Гастроезофагеален рефлукс

• 298 686
  • 830
  •   1
Отговори
# 240
# 241
Верано, това ми звучи доста алармиращо. Sad Имате ли установена диагноза рефлукс? Добре е, че пие млякото, та да не се обезводнява детето. А наддава ли? Надявам се да се установи причината и да намерите правилното лечение!

# 242
Една от диагнозите на бебето ми е ГЕР ( за съжаление, не е единствената).  Храни се добре от около 2.5 месеца и последните месеци качи добре - 700 гр и 630 гр, с което май влизаме с долните граници на нормите за тегло и ръст за възрастта. Ранитидинът повлия добре - за сега няма кървави повръщания имаме и голям напредък със захранване - след безуспешното хранене с оризова каша и тиква, с картофа нещата са далеч по- добре. Изяжда по едно малко картофче. Намерих домашни, които аз приготвям след като прочетох, че така е по- добре отколкото да купувам готови пюрета. Положителното е, че след ядене на картоф повръщане няма до следващото хранене, което досега не се е случвало и съм много обнадеждена. Минусът е, че има много колики, но се надявам да отминат ( както е рефлукса Wink )

# 243
Именно коликите са показателя , че нещо с хранОсмилетелната система не е наред. Картофа не го пОвръща защото консистенцията му е такава. Пробвалили стеда давате колийф или други капки съдържащи ензими. НеобхоОдимо е да давате нещо кОетО да подпомага храносмилането а не да притъпява болката. Също може да пробвате смлени сурови тиквени семки. Сутрин и вечер по една не пълна чаена лъжичка.

# 244
Колики досега не сме имали. Появиха се след въвеждането на храни, различни от мляко. Преди това дискомфорта беше единствено от повръщанията

# 245
Здравейте отново! Можете ли да ми препоръчате лекар, който се занимава със синдрома Сандифер (неврологичните прояви)?

Последна редакция: сб, 12 мар 2016, 07:58 от verano

# 246
  • София
Здравейте отново! Можете ли да ми препоръчате лекар, който се занимава със синдрома Сандифер (неврологичните прояви)?

Синдромът на Сандифер е проява на усложнен рефлукс, понякога на вродена хиатална (стомашна) херния. Случва се да се приеме за проява на епилептичен припадък, но това е погрешно. Проявите на синдрома се лекуват като се лекува рефлуксната болест. Тъй като става дума за усложнен рефлукс, може и да се стигне до операция. Търсете детски гастроентеролог който работи съвместно с детски хирург.

# 247
Това е причината да търся такива специалисти. Хоспитализирани сме от днес със съмнения за Синдром на Уест и тъй като сме с ГЕРБ се моля спазмите да са от него!
Света ми се срина...Предполагам всеки родител ще ме разбере...  В момента не ни лекуват с нищо. Минахме ехографски преглед и ни потвърдиха ГЕРБ.Предстои ни ЯМР и пътуване до София и искам да се консултирам с лекари, които имат опит в това.

Последна редакция: ср, 21 дек 2016, 23:55 от verano

# 248
Успех, верано! Надявам се да получите правилна диагноза и правилно лечение, доколкото е възможно. Не бях чувала за синдром на Сандифер досега, но моето момче понякога си върти главата наляво и надясно (около 180 градуса) все едно кима за ''да'' или за ''не'' в други държави. Не знам дали е волево или спазъм. Ще разпитам докторите другия месец за този синдром, когато отново сме на контролен преглед.

# 249
MaxiTan4e, спокойно въртенето на главата не е спазъм! Надявам се д-р Оги да ми даде насоки за болница/лекар в София.

# 250
Имахме и спазми преди ... Извиваше си главата в една посока и се чудех дали не иска да види нещо там, но очичките гледаха в друга посока. Не се бях замисляла за спазми тогава, ами си мислех, че просто се протяга. Ама с нашия дълготраен тежък рефлукс, който в последно време като че се поуспокоява, май поспря с тия спазми и сега само си върти главата.

# 251
  • София
Това е причината да търся такива специалисти. Хоспитализирани сме от днес със съмнения за Синдром на Уест и тъй като сме с ГЕРБ се моля спазмите да са от него!
Света ми се срина...Предполагам всеки родител ще ме разбере...  В момента не ни лекуват с нищо. Минахме ехографски преглед и ни потвърдиха ГЕРБ.Предстои ни ЯМР и пътуване до София ....

Предполагам, че ЯМР е за изследване на мозъка. Според мен не е наложигелно, но ако е преценил невролог, няма проблем да се направи.
По въпроса за диагнозата както и за консервативното и евентуално оперативното лечение на усложнения рефлукс в Токуда аз работя съвместно с д-р Лазарова, детски гастроентеролог. Що се касае до хирургичните аспекти на рефлуксната болест аз разработвам този проблем повече от 30 години и смея да твърдя че никой друг в България не го познава толкова добре. Може да ме потърсите на 0888 373 857 - проф.Бранков.

# 252
Благодаря Ви много! След като ни изпишат ще се свържа с Вас!

# 253
Само да вметна че ямр е много тежко за децата изследване. И трябва много внимателно да се преценява необходимо ли е да се прави. В софия вече има на няколко места достатъчно добри скенери, на които се виждат много неща и по техните снимки да се прецени имали смисъл от ямр или евентуално да се направи само на съответната част на мозъка. Не правя реклама , но ние лично използваме сити клиник. Техниката е изключително щадяща и времето за което се прави изследването е много по кратко. Не знам в коя болница сте , но ако апаратурата не е добра изследването може да е безмислено.
И какво точно правите в тази болница след като нямате назначено лечение. Просто усвоявате някаква клинична пътека. След като детето е толкова зле негубете време, а се свържете с дотор Оги  и идвайте на преглед. Необходим ви е лекар който конкретно да ви каже какво да правите, а не да се гадае на принципа на пробата и грешката.

# 254
И само да попитам, какво точно е притеснението за този синдром. Простете за невежеството, но гледах няколко клипа в нета. Децата си ядяха прекрасно в сравнение с моето.  Предполагам че може би има и други наистина сериозни проблеми  и  не това е причината да ви пяравят ямр.

Общи условия

Активация на акаунт