МАЛЪК СЕЧКО ДОГОДИНА, МАМА С ФЕВРУАРЧЕ ЩЕ ДАРИ !!!!

• 14 137
  • 293
  •   1
Отговори
# 195
Точно от вчера се бях присетила,че Deskata някъде изчезна.Радвам се,че сега всичко е ОК.Май няма при нас бъдещи майки с близнаци...засега.

# 196
  • София
Току що и аз си записах час за 12.08. при д-р Янкова в ЦЕНТЪР ЗА ДИАГНОСТИКА НА РАННАТА БРЕМЕННОСТ - "СОФИЯ-2006", ще чакам отзиви от всички вас, които имате часове преди мен  Hug

Моя час е на 14.08 и аз много се чудих къде да се запиша за първия преглед, опитах при Марков, но нямаше свободни часове, и се записах за него за втория преглед някъде към средата на октомври. Понеже няма да си правя БХС ще наблегна на феталната морфология. Първата бременост ходих при Мазнейкова, втората при Томова в Св. Лазар, за този доктор Марков нищичко не знам, дайте инфо.

# 197
  • София
Danielkka, моят последен цикъл беше на 20 април  Shocked
Но по мои изчисления съм забременяла на 15-16 май.... т.е. когато на повечето мами би им дошло..
Тая работа зависи от много неща Simple Smile
На първо място от дължината на цикъла /при нормален 28дни, моя е 35/
Най-вероятно и при теб е била доста късна овулация... Освен това предполагам че доктора ти е казал 5седмица по размера на зародиша /който може и грешно да е измерен, а може и просто твойта точица да иска по-късно да порасне/
Друг вариант е да ти е казал 5 седмица от забременяването.. което би било малко странно, но де да го знаеш док.

на мен с разлика от 3 дни ми казаха 7w1d и 8w3d /като размера беше съответно 10.9 и 19.6/, което мен много-много и до сега не ме вълнува... Утре вече като е по-заприличало на човече, ще ми кажат как върви... назаднало ли е, напреднало ли е.. Дано да тупка  Heart пък има още 6 месеца да се развива бебо Simple Smile

Най-вредно е да се притесняваш за неща, които не зависят от теб Naughty

# 198
Аз 4ак на 30 сам на преглед,но мисля да ида другата седмица.не ме сдържа да седя в невидение.на последния преглед,доктора ми каза,4е е много малко още,без да го измерва, а така на око,като го гледаше на вътрешния видеозон.може би ще ида при друг следващата седмица.всеки с които говорих ми каза 4е сам в 10 седмица(дори жени,които ве4е са раждали)...ве4е по4вам да се плаша!

# 199
Danielkka, и моя последен цикъл беше на 06.05, бях в понеделник на преглед, 10 седмица и нещо съм. Често се случва да не мерят точно и по това да преценяват. Извинявай, ама твоя лекар не те ли пита коя ти е датата на последния цикъл и да се сети, че има разминаване  Thinking
Крассина77, и ти си колкото мен на седмици. Аз в понеделник затова ходих на лекар, че се бях притеснила. От няколко дни имам постоянни, не много силни болки ниско долу, като рязко се засилват за момент като сядам или ставам. И се редува да ме подръпва отляво или отдясно. Обясниха ми, че връзките на матката се разтеглят в момента (моята е и обърната и явно се 'изправя'  Rolling Eyes), и че матката излиза от малкия таз в момента.
Надявам се да съм те успокоила.
Иначе и аз имам въпрос - някоя от вас има ли проблем кати пишка? На мен ми е подут корема, пишка ми се почти постоянно, но ми е трудно и по малко. Извинявайте за темата  Embarassed

# 200
Danielkka
Иначе и аз имам въпрос - някоя от вас има ли проблем кати пишка? На мен ми е подут корема, пишка ми се почти постоянно, но ми е трудно и по малко. Извинявайте за темата  Embarassed

Мечоланка, аз нямам такъв проблем... Thinkingне знам всъщност дали е свързано с бременността дали не е цистит

# 201
  • Sofia
Mecholana, да, аз имам този проблем сутрин. А тогава най-много ми се пишка и е ужасно неприятно. После ми минава. Явно през нощта нещо се притиска и като се размърдам после се намества. При теб може просто да продължава да се притиска по-дълго време. Не се притеснявай, сега всичко постоянно се променя, сигурно скоро се се "отклещи" Simple Smile) Стига да не те боли и да ти пари, тогава може и да е цистит...

# 202
  • София

Крассина77, и ти си колкото мен на седмици. Аз в понеделник затова ходих на лекар, че се бях притеснила. От няколко дни имам постоянни, не много силни болки ниско долу, като рязко се засилват за момент като сядам или ставам. И се редува да ме подръпва отляво или отдясно. Обясниха ми, че връзките на матката се разтеглят в момента (моята е и обърната и явно се 'изправя'  Rolling Eyes), и че матката излиза от малкия таз в момента.
Надявам се да съм те успокоила.

Мечолана, спести на доктора ми сигурно 30минути разпит Simple Smile При мен положението е 1:1 с твоето: обърната матка и болки /от 2-3 дни/.. но сега като ми обясни и разбирам и защо вече дори сутрин не ми изчезва коремчето  Whistling

Колкото до пишкането - в началото бях на 15 миннути.. може би от началото на 3я месец нито ми се пика  Embarassed нито ожаднявам... и така пак до преди 2-3 дни От тогава няма нищо, няма нищо и изведнъж: беж до WC, че ще стане лошо... тичам натам... и какво: 5капки?! Лудница Simple Smile Crazy
Сега видях другите коментари: имала съм 2 пъти цистит, последния преди 4месеца... наистина прилича на цистит, но не е Simple Smile Споко Simple Smile
Щото при мене с тия гъби, остава и цистита пак да се върне и ще се метна от някъде   #Crazy

# 203
и на мен много 4есто ми се пишка.мойе би малките притискат пику4ния мехур и при най малката нужда ни се пишка.поне аз си мисля 4е е така!

# 204
Мале, ама наистина сте бързи, на мен бременността ми утрепва и малкото останали от предишното раждане мозъчни клетки и вече забравих какво щях да пиша  Blush

Даниелка, твърде е възможно да имаш по-късна овулация, но нсе пак на следващия преглед попитай доктора за това разминаване. Не винаги размерите могат да се хванат точно, защото много мърдат малките точици  Simple Smile

Всички тези неразположения с честото пишкане, придърпване, приболяване са нормални. Не бива да се вторачваме много в тях. Понякога си мисля, че през първите месеци природата го е измислила непрекъснато да ни напомня за новото ни положение, за да не направим някоя беля, ако забравим.  
На мен като седя дълго време на едно място например и имам чувството, че червата ми се наместват по един начин, и като стана всичко ме заболява  ooooh! да не говорим, че имам много газове и съм нередовна в тоалетната, та това придава поне още един месец отгоре на бременността ми  Simple Smile  

За кафето знам, че една чашка не вреди и няма проблем. Важно е да не се прекалява. На мен обаче ми се гади от кафето (а съм такава кафеманка по принцип, че само като подуша и....). За щастие съм така и с цигарите. Иначе не знам как иначе щях да ги откажа  Embarassed

Поолях се с малко, ама нека ви  Mr. Green сега вие да почетете малко, няма само аз да наваксвам. Пазете се  Heart Eyes  

# 205
Момичета, яжте много кисело мляко и пийте чай от червени боровинки да не направите цистит заради пишкането. Че се заформят едни бактерии, защото пикочния мехур не се изпразва напълно. Не че е страшно, но да не се налага да се лекува цистит, че това става само с антибиотик.

# 206
Carbo, ще оставим лекарите без доходи така  Laughing
И аз си мислих да не е цистит, но съм имала и не е точно същото. Ще изчакам още няколко дни, дано да мине.
Благодаря на всички за мнението и успокоението   bouquet

# 207
  • София
GALL78 , като каза за цигарите че се сетих: Още ми става лошо, но по това че вече отново ми се пуши, осъзнавам, че момента с гаденето е преминал...

# 208
GALL78 , като каза за цигарите че се сетих: Още ми става лошо, но по това че вече отново ми се пуши, осъзнавам, че момента с гаденето е преминал...
Ммм,да....

# 209
miminca, цискам палци всичко да е наред Hug.
Аз не можа да отида на лекар, тук има някакъв празник и е почивен ден. Утре ще се пробвам отново.
Май се чувствам добре, гади ми се от време на време, най-вече след като се наям, за това внимавам какво си хапвам. И по темата с кекса, леле, стана страшно. От снощи ми се ще многоооо, не знам защо, хормоните ли нещо. Но ме е страх, ще изчакаме до 4я месец и тогава smile3508

Общи условия

Активация на акаунт