Случи ми се нещо странно.. II част

• 119 147
  • 863
  •   1
Отговори
# 495
xenia, , СлаБе, настръхнах като ви прочетох.
В нощта, в която съм забременяла се събудих от нечие присъствие в стаята. Видях го/я,  облечен в черно,
стоеше и ме гледаше със  смразяващ поглед. Усещах омразата му. Много си изплаших, но си казах, че най-вероятно сънувам, обърнах се
и прегърнах мъж ми. В същото време го/я усетих как премина покрай леглото и застана пред мъжа ми. Отворих очи и видях сбръчканото му/и
лице, изкривената  усмивка, злобния поглед...Разкрещях се когато мъжът ми каза "Какво  е това бе? Кой си ти бе?" Скочих и светнах лампата,
естествено нямаше нищо. Но преди да изчезне ми каза "Ще взема душата му"
Тогава не знаех как да го тълкувам.
Три месеца по-късно се събудих от дрънчене на съдове, сякаш бях в стол. Седеше върху шкафа, кръстосал крака по турски,
ядеше с лъжица от алуминиева купа и хлопаше с нея. Пак същия злобен поглед...каза ми "Бебето е готово вече". Повтарях си,
че всичко е лош кошмар, че трябва да заспя и всичко ще е наред...изкарах доста неспокойна нощ...всеки път, когато се пробуждах
го виждах да стои на шкафа и да ме гледа, сякаш чакаше нещо...
На другия ден направих аборт.

Не зная как да си го обясня, плод на въображението, сънна парализа, предчувствие, истина...

Shocked Shocked Shocked никакъв сън повече!!!

# 496
В нощта, в която съм забременяла се събудих от нечие присъствие в стаята. Видях го/я,  облечен в черно,
стоеше и ме гледаше със  смразяващ поглед. Усещах омразата му. Много си изплаших, но си казах, че най-вероятно сънувам, обърнах се
и прегърнах мъж ми. В същото време го/я усетих как премина покрай леглото и застана пред мъжа ми. Отворих очи и видях сбръчканото му/и
лице, изкривената  усмивка, злобния поглед...Разкрещях се когато мъжът ми каза "Какво  е това бе? Кой си ти бе?" Скочих и светнах лампата,
Три месеца по-късно се събудих от дрънчене на съдове, сякаш бях в стол. Седеше върху шкафа, кръстосал крака по турски,
ядеше с лъжица от алуминиева купа и хлопаше с нея. Пак същия злобен поглед...каза ми "Бебето е готово вече". Повтарях си,
че всичко е лош кошмар, че трябва да заспя и всичко ще е наред...изкарах доста неспокойна нощ...всеки път, когато се пробуждах

Не зная как да си го обясня, плод на въображението, сънна парализа, предчувствие, истина...

Мисля, че при теб става въпрос за друго. Това е особен вид същност, които руснаците наричат с общото название "барабашки". Мисля че в българския фолклор единственото название на подобна същност е караконджул, което не е точно този вид, който ти си срещнала, но също е вид "барабашка". Всъщност, в България ли стана случката? newsm78
Това което е било при вас е много често срещано явление в Русия и те го наричат "домовой". Той се държи точно по същия начин и тропа с чинии, прави пакости, крие вещи. Забавлява се с една дума. Живее по хорските къщи. Сериозни беди не носи, но дребни прави често. Рядко става видим за човешкото око, но забелязали ли сте присъствието му, никъде не се е дянал- най-вероятно още си е там в онзи дом.

# 497

Съжалявам за загубата ти. Cry
xenia -Обяснението е логично,но явно е бил един от най-лошите! #Cussing out

# 498
Цитат
xenia -Обяснението е логично,но явно е бил един от най-лошите!

Те всъщност всички барабашки са черни същности. Домовия може да бъде задобряван с разни лакомства, но ако се ядоса може да причини доста неприятности на живущите. Може да души хората през нощта. newsm78 Дали той е убил бебето, не знам...Те са ревниви принципно към стопаните си и нищо чудно. newsm78

# 499
Да, това се случи в България, в този апартамент сме от една година.

Как да се отърва?

# 500

Как да се отърва?

Не знам. newsm78 Мисля, че е нереално да се прогони. SickАбсолютно освобождаване на апартамента от мебели, основен ремонт и липса на живущи биха го накарали да потърси друго място вероятно. newsm78
Жилището старо строителство ли е? newsm78
Чувала съм че домовите не обичали деца. newsm78 Ако е убил бебето, може да постъпва така и със всяка последвала бременност. Sick Бих сменила жилището на ваше място. newsm78

# 501
Ау, това звучи ужасно!

Барбарела, съжалявам за загубата ти!

Ксения, а какво обясняват руснаците за тези домови? Как се заселват, как избират жилище? Много ли са?

# 502
Ау, това звучи ужасно!

Барбарела, съжалявам за загубата ти!

Ксения, а какво обясняват руснаците за тези домови? Как се заселват, как избират жилище? Много ли са?

Дивана, много са разпространени в Русия. newsm78 Когато живях там, имах поне няколко познати с такива у дома. Те са описани и възпяти в руския фолклор, сигурно знаете имаше и мултфилм с главен герой такъв домовой, който се казваше Нафаня ако не се лъжа. Или Кузя? newsm78 Не помня вече...
Не знам с какво е свързано, аз винаги съм мислила, че тези "барабашки" си имат някакъв географичен ареал. Не бях чувала за съществуването на домови в България, но ето че никога не е късно... newsm78
Мисля, че те са доста привързани към мястото и после свикват и се пристрастяват и към обитателите на жилището. Понякога между живущи и тях се получава добра симбиоза, харесват се и си живеят заедно, а домовите помагат на стопаните си. Но определено са ревниви и мога да причинят зло на всичко, което може да им отнеме стопанина. В случая бебето е заплаха.

# 503

Как да се отърва?
Потърсих за това как се гонят такива същества.Можеш да използваш чесън или да напръскаш със светена вода.Пише,че се плашат от кръст нарисуван с катран.

# 504

Как да се отърва?
Потърсих за това как се гонят такива същества.Можеш да използваш чесън или да напръскаш със светена вода.Пише,че се плашат от кръст нарисуван с катран.

Мисля, че това са само разговори...Доколкото знам, реално от такива неща хич не се трогват. Sick Може да са им неприятни, но едва ли ще го прогонят.

# 505

Как да се отърва?

Мисля, че това са само разговори...Доколкото знам, реално от такива неща хич не се трогват. Sick Може да са им неприятни, но едва ли ще го прогонят.
Другия вариант е заклинание.
Потърсих в Гугъл с думите "заклинание за прогонване на караконджул".Мисля,че видях едно,но малко след това изчезна #CrazyНезнам как стана,но когато го намерих тъкмо щях да го копна,компютъра заби.Повторно опитах да го намеря със същите думи,но беше изчезнало

# 506
Момичета, а как да разбера дали има такова "нещо" у дома? Преди 6г. се нанесохме в нашето жилише, след основен ремонт и смяна на всички мебели, даже поп ни го освети и нарисува кръст над всяка врата (ако това има значение). Но сега, като ви чета, направо настръхвам и вечер не мога да спя?
Хenia, виждам, че си много запозната, можеш ли да ми препоръчаш литература?

# 507
Момичета, а как да разбера дали има такова "нещо" у дома? Преди 6г. се нанесохме в нашето жилише, след основен ремонт и смяна на всички мебели, даже поп ни го освети и нарисува кръст над всяка врата (ако това има значение). Но сега, като ви чета, направо настръхвам и вечер не мога да спя?
Хenia, виждам, че си много запозната, можеш ли да ми препоръчаш литература?

Не си внушавай неща, които не са реалност при теб!  Ако лекарите така си внушаваха от всичко видяно, да са се натръшкали всички болни преди пациентите си. Laughing
Противопоказано ти е да четеш за такива неща ако всичко си "мериш" на себе си. Wink

# 508

[/quote]

Добре де с риск да ме  линчуват, че развалям темата, ще ви разкажа, дано да ви е интересно.
Мой колега ми сподели че има позната, която е на 80 години и познава много искал много да ме запознае с нея просто ей така не да ми гледа. Та отиваме ние на гости на жената. Тя приготвила обяд, много мила страица. Той ме прдупреди, че не гледа на всеки и сама започва да ти казва, ако прецини. Та сядаме ние да си обядваме и половин час нищо. Говорят си с моя колега тяхни си неща и изведнъж започва дами говори. Кажи ми вика как се казва сина ти? Аз ми Виктор. " Не не е Виктор, кажи ми истинското му име?" Аз ей такива очи Shocked Детето с друго име си искала да го кръстиш спомни си вика. Аз се сещам тогава, че преди да забременея сънувам сън в който глас ми казва че ще имам син и ще се казва Иван. Наистина след месец съм бремена още малко и разбирам че е син. Но несподелям с никой. Казвам на моя Йоан да го кръстим , но не казвам защо. Моя атеист дума да не става да е библейско име. Та Виктор го кръстихме. Казвам аз това и тя вика и аз с това име го видях (Иван или Йоан) или му смени името или го кръсти Йоан-Виктор. Това с името и като започна да ми говори за болестите ми от главата до петите с подробности, които не знае никой освен аз, за детето от какво е било болно, каква операция е имало, абе с 2 думи всичко,за цялото ми семейство всичко, неща които не съм споделяла с никой камоли с колегата ми та да има от къде да ги знае. 3 часа ми нарежда за живота ми. Накрая неиздържах и пожелах да си тръгна. Ей тая женичка ми изпи енергията. Прибрах се ни жива ни умряла. Не съм споделила с никой за тази случка, но казах  на моя колега, че пари да ми дава неща да ходя вече там.
Извинявам се за романа, дано не съм била досадна.
[/quote]

Мале настръхнах!Не за друго защото и аз се казвам Виктор ,че докторите казали Кирил да ме кръстят ,ама майка казала : ,,Не!'' защото брачед ми го кръстиха така преди мен.И едната докторка казала ,че ми променя съдбата и така де!Некви врачки й казали ,че ще стана известен и т.н. и ,че ще оживея (Btw не мога си свивам краката до края и ходя като д-р Хаус горе-долу и е имало вероятност да умра.1 година съм стоял със майка в болницата във Варна 91 съм роден 13 юни ,ако има значение!)
Не знам ,аз не вярвам на такива ,но искам от любопитство да отида ,ама тука в Добрич няма от къде!  newsm45 smile3518 Искам да си знам бъдещето няма значение какво ще е ,така или иначе ще умра! Simple Smile

# 509
За какво ти е да знаеш?! Ето, оживял си. А за известността: всеки е известен по свой си начин. Simple Smile
Така или иначе всички ще умрем. Живей и се наслаждавай на мига.

Общи условия

Активация на акаунт