ФЕВРУАРските деца чакат Коледните чудеса!

• 16 854
  • 302
  •   1
Отговори
# 225
Пола, смени ли лекарката?
Тия дни смятам да напазарувам коледните подаръци на Влади,че не ми се бута в навалицата по-натам.

Тази седмица мисля и аз да сменям джи пи-то  Peace
А от следващата хуквам за принцеси и диамантени каляски  Grinning, че време не остана  Party

# 226
  • София
Хей момичета дайте снимки на дечицата да видим колко са порастнали Simple Smile

# 227
Анайс, не знам за другите, но аз с това гърли си представям някакъв пилон с гърли около него.
Гена, навалицата по магазините вече я има. Ние бяхме в събота в Джъмбо и не можеше да се разминеш от хора.
Сдобихме се с детски компютър - на анаглийзки и гръцки е. То е някаква по-голяма електронна игра с 24 игри и с форма на копютър.
Хлапетата могат да се учат да смятат има някакви езикови , музикални и логически игри.

# 228
  • София
Гале показа ли го вече на Марти или ще изчака до Коледа?

# 229
Ние заедно го купихме - той й е награда за това че ми даваше да и капя едни кафяви капки за нос.
Играе си с кеф с него, за сега.

# 230
ха ха  Joy галя не ми беше хрумвала такава трактовка на тази дума  Grinning щом ти е неприятно няма да я ползвам  Peace просто гърли за мен е по кратко от момичета.

# 231
  • София
Я и аз да се отчета набързо в края на работния ден... така и така вече няма време за работа Simple Smile
Влади беше болен по-миналата седмица - само кашлица, но го спряхме от градина и мина само със сироп - АБ-то го пропуснахме този път  Praynig
Сега в неделя извадихме лампичките и украсата, поукрасихме, естествено Влади най-много се радва на лампичките и постоянно иска да му ги пускаме - ако зависи от него ще си ги пуска сам, ама сме му забранили да ги доближава, че като ги пускахме едната лампичка беше се счупила и ме тресна малко тока - та от там  - директна забрана за него да ги наближава. Иначе естествено оправихме лампичките, хем се оказа, че то от миналата година са били така - понеже светеха само 2 от 4 цвята (просто,  като е била счупена лампичката и е прекъсвала веригата...).
Явно вечер се отвива много и пак започва малко да се сополиви. Тая сутрин водеше преговори, че нямало да ходи на градина понеже бил болен  Mr. Green а иначе пък си ходи с желание - миналата седмица всеки ден ме посрещаше, като отида да го взема с крясъци - НЕ, НЕ, не искам да си ходя още...
Почти постоянно пее, научил е толкова песнички, дето някои от тях дори аз не ги знам, а и някои думи, които не са му много ясни и така си ги измисля, но важното е, че мелодията я изкарва много вярно и винаги му се познава какво пее.
Явно сега им е периода, когато са, като попиателни - 2 пъти изгледа рекламата за детското кисело мляко и взе да я повтаря - само там където казват сайта - си я промени по негов си начин - Мечо точка коН - от къде да знае детето, какво е това "точка ком" Simple Smile)))))))))))
Хайде, че много дълго стана, пък и трябва да изчезвам  Wink
Лека вечер   bouquet

# 232
  • София
Иваничка каква е тази Коледна приказка на 13 и 14 в МОЛ-а

# 233
Здравейте, момичета:)

Ще пиша, с риск да ми се подигаете, ама Дени почти "чете", след 10 дни при баба й /учителка е/. Четири цифрени думички чете буква по буква, повтаря и потретва и накрая казва цялата дума, направо ми събра очите, като си я взехме Shocked Е, понякога прави прибързани грешки, ама като цяло с думи от три и четири букви се справя.  И събира и изважда числа до 5 - 6 Laughing

Пак искам да се кажа, с най - добри чувства се хваля, просто не можах да устоя, не ми се смейте Hug Heart Eyes

# 234
  • София
Браво на Дени
Винаги съм знаела че е много умна:)
Целувки!

# 235
  • София
Коледната приказка е - Традиционният Коледен пазар - предимно коледна украса. Нещата са ръчно изработени от съфорумки - аз ще участвам с няколко картички, направени с ушит гобленов, коледен мотив.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=333631
И от мен едно голямо БРАВО за Дени  Hug Влади имаше един период, в който ни караше да му пишем буквички и беше ги научил повечето, ама скоро не е искал... Иначе последната новост от вчера е "На лошите деца дядо Коледа дава горещ картоф, за да си изгорят езика!!!" Това е пореден мит от детската, ама като го изтърси и паднах  Joy

# 236
Мила, целувки и на вас, как сте, не сме се чували отдавна, порастна ли малката, какво прави Hug

# 237
небесна ти ме зарадва Simple Smile Ема все малко си изоставаше в някои отношения според мен от приятелките й в квартала - още не казва буквата Р, говореше по завалено от тях, проговори добре последна и т.н. Ема си чете 3- 4 буквени думи отдавна и смята много добре. Но това не съм го водила като нещо изключително или като напредък. Убедена съм че приятелките й го правят същото, може би и пак преди нея Simple Smile иначе се е научила освен БГ и английската азбука и непрекъснато сравнява буквите Simple Smile Ако мога да се похваля с нещо то е че Ема абсолютно сама си учи и има страшно желание да го прави. научила е около 30 думи на англ. + числата до 20 + цветовете съвсем сама. има си дискове и си ги пуска и там играе с тях повтаря думите и изразите, после сяда да пише пак сама и така. Вече се отказах че ще почне с дясната ръка и само трябва да й покажа как да държи химикалката добре в лявата. За четенето разликата е че не чете цялата дума наведнъж а я разбива по срички и чете думата на срички. Доскоро неможеше да каже с коя буква започват думите, но вече се справя страхотно и всеки ден играем на познай коя е думата като казвам аз или тя първата буква на дадена дума.
Момичета кажете и при вашите деца как е за ориентация.

# 238
Eeee, Anais, защо подценяваш детето, как да не е нещо особено:) Браво на детето, аз с английски не я занимавам;) Ако трябва да съм честна баб й я е научила, не аз, тя иначе постоянно иска да пише, но аз малко се противя, за да не си напряга очичките:)

Иначе "Р" Дени каза преди 2 седмици, говори свободно отдавна, но едва наскоро  каза "Р", сега даже е във фаза, в която го демонстрира и брррръмчи постоянно:)

# 239
Ех че умни деца - браво.
Аз пък да похваля себе си - от тази седмица шофирам. Сутрин карам малката на градина.
Събота и неделя ще сме по-мобилни за срещи.

Общи условия

Активация на акаунт