубаво от здравето и щастието пожелавам ви и него.
Мирка и аз усещам същото в долната част на корема и имах съмнения за хълцане, та сега вече съм на ясно че е. Това ми дава недеждата че бебка се е обърнала с дупето на горе.
Иринии, аз се занимавам с тестване( мерене) на високочестотни устройства, та въпросните устройства ( както и всяка останала техника )имат известен толеранс на спецификацията и като се добави човешкият фактор, в случаят с ехографите се получават тези +/- 2 седмици. Така че споко   Hug . Рано ти е да се притесняваш, ако въобще има за какво.
Мамета, аз пръхтя кат състезателен кон на финалната права, кандилкам се кат нивеляшка, един гъзар ме е подгонил от вчера, не мога да спя нощно време и въобще не знам как ще ги избутам последните 2 месеца...а тепърва още ще се дебелее. По този повод , вчера си мернах обиколката на тумбака - 121 см  Shocked ... newsm78 чудя се дали ще грабна златният медал в дисциплината за най голямо шкембе.
Луси  Joy много ми хареса интерпретацията на мъж ти за стриите, начи аз си бех една тигрица в резултат на предната бременост, са ще затвърдя старата окраска и най-вероятно ще се внесът и нови попълнения в шарките, да не забравям че съм на 20+15... newsm53

Последна редакция: пт, 11 юли 2008, 18:11 от BAE

# 163
Момичета ходих да си взема и нещо допълнително!!!Еми взех си на Икаров крема за стрии!!! EmbarassedАма не ми се даваха 40 лева за мустела!!!Колкото и да ми обясняваха че е най-доброто и дрън дрън!!Аз съм с Мустела за гърдите и ефект няма!!Само кожата е мека но си е нацепена!!А и аптекарката започна да ми дава съвети как да си обтривам гърдите и да си дърпам зърната за да ги подготвя!!Сметнах че не заслужава да и правя оборот!!!За това реших че няма и няма да дам толкова пари та ако ще да се разчуе!!!И сега ще видим какъв ще е ефекта!Ако изобщо има някакъв ефект!! CryТолкова мъчно ми стана като се видях в огледалото!!На 21 години ще съм толкова обезобразена и ще погрознея и..... Cry Cryохххх
сега видях че то е Масажно олио против стрии 'Силви'!!Да видим ще се зачета какво пише в упътването

Последна редакция: пт, 11 юли 2008, 17:40 от Mirkata_21

# 164
Мирка, миличка, не го приемай толкова трагично  Hug В началото и на мен ми беше гадничко, но после попаднах на това: "Моите лични преживявания - красиво е, че важните неща, които се случват с тялото ми, оставят своите следи по него. Моето тяло е тяло с биография, то разказва. Не бих се лишила от тези следи, както не бих се лишила от усещанията на майчинството. Имам майчинско тяло, защото съм майка, защото това съм аз. Това е тялото, което зачена децата, което ги износи, роди и кърми. В тези свои функции то е повече от всякога активно, здраво, силно, нежно, страстно, повече от всякога субект, а не обект, като каквито се представят повечето женски тела, показвани публично." Писано е от Василена Доткова, авторката на книгата "Близо до бебето". Това ме накара да погледна по друг начин на нещата и да осъзная, че каквото и да претърпят телата ни, то е нищо, защото ще ни се случи най-хубавото - ще станем майки и ще дарим живот  Heart Eyes
В този ред на мисли ето един сайт, който редовно ме  разплаква http://theshapeofamother.com/

Общи условия

Активация на акаунт