Слънчо грее и се смее, МАЙчо с морските вълни щурее!

• 19 380
  • 286
  •   1
Отговори
# 270
Здравейте
 Sad аз чак сега намерих време да влезна да пиша.
Поредна събота и неделя сме на обекта и правим апартамент, от сутрин до вечер сме там  и изобщо не ми остава време за нищо. Дори Ралица пребивава ту при едната баба ту при другата.
За два уикенда опряхме да превърне строителната площадка в апартамент за живеене. Само че ние с Милен вече сме като пребити.  Sad Всичко ни боли, майка ми вика че ни се е дръпнал цвета от лицата от умората и недоспиването продължило вече повече от месец. 
Единствената ми пътеводна светлина е, че на 16.08. заминаваме на море...  Heart Eyes еххх..... мечтая вече за тази дата  Heart Eyes само тя ми е в главата  Blush

Ирка и аз тръгнах да раждам с епидурална и наистина инжекцията е вълшебна, абсолютно нищо не усещаш, бях супер доволна от действието и, но при мен се оказа че имам проблеми с таза и ми направиха секцио.  Sad 
Пожелава ти леко раждане  Hug и една красива малка принцеса.  Heart Eyes
А свеки гледай да я пропускаш покрай ушите.  Peace Не си хаби нервите за нея. А и скоро предполагам ще можеш да и пожелаеш лек полет към България.   Whistling

Разгледах всички морски снимки.  Heart Eyes Всички много ми харесаха, дечицата са много сладки, а на показалите се мами им завидях за хубавите фигури.  Blush

Честит рожден ден на патерици на pipiiv ! Много здраве и щастие.
Мимоза как сте с Жули?

Сиске ако знаеш само как ти завидях за Щастливеца, с мъж ми сме му големи фенове, но за жалост тази година сме като заковани за София. Sad Беше обещала снимки на колектива .. Whistling

Шуши - няма как да оставят Ралица в яслата. Местят цялата ясла в 1 група и Ралица заминава с тях. Вече са напълнили бройката за яслата с деца от новата система. Казват, че тя щяла да се справи защото била много самостоятелна и оправна. Днес пак я наблюдавах как е с големите деца. Играят си, закачат се а по-чувствителните почват да плачат само като ги пипнат по-големите. Моята мома вече си има и закрилници от по-големите, едно момиченце всяка сутрин си я гушка, а днес едно друго дойде да я погали като влезна в стаята. После се заиграха с едно момче и така. Явно не се стресира много от по-големите, макар че в петък и тази сутрин като стана за яслата, и започна да ми обяснява как няма да се облича а ще си легне да спи, едва успях да я кандърдисам да се облече и да изчезнем.  Но пък пред вратата досега сме нямали проблеми, влиза си на бегом, а всяка сутрин засичаме по някое пищящо и дърпащо се дете  Sad Много тъжна гледка, горките майки, мен сърцето ми се свива като ги гледам, представям си ако е моето дете как ще го преживявам.  Sad

Виф как успя да пострадаш така.  Shocked Дано бързо да ти мине  Hug

rush - дано скоро да оздравеете  Hug за жалост има такива периоди  Sad

Чао за сега от мен, че ДДС-то ме чака.  Confused

# 271
Срамота... тя темата свършила, без да съм писала.
Ние се върнахме от "почивка", тази дума по нищо не отговаря на това което правихме.  Rolling Eyes То беше едно мрънкане, едно чудо. Диването, ако го бях оставила щеше денонощно в морето да стои. Да хапнем в заведение - мисията невъзможна, мрънкане: "Лю.ките, пъ.залките, мойето, хайде, стига папка, да се махаме". Рев от клоуните, от водораслите, от всичко! Вечер: "не тука! вкъщи! галото Ема!, няма гадина (напомняше по 20-30 пъти дневно) и т.н. Будене! Рев!  #Crazy Tired
Почивката ни беше, следобедния й сън, с бебефона на басейна и вечер, като заспи, на по коктейлче!
Върнахме се и аз я отписах от яслата.  Сега е по-спокойна, но пак по 20-30 пъти си го преговаря, ей така, за успокоение: "Мама казала на лелите, Ема повече няма гадина ходи!"
Вече сме по старата схема, Ема я гледа майка ми, да е жива и здрава.
Прочетох всичко, всички снимки видях.
Дечицата ни са най-готините.    bouquet Simple Smile
Ирка, леко раждане! А това за епидуралната и кармата е голям виц.  Joy  Дисниленд- искам и аз!
Ванилка, честита ти нова работа! Много успехи.  Peace
Мимозка, Жули да се оправя, а отслабването ще го навакса бързо със завидния си апетит.   Laughing
Виф, я се сети как е станало това с пръста, че така безпаметно, да не си докараш и друго.  Laughing
Ани, всички като теб да се подредим - розички, книжи, филмчета. Еееххх, мечти!
Честито памперсомахане на справилите се!
Честити рождени дни, годишнини и т.н. хубави събития!
Само хубави новини да има в новата темичка!!   bouquet

# 272
  • Велико Търново
Брех,аз като не видяла време за форум Mr. Green
Първо да кажа,че на всички болни деца и мами пожелавам скоро да са във върхова форма Hug
Много подозирам,че кака ви Велина се е правила на мъж и затова така се е докарала с пръстта Naughty

Уна,и моята Божана е супер самостоятелна -как това дете 10 дена не попита за майка си Rolling EyesБрех явно ме има за обслужващ персонал,ама кво да правя съдба ooooh!
Радвам се,че Рали е добре и ви пожелавам страхотна почивка Hug

За колектива в частност колегите те са само за гледане,че току виж съм се орезилила като педофилка CrazyЕ не са чак толкова малки,ама някак не ми приличат на годините Mr. Greenпък аз съм сериозна жена Crazy

Айде това от мене,защото чистя вече 7 ден,гладя 4,а трябва да спя,а се къпя,да отида на РД и след това на работа-егати програмата ooooh!

# 273
  • Варна
Сисее, Сисеее... нищо мъжко не съм вършила май, ама сега мъжо ще го играе на жена  Joy ще ми готви, мие и чисти докато не ми мине ръчичката, а пък аз ще си щракам вечер с едно пръстче на компа  Crazy
Ееехх мечти, мечти...  Tired има да си ходя вързана.....

# 274
Радвам се че сте писали, че Жули вече и по добре хайде и другите болнички по нейния пример.
Аз имам да се хваля днес за моя огромна изненада си взех изпита пред ДАИ за листовките та както казва моето мъж имам половин книжка ама другата половина и по важната и по трудната ох кво ми дойде до главата  ooooh! но ще черпя когато взема и другия днес само ще ме наградят с вечеря навън.
Сиске добре си живееш ти и ние сме без дете ама сигурно ще е по гот ако и мъж го няма  Mr. Green и отпаднат ангажиментите около изхранването му, прането и гладенето, но стига съм мечтала малкава вече ми липсва много нямам търпение в края на седмицата ще си дойдат и от другата поема към яслата да видя как ще мине адаптацията след прекъсване от месец и половина. Майка ми само я хвали дано наистина е така а не да ми спестява нещо за да не ме тревожи, но не вярвам.. newsm78
Ира и аз чакам новините и ми е много приятно че споделяш с нас тревогите си честно казано не мога да си представя за себе си да раждам още веднъж  #Crazy и аз съм с две ръце за епидуралната поне 1 час успях да дремна благодарение на нея, но после не искам да си спомням.
Хайде оставям ви до утре! Да взема да свърша нещо все пак не стига че дойдох след 12 ч. заради изпита ми и сега се мотам...е филмче не мога да гледам, но виж за четенето не е проблем и при мене.

# 275
Ха,добър Ви ден...добрах се и аз най-сетне до комп-а..........че тия дни вече абстиненцията ме хвана-оттук оттам попрочитах/къде през телефона,къде по-нощите с едно око/,ама не е както съм си свикнала.........и сума ти клюки изтървах,.язък Crossing Arms
Галче,честита ти 1/2 книжка!  bouquet
Ирка,честита ти свеки-да оцениш колко си спечелила,че сте далеч/поне това ти остава успокоението Laughing/.....и стиска палци да не се изнервиш покрай помощничката/ама и ти наистина и дай зелена светлина да се занимава с нещо и да не ти се мотае много,много/,пък чак толкова не се заглеждай в подробностите и в чистотата,че аз вече трябваше да съм се гътнала покрай моето съкровище/ама както виждаш и не се оплаквам напоследък,`щото тя досега щом не се е осъзнала,едва ли аз ще я вкарам у правия път/
Уна,браво за жилището-дано скоро да се нанесете....и аз като теб броя дните до почивката...и ще се надявам да се засечем/че се очертава да останем още ден-два в Бургас-че на мойто мъж баш любимците щели да свирят на фест-а на плажа...аз не ги понасям особено,ама ако ме поканят-първа китка съм в мелето Mr. Green/
Виф-че,вирвай пръста и оставяй мъж ти да работи...сега ти се е паднало.......ама и шефовете малко да те пожалят......че то аз вече взех да се замислям,че такива като теб са си направо като 6-тица от тотото.
Сисе,нещо отбой биеш Naughty-ние нищо лошо няма да им направим на момчетата...ама да видим кой го прави "Присан-а",пък белким го пропием/нищо ,че няма градус Crazy/,а ти нали знаеш,че имаш нашата 100% подкрепа-давай в същия дух/и с шопинга и с купона/......чистенето няма да ти избяга Wink....За привързването-хич не се коси,ела да видиш какво е да не можеш да се отлепиш и за минута и ще оцениш Божа/че дори и при кратките възможности да кривна нейде-по работа,естествено-настават масови безредици и яко тръшкане и цупене,та после никой ги не ще повторно,поради тези им прояви/
Пастичка,ние сигурно ще сме същата картинка на почивката,ама нали съм си оптимистка...а като четох за Ема и "г`адината"-направо се размекнах...милата тя Heart Eyes...дано да не и остане травма Praynig......
Мимоз-как е Жули,вече се надявам да сте във форма и с добър апетит Peace
Аз,понеже пак съм на повикване и ме чакат хиляда задачки-закачки пускам малко снимки от Райските места по които ходихме/стигнахме до Хайдушки поляни до Рожен,хижа Момчил юнак и на връщане минахме през Кръстова гора/,но засега само телефонните мога да покажа,тия дни и качествената фотография ще пусна/като се намери кабела за компа/:..мен пак почти ме няма по снимките,но причината е,че пак оповръщах пейзажа/аман вече/...,но пък поне се нагледах на красоти и гледки/наистина е трудно да се хванат и пресъздадат като въздействие в снимка/,само тук май горе-долу приличам на човек:,а ето ви и малко пози на юнаците от родния град/и техните изяви из центъра му/:.......
Олях ли се-олях се Mr. Green........айде стига толкова-да отивам да работя,че  времето си върви..........пък и да остане място за поне още някой.......... Wink

А,заравих,бе-да почерпя,че днес сестричката ми има рожден ден: и за после-

Последна редакция: пн, 04 авг 2008, 16:45 от Анонимен

# 276
  • Варна
Люба, да ти е жива и здрава сестричката   bouquet

Айде и от мен малко снимки, скоро не съм качвала http://www.snimka.bg/album.php?album_id=247124&pid=6771995&lp=-2190 - от тук....

# 277
Детска привързаност/непривързаност , голям смях. доскоро се радвах как моето дете не иска да чува за мен като има други деца наоколо. Няма ли деца , обачееее, се почва с едно мрънкане, което инак се преодолява само в мое присъствие. Но, аз не съм виновна , те искат да я гледат както са си полегнали на дивана и телевизора да дава тяхното любимо предаване - не става така! Имам подозрения, че детето е хиперактивно, предполагам сте чували за този синдром на хиперактивитет. Лоша работа!
Та да  ви запитам - вашите деца по колко часа спят?
Любе, аз като дърта клюкарка и да не изпусна, кой е мъжът ти от снимките  Laughing ?
Ани, тези неразливните чашки за водата при акварелните бои не можах да ги открия. Гадост!
Отивам да се мятам на велоергометъра ...До скоро!

# 278
Та да  ви запитам - вашите деца по колко часа спят?
За Любо установих,че периодите на привързаност към мен се менят непрекъснато и са най-вече засилени когато му се спи.Иначе за съня не мога да се оплача-нощен от 22.00-7.00,8.00 и следобяд от13.30-17.00 когато е в къщи.Даже следобедното недоспиване на яслата ни е голям проблем,защото като го взема е страшно кисел и мрънка за всичко Mr. Green

Приятна и пивка вечер пожелавам на всички Laughing

# 279
Здравейте.Ави спи като Любо като гледам,само следобедния й сън е по-къс с малко.
Иначе и аз съм с половин книжка,надявам се след 2 седмици да съм с цяла вече  Praynig

# 280
Риен-хиперактивността е много сериозна диагноза и се поставя след дълги наблюдения от специалист ,а те не са много..един от най-лесните признаци е ако детето късно проговаря-напр. е на 4 г и не говори още..То има много неща и признаци,но не съм аз човека,който ще ги обяснява.Във всеки случай не е нещо , с което с лека ръка да оправдаеш палавостта и буйността на едно дете на 2г.  Peace  С най-добри чувства и надявам се Мая да няма такива проблеми  Peace
вих-малката беболина е много сладка и порастнала  Grinning
Сиске-айде вземай фотото и показва ,че аз от време на време пия Присан,ще взема повече да пия  Sunglasses
Люба-много деца-много нещо   Shocked Ти изглеждаш перфектно обаче.
Уна-писах ти на лични.Страхотно е,че вече сте на финала  Peace

Жули вече е  по-добре,почва да си стъпва на краката Grinning
Пастичке-покажи ни прекрасната Ема  Praynig ,а за г.адината -жал ми стана и на мен,добре,че имаш вариант  .

Галюшана-честито половината,хайде успех и за другата половина  Praynig
на Ива също!

# 281
Риен-хиперактивността е много сериозна диагноза и се поставя след дълги наблюдения от специалист ,а те не са много..
...в България  Laughing
 В Германия дори възпитателките в детската градина са запознати и откриват лесно носителите. Алармирала съм ги.
 При Мая не е само палавост, фрустрация или сън..Едната разновидност на хиперактивност е да не проговори, другата е обаче да говори на 1 година с изречения. Мая има в пъти повече енергия от едно тукашно 2 - 4 годишно.  На мен тя ми действа като енерговампир.
Да не говорим, че откакто се е родила имаше кратки периоди по време на бремеността ми , когато спеше непробудно от 20 до 6 и това е.  Направо не се живее вече така.И по цял ден фрустрации без причини, нарочно пеем , танцуваме скачаме, да се измори, накрая аз се просвам, тя не може да заспи.
Иначе концентрацията е ок, реди пъзел / с мен/ сама го хвърля на първата минута, конструктор/ пак с мен/ и рисува/ пак с мен/ иначе драсва 2 пъти и хвърля моливите.
Ох, оплаках се от детето си! Както го написах малко несвързано,  но само аз си знам какъв дзвер е.

# 282
Риен, а може ли да се лекува? Надявам се мая да е просто по-активно дете, да няма този синдром.
Криси спи вечер от 22 до 8-9 сутринта. Има и следобеден сън за около 2 часа.
Pipiiv, честит рожден ден на патерица! Пожелавам ти всичките ти мечти и планове да се сбъднат!
Ирка, дай на свекърва ти да се грижи за Елла, а ти отиди някъде с приятелки, за да се отпуснеш.
Напоследък съм доста нервна. Дано да е само от бремеността. Че се плаша вече
Честито на Галя и Princess of Happiness за половината книжка! Успех на кормуването и скоро да се похвалите с 100%-това книжка Simple Smile

Люба, да ви е жива и здрава сестричката ти.

Лека нощ на всички!

# 283
Не и с медикаменти. А с нерви и много ангажименти/ балет, спорт/ и много обяснения по домашни и прочие. В България на такива деца им викат палави, невъзпитани и глупави.  Laughing
Абе и аз се надявам да не е това, ами да я пере жестоко детския пуберитет.Но не се ли оправи след 3 годишнината, може да ми шиете от специалните ризи.  Laughing

# 284
Риен,първо към теб,че ми е най-голям дерт:Елла също има периоди на асолютна неизтощаемост и изобщо лудост.Но минават.Дано и при вас е така PraynigЗнам,че при такива деца едно от нещата,които много помагат,е омега 3&6-просто купи от аптеката.Поне няма да навреди и наистина,наистина се моля да не е хиперактивна,а да е просто период.Нали знаеш какво казват-по-буйните деца ставали кротки тийнейджъри Flutter

Вифче,ама това си е сериозно пострадване!То изисква не само помощ от любимия,ами и сериозно състрадание!Ох,дано да мине бързо,че звучи много зле,а представям си как се чувства.

Ей,накрая да чуем от г-жа Кабранска.Тя пак по екскурзии тръгнала,ние я мислим.ПОне хубави снимки представя,че да си видим зетчето и родата!И по този повод:да ти е жива и здрава сестричката и скоро с братовчедче да се похвали!

Гери,имаш една снимка от морето-във водата сте и слънцето се отразява,а пяната е като милиони диаманти-жестока е!

Сега да споделя аз за епидуралната:първият път си я поисках още на 4см,обаче анестезиологът беше в операция,която имаше усложнения и се проточи.Съответно чаках 8 часа за нея/ама с 24-во раждане/-това е къс от рая,убедена съм!Може само последните 4 часа да имах,ама ми спаси живота-и вероятно този на мъжа ми Mr. Green

Танче,уби ме с тази вечерна разходка!Много умно си го измислила Grinning Случката отново доказва какви лигльовци са мъжете,те затова не раждат!

Галюшанка,ох,пиле,не само ти не можеш да си представиш да раждаш втори път WhistlingВчера вечерта изведнъж получих контракции-на 5 минути,болезнени,ама не страшни.До 3 четох книга,100% убедена,че раждам.Регулярни,като по учебник.Накрая легнах да спя,уж за малко-и днес нищо ми няма newsm78И да ви питам:понякога така рита малката дивачка,че ме боли ужасно-ниско долу.Все едно нож ми забиват-спомняте ли си такива моменти?
Четох статия за някаква жена,която родила без да усети контракциите-е,честно ли е,кажете!

За упойката измислих аз метод да се преборя с натякването:казах й,че ако Господ реши,че трябва да изчистя кармата на детето си,упойка няма да ми сложат,каквото и да стане.И тя се съгласи.

В ужасен конфликт сме обаче за Елла.Като се е завайкала,че няма режим-повтаря го по 100 пъти.Дадох й зелена светлина да й създава.Обаче тя продължава да намила,бе хора!И днес изръси,че Елла не трявало да излиза навън,а да легне да спи/задължително точно от 2 до 4 следобяд без никакво вариране/.Обясних й спокойно,че винаги в хубаво време сме навън,че Елла спи в количката и че така е най-спокойна.Все едно на стена говоря.Излязохме,поигра,заспа за 40 мин/спи ли повече,вечер става страшно,такова дете си е/,събуди се щастлива,лягна си в 9.30.Е,не.Пак не е както трябва.Утре трябвало да се приберем в 1 и да легне в 2 да спи-няма значение изморена ли е или не.И реших,че просто ще й кажа,че Елла е моя отговорност през деня,не приемам съвети и идеи и че не е дошла да си налага мнението,а да помага.Това,че й виси на главата като яде,подканя я и се мъчи да я храни с лъжица/Елла отдавна яде сама и решава колко/ също ще повдигна на съвещанието.А ако знаете какви са въздишки по цял ден-как може да ходи без чорапи по пода.Егати,ако август й сложа чорапи,януари трябва на ръце да я нося.Не съм виждала друг такъв зиморничав човек и не смятам детето ми да става такова.Не сте виждали и толкова инатлив човек-реши ли нещо,повтаря,натяква,да стане на
нейното.На глава не се излиза и все съм крива.Извинете за темата,имах нужда да се оплача.О,забравих-и от съвет.С миенето на чиниите.Съгласна съм,че съм маниачка,имам проблем,знам си го.Обаче като ги мие-ами недовижда,не е нейна вината,оплака се отдавна.Обаче остава храна по тях.Как да й кажа според вас,че искам аз да ги мия?Днес Елла се въргаляше по пижама при обувките и аз я сложих за пране-вманиачавала съм се.Склонна съм към това,ама в случая съм права,убедена съм.Та и там се заражда буря ooooh!

Аууу,жеското ме боли като ритаааааа.Болката е неописуема!Идва ми да крещя,какво прави това дете бе!!!Хем ниско долу,хем гърба.За секунди-само като изрита,обаче виждам ангели небесни.

Ани,не ни е екзотично името... Simple Smileно е семпло и на мен мнооооого ми харесва Grinning

Ели,добре дошла в клуба на невротичките Mr. GreenСама себе си не трая

Пастичке,люките и пъзаките и при нас са фаворит за мрънкане Laughing

Офф,отивам да легна,много ме болиииии.Цял месец вече ме тормози така вечер.

Общи условия

Активация на акаунт