Препоръчайте фирма за кухни по поръчка!

• 362 209
  • 828
  •   1
Отговори
# 465
Здравейте, предстои ми ремонт на кухнята и някой ако може ли да ми препоръчате фирма за кухня по поръчка с офис в някой от кварталите Борово, Бъкстон, Манастирски ливади и проче. Рових се, разглеждах но събирам още кординати. Благодаря предварително
Офисът на Ар Деко е в Борово.Виж им адреса от сайта.Ние с тях работихме и сме много доволни.Иначе и другите са прави.Може и на място да те посетят.

newsm10 newsm10 newsm10

Just а Woman ей, аз нещо съм изпуснала..... разкажи, много я харесвам Гала, ако за нея става въпрос наистина...........

Кое по точно те интересува, че да казвам направо Wink и ако искаш на лични, за да не спамваме темата

# 466
Преди 10 години си направихме кухня по поръчка-нямам забележки-за това време нямам нито механизъм повреден,подменен,нито виснала вратичка.Всичко е  добре.Но преди година видях кухненско изпълнение на същата фирма...-е,сега не бих си поръчала при тях...

# 467
даааа, така е, добрите работници се оттеглиха и  нароиха фирми - нощо лшо, конкуренцията е в наша полза, но сега монтажниците за пълна мъка, което ме подтиква да попитам:
не е ли време да определим какви клаузи да съдържа догвор за изработка на кухня, за да не се вайкаме после - както аз сега?!

# 468
"'даааа, така е, добрите работници се оттеглиха и  нароиха фирми - нощо лшо, конкуренцията е в наша полза, но сега монтажниците за пълна мъка, което ме подтиква да попитам:
не е ли време да определим какви клаузи да съдържа догвор за изработка на кухня, за да не се вайкаме после - както аз сега?"

договор мебели не прави - в много доказали се фирми останаха само чираците който се самоопределят за майстори с промяната на договора надали ще се подобри качеството на продукта време е да се търсят маисторите който са се доказали те вече не работят за фирми а за себеси държат на качество и поети ангажименти

# 469
договор мебели не прави - в много доказали се фирми останаха само чираците който се самоопределят за майстори с промяната на договора надали ще се подобри качеството на продукта време е да се търсят маисторите който са се доказали те вече не работят за фирми а за себеси държат на качество и поети ангажименти

Ето това е точен отговор!
А и това трябва да ви наведене на мисълта,че човек който е бил работник на някого другиго,а след това е направил собствена фирма за мебели,едва ли е "едър" бизнесмен! Затова на малките фирми,в които работят мебелисти с подходящото образование и опит,мебелите им са по-качествени от сериините боклуци на разни прехвалени фирми гиганти! Peace

# 470
Добре, но как да се защитим от тези псевдо фирми? Те подбиват цените на предишните си работодатели и така ни 'прилапват' н после им сърбаме попарата. В същото време най-високата цена далеч не е гарант за качество

# 471
Защо пък да са псевди фирми?! Никъде не е казано,че един човек,който има занаят и го умее добре,трябва да е цял живот ратайче на някого.Ако един майстор има уменията,но няма финансите да започне собствено производство,това не означава,че ще е така винаги! Въпросният майстор в един момент се сдобива с определена сума и решава,че вече няма да е работник за да печели някой друг,а ще работи за себе си! Казвам го от личен опит!
Съпругът ми е мебелист по образование и по призвание.Цял живот е работил това!
Е,бяхме млади ,не дотам добре финансово обезпечени и се налагаше да работи за една мацка с много пари,която нищо не разбираше от мебели ,но с това се занимаваше.
В един момент стана така,че когато на човек му се работи намира начини...Банките също помагат!
Е,вече 10 години сме на пазара и работим здраво!
А въпросната мацка,с голямата фирма ,кризата отдавна я издуха от пазара!
Плащаме си данъци и имаме право да работим наравно с всички!
А в този бранш клиента решава кой да продължи и кой да отпадне! Peace

п.п. В това число не слагам такива ,които работят по разни мазета ,и не плащат данъци и такси,а само подбиват пазара на съвестните хора! Peace

# 472
Нямам предвид кадърните майстори, а тези, които не са такива, ходили са на няколко монтажа видели кое къде се поръчва и хоп - Барабар Петко с мъжете. Ако после свършат качествена работа - няма проблем, но  при мене не стана така.
Имам превид точно такива които си визирала в п.п

# 473
  • Раковски
... и аз да напиша нещо по темата...

Независимо дали и колко си кадърен е трудно да заработиш сам поради няколко причини, едната от тях е всеки ще те знае, че си работник на някой (тук ще изключа хората които са се ползвали с повече доверие от началниците и са ходили да взимат мерки и да водят поръчките), понеже може месеци да си без работа и най-вероятно е да направиш на някой комшия,роднина или приятел и то за без пари. Друга причина са машините, скъпо удоволствие е да оборудваш цех с нужните машини и затова по-голяма част от хората правещи мебели си плащат за рязане и кантиране и поради тази причина (липса на машини) понякога не може да се отреагира на някой проблем и всичко се прави на ръка което е много възможно да не се получи както трябва. Друг проблем е самия разкрой правен от човек на който не му дреме за него, получават се много разминавания в размерите, примерно ако имаш 4 еднакви врати те могат да направят всички с различни размери (разлика 1-2 мм). Има също така и много самозванци (един колега много се ядосва на такива които са главно пожарникари или хора с работа на смени, след наряд два дни почивка). Смятам, че има добри и кадърни хора по гаражите.

# 474
Just а Woman ами каква и е кухнята и тя сама ли си избра модела, или някой друг......  newsm78

# 475
Just а Woman ами каква и е кухнята и тя сама ли си избра модела, или някой друг......  newsm78

Бързам да отговоря, преди да съм прочела и другите...с мъжа ми обсъдихме кое ще е по практично за мен самата, той ми направи няколко варианта /според кухнята като структура - вход прозорец, мивката я малко изместихме/ и аз избрах единият, за цветовете имах колебания и го оставих той да избере от вариантите на които се бяхме спрели преди това... ако искате ще и направя снимки и ще ви изпратя или мога и моделите, които ми беше направил, но мисля, че крайният резултат е по важен...

П.С Ще се опитам да кача малко снимки от проектите, и ще я снимам /но не сега, моля Simple Smile/, макар и да е правена преди 3 години....

Последна редакция: вт, 14 фев 2012, 23:47 от Just а Woman

# 476

Като тук искам да уточня, че ние се спряхме на вторият вариант като май има няколко допълнения правени впоследствие: до абсорбатора, имам един шкаф за подправки, пералнята е облечена и горният шкаф е ъглов и ми е до прозореца почти.

Ще направя и снимки, просто в момента нямам възможност да оправя кухнята за "снимки", но ако някой иска на ЛС и имейл ще щракна  Mr. Green

П.С Цветово е венге /корпус/ и другото беше бреза

# 477
Just а Woman, извинявай,ама ако аз проектирам такава кухня на някого,повярвай ми-ще се гръмна!/В прекия смисъл на думата!/
Наистина ли ти харесва?!

# 478
Just а Woman, извинявай,ама ако аз проектирам такава кухня на някого,повярвай ми-ще се гръмна!/В прекия смисъл на думата!/
Наистина ли ти харесва?!

ОК, заповядай  #2gunfire  Mr. Green

На мен ми харесва, не търсех лукс, а удобство  Rolling Eyes

# 479
Наистина ли ти харесва?!

ОК, заповядай  #2gunfire  Mr. Green

На мен ми харесва, не търсех лукс, а удобство  Rolling Eyes

Не става въпрос за лукс,а за елементарни неща по проекта...Има толкова празни места,които са неизползваеми например...Защо над пералнята няма плот? така и там ти остава пространство 60/60 см реално неизползваемо...Над хладилника също!
И казах,че ще се гръмна ако АЗ проектирам за някой мой клиент такава кухня! А това няма как да се случи! Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт