Бургаски кърмачески срещи - II част

• 28 724
  • 456
  •   1
Отговори
# 105
  • Бургас
Честито и от нас  bouquet  на мама Ане и батко Стефан! Да са живи и здрави и двамата юнаци, да радват мама и татко и мнооого да си играят!

[/color] [/size]

# 106
Здравейте момичета!!!цопвам тук и ви приветствам с добре дошли на 13.09.2008г. пред паметник "Пантеона" от 10-14 ч. ще се проведе акция за набиране на всякакви училищни пособия за нуждите на помощните училища в града и околността, (т.е. според нуждите на всяко индивидуално).Всеки може да донесе каквото има като се започне от най-елементарните-гумички, моливчета и т.н. до блокчета, фулмастри и други, или направо да закупите и донесете просто каквото имате на сърце!Предварително благодаря от мое име и от името на момичетата, нагърбили се с организацията на мероприятието и се надявам да успеем и да се видим на място! Heart Eyes

# 107
На 13 ни е кръщенето, съжалявам че няма да съм полезна Sad

# 108
# 109
Ане,честито бебенце ,да ти е жив и здрав и много послушничък,а баткото да помага Hug Hug HugЩе се оглаеждам в парка дали няма да ви засека по разходки Wink

# 110
Здравейте момичета!Скоро станах мама за първи път и се чувствам като в небрано лозе ще се радвам ако ми отговорите на тревогите!Тази нощ кърмих малкатадва пъти, обаче и двата пъти в момента в който я дигах да се оригне тя ми връщаше всичко, не малко както при оригане а всичко!Също така от няколко дена много започнами хълца, и седи будна по 7-8 часа на денонощие,това май не е нормалноза нейната възраст!Благодаря ви предварително!

# 111
  • Бургас
juja_ добре дошла в нашата Бургаска кърмаческа дружинка

Честито ти първо бебче. Пожелавам ви да сте здрави и бързо бързо да станете един чудесен тандем "мама, татко и бебе"

Видях, че са ти дали чудесни съвети по отношение на повръщането на бебка.

Аз мога да споделя за спането. Всяко дете е строго индивидулно. И на мен ми казваха, че всички бебета спят по 22 часа в денонощието, но моето ги опроверга по всички параграфи. Просто не спеше това дете. Имах чувството, че по дълго време е будна отколкото да спи. Според мен си зависи от характура на детето. Погледни от другата страна на нещата - ще имаш повече време за гушкане Simple Smile

# 112

Видях, че са ти дали чудесни съвети по отношение на повръщането на бебка.

Благодаря ти зауспокоението и аз имам чувството, че е повече будна отколкото заспала!
Самоче не видях къде са съветите за повръщането? newsm78

# 113
  • Бургас
Ане честито и от нас с Пеши. Живи и здрави да сте цялото семейство. Ние вече сме в Бургас и сме на линия.

# 114
Привет и от мен!
juja_ Това е сериозен проблем, имам предвид ако наистина повръща толкова много. Ако е колкото човешка длан е нормално, макар че все пак зависи колко пъти е на ден. В твоя случай трябва да се обърнеш към лекаря на детето. Някои деца имат т.нар. рефлукс, мисля, че имат по-отворено стомахче в горната част откъм тръбата или нещо подобно, имам линк с инфо, но няма смисъл предварително да четеш, защото не се знае дали при теб е това. По принцип всички бебчета имат по-широко отворче на стомахчето и често връщат. Затова трябва да внимаваш да не му притискаш коремчето. Най-добре изправено, а гръбначето дори може да е извито назад, по-точно главичката (с едната ръка поддържаш дупето, а с другата под мишничката). Моята Настя до скоро повръщаше редовно почти след всяко хранене. Аз в началото погрешно си мислех, че това е защото преяжда, дори най-безсъвестно я слагах по корем да се уригне по-бързо. Чак после осъзнах, че връща повече от нормалното и започнах да внимавам как я оригвам. Само че в моя случай не става въпрос за такива големи количества. Аз си го обяснявам с това, че млякото ми се стича твърде бързо и тя го изгълтва за нула време (3-4мин, а активното сукане е 1-2 мин.). Когато поеме толкова мляко наведнъж детето повече повръща след това, понеже поема повече въздух. Съветите в случай като моя е да се кърми в пози, в които млякото тече по-бавно, в обратна на гравитацията посока (май не се изразих много правилно  Embarassed ). Дано съм ти била полезна, макар и със закъснение (сигурно вече са ти дали отдругаде съвети), понеже нямам възможност да влизам често.

# 115
Само да питам скоро ще има ли срещи

# 116
ще има, ще има разбира се.
вижте само какво време се задава.
нямам време за писане,
но се надявам да се видим другата седмица.
аз лично поне такива планове имам,
да бъда в морската градина.

ЗЖС Simple Smile, къде бяхте с Пеши?

# 117
Здравейте и от мен в тази тема вече като официално кърмеща първото си дете, коетосе роди на 18 септември и се казва Стилиан.Подробно съм разказала за раждането в бургаската тема и затова няма да повтарям тук и да претрупвам темата.
Кърмя уж успешно, но ми е голям зор уригването, нещо не ми се отдава това занятие и това си е .Държа по десет минути на рамо и не и не.

# 118
Честито бебче! Моят син също е роден на 18 септември, но миналата година.
Потупваш ли го леко по гръбчето, докато се опитваш да го уригнеш?
Аз успявах и с една друга техника, която усвоих с течение на времето: леко притисках коремчето в горната му част. Така се уригваше почти моментално, но не ти го препоръчвам, понеже сте още мн малки и трудно ще се получи.
А всъщност бебето повръща ли, ако го сложиш неоригнато? Понеже има мн бебета, които по принцип не се оригват и не повръщат след това в леглото.

# 119
Синя Морска, да , потупвам го по гръбчето, после го разтривам отгоре до долу пак по гръбчето, държа го на рамото си, за да му е изправен съвсем хранопорвода и става веднъж на пет опита оригването.
Иначе ако го сложа да спи без да се оригне връща съвсем лекичко, в никакъв случай не е здраво повръщане, просто връща малко и се успокоява.Ама ми се иска да не го слагам така, че се притеснявам и само ходя да го воайорствам дали не е станала беля.

Общи условия

Активация на акаунт