Вече почват АВГУСТовските купОни с много ТоРтИ и бАлОнИ!

• 19 860
  • 298
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Супер инфо - моята леля дето гледа Миташки е пенсионерка, така че смятам да проуча въпроса ( друго ще е да ми се поемат част от разходите за нея). Така че като науча точно как стоят нещата ще пиша. Предполагам, че това е само прието на заседание на МС ( те са всеки четвъртък)- ще трябва да почакаме да го публикуват в държавен вестник, та да видим как точно ще става

# 76
За съжаление май ще влезе в сила от 01.01.2009. Ето темата където се коментира.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=299978.msg8097777#msg8097777

А иначе наистина е хубаво защото може да се замислим за бабите вместо яслата, но при положение че не влиза веднага в сила не съм сигурна. newsm78

# 77
Аз видях новината, но не съм много за идеята пенсионерка да гледа детето ми. Далеч съм от идеята, че всички пенсионери са еднакви, просто ми се иска моето дете да го гледа по-млада жена. По-рано пишеше някъде, че от юли ще влиза в сила, но явно ще е от по-късно.Все пак трябва да се обнародва в ДВ, както Пух е писала и там ще пише откога е в сила Peace
П.П. Бубче Praynig всичко да е наред, а на теб много сили и кураж  Hug

# 78
  • София
аз също си помислих, че ще влезе в сила за съжаление от 1 януари следващата година, и логиката за това е следната -, за да се осъществи е нужно да има бюджет, бюджета за тази година вече е одобрен, така, че чак ще трябва наесен като започнат да гласуват бюджетите за следващата година да бъде включен и този разход...за съжаление. Крепеше ме идеята, че все пак такава програма съществува, но не обхваща пенсионери и е възможно от там да има пари ( но едва ли).

Иначе и аз не бих си взела по принцип детегледачка пенсионер тепърва. Но тъй като моята е така и така пенсионерка, ще се възползвам. Според мен е хубаво жената да е по-млада, но проблема е, че трудно ще ангажираш млада жена за 400-500 лева ( както вървят в момента детегледачките) при положение, че в работоспособна възраст може да намери по-добре платена работа. С проблема с детските градини и местата в тях, все повече ще искат, тъй като търсенето ще стане голямо. А за студентка - не съм убедена, че няма да се отплесне нейде...но всичко зависи от конкретния случай все пак.

# 79
Бубче,стискам палци да е "малкият Дявол".

Ех,и аз как се точа на тази информация.Мислех ,че дори вече е в сила.Аз не разбрах САМО за пенсионери ли става въпрос или може и безработни роднини?Иначе баща ми,който е пенсионер смятам без проблем да ми ги взима тия 220лв и да ми ги дава.Или пък свеки,която не е пенсионер,но е безработна. Simple Smile А от 1.01.2009г ние ще можемли да се възползваме от това облекчение поне за половин година,докато ни навършат децата 3г?

# 80
  • София
Ммилена - в момента може само безработни ( регистрирани в бюрото по труда) има такава програма за наемане на детегледачки от бюрото по труда - като имаш възможност да си избираш, т.е. регистрира се този, който си избрал и ти го наемаш през бюрото. Нямаше възможност да бъдат пенсионери. Как точно става не знам, но отиди в бюрото по труда и там ще ти обяснят, така че да може да се възползваш още сега.

# 81
  • София
Ралка, наистина има нещо като детски кът в Бъфало, но откакто го направиха не съм ходила там и не знам как стои въпроса. Често ходим към Кооперативния, мога да проверя и да пиша, ако искаш  Simple Smile  Peace
Сега ще прочета линковете от Кайли.
Даяна наистина е много пораснала и според мен също прилича на баща си  Simple Smile Видях и снимки на друга красива девойка - Снежина Simple Smile Ивчо и Спинки също са много сладки.

# 82
  • София
Тъй тъъъъъъйй

Добра вечер от продължаващата да се труди неуморно и така до 23 часа  Mr. Green

Кайли виждам, че следиш събитията  Wink

Предложението за гледането на деца от пенсионери бе прието на Министерски съвет, но трябва да бъде обнародвано в Държавен вестник и ще влезе в сила от 1 януари 2009 година, сочат последните данни. Т.е всички ние ще можем да се възползваме, ако искаме от това за около половин година.

Албенче има пенсионерки на 40 години, недей така. На моя приятелка майка й работи в полицията и ще се пенсионира на 45 години  Mr. Green

# 83
Нана, знам. И аз ще си имам такъв млад пенсионер у дома Mr. Green, ама дотогава ще ми пораснат децата. Пък едва ли пенсионирана полицайка ще се наеме да гледа деца Rolling Eyes, освен ако не са нейни внуци. Така си мисля, може и да греша, защото нямам опит с детегледачки. Засега се спрях на варианта отпуски /платен и неплатен/, докато мога Peace

# 84
  • София
Нана, знам. И аз ще си имам такъв млад пенсионер у дома Mr. Green, ама дотогава ще ми пораснат децата. Пък едва ли пенсионирана полицайка ще се наеме да гледа деца Rolling Eyes, освен ако не са нейни внуци. Така си мисля, може и да греша, защото нямам опит с детегледачки. Засега се спрях на варианта отпуски /платен и неплатен/, докато мога Peace

Помислих, че имаш такъв под ръка /млад пенсионер/ в момента  Wink

# 85
Аз може би бих се възползвала от тази възможност ако реша да ползвам нашите баби. Иначе за друга пенсионерка много ще се замисля.
Нана началната ни страница е дир.бг. и първо прочитам новините преди да се заровя във форума.

# 86
  • гр.София

Нана началната ни страница е дир.бг. и първо прочитам новините преди да се заровя във форума.
Същата работа и при мен Simple Smile

# 87
  • София

Браво  Mr. Green Кликайте, че скоро пак ще искам увеличение  Joy

# 88

И при мен Wink

# 89
  • София
Здравейте, милички   bouquet

Не съм чела, не съм в час в понеделник ми е държавния изпит и реших да ви хрърля един поглед  Wink вече си мисля че се побърках  Crazy

Ралка колко са големи децата? За нашите не става - люлката е до пързалката  и се сещаш какво е , кой е измислил тези глупави

конструкции?! има и пясъчник и друга люлка тип сол-пипер newsm78 трябва да си гледате децата и съответно не можете да пийнете или

хапнете, защото персоналът се тутка #2gunfire Докато донесат сламки за сокчетата на децата, те си ги бяха изпили. Според мен не е удачно.

Скоро празнувахме детски РД там

Бубче пращам ти цялата си положителна енергия и много топли прегръдки

Прощавайте, но друго не съм чела

Общи условия

Активация на акаунт