Тия дни смятам да напазарувам коледните подаръци на Влади,че не ми се бута в навалицата по-натам.
Тази седмица мисля и аз да сменям джи пи-то

А от следващата хуквам за принцеси и диамантени каляски
, че време не остана

, че време не остана

)))))))))))
Влади имаше един период, в който ни караше да му пишем буквички и беше ги научил повечето, ама скоро не е искал... Иначе последната новост от вчера е "На лошите деца дядо Коледа дава горещ картоф, за да си изгорят езика!!!" Това е пореден мит от детската, ама като го изтърси и паднах
Ема все малко си изоставаше в някои отношения според мен от приятелките й в квартала - още не казва буквата Р, говореше по завалено от тях, проговори добре последна и т.н. Ема си чете 3- 4 буквени думи отдавна и смята много добре. Но това не съм го водила като нещо изключително или като напредък. Убедена съм че приятелките й го правят същото, може би и пак преди нея
иначе се е научила освен БГ и английската азбука и непрекъснато сравнява буквите
Ако мога да се похваля с нещо то е че Ема абсолютно сама си учи и има страшно желание да го прави. научила е около 30 думи на англ. + числата до 20 + цветовете съвсем сама. има си дискове и си ги пуска и там играе с тях повтаря думите и изразите, после сяда да пише пак сама и така. Вече се отказах че ще почне с дясната ръка и само трябва да й покажа как да държи химикалката добре в лявата. За четенето разликата е че не чете цялата дума наведнъж а я разбива по срички и чете думата на срички. Доскоро неможеше да каже с коя буква започват думите, но вече се справя страхотно и всеки ден играем на познай коя е думата като казвам аз или тя първата буква на дадена дума.