"Какъвто умът ти - такъв и домът ти"

• 5 917
  • 102
  •   1
Отговори
# 75
Да, тъкмо щях да питам мъжете ви нямат ли право на глас при обзавеждането? Или сте се събрали все духовни близнаци?  Grinning

Не, бе, просто мъжете им нищо не разбират  Wink
Относно мъжете. Родителите ми винаги заедно са участвали в обзавеждането на дома. Баща ми сам е изработил доста неща,които допринасят за цялостния характерен облик на апартамента. Дори имам в наследство едино канапе,което бяха изработили заедно. Аз пък им дадох идеята как да изглеждат някои части от него ,за да се вържат с един орехов шкаф.
Сега в моя дом с мъжа ми заедно избрахме всички мебели.Почти нищо готово не сме купували освен една маса и няколкото стола към нея. Решихме,че ни трябва шкаф за коридора. Премерихме, начертахме, отидохме да изберем материал и мъжът ми го направи, при все че не е нито дърводелец,нито мебелист.
Що се отнася до покривчици, перденца ,украси итн,там вече аз се вихря. Но като цяло мисля,че това,което е домът ни,се дължи на въображението и труда и на двама ни.

# 76
Зефсе, много ли се сърдиш?
А има ли за какво?

Иначе за неразбралите да поясня, че едва ли става въпрос в поговорката за цената на мебелите.

# 77
  • София
Това да изглежда домът добре въобще не е въпрос на пари, а точно на акъл.
Ние с мъжо и наште имаме горе-долу едни и същи пари.
Ние тука си оправяме малко по малко, гледаме да поддържаме, поправяме ако има нужда.
Купуваме си разни неща и правим дома си по-хубав, доколкото можем.
Наште всичко са натурили и зарязали и само разправят колко са заети с научна работа и затова дома им е ужас.

Да не говоря за лудите пенсионери с разните им мании - за събиране на бутилки, вестници и пликчета, натуряне на ненужни вещи и прочие - за това ще пусна отделна тема някой ден!

# 78
  • Между гори и планини
Нашият дом е семпъл, топъл, светъл и чист.
Балкона е подреден и чист, уви цветята при цялото ми желание не издържаха на жегата. Догодина ще засадя кактуси.

# 79
Излиза,че ако си умен няма начин да си беден newsm78
Ако това е вярно - значи съм ебаси тъпото копеуе...  Mr. Green

# 80

Имаш хубава беседка, така че споко, не си тъп.   Heart Eyes

# 81
В нас цари "творчески хаос"  Rolling Eyes. Точно както и в главата ми  Laughing.

# 82

Имаш хубава беседка, така че споко, не си тъп.   Heart Eyes
ехаааааааааа, да публикувам ли снимки?  Hug Heart Eyes срещу скромно съдействие от твоя страна - моа да ти направя такава у вас! Wink

# 83
За мен обяснението е много просто. Всеки дом,в който съм влизала си има определена миризма. Няма начин да не си личи какви хора живеят в един дом. Все пак това е мястото,където се отпускаш и си такъв,какъвто си. Дори безпорядъкът на различните хора е различен.

Grinning това ми е правило впечатление и на мен.
...
Когато избирам къща, в която да живея гледам прозорците. Трябва да са големи и да са много.
Безпорядък не търпя  Simple Smile, но това не значи че съм супер организирана.
---
Хората, които най- много уважавам тук са страшно разхвърляни, но хора с по- широки сърца, по -импусливни при вземане на решение без връщане назад и съжаляване за направения избор си не съм срещала.
Така, че не вярвам на приказката. По- скоро вярвам, че хората определят приоритетите си. Когато имаш 1000 неща на главата да свършиш, няма начин да забележиш, че дворът ти е занемарен.

# 84
  • Варна
Цитат
Когато имаш 1000 неща на главата да свършиш, няма начин да забележиш, че дворът ти е занемарен.

Пък и да забележиш, какво от това Laughing Светът няма да свърши, защото точно днес не съм оправила в къщи Laughing

# 85
Хубава мъдрост.
Кое ли не зависи от ума  newsm78
Само да кажа, че нашия дом изглежда направо тесен за умовете, които щъкаме из него  Laughing
Вкусът е качество на ума. Нормално е да е обзаведен, подреден, ароматизиран според сивото вещество.

# 86
Като се замисли човек сигурно е много вярно. Домът ми е уютен, хората го харесват, но аз съм разхвърляна.  Само в хаоса намирам повечето неща. Такъв е и личният ми свят - хаотичен, разхвърлян, разкъсан. Нищо не предприемам по въпроса, значи така ми е удобно. У дома понякога  подреждам до вманиаченост, но не ми носи удовлетворение. Единственото нещо, което постоянно правя за дома е, че всеки божи ден горят ароматни пръчици, за да ми ухае на екзотика.  Значи ли, че аз съм объркан човек? Thinking

# 87
Като се замисли човек сигурно е много вярно. Домът ми е уютен, хората го харесват, но аз съм разхвърляна. Само в хаоса намирам повечето неща. Такъв е и личният ми свят - хаотичен, разхвърлян, разкъсан. Нищо не предприемам по въпроса, значи така ми е удобно. У дома понякога   подреждам до вманиаченост, но не ми носи удовлетворение. Значи аз съм объркан човек. Thinking

Точно така е и при мен...Аз понякога се опитвам да предприема нещо, но много бързо се убеждавам, че и така ми е добре. А всъщност не ми е... Confused

# 88
Да,много е вярно.

# 89
Като стана дума за аромати, обожавам аромат на канела, ванилия, кафе и мускус. Вкъщи навсякъде има ароматни свещи или торбички с ароматизирани листа, камъчета и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт