Относно „сънуваните”имена.... Майка ми много искаше да кръстя беба на нея, но два дни след като влезнах в 9м., сънувах, че Йоан Кръстител кръщава дъщеря ми в река, на негово име. Не съм особено религиозна, на времето съм попрелиствала Библията за обща култура, помнех го единствено, като библейският персонаж, кръстил Исус Христос – в крайна сметка реших, че е просто сън /беше много мъгляв и почти нищо не помнех от него/. От любопитство пуснах един сърч във форума и в Гугъл. Оказа се, че името е „модно” от няколко години насам, което пък съвсем ме отказа.... След седмица отново го сънувах, този път гневен и страшен –скара ми се, че детето ми идвало с името си... В съня ми каза, че защото нямам вяра, ще ми даде доказателство за думите си – ще родя дъщеря си на 25 /юли/. Терминът ми беше за 18. 07 според гинеколога и последната м.., а по мои изчисления трябваше да се роди на 21.07. – елементарна аритметика, базирана на сексуалните ми контакти с моя перманетно липсващ мъж /пътува много!/ .
В крайна сметка реших, че ако детето се роди на дата- та от сънят ми, ще се казва Йоана.
На 24. 07. сутринта , получих много болезнени контракции, но върнаха ме от родилното за следващият ден. На 25 ме приеха ме повторно в 14ч., в 16.15 ч. вече бях мама. И двете неонатоложки казаха, че беба е преносена с десетина дни, понеже кожата и се лющеше на парцали - казаха още, че скоро не са виждали толкова красиво новородено – приличала на поне едноседмично бебе.
Ето една снимка от първата и фотосесия /3ч. след раждането, като станах на крака, веднага грабнах фотото/

http://bgphoto.net/photos/3052/o633531064615906250.jpg
Майка се обиди, че не я кръстих на нея /а никога не съм и обещавала!/ – тя не вярва на сънища, затова и казах че съм кръстила детето на татко /оказа се, че името му е производно на Йоан/, та не ропта дълго.
Та такива работи, аз, която уж не съм вярваща, не посмях да я нарека с друго име. Харесваха ми имената Тея и Дара, но никак не ми се връзваха с фамилията Пенева . Всъщност бях решила, че ако се роди на дата, различна от сънят ми, като я видя ще реша какво име и подхожда....
Еdit: Малката преди дни направи годинка, в момента сменям лентичката, с почуда забелязах едва днес, че не мърда от РД