"Какъвто умът ти - такъв и домът ти"

• 5 944
  • 102
  •   1
Отговори
# 30
  • out of space
Красив, нескъп, уютен, но разхвърлян....артистично разхвърлян  Grinning
Баба не би го харесала....  Wink

# 31

Така си е.

Вярно е и за "домът ти" в смисъл на "къщата ти", барабар с хората в нея и отношенията между тях.
Като са казали други баби "Шушу-мушу къща разваля" под "къща" не са имали предвид керемидите, мазилката, дюшеметата... Както и картините по стените.

# 32
Скоро се запознах с човек, който живее в колата си. И въпреки това е в синхрон и мир със себе си. Чак учудващо. И, да, също има картини по стените. Това обаче ще го разберат второсигналните  Simple Smile

# 33
хола ми прилича на механа... от старите- всичко е в дърво...тавана, пода...няколко от колоните (носещите)... стените са с имитация на дъски... на стената зад компа виси пушка (истинска) и патрондаш с десетина патрона...виси нож също...и знамената "свобода или смърт" и "самарското"...все революции са ми в главата... за това и сега съм без работа!  Crazy
Може и да е вярна приказката на баба ти...  newsm78 #Crazy

# 34
   Много вярно ми звучи поговорката!
Лично аз по това колко е спретнат човек, смея да тълкувам за мирогледа му.
Излъчването на дома и уюта говорят.

Била съм в домове с много картини, е усещането не винаги е за хармония. Чувала съм и за хора, които си купуват изкуство "на килограм", и по цвят- подходящ на стената.
Но това изключение пак е доказателство на бабината мъдрост, която много ми хареса.

# 35
на стената зад компа виси пушка (истинска) и патрондаш с десетина патрона...виси нож също...

Joy  На мойта стена зад компа виси меч и индиански лък със стрели... меча е на мъжа ми, а лъка е мой... това сигурно е някакво несходство в характерите...  Thinking  И всякакви други простотии висят по стените...  Crazy

# 36
  • Ямбол
Нищо не виси по стените на дома ми. И пердета не висят, защото нямам и няма да сложа. Нищо излишно нямам, ако нещо забележа, че не го ползвам дълго време, бързам да се отърва от него, за да не ми пречи. Така е и с главата ми, не обичам да я товаря с излишни неща, особено с клюки, които не ме засягат. Нещо, което не ме вълнува, забравям го много бързо.

# 37
За мен - не. Идеалният ми дом би бил абсолютно аскетичен, да не кажа празен. Ако живеех сама.

# 38
И е вярна и не е.
Ако човек живее сам и е имал възможността да направи дома си такъв , какъвто го иска , може би. Но понякога живееш там , където можеш, а не където искаш.

# 39
И е вярна и не е.
Ако човек живее сам и е имал възможността да направи дома си такъв , какъвто го иска , може би. Но понякога живееш там , където можеш, а не където искаш.
В повечето случаи даже. Най-малкото живееш с още някого.

# 40
Като все още няма собствен дом, какво излиза?   Естествено, че не е вярна Mr. Green

# 41
...
Не, не мисля.
Някои хора живеят на две места, и в къща, и в апартамент примерно.
Това да не са шизофреници случайно.

Joy
Сега чак разбрах защо навремето харесвах Уилям Бъроуз - просто той (след хипноза) установил, че в него си съжителстват 7 различни личности...

Иначе, според мен, твърдението е вярно.
В моят дом преобладава оранжевото, което символизира равновесието, сладострастието, умереността и въздържаността, но понякога и изневярата. Оранжевият цвят е белег за верността в брака, както и за постоянство във вярата.
Освен това, не обичам разни претрупани стени или тежки мебели - харесвам нещата чисти, подредени и удобни (вкл. и отношенията). Отделно, имам и няколко "тайни кътчета" на 1 витрина в кухнята, в които си държа разни "джвъчки" за спомен от хубави места, където съм била. А мебелите ми са практични и удобни. Самата аз съм такава - практична, умерена и прагматична, но си имам разни "тайни кътчета" в душичката.
Понякога обаче, когато нямам време да се занимавам с нещо, просто го натиквам в някое чекмедже - така е и в главата ми: когато нямам време да мисля за нещо, просто го "изключвам" и го пазя в "резервната памет", докато ми потрябва.

# 42
За мен обяснението е много просто. Всеки дом,в който съм влизала си има определена миризма. Няма начин да не си личи какви хора живеят в един дом. Все пак това е мястото,където се отпускаш и си такъв,какъвто си. Дори безпорядъкът на различните хора е различен.

# 43
  • Sofia
В нас е светло, супер подредено, всяко нещо си има място и полудявам ако не е там където трябва да седи. Имам много цветя, на които буквално робувам  Confused Много картини и екебани имам в къщи. Каква съм  newsm78 ?

# 44
Абсолютно съм съгласна!
Но аз не живея в жилище, което сама мога да реша как да обзаведа- обстоятелства....
Но като дойде и този светъл ден и това ще направя - ще се отразя цялата в дома си! НО трябва да отбележа , че нашия първи дом с мъжа ми го правихме заедно и следователно беше отражение и на двама ни - от практичните мебели и удобното разположение личеше неговия характер, а в останалото имах свобода да блесна и аз! newsm44

Общи условия

Активация на акаунт