Вече време е да пазаруваме, ОКТОМВРИЙСКИ дрешки да купуваме!

• 14 593
  • 295
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Сисилия, аз си проверявам сметката по Интернет и никога не пише за кой месец са парите. Но до сега са ми правили 3-4 превода, а съм в болнични от март (включително). Предполагам са ги платили. Ако има нередност в документите ти ще ги върнат за корекция чрез работодателя.

Мими, космите знам, че са от хормоните. Аз нали от самото начало имам такъв проблем на корема. Надявам се да паднат след раждането.
На мен пък ми се появиха две релефни бенки, нещо средно между плоска брадавица, но кафеви. Мисля, че също са от хормоните и май после падали. Според мен няма шанс да са злокачествени, но ако ще ти е по-спокойно отиди на дерматолог. Няма да се плашиш, махат се!  Peace

# 121
Тези дни не съм писала, ама е време да наваксам с един успокоителен постинг  Laughing

Ванче, лютото не може да предизвика контракции... От пикантна или твърде силна храна може да ти стане лошо на теб, киселини да получиш, но на бебето нищо му няма Simple Smile

Mimisofia, космите не значат, че носиш момче, нито че ще останеш брадата и космата Simple Smile Моят корем се окосми в първите месеци, но го изчистих с кола-маска и от 5-ия месец насам не ми е поникнал един косъм. Пък и обещават, че е 100% момиченце...

Що се отнася до пигментациите и бенките - мисля, една голяма част също ще изчезнат. Аз съм много бяла, пък обичам да се пека на слънце и в резултат са ми доста изразени т. нар. linea nigra - чертата от срамната кост до пъпа, и малко от т.нар. "маска на бременността" по лицето - мънички пигментирани зони над устната и над веждите.
Всичко това, обаче, ще мине Simple Smile

Аз, да ви се оплача, от няколко дни отново повръщам редовно. Не е толкова мъчително, колкото в първите месеци, но на практика при мен повръщането спря само в края на петия и шестия месец, а гаденето - хич.
И кръста започна да ме боли зверски, вече не смея да се наведа, а само клякам, като трябва да взема нещо от ниско... ще развия мускули на щангист Simple Smile

Поздрави на всички.

# 122
  • София
Ванче, внимавай с тези контракции, лежи и то не докато минат, а повечко през дните до прегледа. Айде, няма да се излагаме на финала  Wink За приема на желязото и магнезия - гледай да има поне 3 часа между тях. Едното със сигурност пречеше за усвояването на другото. Аз така трябваше да си приемам мултивитамините отделно от магнезия.
Лютото сега може да ти докара киселини (снощи се борих с тях). В книгата за бременни пише, че в момента бебето почвало да усеща вкусът на храната ни и някои като лютото не му понасяли. Може затова да се бунтува.

За контейнера за пелени - много благодаря за предложението да ми пратиш по пощата  Heart Eyes За сега обаче ще пасувам заради касетките (в БГ са доста скъпи) и ми казаха, че не била толкова нужна вещ. Не че имам идея как ще процедирам иначе.

Още нищо не съм си купила, ще се похваля веднага ако има с какво  Peace

Скате на ПерПерего е много хубава количка, няма да съжаляваш! Но не съм съгласна с продавачлката че Плико П3 не е за новородени(поради легналото положение, че не било пълно легнало) или че не става много за зимно бебе. Абсолютно съм сигурна, че има напълно легнало положение и става за зимата. И спецификациите на количката и опитът на снаха ми го доказват. Не мога да разбера защо са ви казали така.

# 123
Много ви благодаря момичета  Hug Успокоихте ме.
Тази вечр имам бойна задача, да си харесам креватче. Ама и те като количките са ужасно много варианти. Цял ден се чудя, от всички страни с решетки ли да е или пък само от една или две, дали да е на колелца или с чекмеджета. Не е лесно като има избор. Някакви съвети Simple Smile /днес ви измъчих с въпроси  Embarassed /

# 124
  • Варна
Мими, според мен това дали да е цялото с решетки или само отпред(отпред и отзад) е повече въпрос на вкус,отколкото от практичност или функционалност. Така или иначе е от всички страни облечено с обиколника
Аз в момента също избирам, но си търся да е 120/60 и с колелца,че мястото ми е ограничено,пък и вероятно ще се налага да го побутваме.
Ако имаш място за легло с шкаф към него-избери си такова, ако не-както аз, ще купувам отделно легло и отделно скрин, който ще стои на друго място. Но със сигурност няма да купя от скриновете в бебешките магазини,защото хич не ми харесват,а ще си избера от мебелен магазин

# 125
  • Пловдив
Здравейте!

И аз имам косми по корема още от началото, имах и при първата бременност, после всичко опада. Сега като отида на кола-маска махам и тях.

За количката - според мен е най-важно да е лека. Ако имате възможност като си избирате слагайте нещо тежко вътре, поне 5-6 кила, някои колички се променят до неузнаваемост като са пълни. Освен бебето, отдолу и коша е почти винаги пълен, така че килограмите стават доста.
Аз лично предпочитам да е с цяла дръжка, за да мога да я бутам с корема, когато ръцете ми са заети, но ако е достатъчно маневрена и лека няма проблем и тези с двете дръжки да се бутат с една ръка, но лично за мен не е толкова удобна. Аз вече съм изгледала едно декемврийче и не ме е страх от студеното време.

Старата ни кошница за кола и аз така и не разбрах точно как трябва да я закрепя, при всички положения нещо не беше добре. Сега новата има поставка, която се захваща с коланите и върху нея се закопчава кошницата.

Леглото ми беше най-трудната покупка, уж има много, ама да не търсиш. В крайна сметка взех
70/140 см., с решетки от двете страни и чекмедже отдолу, което когато леглото е на горна позиция е на практика неизползваемо, защото стои открито. За матрака обаче си струва да се дадат повече пари.

И сега да се похваля, изкарах страхотна събота и неделя. Само двамата с мъжа ми направихме едни хубави обиколки по балканите. Бяхме на Перперикон, незнаех, че има толкова катерене.
Изкачих се и слезнах успешно и накрая на равното вече успокоена паднах. smile3532 Сега съм с издрано и синьо коляно.  За съжаление обаче бях забравила фотоапарата.

# 126
  • Пловдив
Тази молба-декларация не е за еднократна помощ за вече родено дете, а за такава която изплащат при доход под определен минимум.

Еднократната помощ за детето се изплаща с една друга декларация и акта за раждане след като детето навърши един месец. Изплаща се от социалните служби по личната сметка. Заедно с нея може да се подаде и молбата-декларация за детски.

# 127
Здравейте,мами!
Преди малко се върнахме от преглед.Ще си имаме момиченце!Слагайте ми  stork-girl

# 128
Марианка, сега се рових и изнамерих, че пликото пада до 170 градуса. На официалната страница и в каталога пише че има 3позиции, но за градуси нищо. Но все пак си мисля, че 10 градуса не е фатално.

Мая, какви са тия паданета. Внимавай Naughty !

Леглото ми беше най-трудната покупка, уж има много, ама да не търсиш. В крайна сметка взех
70/140 см., с решетки от двете страни и чекмедже отдолу, което когато леглото е на горна позиция е на практика неизползваемо, защото стои открито. За матрака обаче си струва да се дадат повече пари.

И аз съм на мнение, че за матрака си заслужава да се дадат повече пари.

# 129
Здравейте, мацки!
Аз съм вече вкъщи, по-добре съм, благодарение на гинипрала и магнерота. И моите контракции бяха доста начесто преди лекарствата, сега стигат най-много 6-7 на ден. Не забелязвам да им влияя по някакъв начин - дори и като си лежа, се получават.  Ще изкараме до края, няма да се даваме!
Получих симптоми като при цистит, може да е от тежестта върху органите, но ще си пусна стерилна урина все пак. И много неприятно - болки, схващане и изтръпване на седалищните части! Мъжът ми се шегува, че е от тлъстинките, които съм натрупала и върху които лежа по цял ден:) Но си мисля, че е от инжекциите Но-шпа, с които ми направиха въпросната част на решето.
За магнезий и желязо едновременно и аз съм чувала, че не е добре. Магнеротът действа с натрупване, т.е. не е веднага, но в комбинация с желязо не знам.
В болницата искаха да ми вливат много силен антибиотик заради бактерии във влагалищния  секрет #Crazy Аз обаче казах, че ще ги пия вкъщи и ме изписаха набързо. Веднага си пуснах същото изследване в Плевен и днес получих резултата - няма никакви бактерии! Без малко да ме повредят ей!
Получих болнични за май месец, някой питаше... Какво друго? А, да - за бенките. Излизат ми едни дребни нещица, първо реших, че са пъпки и едно се опитах да махна, но не се получи. Като малки изпъкнали бенчици са наистина и това е поредната екстра от бременността.
N_alex, честито момиченце! Ще ги разхождаме бебоците из Свищов, живот и здраве:)
Хайде, че се разтреперих от гинипрала, ще залягам пак, лека нощ и сладки сънища на всички!

# 130
  • София

И сега да се похваля, изкарах страхотна събота и неделя. Само двамата с мъжа ми направихме едни хубави обиколки по балканите. Бяхме на Перперикон, незнаех, че има толкова катерене.
Изкачих се и слезнах успешно и накрая на равното вече успокоена паднах. smile3532 Сега съм с издрано и синьо коляно.  За съжаление обаче бях забравила фотоапарата.

И аз обърнах внимание, че дървените кошари с чекмеджета отдолу изглеждат странно, когато се ползва най-горното ниво. В крайна сметка решихме да не взимаме с чекмеджета отдолу, а допълнителен скрин. И аз мисля да купим скрина от магазин за мебели.

Мая , ти верно на равното ще се пребиеш. Поздрави за смелостта да се катериш в тия седмици.  Simple Smile аз като не мога се радвам на другите.  Simple Smile

Я, аз да ви проверя попълвате ли редовно албумчето с бебешките покупки  smile3508

П.С. Ей, нищо не сте показали  Crossing Arms

Последна редакция: пн, 14 юли 2008, 22:04 от mylili

# 131
Здравейте и от мен.
TSV Честит рожден ден на малката кукла   bouquet Много лъчезарно дете е  Simple Smile
Мими_София окосмяването да не те притеснява - в последствие изчезва. За образуванията това пак са вид бенки. Не са злокачествени. Специално съм се консултирала с дерматолог, тъй като малкия ми беше откъснал една бенка, та по този повод попитах и за другите. И аз си бях внушила, че сигурно съм болна от рак  Crazy Така или иначе не се махат след бременността, а при следваща се и увеличават - по думи на дерматоложка и по лични наблюдения  Rolling Eyes
Кали_к определено трябва да лежиш и да не се претоварваш по никакъв начин. Неведнъж съм споменавала, че с баткото изкарах 2/3 от бременността в лежане и то поради мойте глупости да се правя на много силна. За болежките от Но-шпа мога да ти препоръчам да се мажеш с риванол - вярно, че оцветява малко, но пък спомага в последствие да не остават бучки.
За креватчетата аз първия път го избрах да е само от едната страна с решетка и плътни три страни. Не ползвах обиколници, тъй като бях решила, че бебето може да се оплете в тях и да се задуши, а и считам, че е по-добре да е плътно изолирано от стените. Принципно много искам да взема от леглата-люлка с чекмадже и повивалник, които после се трансформират в юношеско легло, но поради липсата на място пак ще ми се наложи да ги взема поотделно. Госпойце аз нашия шкаф го взех в комплект с леглото от магазин Щъркел и съм много доволна от изработката и качеството му - така че не всичко е боклук по детските магазини  Grinning
Сисилия на мен вече са ми оправили болничния за юни, но кога ще са готови от НОИ в интерес на истината зависи страшно много от работодателя, или счетоводната къща, която го обслужва. ПОжелавам ти в скоро време да си получиш паричките  Hug
И накрая да се оплача. Малкия е болен с 38,5 температура, а такото, който обикновено става да се занимава с него има в сряда държавен изпит и съответно трябва да се наспива пълноценно, за да може да учи. Стискайте ни палци всичко да се размине бързо.

# 132
Майлили по-добре е креватчето да има долно чекмадже. Вярно, че за няколко месеца стои странно, но пък аз го ползвах за склад на всички умалели дрешки, след като бидеха прилежно прибрани в найлони, така че да не се прашат. Сега вече не се вижда по никакъв начин и смятам да го освободя и да го напълня със спално белю и други дрехи, които не се използват непрекъснато, тъй като забелязвам, че скрина започва да става недостатъчен  Grinning
Единственото, което съм решила да променя сега е, че долното чекмадже няма да е дно цяло, а примерно две или три, зависи от модела.

# 133
Добро утро момичета!
не съм писала скоро, но изкарах 17 дена на моренцето. Страхотно е , там е само за бременни. изобщо не се усещат жегите, тука направо е парник. Който има възможност да ходи, не се притеснявайте, пълно е с бременни мами.
Тези дни мисля да отида и до вилата малко, че не се издуржа на този задух. Няма да мога пак да се включвам.
Успешен ден, сега ще се опитам да ви изчета smile3529

# 134
  • Варна
Добро утро bowuu, пак съм с болките в кръста, все по-трудно ми е да спя Tired.
Когато съм обърната на ляво или дясно грахови усещат,че ги натискам и започват да ритат, обръщам се пак-по гръб и корема веднага ми се втвърдява...Как да спи човек,че хем на граха да му е удобно,хем на голямата шушулка Laughing

Здравейте и от мен.
[ Госпойце аз нашия шкаф го взех в комплект с леглото от магазин Щъркел и съм много доволна от изработката и качеството му - така че не всичко е боклук по детските магазини  Grinning
Аз нямах предвид,че са боклук, просто в мебелните магазини има по-голям избор на модели, цветове и размери, а аз съм капризна за външния вид, пък и мястото ни в спалнята също е "капризно" и затова ще пада търсене

Я, аз да ви проверя попълвате ли редовно албумчето с бебешките покупки  smile3508

П.С. Ей, нищо не сте показали  Crossing Arms
Майли, аз си купих две бодита, когато ходих да оглеждам количката Грако и кошарките-хем да не излизам празна,хем и продавачката тоя път се представи добре с обясненията и демонстрацията,че и нея да зарадвам

В кой албум да ги кача-в на Гери, мой да си направя или някакъв общ?
manana да се оправя бързо детенце,че в тия жеги сигурно му е още по-зле с тая температура Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт