Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 42

• 38 869
  • 289
  •   1
Отговори
# 90
Извинявам се че ще оспамя темата , но не мога да не опровергая Ванчето  Mr. Green
Райчееее, то там х`американците едва ли си позволяват да хвърлят по 30-40 см материал. Сигурно си изблизват и мърсотията след себе си..... Ела да видиш тука какво оставиха...... като след обстрел съм..... нооо..... съм на далаверааааа........
Ела да видиш тука каква мизерия правят. И хабят материали на поразия (нали не ги плащат те Mr. Green) Що мъжа ми няма ни един американец да работи за него- който е наел е бил изгонен след седмица най-много  Joy
 Хората са свикнали на изобилие - то всичко по-много , сметка не си правят. В рецесия са и пак така я карат - няма оправия този разсипнически народ  ooooh!
Сори за спама   bouquet

# 91
Аз без да искам се натъкнах на метода на Димитрина за пуричките ( или някакъв много подобен метод), не знам дали е пускан линк-а тук, но е доста подробно обеснено+снимков материал стъпка по стъпка, ето тук http://cakecentral.com/article173-How-To-Make-Chocolate-Cigarellos-Natis-Way.html
АЗ съм почти на финала на утрешната ми торта, ще се включа по-късно със снимков материал  Peace

# 92
  • София
Аз без да искам се натъкнах на метода на Димитрина за пуричките ( или някакъв много подобен метод), не знам дали е пускан линк-а тук, но е доста подробно обеснено+снимков материал стъпка по стъпка, ето тук http://cakecentral.com/article173-How-To-Make-Chocolate-Cigarellos-Natis-Way.html
АЗ съм почти на финала на утрешната ми торта, ще се включа по-късно със снимков материал  Peace

Да, Clairette, и аз оттам тръгнах да ги правя, но после проследих профила на авторката в СС и видях, че тя си има сайт, където пак е обяснила всичко, но се отваря и темплейта за разкрояване на ацетатните листчета, затова дадох този сайт за отправна точка още в началото на обясненията си:))) - ето тук - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=312824.240

Хайде, чакаме снимките на тортата:)))

# 93
  • Пловдив
Добро утро мили съфорумки  Hug

Ето я и дългоочакваната торта с пух и приятели. Фигурките са малко едрички, но в сряда се обадиха да кажар, че тортата вместо 30 ще е 20 парчета, а прасчо и пух бяха готви и съобразих другите фигурки с тях. Но и така си е хубава, нали????

Първата снимка е линк към по-голяма Wink

# 94
  • София
Пепи, чудесна е! Много професионална изработка, възхищавам ти се!

Ето моето късметлийско мече за погача на бебе:

/тя погачата се отложи, та родата ще намаже  Wink /. Вътре е реване, отгоре - сметана. На риск сложих украсата от захарна маса - да видим до кога ще издържи  Thinking

# 95
Надявам се, че не ви дразня с моя запис, ама много сте сръчни и тези торти... фантазия  bouquet

# 96
Пепи - Браво Майсторе!!! Признавам те за най-добрия скулптор тук във темата!!! Страхотна торта!!!!!! smile3521
Rumya - Мечето е много сладко. Дано да не се разтекат лапичките от сметаната!!!!!!

Бях обещала да направя един експеримент. ЕТО ГО и следващите няколко снимки. Обяснявам накратко, за тези които ще се заинтересуват.  Исках нещо по-завързано, но принтера точно днес реши да свърши мастилото и използвах, такива каквито имах. Със малкия силиконов пистолет, направих контури върху копирана картинка. Използвах найлонова подвързия за учебник. Средно твърда. Цветенцата се около 3-4 см. Доста мънички. Калинката е 10 см. Трудно се правят по-тънки линии, но който реши да си играе, ще се справи.  Нататък е ясно какво правих. Само да кажа, че в действителност става много по-добре отколкото на снимката. Това също може да се използва като метод за прекопиране /по вчерашната тема/, просто няма да се притиска толкова много и става добър отпечатък. На който му се играе, разбира се..... Продължавам да обмислям листата, но ще ги измисля и тях рано или късно.

Последна редакция: сб, 19 юли 2008, 13:23 от van444eto

# 97
  • Пловдив
Руми, много сладко мече. Дано наистина лапичките не се разтекат  Simple Smile
Ванче, ти си неуморна в измислянето. Браво  Hug
И благодаря на двете за милите думи за тортата   bouquet

# 98
Пепи думите са излишни   bouquet   bouquet  Само ме учуди факта, че не е от типа ферма и зелена тази единица  hahaha

Rumya толкова е сладко това мече   bouquet

Ван444еее думи нямам  Shocked  Как ги измисляш, как ги майсториш ... Аз от клуба "двете ми леви ръце ми пречат"  не се опитвам да правя таквизи работи ...

Едно бързичко ТИРАМИСУ спретнах сутринта.  И още няколко снимки 1 и 2. Пробвах ГОТОВОТО тирамису, което си купих от Метро (средна работа ...). Щерката току що свърши с първата си торта  Mr. Green малко по късно ще кача снимки да ви покажа

Ето обещаните снимки  Mr. Green 1, 2, 3 и 4 ... Ако някой се интересува от стъпка по стъпка на тази торта - вижте последният брой на списание "Шрек"  Mr. Green  hahaha hahaha hahaha hahaha

Последна редакция: сб, 19 юли 2008, 14:56 от violetblue

# 99
Пепчооо, страхотна торта си сътворила пак.  smile3521 А Пух и къмпани са като излезли от филмчето.Максимално се изкефих на цялостната визия!
Ванче, кой от всички е  тоя пистолет, че да ходя да търся и аз такъв, направо ме грабна и ме разхвърля с тоя метод.  smile3501
На теб, ако почнем да ти плащаме за измислените пособия в сладкарството....Малеее милиардерка ще станеш.  newsm35
Я кажи колко време съхне тоя силикон?
violetblue, тирамисуто е като доставено от Италия!  Heart Eyes

# 100
  • у дома
аууууу, _Пепи_, ми аз сега няма да смея да се захващам с мечо пух и компания  ooooh!  Mr. Green страхотна е  smile3501

van444e, а на тебе - шапка ти свалям пусто все няма парЕ, а и бриколаж ни е далеч от къщи  Crazy

violetblue
, бравооооо
   smile3501

# 101
Ванче, кой от всички е  тоя пистолет, че да ходя да търся и аз такъв, направо ме грабна и ме разхвърля с тоя метод.  smile3501
На теб, ако почнем да ти плащаме за измислените пособия в
ЕЙ, тоя. Мъничкия, който е от ляво. Той е мноооооого стар. Сегашните малки пистолети са със спусък. Цената им е между 5-10 лв. Няколко пъти съм подарявала от тях, удобни са. Един съвет за силикона. На пазара, най-често има два вида. Китайски и немски /австрийски/. Ако има избор, вземи си от немския. По-добър е. Ще го познаеш по това, че той е лееееко лилавеещ. Докато китайският е също прозрачен но е или белезникав, или лееееко жълтеещ. Не е фатално, става и той. Само за справка, пръчките най-често са 30 см и последния път струваха по 30 ст. и двата вида. Често виждам злоупотреби по магазинчетата. Режат ги на половинки и ги продават пак по толкова. Но .... когато нямам избор, купувам и такива. Нарежи си пръчките на парчета по около 10 см. с ножица или остър нож. Пистолети има в почти всички железарии и подобни магазини. Има ги и в магазинчетата за 1 лв. последния път купувах от там. Беше 7 лв. Мънички има по-рядко, защото се търсят по-рядко. Но ги има. Внимавай да не е под 20-30  вата. Загряват за около 5 минути, силикона изстива за около половин-една минута. Тези линии втвърдяват за 10тина секунди.
За плащането..... моя мъж постоянно разправя че ако за всяка идея която съм давала в този живот, взимам по 1 лв, сега щеше да живее на Хаваите в собствена вила, на моя издръжка и единствения му проблем ще е, да се чуди сутрин коя от поръчковите си коли да кара.....  Joy Joy Joy Но аз съм пич, и не мога да му причиня такива неудобства, и затова се грижа да си кара 15 годишната кола "втора употреба". Joy Joy Joy Радвам се че мога да помогна!!!!
violetblue  - Браво за Тирамисуто, и благодаря за справката за готовата смес. Щях да взимам от него, но май ще се въздържа засега. Въпреки че сухите смеси на VIVA са добри и засега нямам разочарования.... И КАЖИ НА МАЛКАТА МАЙСТОРКА, ЧЕ Е ГОЛЯМА МАЙСТОРКА. НЕЙНАТА ТОРТА Е ПО-ХУБАВА ОТ ТВОЯТА!!!  thumbsup thumbsup thumbsup

# 102
Аааа, ма как така може да го измъчваш човечеца?  #Crazy Леле, ти срама нямаш.
БЛагодаря за инфото-ако не намеря тук ще пращам да ми търсят от Бг.А тия пръчки какво са и за какво са, че нещо не вдянах-за първи път виждам такъв пистолет пък ти ми пишеш за някакви пръчки ...    newsm78

Виолетче, извинявам се, не прочетох достатъчно внимателно-стигнах до Тирамисуто и се отплеснах да го гледам и забравих, че не съм дочела поста ти.
Това чудо найстина ли малката го е правила?  #Crazy Ми , извинявай, ама ако продължи да се развива в тая посока, ще те мине по произведения!Много добре се е справило детето.Чак не повярвах, че това е правено от малко дете.

# 103
БЛагодаря за инфото-ако не намеря тук ще пращам да ми търсят от Бг.А тия пръчки какво са и за какво са, че нещо не вдянах-за първи път виждам такъв пистолет пък ти ми пишеш за някакви пръчки ...
Пръчките са силикона. Дебели са колкото...... знам ли.. цигара. Погледни на малкото ми пистолетче, отзад стърчи едно парченце остатък.....Ей, сега ще ти снимам едно парчеи ще го видиш по-нагледно.

# 104
Ето ме и мен с днешната ми торта, за мъжки 40-сти юбилей  Party

Поглед отгоре
Разбития, двукратен олимпийски шампион от Kитай Wang Liquin   Laughing

Повече детайли тук http://s257.photobucket.com/albums/hh204/botevinka/Torti/

Мрежата най-много ме измъчи- бях направила перфектната мрежа, но ми се счупи 2 пъти, в момента на вашите екрани е опит 3-ти, накарая я направих дебела, нямаше друг начин просто  Sad
Другото мъчилище беше лявата ръка на шампиона....няма да ви казвам колко пъти я лепих, ама контузен е човека какво да се прави...дано издържи пренасянето и партито  Praynig
Иначе вътре е с шоколадови блатове пудингово-маслен крем и ягодово кремче ковто стана разкошотия. Малко си я поизмислих рецептата, ама то пък взе че се получи супер. Ще дебна разрез да ви покажа  Peace

Последна редакция: сб, 19 юли 2008, 20:17 от Clairette

Общи условия

Активация на акаунт