Редки и изчезнали парфюми

• 218 780
  • 1 991
  •   1
Отговори
# 390
  • някъде под слънцето...
Не съм го виждала под "шапката" ма Есте, но до скоро се намираше  из няко магазини като Арамис.
Не ме  хареса този парфюм
..А колко исках да се харесаме взаимно.

https://m.ebay.es/itm/ARAMIS-Tuscany-per-donna-100-ML-EAU-DE-par … 8dbf-48e3081133e8

# 391
....... И едни боди спрейове Флай Ауей, купувани от корекома до хотел Рила. Като дете това ми беше представата за лукс
Ау  bombolino, върна ме толкова назад във времето, подсети ме за първият съзнателно купен парфюм! Флай Ауей! Беше в бутилка като дезодорант, но парфюмна концентрация, моят беше черен с един залез мисля. Бях ученичка и си го купех с парите от стипендията.
Толкова го харесвах! Пазех го дълго и го криех от сестра ми. С него бях на абитуриентския си бал, въпреки, че вече имах и истински, корекомски парфюми, но на тях не помня имената, знам само че бях Диор и ги дадох на майка ми.

Като студентка редовно си го купувах. Много любим!  Heart Eyes

# 392
  • Балчик
Като ученичка, татко ми купуваше от корекома това, даже бях на бала с него. Някой познава ли го? Помня, че много ми харесваше, но вече не му помня аромата.
В ибей видях такива, не знам дали са реформулирани, може да си поръчам един от носталгия. Simple Smile

И също такъв дезодорант, но розов, пак от корекома, беше супер нежен и траен. Такива парфюмчета обаче раазлични цветове има и сега, помирисах ги- нищо общо с онзи дезодорант.

# 393
Като каза дезодорант, се сетих за някогашния Fa. Един такъв шарен - имаше в него зелено, оранжево, жълто. Толкова много го харесвах, но много отдавна го няма. Като сапунчето от снимката, помните ли го?

# 394
Атлантик имах в гардероба до преди година и малко. Но уви с времето беше заминал и вместо тоалетен сапун стана сапун за ръце.
Fa имаше и в синя разцветка.

# 395
Не съм го виждала под "шапката" ма Есте, но до скоро се намираше  из няко магазини като Арамис.
Не ме  хареса този парфюм
..А колко исках да се харесаме взаимно.

https://m.ebay.es/itm/ARAMIS-Tuscany-per-donna-100-ML-EAU-DE-par … 8dbf-48e3081133e8

sl, да, вероятно ще си го взема в някакъв момент от ebay просто от носталгия. Много хубав амброво-цветен красавец е.
Атлантик и Фа и аз ги помня, но си мисля, че сега вече няма да ми харесат. Тогава нямаше нищо друго по-луксозно от тях и сме ги издигнали на пиедестал.

# 396
  • някъде под слънцето...
Моята голяма любов в началото на 80те, беше Диорела.
Баща ми беше подарил на мама парфюм сапун(три бройки в обща кутия)  всеки в красива синя сапунерка с лого на парфюма.Бяха невероятни.Отварях сапунерката и вдишвах....
После изпросих единия сапун и го държах на рафта с най хубавите(колко ли пък да са били хубави) пуловери.
После добавих и други сапуни по другите рафтове....
А сега си купуваш ароматизатор за гардероб , пръскаш го с парфюм по избор и дрехите ухаят деликатно.
Имам и директно ароматизирани, но те после няма как да се "заредят".

Последна редакция: вт, 19 мар 2019, 19:32 от sl

# 397
И също такъв дезодорант, но розов, пак от корекома, беше супер нежен и траен. Такива парфюмчета обаче раазлични цветове има и сега, помирисах ги- нищо общо с онзи дезодорант.

Имах парфюма, беше разкошен.

Носих го години наред и беше мй подпис. Съседите знеха кога съм се прибрала или излязла. Simple Smile Шефа ми знаеше дали съм на работа от дирята оставена от по коридорите. Ех, какви парфюми имаше..... Simple Smile
През годините толкова съм търсила нещо поне да се доближава до него, открих го в 24 Faubourg Hermès. Не е същият, но много ми напомня за него.Тези които се предлагат сега нямат нищо, ама нищо общо с предишните.
ММ каза ДА на Кабошар! Heart Eyes Хареса го! Two Hearts

# 398
  • Виена
Флай ауей помня  и черния със залеза, и един светло син със сребърно и крило на птица. Не помня точно как миришеха, но беше много прекрасно, а мама страшно си ги обичаше. Честно казано не мислех,че няко вече си ги спомня след толкова много години.....  Clin d'oeil мисля мама имаше червен. И също един червен Desire, който ползваше докато по телевизията вървеше филма "Шатовалон" и аз вярвах, че във Франция вероятно всички красавици миришт точно така....

Последна редакция: вт, 19 мар 2019, 14:24 от bombolino

# 399
  • Истанбул
Като студентка във Варна в групата си имахме и чуждестранни студенти.Идваха в Бг.и изучаваха бълг.език в продължение на 2 години.Та така и ние в нашата група имахме такива другарчета дето им пишехме домашните по български.Stuck Out Tongue Winking EyeВ знак на благодарност една моя другарка от Ливан ми подари Диорела парфюм и сапун в синя кутийка.Парфюмът беше от старата версия с "пепитения" етикет.Ах,какъв разкош !За такъв парфюм не домашно,:heart: ами дисертация прописвам!

# 400
  • Бургас
Ей това съкровище донесе преди трийсетина години баща ми от Слънчев Бряг като затваряли Корекома в края на сезона и отнесе хубав скандал заради цената. Което не попречи на майка ми да си го изпръска с удоволствие  https://www.fragrantica.com/perfume/Stephanie-de-Monaco/Stephanie-17353.html  Празната бутилката още си стои някъде в къщи.

# 401
  • някъде под слънцето...
Clin d'oeil беше класика, обожавах лилавия и тюркоазения...
Друг , който харесвах ,  влачеше дълъг шлейф и оставяше следа от където мине е Мимина

https://www.fragrantica.es/perfume/Mimmina/Mimmina-4358.html

Последна редакция: вт, 19 мар 2019, 18:16 от sl

# 402
Моята голяма любов в началото на 80те, беше Диорела.
Баща ми беше подарил на мама парфюм сапун(три бройки в обща кутия)  всеки в красива синя сапунерка с лого на парфюма.Бяха невероятни.Отварях сапунерката и вдишвах....
После изпросих единия сапун и го държах на рафта с най хубавите(колко ли пък да са били хубави) пуловери.
После добавих и други сапуни по другите рафтове....
А сега си купуваш ароматизатор за гардероб , пръскаш го с парфюм по избор и дрехите ухаят деликатно.
Имам и директно ароматизирани, но те после няма как да се "заредят".

Говори ми за сапуни! Първата ми колекция беше от сапуни. Имах какви ли не. Разбира се, в ония години - 80-те нямаше как да имам хубави сапуни без помощ отвън, откъм гнилия Запад. Бащата на моя съученичка, лека му пръст, беше шофьор на ТИР. Преди години си говорехме за това и тя ми каза - "очите ти светеха, когато разглеждаше сапуните ми и сърце не ми даваше да не ти ги подаря. Така или иначе, татко от следващия курс щеше да ми донесе други."
И до сега ми е останала любовта към сапуните, макар отдавна да не използвам класическите. Минавам по рафтовете и душа като луда. Оня ден душках сапун Лукс, но няма нищо, ама нищо общо с това, което аз помня. Heart Eyes

# 403
  • някъде под слънцето...
Говори ми..
Иаше един сапун   крем  парфюм  Клеопатра той ми беше фаворит, Малко скъпичък излизаше , но беше рзкош.

# 404
  • София
И аз като ученичка събирах сапуни - явно при повечето от нас парфюмната "болест" започва с такива симптоми Grinning . Този Клеопатра си го спомням, както и Лукс, и Фа, и много други. Между другото това със сапуните още ме държи и сега много често купувам такива, които са непознати и не се внасят на нашия пазар от екскурзии, а в скрина ми с бельото държа винаги запаси от най-любимите ми италиански Нести Данте, които си купувам от известна верига на намаления.

Общи условия

Активация на акаунт