Право на обезщетение от борсата?

• 288 484
  • 759
  •   1
Отговори
# 495
Валка, къде го пише, че тези болнични са изпратени за проверка? Колегите винаги могат да проверят съдбата на тези болнични и по принцип е трябвало да ги опишеш. Ако случайно има отказ от тяхното плащане, колегите ще получат копие от разпореждането за отказ, така че това няма да се отрази на периода за плащане на обезщетение за безработица. Дори и на първо време да ти спрат обезщетението за безработица поради изплащане на болничен, после /при отказ, разбира се/ се коригира и е по-добре те да имат да ти дават пари, отколкото ти на тях да даваш.

Актове за раждане не се изискват в никакви случаи! Peace

# 496
Благодаря ви за отговорите.Дано да е така.

Въпреки,че този служител от БТ е показал писмено къде е упоменато това за актовете  Rolling Eyes

# 497
  • Варна

Въпреки,че този служител от БТ е показал писмено къде е упоменато това за актовете  Rolling Eyes
Вчера се регистрирах и не са ми искали актове на децата.Само ме питаха за датите на раждане. Peace

# 498

Вчера се регистрирах и не са ми искали актове на децата.Само ме питаха за датите на раждане. Peace

Предполагам има нещо общо с общия стаж.Да се удостовери кога са родени децата ти и колко е било майчинството ти  newsm78

# 499
Не...няма такова нещо Peace Никъде не се искат актове за раждане. В Бюрото по труда питат за брой деца под и над 18 години...не знам да искат актове за раждане, а пък за периода на майчинство изобщо не се взема предвид това време!

# 500
Здравейте,днес познати ми казаха,че от бюрото по труда имало някаква програма за подкрепа на безработни лица,които след съкращаване/напускане на работа не са се регистрирали като безработни в БТ,а са започнали свой личен бизнес.Моля,ако някой е по запознат,дали изобщо това е така да сподели.Приятен ден!

# 501
  • София
Искам да питам вярно ли е това?

Жена, работила 1 година в дадена фирма и с 4 години стаж, бива съкратена.
Бременна в 3ти месец.
Отива в БТ и почва да получава обезщетение.
Но идва момента да ражда.
И затова, че е била последните 6 месеца безработна на борсата не може да получи майчинство 90% от заплатата.
Единственото, за което може да се кандидатира е социалното майчинство.
Но за него трябва да има доходи на член от семейството под 350 бруто на член от семейството за една година назад, а съпругът и взима нето/осигурени/ 800 - значи повече.

И жената остава без майчинство?
Въпреки, че се е осигурявала на цялата си заплата по време на целия си стаж?

# 502
  • Пловдив
И жената остава без майчинство?
Въпреки, че се е осигурявала на цялата си заплата по време на целия си стаж?

да,остава без майчинство,защото е безработна-дори 10 г преди това да се е осигурявала на 2000 лв
има право на социално майчинство,ако отговаря на изискванията за доход

# 503
  • Sofia
Имам един въпрос късаещ ползване на платен отпуск. Този месец пуснах молба за използване на целия отпуск до края на 2010, като днес подадох едномесечно предизвестие по време на опуската, като ми остават още 3 дни от нея. Има ли право работодателя да ми откаже да я изплати с мотива,че тя е за последните 3 месеца на годината при положение,че е одобрена преди предизвестието.

# 504
  • Пловдив
Имам един въпрос късаещ ползване на платен отпуск. Този месец пуснах молба за използване на целия отпуск до края на 2010, като днес подадох едномесечно предизвестие по време на опуската, като ми остават още 3 дни от нея. Има ли право работодателя да ми откаже да я изплати с мотива,че тя е за последните 3 месеца на годината при положение,че е одобрена преди предизвестието.

е,разбира се,че няма да ти изплати цялата отпуска за 2010 г,при положение,че си пуснала предизвестие

# 505
  • Sofia
Предизвестието отменя ли отпуска?

# 506
  • Пловдив
не,не го отменя

# 507
  • Sofia
Извинявай,че така те разпитвам, но счетоводителката ни не е наясно.Аз тези 3 дни оставащите в отпуска ли ще съм?

# 508
  • Пловдив
да,в отпуск ще си

# 509
Здравейте,днес познати ми казаха,че от бюрото по труда имало някаква програма за подкрепа на безработни лица,които след съкращаване/напускане на работа не са се регистрирали като безработни в БТ,а са започнали свой личен бизнес.Моля,ако някой е по запознат,дали изобщо това е така да сподели.Приятен ден!

Да, това е възможност да се получи полагащото обезщетение накуп, при положение, че се започне бизнес. За целтта се прави и защитава бизнес-план, но всичко за него и условията ще ти кажат в Бюрото по труда и лицето трябва да е регистрирано. Peace
Бизнес-планът се одобрява от Бюрото по труда, а парите се плащат от НОИ Peace

Общи условия

Активация на акаунт