Редки и изчезнали парфюми

• 218 788
  • 1 991
  •   1
Отговори
# 360
  • Балчик
Rolling Eyes и с каква цел го правят това?

# 361
  • някъде под слънцето...
Нямам идея.Традиция.

Продават ги във всеки супермаркет и дрогерия.
Има и не детски  О де колони , които се продават също в големи разфасовки.
Действали освежаващо.
Така и не се научих да ги ползвам
Този пеимерно вече не е бебешки, а детски(От 3 до 6 години)

А тези са обикновени(тоест за всички от  над 6 годишни до пенсионери )

https://www.google.com/search?q=colonias+supermercado&client … rc=gkrxRHhgGacTyM

https://www.google.com/search?q=colonias+supermercado&client … ii=1UymUGZPEoMG0M
https://www.google.com/search?q=colonias+supermercado&client … rc=FfDF4AbwuL5vXM

Последна редакция: нд, 17 мар 2019, 14:45 от sl

# 362
  • Истанбул
Здравейте!Най-много съжалявам за българската" Джулия" и" Глория" на Кашарел.Преди години от турски сайт си купих от един търговец L'eau par Kenzo в най-старите флакони.Беше на нищожно ниска цена. А и тук традицията с одеколоните я има.Явно южните хора обичат да се къпят в лимонова вода.Обаче при нас в Тр.няма третиране в родилния дом.Обаче като се започне от гостуване,погребения,посещение на болен,Байрами все" колония"-на турски одеколон.Blushето това остана от по-старата ми гвардия.

# 363
Богарт - One Man Show се намира и сега. Аромата му много наподобява едно време и цената му е прилична - 20 лв. Имаше една партида без алкохол за арабския свят. Той беше доста добър !

# 364
  • Пловдив
Най после и някой мъж да коментира.Интересно ми е кои мъжки ви харесват?Моя харесва JOOP-червения и Kouros-белия.

# 365
# 366
Скрит текст:
Здравейте!Най-много съжалявам за българската" Джулия" и" Глория" на Кашарел.Преди години от турски сайт си купих от един търговец L'eau par Kenzo в най-старите флакони.Беше на нищожно ниска цена. А и тук традицията с одеколоните я има.Явно южните хора обичат да се къпят в лимонова вода.Обаче при нас в Тр.няма третиране в родилния дом.Обаче като се започне от гостуване,погребения,посещение на болен,Байрами все" колония"-на турски одеколон.Blushето това остана от по-старата ми гвардия.

Виждам в колекцията ти Еден на Кашарел. Имам някакво количество, получен от размяна. Ако го искаш, мога да ти го изпратя, само че след април, защото е в България. Така и не се спогодих с тоя аромат.
А доколкото за одеколони за бебета - недоумявам. За мян няма по-сладък аромат от естествения бебешки. Още си спомням как миришеше детската ни стая, когато синовете ми бяха бебета.  Heart Eyes
Когато се роди внукът ми, бях попаднала в един сайт на бебешки парфюм и със снахата все се майтапехме, че е срамота да е на 3 месеца и да няма още собствен парфюм.  Laughing

# 367
  • Истанбул
Благодаря,Pipi:heart_eyes:.Това беше подарък от бъдещият ми съпруг в далечната' 95.Много кратко го използвах.Така си стоят 2/3 от парфюма.И така ще си останат...А преди 2 години при реновация на стар апартамент намерих дамската чанта на баба.И вътре имаше 3 флакончета мини-Шаноар,Бичможе и някакъв Чар ...за последното име не съм сигурна.От 80 тте ароматите не са се променили към лошо.Цветовете са придобили конячен отенък.Stuck Out Tongue Winking Eye

# 368
Един Obsession на CK стои в шкафа от поне 20 години. С наситен кафяв цвят. Даже и след толкова години аромата му е малко странен - в първия момент е остър микс, но след това базовите нотки надделяват и обгръща тялото като се усеща някаква топлина. Малко е тежък но има присъствие и за студените сухи зимни дни е идеален.
Hugo Boss - Boss ( не съм съвсем сигурен за името, във fragrantica го няма някъде от 80-те беше ) -стъклото е в тъмносия пластмасова обвивка - за съжаление преди месеци го изхвърлих, понеже вече от години стоеше празен и не успях да намеря такъв.
Voyager на Jean Patou - също ми харесва но трудно се намира.
Adventure на Davidoff но последния път като си взех такъв не беше както в началото.
issey miyake l ́eau d ́issey pour homme също беше добро попадение Simple Smile
Аромата зависи от настроението, къде ще се ходи и какво е времето. Но проблема с кожата на човек е определящ във всеки случай Simple Smile

# 369
Един Obsession на CK стои в шкафа от поне 20 години. С наситен кафяв цвят...
Това е парфюмът, който идеално ми пасва. Просто съм аз облечена в него.

Eden ми е много, ама много любим за зимата. Странно е, че аз съм със суха кожа, студен човек, крайно резервиран, а ми пасват такива крайни парфюми/това, ако има връзка парфюм-човек-характер/. Eden и Оbsession са ми противоположни/за мен лично/.

sl, драконът ми е парфюм, аз тоалетни води не харесвам, не ползвам, освен в крайни случаи, и ако ползвам - определено целя да не съм видима /обикновено тежките 'баби' не оставят незабелязани/.

Последна редакция: нд, 17 мар 2019, 21:45 от Анонимен

# 370
  • София
Obsession CK ми беше първия мой парфюм.

# 371
  • някъде под слънцето...
Всъщност някои тоалетни води са много по мощни от други ЕДП  (Хабанита, Румба), а и не всички парфюми имат от двете концентрации ЕДТ и ЕДП, както и не всички имат чистия парфюм.
Примерно чистия парфюм на Черната Орхидея, не е нейно копие.Чистия парфюм на Клое, също е доста по различен от Клое

В повечето случаи концентрация  чист парфюм е много по тих и стои по близо до кожата от колкото ЕДП.
Имам достатъчно парфюми в различни концрнтрации за да мога да направя разликата

Пинякога  ЕДП  може да бъде дори различна група  от ЕДТ

https://www.fragrantica.es/perfume/Yves-Saint-Laurent/Nu-95.html
https://www.fragrantica.es/perfume/Yves-Saint-Laurent/Nu-Eau-de- … oilette-3169.html
Така, че общото схващане , че концентрация чист парфюм е най силен и мощен а ЕДП по наситена версия на ЕДТ , в по голямата част от случаите не отговаря на истината.

Последна редакция: пн, 18 мар 2019, 07:57 от sl

# 372
Преди много години Dior Dune го смятах за върха на парфюмерията Simple Smile Сега се чудя, дали да го изпробвам пак. Но така, сантиментално, си взех Estée Lauder Knowing и съжалих сто пъти, още повече, че взех голяма разфасовка. Като дете бях убедена, че Knowing е най-луксозният и шик парфюм! Но като го разпечатах в наши дни, ами миришеше на мухозол. Затова отбягвам да купувам стари парфюми, защото нищо не е като преди. Поне с моите възприятия.

# 373
  • някъде под слънцето...
Кnowing за мен е разкошен парфюм.
Виниги ми носи много комплименти, както и повечето бабички.
Възможное е да има промяна във възприятията ни, но според моето скромно мнение, проблема е в реформулирането на парфюмите.
Покрай лудустта ми имам един и стщи парфюм в различни издания.
Някои имат нещо общо, други не.
Старата Диорела за мен е невероятен разкош..., новата е само лимонада.
Същото е и с първата Черна магия(тази, която постнах по назад ) и тази която се продава сега.Сходно  е  с Климат, Старите Херме, Старите Герлени,  Роша. ....
Това което се предлага в момента  не е онова, което се е предлагало преди 20 или повече години.

Последна редакция: пн, 18 мар 2019, 09:47 от sl

# 374
Привет!
И аз съм отявлен "баболюб". sl, страхотна колекция, направо ти се кефя и благородно ти завиждам.
Аз не всичко мога да нося но имам необяснимо влечение към всичко що е ретро.
Днес ще ходя да си взема една люта бабка от размяна - Gres Cabochard. Изданието е е някъде от 60-те години. Ето тази версия:

Не познавам парфюма, имам някаква представа какво да очаквам само от прочетеното за него. Ще разказвам като го взема. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт