Жега по австрийски! Някой попита "Ще има ли лято тук?" - 19

• 15 093
  • 303
  •   1
Отговори
# 105
Момичета от една седмица правим тука нещо,дано да ви хареса Praynig
Давайте мнения, коментари и предложения  Hug

Замисълът е да си съберем най- важното в страница. Ето го нещото: http://mamiwawstria.blogspot.com/  bowuu
Имате ли идеи?

# 106
  • Виена
Сусу, добре дошла и от мен обратно във Виена!   bouquet Ще се радвам да се запознаем скоро!
Свити, какви са тия синузити по никое време? И какво всички сте се заоплаквали от времето като някакви англичани  Mr. Green Давайте на закрито да се видим, щом не става навън.
Деяна и Диана, благодаря за инфото за Геокс на Ландщрасе. Днес, вали - не вали, ще отскочим с Филип до там, че само като му станат някои обувки и прочета как трябва да дам 60 евро, ми прилошава и е възможно да се докарам до реанимация с това нахалство на търговците на бебешки продукти.  ooooh!
Сюзън, следващата тема ще я направя с анкета послучай твоя линк  Wink
Торбестото, друго си е при мама  Wink Имаш време и за симулации на борсова игра. Аз в момента дори не мога да си представя как ще седна зад компа и ще си играйкам на нещо. То за форум време не остава, та какво да говорим за друго  Crazy
Нколенцова, страшна си!  Hug

# 107
Нина,браво много добра идея!  bouquet
     Susu добре дошла! Simple Smile
 Петя чудесна новина! Hug
И ние бяхме до магазина и се бяхме наточили за обувки,но уви......
 Стягаме вече багажа за БГ още малко остана в понеделник изчезваме!Дано поне там времето не е такова депресиращо и успеем малко да си нагреем кокалите а и разнообразим ежедневието.
 Усмивки на всички!

# 108
Пропуснах да кажа добре дошли на новите майчета  Hug
Ако знаех, че ще има такъв интерес за магазина,щях да ви кажа по-рано.Съжалавявам  Sad  Но се сещам ,че във Щиефелкоениг(има например на марияхилфер) има също маркови обувки,който може би сега имат лятно намаление,т.е. като ходите  до Геокс,минете и от там! Халето от 23 беше собственост на тази фирма.

# 109
Здравейте Мили Австрийски Майчета Simple Smile
Казвам се Евелина и през последните месеци с удоволствие чета форума ви... и досега от суеверие може би не исках да пиша/да не би нещо да се провали/. Но сега трябва да взема решение какво да правя. newsm78
Накратко. Бременна съм и бебо го чакаме в края на септември. През цялото време с таткото правехме планове да живеем в чужбина, и преди 2 месеца бяхме на екскурзия, на таткото повече му хареса Австрия / аз иначе съм живяла в Германия, в малко курортно селище Фюсен/ Във Виена и Залцбург бяхме при мои приятелски семейства...Продготвих си документите и другата седмиза исках да ходя да търся квартира, но моят мъж се разколеба. Stop
Сега съм като побъркана и сега се чудя дали може да ме ориентирате,ако замина без него и родя там дали ще имам право да работя след като родя и дали имам право да получавам детски?
Може би ви звучи странно, че искам да ходя там, но вече ми е адки трудно да се боря със софийския ужас да се качш без проблем на автобуса,или, или.......и т.н. #Crazy
И дали някоя от вас е раждала със секцио, имам проблем да не ми се отлепи ретинанта по време на раждането и лекаря ми препоръча после операция в А-я или Г-я за очите.
Ако имате малко време с малките бръмбъри споделете нещо.
/P.S. Мойто мъжле каза че ще доиде но трябва да му намеря работа за достатъчно пари, че той кара бетон помпи...и не може лесно май да се реши да тръгне/
Предварително благодаря. Grinning

# 110
Цитат
ако замина без него и родя там дали ще имам право да работя след като родя и дали имам право да получавам детски?
Не zнам как си ги представяте теzи роzови сьниЩа,но...всичко е вьzможно на таzи zемя...

# 111
  • Vienna
Ох  Кристиан, раzсмя ме от сьрце с таzи реплика. Joy
Евето 7, малко сьм обьркана от написаното от теб, в смисьл, как така 6те идва6 сама, .......много бременна, а документи, zастраховка, а квартира? За работа, zависи кой каква работа тьрси, квалифицирана или не.
Сега гледах новините, потресена сьм, даваха лУбителски zаписи от Равда, Олимпийски ме4ти, как канал с фекалии от несебьрските хотели се иzлива в морето #Crazy гнусотия, а хората 10метра по натам се кьпят Sick

# 112
Eveto 7 майчинството и детските са 600 евро,което тук евентуално могат да ви стигнат за жилище.Жилище е трудно да намериш, плаща се и гаранция от 3 до 6 месеца месечен наем.Документи за пребиваване ви трябват,който   се издадат на някакво основание->работа или образование.На студенти правят проблеми и не искат да дават майчинство и детски.
Да дойдеш тук в 7 месец ,помисли за детето ти,нима всичките тези вълнения няма да ти се отразят?!Ако искате да емигрирате бих ви посъветвала първо мъжът ти да си намери работа!Виж това: http://www.ams.at/sfa/14104_13758.html
Лека и безпроблемна бременност! Hug
Патенце по въпроса с българското черноморие http://businessweek.bg/news.php?category=3&id=2395 Sad

Последна редакция: пт, 25 юли 2008, 20:50 от nkolentsova

# 113
Евето, голяма авантюра ми звучи както го описваш. Леко арогантно може да прозвучи, но никой няма да те посрещне с хляб и бъклица тук, детски след като не си работила никой няма да ти даде, а  дори и да ти даде с 600 си за никъде. Работа забрави да си намериш ако не знаеш немски, а ако си намериш най много да те експлоатират както си знаят. Кой ще ти гледа детето като работиш. Тук никой не се занимава с ...месечни бебета. Как ще стане номерът "намиране на работа" на мъжа ти? Ти ще се обаждаш по обяви и ще им обясняваш , че имаш един подходящ за тях кадър ли? Никой няма да те вземе на сериозно. Ще си причиниш само стрес на себе си и на детето си. Кристиян правилно ти е казал. За първата част го подкрепям, за втората имам резерви.

# 114
Момичета поzдрави от морето, по точно от Обzор, страхотно е, чисто, хубаво, гореЩо... Напраzни ми бяха опасенията. Много много сме доволни    newsm44

# 115
*Diana*, мерси 3а инфото, работата ми е при метрото-спирката на Виен митте, посока Ураниа.
dylsineia, и а3 ра3брах 3а пра3ника там, ако е хубаво времето и се органи3ираме и ние Ще го посетим. Wink
fat.wombat, интересна игра, а3 по принцип оби4ам борсата и акциите, ниЩо 4е съм и по3агубила ?  Embarassed, ама като нямам време.....
nkolentsova, мн информативна страница, браво.  newsm10Ще я ра3гледам по-подробно и ако ми хрумне неЩо допълнително Ще ти съобЩя.
Muttermilch, ами какво да ти кажа? На дърти години да се хвърляШ по водните пър3алки в термето като тинейджер няма как да няма последствия, добре 4е е само сину3ита, но и с него ве4е по4ти се преборихме, нали на 31.7. трябва да сме на линия,  cheersтака де.
Wine Gigi, добър път, жалко 4е няма да се видим.
Prosecco Dolce, Peace ех най-сетне след толко3 тормо3 улу4и по4ивката, дано да си прекарате добре.

# 116
Евето... аз не бих рискувала такова начинание бременна. изчакай, роди си детето, остави го на майката ти да го гледа и ела си търси жилище и работа.
по твоите въпроси, за да взимаш детски трябва да имаш постоянно жителство. докато мъжа ти не е тук, се води че си временно тук и детски не дават. за престой над 3 месеца трябва да се регистирате, ще ви искат куп докуметни, като едно време за виза. после за работа също трябва разрешително, което не се получава най лесно. за да родиш тук, тябва да имаш здравна застраховка. най/ най/ евтината е 80 евро на месец. иначе не знам как се ражда, може би с българската карта по някакъв начин. когато се роди детето, ти трябва паспорт за него, без паспорт няма детски. паспорт се вади само в бг, посолството не върши работа. приятелка летя с бебе на 4 седмици през януари за такова нещо. не е малко разправия. жена която тъкмо е родила си има достатъчно разправии на главата, не знам 1во дете ли ти е, или знаеш какво е...
за секциото нямаш проблеми, ще ти направят, само кажи че искаш.

# 117
Здравейте
 nbirthday на Павел на Сусу   party041 Да расте здраво и весело дете   ura
Нина, браво   bouquet
Свити, бързо дооздравяване  Hug
Просеко, много се радвам на това, което пишеш. Почти бях изгубила надежда, и аз гледах репортажа, за който Патенце писа Sick Пожелавам ти много веселба и хубави емоции  Peace
Евето, почти не вярвам на това, което питаш/ пишеш  Thinking сама ли мислиш да дойдеш, и като родиш къде ще отидеш, език знаеш ли, кой ще ти гледа детето  newsm78
Днес ходих до бг посолството да правя пълномощно и бях приятно изненада - сменили са почти целия персонал и новите са на светлинни години от предните по любезност и възпитание Peace
Днес срещнах Рени в донауцентрум и забравих да й кажа, та сега да кажа тук на всички - Кика правят отскоро клиентски карти - rote Karte, и пращат 7 евро willkommensgutschein и днес получих и 7 евро geburtstaggutschein защото ми наближава ден дена. Демек съм забогатяла с 14 евро  hahaha
Лека нощ от мен

Последна редакция: сб, 26 юли 2008, 01:06 от Anna__

# 118
Susu честит ти рожденик!Да ти е жив и здрав и много засмян!  bouquet

# 119
Christian много сте прав. Не съм се изразила правилно, но все пак трябваше някой да ме свали на земята. Имах предвид дали, ако съм се осигурявала в бг има някакво значение в А-я. Доста от вашите съвети съм изчела от предишните теми и ви уважавам като мнение, така че наистина благодаря. /
А за работата с бившата ми работодателка от Германия  се чувам постоянно и ми предлага за тези магазини lidl,  и др за касиер, когато съм могла.../

Patenze25 да, искам да дойда без мъжът ми в началото, но майка ми баща ми също възнамеряват да дойдат тук като на татко са му предложили работа, но от работодател в бг и той се колебае, дали 750 евро фирмата реално плаща, но той също е с немски език. А както си прочела не е само Равда тук проблема, всеки ден се сблъсквам с мизерията и никой не го е грижа.Работя до 24ч., а шефката ми като бременна ми отрязала последните месеци по 180лв от заплата разбрах тази седмица.  Отгоре на всичко иска, ако може да продължа да работя едва ли не до последно/ не можела да намери заместик/:crazyeyes:

fat.wombat благодаря за съвета и сега си представям как изглеждам отстрани.
Всъщност на мен големият ми страх е,че нашите лекари в двете добри и голями соф.болници, където отидох с документа от очния лекар едва ли не ми се изсмяха, казаха че дори и да си платя за екип, както прецени доктора на момента. А лекаря, който ме водеше е в Гърция, не се знае до кога. Просто ме е страх.

deiana   и твоята информация е важна и наисина оценявам на всички съветите.Мисля че засега ще затворя тези мечти в куфара Simple Smileи ще почакам да дойде по-подходящ момент.

Много ми харесвате всички майки и татковци във форума, пожелавам ви здраве на малките и приятна лятна почивка, а ако нямате нищо против ще ви пиша понякога. А някой ден може да се видим във вашия град... Изчезвам че утре в 6.40ч трябва да се добера до дрискащия тролей...

Общи условия

Активация на акаунт