МАЛЪК СЕЧКО ДОГОДИНА, МАМА С ФЕВРУАРЧЕ ЩЕ ДАРИ !!!!

• 14 131
  • 293
  •   1
Отговори
# 225
И друго се сетих...щом не се осигуряваш сама,то не можеш да ходиш на ЖК по здравна каса и така или иначе можеш само на частно..JP-то няма да ти даде направление за гинеколог при положение,че не си здравноосигурена.

# 226
MOTHER-OF-PEARLS-Честит рожден ден на малката ти сладурка - да ви е жива и здрава и много да ви радва.
Мацки може ли такова нещо - имайте малко милост към мамите дето са заети с друго детенце или ходят на работа Simple Smile Не мога да изчета темата сумати време Simple Smile - това в кръга на майтапа разбира се.
Честито на ново-присъединилите се мами. Давайте да бременеем безпроблемно заедно Simple Smile
Следващата седмица и аз отивам да се регистрирам и да подхващам прегледите докато съм тук - че така без лекар ми е леко казано доста шубе. Пазете се момичета и приятни емоции ви пожелавам Simple Smile

# 227
Момичета, момичета, какво правите - голяма активност.... Добре, че на работа не ми е толкова натоварено сега, че успях да прочета какво сте написали.

Naiema – на ехографа тук му казват scan. Несъзнателно ми се е изплъзнало измежду пръстите.

Zabche, а какво представляват тези  имунологични и генетични изследвания? На мен само ми ми обясниха, че ако искам могат да ми на правят специален ехограф - Nuchal Translucency Scan, с който се мери течността под кожата отзад на вратлето на  бебето. Прави се около 12 седмица, защото след това бебето пораства и по-трудно се улавят аномалиите. Това било първата стъпка, не ми обясниха какво следва по-нататък.

Miminca – почивай си и всичко ще е наред. Пиши как си при първа възможност.

Mother-of-pearls да ти е живо и здраво момиченцето!!! Голяма отмяна ще си имаш за новото попълнение в семейството. Сигурно си писала, но пак ще питам - тя как приема новината за бебчето?

И  аз си имам коремче вече. В сравнение с предната ми бременност си е дори доста изпъкнало, а и много често ужасно се подувам, особено следобедите и понякога изглеждам като бременна в 5 месец.

Отивам да се трудя! Лека нощ на всички!

Последна редакция: чт, 17 юли 2008, 01:17 от Rumyana

# 228
  • Стара Загора
Ами Руми,аз също не съм много наясно как точно става.В събота съм на док,ще я разпитам подробно и ще ти пиша.По принцип знам че се препоръчват ,когато в семейството има хора с такива заболявания.Ако няма вероятността бебето да има е нищожна.
Аз снощи в 3 ядох  Blush.Ами не можах да се въздържа,какво да направя  EmbarassedСъбудих се със зверски глад и трябваше да похапна нещо  Blush
Доболина,добре дошла в отбора! HugИскам да ти кажа,че за всеки лекар ще чуеш и добри и лоши отзиви,затова ако трябва посети 2,3-ма и се спри на един,който на теб да ти допада.Поне при мен е така.Докторката при която ходя -за нея можеш да чуеш всичко в двете крайности,много хора в  града я мразят,други й завиждат и разказват глупости за нея ,но за мен тя е най-добрата и никога няма да отида при друга. Naughty
Хубав ден мацки и се пазете много!  bouquet
Руми,виж какво намерих http://www.bg-mamma.com/site/content/view/432/37/

Последна редакция: чт, 17 юли 2008, 07:41 от zabche

# 229
MOTHER-OF-PEARLS-Честит рожден ден на малката принцеса на патерица!  bouquet

Момичета, аз днес съм на 3Д да видим със сигурност дали ми е двурога матката, бихте ли ми казали за прегледа с този ехограф в моите седмици ще е коремен или вагинален, тъй като ще бъда с мой приятел за кураж (таткото няма възможност да дойде - командировка е) и ми се иска да влезе с мен?!

# 230
Pretty,споко,през коремната стена се гледа Whistling
Блазе ти,ще си видиш бебето..

# 231
  • София
dobolina , здравей   bouquet
И за мен изборът на док беше голямо събитие... но в крайна сметка май беше все тая, тъй като прегледите са толкова нарядко /веднъж месечно по ЗК/ че 100% ще ходя и на частно.. като мисля частните лекари да ги сменям, за да имам различни мнения и гледни точки.. Де да знам... Май по-важно е кой ще те изражда.. Защото докато е  корема малкото човече най-грубо казано като че ли само решава ще го бъде ли или не, но толкова тъжни истории изчетох за лекарски грешки по време на раждане, че просто е срам и позор за века в който живеем

За всички, които за напреглед днес /и за себе си в това число Simple SmilePraynig Hug и УСПЕХ Simple Smile

pretty , според мен пак ще е с вагинален... /за съжаление ти ще си минала хем преди мен, хем не достаъчно по-рано, че да можеш да споделиш Simple Smile/
Аз ще си водя таткото, че до сега все се дърпа, и занапред предполагам че ще е така, та днес ако трябва ще го вържа Simple Smile

При нас, ако всичко е наред другата седмица ще е СЕДМИЦА НА НОВИНИТЕ: ще съобщаваме на рода, приятели, колеги... въобще на всички Simple Smile

# 232
Много сте активни,направо не мога да изчета всичко,което сте написали.На работата съм доста заета,а в къщи правим ремонт-то не е боядисване,катерене,скачане,че чак се притеснявам.Изобщо не се пазя BlushА последните дни и мен ме боли корем,но да се надяваме,че е от разтягане на връзките на матката.Вчера се чух с гинеколога си и той каза да не се притеснявам много,защото е нормално,няма как да не ни приболява,бебчо расте и ако много ме боли да пия но-шпа.И ако ме заболи доста прерязващо да му се обадя,но за жалост няма свободни часове и ще може да ме види чак в понеделник.Гледам да не се притеснявам и да не мисля,че ми има нещо,а и нямам време за такива мисли newsm78.Заети сме с ремонта,сватбата,работата и все ни ми остава време за лекар и да погледна себе си и да се порадвам малко.
Притеснена съм момичета-много ми капе косата,препоръчайте ми нещо,може ли да ползваме някакви маски,шампоани.Знам,че след раждането започва да капе повече, а сега като си представя колко пада  #Crazy
Не съм напълняла на килограми,дори съм -1,но много ми се похапва и като се гледам имам малко коремче.Не мога да се спра да ям и само ми се ядат храни, които не са полезни-дюнер,баничка #2gunfire #Cussing out SickГледам да се ограничава,но не мога.Вчера си купих книжка"Какво да ядем по време на бременността",ако някой го интересува точното заглавие и автора ще пиша пак,защото сега ми литна от главата.Още ми се спинка-15лв е и има доста хубави неща,а също и рецепти.
Относно стриите-взех си олио-гел на Жонсън,но от две намазвания се опъпчих.Откъде ноже да си купим на Палмърс това мляко против стрии,още от преди чета че са доволни мамите тук.
Хайде да поработя малко,че шефът ме гледа на кръв.Хихи вчера ми каза че много съм стояла в интернет,макар че имам доста работа,не мога да се сдържа и да не попрочета нещо...
Искам идеи къде да отидем на екскурзия момичета-ходи ми се някъде извън БГ-към края на август-нач. на септември,но и да е до 350лв на човек,че няма как повече.Не ми се ходи на море тук,не мога да се представя да се пържа и лежа на някой плаж.
Хайде лек ден от мен  bouquet и нека всичко е наред с нашите бебоци.Целувки Heart Eyes

# 233
здравейте и от мен!!!!!вчера ми беше много натоварващ ден много се ядосах скарах се с таткото направо ужас  дано бебето  дано всичко е наред!!!!!мисля утре да отида на лекар нямам търпение но и малко ме е страх но гледам да си мисля положително и да не мисля за някакви лоши неща!!!!я ми пояснете изследвания на бебчето кога започват да се правят че не съм много наясно!!! smile3522 smile3522 smile3522 smile3522 smile3522

# 234
Здравейте и от мен  bouquet

Най-накрая отидох на УЗ и си видях фъстъчето Heart Eyes вече си има ръчички, крачета и пръстчета Grinning Гледаха ме на 3Д и на 4Д, 4Д е страхотна технология, ако имате възможност непременно се възползвайте, всичко се вижда идеално Wink Дадоха ми около 10 снимки, на 2 от които много ясно се вижда и пола, въпреки, че съм само 11 седмици и 3 дни Sunglasses та най-най-най-вероятно ще си имам още едно момченце Grinning което е супер, защото да си призная винаги съм си мечтаела за две момченца, а и вече имам всички дрешки и играчки, няма тепърва да купувам роклички и кукли Laughing

Иначе от 9 г.с. определено ми личи Laughing но знам, че по принцип втората бременност проличава по-рано Hug

# 235
Вагинално или през коремната стена те гледаха на 3Д?

# 236
И вагинално и коремно Laughing

# 237
  • София
Rylie, супер Grinning

Дано и аз да се похваля така следобед Simple Smile направо нямам търпение Simple Smile

# 238
Ето едно линкче относно това какво трябва да похапваме
http://www.svatbata.org/forum/index.php?topic=878.0
и да не се стреснете от поста по надолу за мама качила 45кг-дано ние не сме от тях.Мен направо ме хвана страх baby_neutral ooooh!

# 239
Rylie,страхотна новина!Значи до 2-3 седмици всяка от нас би могла да знае евентуално какво ще е бебето,което носи!

Общи условия

Активация на акаунт