Редки и изчезнали парфюми

• 218 378
  • 1 991
  •   1
Отговори
# 1 740
В червеното шише беше Бич може, а в черното - Алиция. Имаше и жълто - Газела и зелено - Прелюдиум.

Господи , Прелюдиум - зелено шише е най хубавия аромат в живота ми , напомня ми когато съм била много малка и мама го получи като подарък . Даже по едно време се съмнявах ,че съм запомнила името правилно . Сега , когато имам достъп до всякакви парфюми , все едно още търся същия свеж аромат  Знам ,че го идеализирам този аромат , но толкова искам да го подуша отново ...Rolling Eyes , а дали ще ми хареса ? Но ще го позная , убедена съм .

# 1 741
Затова пък синьото Чарли си е същото.

Купих го преди две години, от сантимент, защото много го харесвах някога. Не зная, може би вкусът ми към парфюми се е изменил, обонянието ми не го приема така, както някога. Стои у дома в гардероба и не посягам към него.

В червеното шише беше Бич може, а в черното - Алиция. Имаше и жълто - Газела и зелено - Прелюдиум.

Господи , Прелюдиум - зелено шише е най хубавия аромат в живота ми , напомня ми когато съм била много малка и мама го получи като подарък . Даже по едно време се съмнявах ,че съм запомнила името правилно . Сега , когато имам достъп до всякакви парфюми , все едно още търся същия свеж аромат  Знам ,че го идеализирам този аромат , но толкова искам да го подуша отново ...Rolling Eyes , а дали ще ми хареса ? Но ще го позная , убедена съм .

Не беше толкова популярен като Бич може и Беата, но аз страшно го харесвах. Жалко, че вече не се произвеждат! Имам бивша колежка полякиня, ако се сетя, ще я разпитам какво се намира на пазара в Полша сега.
Чудя се кое от сегашните Бич може се доближава най-много до някогашния. Веднъж питах в тая или друга парфюмна тема и ми казаха, но съм забравила. А ми се иска малко от него.

# 1 742
  • Deutschland
Мисля на опаковката на Бич може, който купих последно пишеше Original. Останалите са Париж, Ню Йорк и не помня какви други. Та този Оригинал е едновремешния.

# 1 743
Точно това имах предвид, кой е оригиналния. Благодаря ти,  ще го търся.

# 1 744

От този на ескада имам около 30мл останали и го пазя като очите си, а другият съм го имала 3 пъти уникален и супер траен, с този на ескада съм се примирила, че няма да го намеря никъде, но за другият още имам надежда

# 1 745
  • Deutschland
Хммм, объркана съм. Да не би да съм объркала Беата с червения Бич може? И хората, които питах също вероятно са се объркали. Сега остава да прежаля 90 € и да си го купя.

# 1 746

Незабравим, пишете кои от вас са го имали, за мен беше един от най-хубавите от този клас

# 1 747
  • на терасата
Някой беше споделил, че издирва аромат като на унгарския син Фабулон:

Черният беше мъжки, синият беше дамски. Обожавах го като дете и тийн.

Когато за първи път пробвах https://www.fragrantica.com/perfume/Max-Mara/Le-Parfum-2453.html, нещо в него силно ми напомни Фабулон, предполагам муска. Когато спряха Le Parfum Max Mara го замених с https://www.fragrantica.com/perfume/Narciso-Rodriguez/Narciso-Ro … Intense-6575.html.

Парфюмите на Нарцисо Родригес, като цяло, залагат на муск в пирамидата и може сред тях да се намери  аромат с усещането на синия Фабулон. Другото, на което попаднах с муск и усещане за ефирност, свежест и чистота беше https://www.fragrantica.com/perfume/Initio-Parfums-Prives/Musk-Therapy-66097.html. И той заслужава тест.

Полската Беата, която коментирате, не сме я имали у дома. Имаше я една моя леля и като деца, когато ходехме с братовчедка ми у тях, умирахме да душим капачката и пулвелизатора. Не ни се разрешаваше да се пръскаме, но, ако сега усетя някъде този аромат, ще го позная веднага, че прилича на Беата. Издирвам го от години...

Фрау С, шишенцето на Беата беше точно като шишенцето на този Бич може, който си показала, но беше светло лилаво с бели надписи.

Последна редакция: чт, 14 дек 2023, 18:38 от рак-щрак

# 1 748
Хммм, объркана съм. Да не би да съм объркала Беата с червения Бич може? И хората, които питах също вероятно са се объркали. Сега остава да прежаля 90 € и да си го купя.

Точно това е бич може от онези години.
Къде го намери?

# 1 749
# 1 750

Прегледах доста парфюми в линка и видях Фиджи - малка бутилка , това ме подсети ,че подарих на майка ми преди няколко години Фиджи ( от Нотино - фенка съм им , не е реклама ) , но тя не можа да се сети дали е същия както от преди години . Аз също не мога , само знам ,че навремето ми харесваше , а сега - не толкова .

# 1 751
  • някъде под слънцето...
Фиджи е реформулиран.
Бях си го купила птеди 10 години и все нещо не ми допадаше, докато не попаднах на витиж  от времето преди бар кода.Беше забравен забутан на рагта зад новите версиии.
При паралелен тест у дома с този, който вече имах...само бегла прилика.
Осезаема разлика в цвят, аромат, развитие и трайност.Освободих се от реформулирания.

# 1 752
  • Пловдив
И аз бях си поръчала от отзиви на момичета ,но да си призная съм го забутала.Не ми харесва много.

# 1 753
  • Deutschland
Членувам в една група " Lost places in Deutschland ", одеве разглеждам снимки и на какво попадам. Снимка от стара, изоставена къща в Байерн

# 1 754
Искам Envy на Gucci  от години го искам, но все не ми се прежалват толкоз пари в същото време, да си споделя с вас, не че не съм, но беше отдавна Simple Smile

Frau C, доста интересно, къде е тази група Heart

Общи условия

Активация на акаунт