Гастроезофагеален рефлукс

• 297 251
  • 830
  •   1
Отговори
# 825
  • София
Лечението на рефлуксните симптоми трае дълго - поне 2 месеца. През това време се взема квамател, гастротус е добре като препоръка, правилно давате ваялакс. Супите са подходящи за храносмилателния тракт. Опитайте с ВИТАГОЛД ОМЕГА 3 дъвчащи капсули за деца.

# 826
Лечението на рефлуксните симптоми трае дълго - поне 2 месеца. През това време се взема квамател, гастротус е добре като препоръка, правилно давате ваялакс. Супите са подходящи за храносмилателния тракт. Опитайте с ВИТАГОЛД ОМЕГА 3 дъвчащи капсули за деца.
[/quote]
Благодаря ви за бързия отговор и съвет! Бъдете здрав!

# 827
  • Банско

“Любовта е приятелство превърнато в музика.” – Джаксън Полък

# 828
Здравейте!Момиче на 12г. ,кашлица ,особено вечер ,с едно силно закашляне и като леко ехо/екот -едно завършващо като захласването при бебетата остатъчно на кашлянето.Често хълца,усещане за мазно в гърлото -тогава започва първоначално леко като дразнене и често преглъщане.Без усещане за парене и киселини ...Със сезонна алергия по принцип,без  астма .Много ми е трудно да я убедя да не яде късно и да се храни без вредни храни и газирано,но все пак ме слуша.
Въпроса ми е дали това са симптоми на рефлукс и ако яде последно към 19ч и много прегладнее какво може леко да хапне -лъжичка кисело мляко или солети или най-добре нищо?Много ми е трудно да разгранича кашлицата от алергията от кашлица рефлукс ,затова питам ,за да не давам излишно лекарства ...И все пак овладяхме кашлицата със спиране на вредни храни и край на храната в 19ч ,но даваме и противоалергичен препарат и два спрей за носа-има и лека хрема -ужасно се припокриват двете неща и се обърквам ужасно ,а и подрастващите имат голям апетит и то към пикантни и други и става трудно на родителите...

Последна редакция: вт, 05 авг 2025, 00:29 от Shampagne

# 829
  • София
Здравейте, това са симптоми на рефлукс, предизвикан от режима на хранене и донякъде от алергията. Правилно оценявате нещата, имайте пред вид, че причините за кашлицата си влияят взаимно и се припокриват. Регулирайте хранителния режим, но според мен наред с това е нужно лекарствено лечение - примерно омепразол и мотилиум.

# 830
Здравейте, това са симптоми на рефлукс, предизвикан от режима на хранене и донякъде от алергията. Правилно оценявате нещата, имайте пред вид, че причините за кашлицата си влияят взаимно и се припокриват. Регулирайте хранителния режим, но според мен наред с това е нужно лекарствено лечение - примерно омепразол и мотилиум.
Благодаря!Алерголожкатата каза фамотидин на гладно само сутринта до овладяване на кашлицата. В крайна сметка ,като спря да се тъпче вечер с храна ,се успокоиха нещата !Като отмине сезонната алергия ще видим как ще е !Ако и извън сезонната алергия имаме кашлица то тогава ще посетим гастроентеролог,дано отшуми с режим в крайна сметка!

Общи условия

Активация на акаунт