МАЛЪК СЕЧКО ДОГОДИНА, МАМА С ФЕВРУАРЧЕ ЩЕ ДАРИ !!!!

• 14 155
  • 293
  •   1
Отговори
# 135
Да ви се оплача - аз днес нямам никакви признаци и много се притеснявам Sad Нито ми се яде, нито ми е лошо, нито гърдите ме болят.... Някоя от вас имала ли е такива дни без никакви симптоми? Ох, знам, че сигурно са много банални тия неща дето ме притесняват, но много си изпатих вече и започвам да цикля Simple Smile))
Коте, радвай се на тия моменти, защото при мен, например, са рядкост! като ги има се чувствам най-щастлива! не се вглеждай прекалено в преживяванията си!

а да попитам всички момичета - подменихте ли вече част от гардероба си? аз си купих малко по-широки и удобни поли от индийски магазин, както и 2 туники, които се оказаха страхотно попадение! по-силно, обаче, се интересувам от бельото - какво и къде намирате? аз сега поразгледах някои неща в интернет магазини, но ми е малко премисъл как ще поръчам, ако не съм пробвала...можете ли да ме насочите към някой магазин в София, където да намеря нещо по-евтино от 50-левовите сутиени на Мама Дона на Чико. гърдите ми вече надминават най-големите ми сутиени....

# 136
бульовче честито Simple Smile
Направи ми впечатление, че твоита точица сега е 4,5 см, а аз миналата сряда бях на преглед и ехографа показа че моето е 3,3см. Понеже хич не съм наясно колко барзо расте и колко трябва да е сега ( ние сме почти еднакви седмици) се чудя дали моето не е мног малко или пък излишно сравнявам. Ама така е като представа си нямам..... newsm78
 А за магазин за бременни знам един на колонадата на Пиротска точно на завоя на трамвайте 20 и 22 не съм го посещавала още сега но преди си взимах сутиени от там защотот ми ставаха. Нещата не са от голяма класа и маркови, но са на поносими цени дори евтини, а имаики впредвид , че тия дрехи ще се носят няколко месеца все тая е че не са на Триумф примерно  Rolling Eyes Аз все още се побирам в старото белйо за щастие при огромния ми и без това бюст не мога да си представя да нараства още.....Ако някои се сети за друго място да сподели може да има находки Simple Smile))

# 137
Пис, благодаря! магазина на Пиротска ще го проверя непременно! и аз разсъждавам по същия начин като теб, може би ще добавя, че трябва да ми е удобно!
за размерите не се притеснявай - за 2 дена може да нарастне ужасно много и бързо. а доколкото знам 11та седмица са 10г.с. + съответните дни, така че си може би 1 седмица след мен. само спокойно. то и много често не може да се определи точно термина - ето и на мен вече започнаха да ми го съкращават. някъде бях чела, че ако бебето расте със същите темпове както през първите 4-5 месеца, то до първата си година трябва да стане 3 м дълго!!!! направооо, лудница! но още със завършването на оформянето на повечето органи вътреутробно, темповете на растеж се съкращават и след раждането се нормализират донякъде. разбира се, истинското стопиране става след минаването на пубертета, но дотогава има баяяяя време, живи-здрави!
и за да не се чудите откъде знам разни неща - по образование съм биотехнолог, магистър по Растителни биотехнологии и преди известно време станах научен сътрудник за изпит по Фармакология. а и родителите ми са лекари - израсла съм в такава среда, в която съм си обяснила повечето физиологични процеси в човешкия организъм. но пак не знам всичко (не че трябва...) и затова продължавам да чета и да научавам нови неща!

# 138
Здравейте бремелинки - ние пристигнахме в Чикаго - полета мина добре, малката беше много послушна. Полета ни беше общо около 12 часа, и имахме 5 часа престой във Франкфурт. Единственото кофти при мен беше като пристигнахме в къщи и си свалих чорапките - краката ми бяха ужасно много надути - за първи път - но явно все някъде трябваше да избие. Само след няколко часа като починах всичко беше ок. Иначе в самолета нямах никакви проблеми - дано и на връщане да е така  Praynig Тръмбовахме по летищата двечките, а сега си наваксваме със съня - ей сега заспа шилото и мисля и аз да се присъединя към нея Simple Smile Приятна вечер мацки и да се пазите.

П.С. - не мога да сваря да чета темата, затова ще го оставя за друг път  Embarassed Laughing

# 139
cutesmallcat,не се притеснявай за липса на симптомите,на мен 3 дена ми ок,после например днес ми е зле.Гърдите вече не болят,но са надути.Иначе за видеозона и аз бих гледала даже 3 пъти в седмицата да му се радвам на бебо HugМоя час е другата седмица,но... Crossing Armsнямам търпение,ще се направя на ударена и ще отида в петък Grinning

# 140
Привет, мацки!
В_Н_Л, villi хубави вести, много се радвам за вас, дано всичко и занапред  да е наред Peace
За апетита при мен не липсва,но определено не е като при първата ми бременност. Сега забелязвам, че като не хапна и ми става супер лошо, така че се налага да хапвам, така ми става по-добре, особено като дойде обяд и ставам като вълк #Crazy
Аз не се мажа с нещо специално, ползвам си лосиона за тяло, който имам, като свърши  може и да взема нещо за случая Wink
cutesmallcat, не се притеснявай за липса на симптоми, на мен тази вечер ми беше толкова добре, че дори си позволих чаша вино и едно дръпване от цигарата на мъж ми, иначе не мога да помириша цигара и алкохол Shocked
Витамини пия от самото начало - Пре Натал. Добре ми действат, не ми се повръща от тях, така че си ги пия. С първото ми дете ми казаха да пия Матерна, но не ми понасяха и аз сама ги спрях Confused
Ние бяхме на рожден ден, малката подивя и сега сме уморени и двете и мисля да отиваме да се гушкаме Wink Лека нощ от нас  Heart Eyes

# 141
emym и аз съм като теб с апетита - не ми липсва изобщо дори. Въпроса е че ако закъснея и огладнея малко ми става гадно на стомаха и започва да ми се повръща, а реално не повръщам, просто ми става гадно. То лошо няма да се укаснява за обяда след нормална закуска сутринта, но моето е примерно 8 часа закуска, 10:00 съм готова за втората закуска, ако я пропусна става лошо Simple Smile Така 12 - обяд - 15 първата слетобедна закуска - плодове зеленчуци и такива работи гледам да млящя уж ама все стърже корема. Такова чудо не бях виждала. Предния път като бях бременна с каката, дори имаше периоди в които със зор ядях, а сега в чудо се виждам.

# 142
  • Sofia
Благодаря ви, момичета, за окуражителните думи! Simple Smile
Моя мъж каза, че съм била мазохистка и абсолютно луда!  Laughing Хората се чудели как да им е ОК всичко, а аз само съм се молела да ми се гади, нещо да ме боли и ако може всичките симптоми наведнъж да ги има постоянно.... Като се позамисля...май май е прав! Луда съм!  Mr. Green Милия ми той, скоро съвсем ще престане да ме слуша какви му ги говоря през 5 мин. Добре, че сме голям отбор в къщи, та има много неща за вършене и малко време за мрънкане  #Crazy

Желая ви лека и прохладна нощ! Hug  

# 143
Привет, момичета! Hug

Аз докато се включа, тя темата преполовена.  Бяхме за 4 дена на едно езеро. Прекарахме си страхотно, возихме се с лодката на тати, карахме каяци, хващахме риба, ходихме на термални басейни. Като ми остане малко време ще пусна снимки.  Сега обаче няма да ви разказвам как все още не мога да насмогна с прането и с оправянето на къщата, а и този сън.... Направо не мога да гледам сутрин на работа.

За яденето – ами яде ми се. Всичко, което видя ми се прияжда и то най-вече плодове – страшно ми се ядат нектарини и праскови – жалко е, че тукашните са бледо подобие на българските, но и с тях се задоволявам.  Ще казвам на мама да ми прати български кроасани с шоколад  Blush.

Вчера беше първото ми посещение при акушерката. Опита се да чуе сърчицето с един апарат, но се оказа, че все още нищо не може да се чуе с него. Говорихме и за Даун Cиндром. Според нея няма място за притеснение понеже съм все още само на 32   Grinning и в семействата ни няма история на този синдром.  Въпреки това каза, че ако искам може да ми назначи скен, но тогава дори и при най-малкото съмнение задължително ще ме прати на амниоцeнтеза. Сега съм в размисъл какво да правя. 
Майчета в подобна ситуация – какви решения сте взели за себе си?

Приключвам, че стана дълго. Лека нощ и да спите в златен кош!

Последна редакция: ср, 16 юли 2008, 04:09 от Rumyana

# 144
Добро утро!

Vili,страхотна новина!С нетърпение те очаквах да се върнеш сред нас именно с новините,че бебо е ОК!Браво,миличка!  bouquet  bouquet  bouquet
Относно витамините - пия Матерната,въпреки,че нещо не ми понасят много.Купих си и едни на Хип,като нектарче,но май,май и тях неща да пия.Трудно си набавям витамини с храната,защото хич не ми се хапва.Насила гледам да не се тъпча.
Rumyana,страхотен релакс!Чакаме снимки!Извинявай,но какво е скен? newsm78 Прилича ми на съкращение за скенер та затова питам.
Безсъние още не ме мъчи,но значително по-късно заспивам от преди.Ами то не беше нормално!Само си слагах главата на  smile3524 и ей ма заспала Wink Сега успявам да откарам до към 22 ч.
 Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover fingerscrossedна всички,които тези дни са на лекар!

Последна редакция: ср, 16 юли 2008, 10:25 от naiema

# 145
  • Стара Загора
Добро утро и от мен!
Наиема,благодарско за закуската! Hug
Хамелеонче,и аз съм като теб,ако не хапна и става зле работата.Вчера щях да полудея.Нали съм сама на работа и не можа да излезна да си купя нещо и като ми стана лошо-едвам довърших до 17:30. И докато заспа снощи ми беше лошо.
Вили,страхотна новина,радвам се че си добре. Hug
Руми какво е скен?
На мен ми препоръчват да си направя имунологични и генетични изследвания,макар че в нашето семейство също нямаме такива болни.И аз съм на 32.Сигурно ще ходя в Пловдив да си ги правя.

# 146
Dobro utro.P1rvo da se izvinq 4e pi6a na latinica.
Mnogo se radam na mametata s dobrite novini 4ESTITO.
Dobre do6li i na novite leka bremennost.
  Sad        Momi4eta da se opla4a,sno6ti prok1rvih,sega otivam na lekar,stiskaite palci vsi4ko da e nared.6te pi6a posle.

# 147
Miminka,кураж,скъпа.Явно ще си полежиш малко и всичко ще е ОК Hug
Чакаме те с новини!
Rumyana,така благородно ти завидях за езерното преживяване!!Много ми се ходи на планина.Ние вече бяхме на морето,но след някоя и друга седмица искам да отидем с детето на някое хубаво и прохладно място в планината.Ако някоя от мамите(в БГ  Laughing) има идея за такова,ще съм благодарна за инфото.Ние сме фенове на Родопите ,но сега не искам да пътувам толкова.

# 148
miminca ,стискам палци!!!!!!!Мила,надявам се,скоро да пишеш с добри новини.Е,ще трябва да полежиш,но жертвата си заслужава!
толо и аз съм фен на Родопите!Страхотни места има там за почивка.

# 149
  • София
брееее Simple Smile Много писали Simple Smile  Hug

На мен вече ми дават зор да бачкам, ама сега ми е време за форума Simple Smile

TONITA 6, Lily добре дошли!!!

miminca, спокойно... всичко ще е наред  Praynig Hug

За имената - аз бих кръстила детето си ако е момче на дядо си, който е починал, но беше най-добрия човек когото някога съм познавала.. Никакви суеверия не могат да ме разубедят.. Само мога да се надявам детето ми да е дори на половина толкова стойностен човек..
От друга страна ако е момиченце, бих го кръстила на баща си, но не поради същите причини... просто името ми харесва страшно много и дори бих казала че не би било кръстено на него, а това е съвпадение на имената...

За мазането - аз с нищо не се мажа, че съм се опъпчила зверски и само остава да се мажа с нещо.. но ще ви чета и за което има най-добри отзиви него ще си взема и аз... но по-натам Simple Smile

За гаденето и апетита - вече ми минават и двете Simple Smile ще видим до кога ...

За дрехите - аз вече нямам какво да нося - не че имам корем, но всичко ме стяга и ме дразни... искам да съм по гащи целодневно.. и без това независимо от температурата ми е все жега... Апропо аз още ен мога да свикна с по-високата температура и много зле се чувствам от нея

бульовче , най-сетне някой да е при моя доктор Simple Smile много е готин, нали... дано да се засечем там някой път Simple Smile /аз съм на преглед на 28-ми от 8:15/

За витамините - първата док която ме прегледа каза да не пия никакви - само фолиева киселина.. и аз не пия.. Съответно не са ми предписвали и никакви хормони... Само аз ли съм пропусната от този Дуфастон? Да си поискам ли да ми предпишат? /осъзнавам колко е тъп този въпрос  Embarassed/

PIS74f, моят термин беше за 27.януари... Когато док. ме видя на ЕХО и ми каза, че бебо е по-малък и ме премести на 03.февруари..
Което като си знам цикъла и т.н. според мен пасва идеално с датата на забременяването... Но ще видим на следващите прегледи...
Не се притеснявай за размера Wink

Аз отивам да ям нещо и после се залавям за работа Sad

До по-късно, мами Simple Smile   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт