Слънцето силно нека си пече, отслабнала Дюканка отива на море - 115 тема

• 56 172
  • 983
  •   1
Отговори
# 795
Абракадабра, ти силно ме притесни бе момиче. Та ние само това ядем от месеци. Месо и зеленчуци, тук таме мляко и извара  ooooh!
Фенси много добре го е казала. Точно това му е хубавото на Протал - не се изпада в крайност, хапваме всичко, но въглехидратите и мазнините са сведени до необходимият минимум, за да останем здрави. И точно затова е важно да бъдем стриктни - да свалим по-бързо желаните излишъци и да се върнем по-бързо към пълноценната, от гледна точка на организма, храна.
П.П. Млякото не трябва да ти е тук-таме. 1 кг млечни на ден.

Луси, не се притеснявай. Казах само защо диетолозите си спестяват половината факти - за да плашат незапознатите. Те изключват останалото, което приемаме и започват да пищят за месото и зеленчуците. Била съм при Байкова, знам за какво иде реч.
Триците са въглехидрати - ядем ги всеки ден. Въглехидрати има и в млякото, и котиджа, и в сиренето (то е личен избор и част от режимните си го приемат), и в царевчиното нишесте, и в какаото (което слагаме тук-там по десертите), и в зеленчуците, а в някои от тях, които не са зелени (домати, моркови...) и в по-големи количества... Мазнини отново има в млякото, в яйцата, в месото... Ако се зачетеш в етикетите на продуктите, които купуваш, ще видиш в колко от тях има достатъчно.

Перлеее, млясвам те шумно по бузата. Май аз най-много съм се разлигавила днес.  Grinning За малко да те попитам къде се губиш, ама бъзвъглехидратното ми мозък се сети, че може ти да не се губиш, ама аз нали не съм чела от цяла вечност...  Hug

# 796
  • Варна
Могат, но умишлено не уточняват, че вредата идва при прием само на месо и зеленчуци (предимно зелени) в продължение на повече от 3-4 седмици. Като казвам само, имам предвид само и единствено - нищо друго. Вредата е за черния дроб. Необратима. Черният дроб подава ежедневно необходимото количество калории за работа на мозъка, които набавя най-вече от въглехидратите.

Затова не трябва да се изключват млякото и млечните, както и триците, иначе диетата ще стане безвъглехидратна. С тях е нисковъглехидратна и мозъкът успява да се вреди за нужните му въглехидрати и да си работи добре или поне както е работел и преди

Не четете избирателно, който няма книгата да свирка да му я пратя по мейла. Там е написано всичко - само трябва да се препрочита многократно, особено от хора, които имат съмнения относно диетата или такива на които им предстои свалянето на много килограми (т.е. по-дълъг период във 2-ра фаза)

# 797
На 20 юли 2006 г. са сътворили форумчето ни. Купих си книга за омега 3,6 и 9 мазнините. Приемът им се съчетава добре с нашия режим.
И Цоци да внимава с ножа  Joy, че язък за кафето  Joy
Аз отивам да си купя списанието. Линкчето много ситно брей............ Rolling Eyes

Последна редакция: вт, 22 юли 2008, 12:59 от baci

# 798
Тук саааааааааааааам! Жива съм, макар и проболедувала, дишам. Смених си ника, защото ми омръзна  Mr. Green Екс играчка-плачка.
В момент на почивка съм, но си следвам съветите на чичо Дюки  Mr. Green
Та,  ЧЕСТИТ ПРАЗНИК КРАСАВИЦИ     

Многооооо минуси и любов!

# 799
  • София
Здравейте  Hug
Аз съм втрещена от изказването на Байкова в тази статия, цитирам "задейства се процесът на гликонеогенеза" т.е. -"нова" синтеза на глюкоза от други вещества - на първо място от белтъците на мускулите и черния дроб..." Shocked Shocked Shocked Тая жена неграмотна ли е или смята всички за идиоти? Тя за мазнините като енергиен резерв на човешкото тяло не е ли чувала?! Цитирам сега учебник по биохимия за медици "Ролята на енергиен резерв в тъканите се изпълнява преди всичко от триглиацилглицеролите (мазнините), които съставляват около 99% от приетите с храната липиди. В повечето тъкани (с изключение на мозъка) около 50% от нуждите на клетката се задоволяват от енергията, освободена от окислителното разграждане на съдържащите се в триацилглицеролите висши мастни киселини...Изчислено е, че ако всички енергетични резерви на организма се намираха под формата на гликоген, средното телесно тегло на възрастния човек би трябвало да бъде около 140 кг. " Освен това собствените белтъчини се използват като енергиен източник в организма винаги на последно място-когато свършат наличните въглехидрати и мазнини. А нормалните отслабващи имат доста от вторите. Тук не включвам белтъчините от храни, които организма може да използва за енергиен източник, но по-ограничено.  Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil
  Честити 2г. на темата bouquet

Исках да ви пусна какво преведох току що от един чужд сайт, дано ви е интересно (и ме извинете за много дългия пост Embarassed)
Овесени трици – хранителни и здравни ползи
Овесените трици са ядивният, най-външен слой от овесеното зърно. Както овесените ядки и овесените трици съдържат вит.В комплекс, витамини, протеини, мазнини, минерали и полезни за сърцето разтворими фибри. Когато се консумират редовно, овесените трици могат да спомогнат за снижаването на общия холестерол с 25 и повече за доста кратък период – 1 до 3 месеца. Освен това овесените трици могат да спомогнат намаляването на лошия LDL холестерол и да повишат нивата на добрия HDL холестерол.
Овесените трици са богати на разтворими фибри, наречени бета-глюкани. През 1997г. американската Комисия по контрола на храните и лекарствата позволи овесените трици да бъдат регистрирани като първата храна за понижаване на холестерола в количество, осигуряващо 3 грама бета-глюкани на ден, макар че някои изследвания показват, че това ниво може да не е достатъчно високо за да осигури значителни резултати. Няколко изследвания са доказали, че  овесените трици могат значително да намалят нивата на холестерол при хора, които имат повишени такива, но го снижават съвсем незначително при хора с нормални нива на холестерола.

Овесените трици са полезни при:

Сърдечносъдови болести
Разтворимите фибри от овеса понижават нивата на холестерол в кръвта. Консумирането на 3 грама разтворими фибри от овесени продукти на ден намалява общия холестерол с около 1,8.  Смята се, че намаляването на общия холестерол с 1 намалява заболеваемостта от коронарна болест на сърцето с 2.
Някои проучвания предполагат, че консумацията на овесени продукти може да намали кръвното налягане.
Диабет
Овесените продукти намаляват кръвната захар и инсулиновия отговор. Контролът на кръвната захар и инсулиновите нива е изключително важен за превенцията на много от усложненията, свързани с диабета.
Спорт
В различни научни проучвания се доказва, че овесените продукти повлияват благоприятно метаболизма и увеличават  възможностите на спортуващия, когато са приети кратко (45 минути-1час) преди упражнения с повишена в сравнение с умерената интензивност (повече от 2 часа).
Други предимства
Предварителни проучвания показват, че бета-глюканите могат да подсилят имунния отговор. Все пак са необходими са по-подробни проучвания, за да се разкрие потенциалът на овесените продукти за имуностимулиране.
 Peace

Последна редакция: вт, 22 юли 2008, 20:37 от v1v1

# 800
Здравйте мили мацуранки – слабички Дюканки!
Чета, чета.... много сте изписали вчера бе   Whistling
Аз да ви се похваля, че съм вече 70кг.  smile3508Вчера беше много интересно – сутринта 70,300 след цял ден разходки кантара показа 69,850, но окончателно тази сутрин съм вече 70 кг. Аз имам притеснение относно триците: имам две кутии (едната вече съм я подкарала) и това ми е до 23 август – тогава ще си идваме за сватба и ще си купя. Къде ще търся тук трици направо незнам.
Вещи, извинявай за табличката! Права си, че 1-во се гледа , а после се пита ама за тези, които виждат , а за кьорчовците като мен.... се излагат само. Прочетох, че вчера не ти е станало особено приятно( което е нормално де) като си прочела разни работи. Вдигни глава и се огледай – за толкова от нас си направила много и Ние сме с теб. За съжаление не можеш да лекуваме злоба и да затворим хорските усти!Една голяма  Hug Hug Hug
Честит Рожден Ден на патерици на Филюдка и от мен!!! Много здраве и усмивки маце!
Афродита поздравления мила – промяната си личи!
Честит 2 годинки на темичката!!! Да продължава да мотивира още много човечета!!!
Аз утре правя 1 месец с Дюкан и ще почерпя!
Много исках да хвърля едно око на статията от „По здрави” (и аз гледах рекламата вчера ама не мога да си купя в Албанията) но не мога да метна нищо – явно не си заслужава.
Много ми допадна идеята за това с режимния ресторант – дерзайте!!!
Последно – Завиждам ви за срещата!!! Ама много, много бих искала и аз да дойда!!! Занм, че съм новак и, че още не съм се вписала кой знае колко, че да се помня, но щеше да ми е супер гот да видя част от вас на живо и да си бъбрим!!!
Офф, много ми е дълъг поста – извинявам се!!!

# 801
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
А за Готвачката - нещо ей такова искам да е: Натисни точно тук или такова: Натисни точно тук

бре Тунинг, бре чудо  Shocked ти ще излезеш скрита лимонка. К'ви са тез дет' ги 'аресваш бре  Rolling Eyes че то дъска за гладене с две грахчета отгоре  Rolling Eyes а искаш и да готви  Crazy че то Еденье в жУвота си не е видело бре!
Я включи няколко коригиращи програми и опитай пак  Peace

Гууди, на мен и едно друго нещо на дъжд ми е мнооого хубаво.  Wink

суууууууша  Confused мъжО на работа, комшиите  Rolling Eyes то и те всичката у тях свършили, че у дома да дойдат...  Blush

по въпросЪТ за диетите и вредата - имам специална брошурка с диетични съвети към хората с наднормено тегло, хипертония и тежест в стомаха (дар от лекарката, която съветваше любимия образ за свалянето на кръвното). Диетичните съвети са по препоръка на Доц. Д-р Даниела Попова, д.м., УБ "Царица Йоана"  четох и търсих разликите между нейните съвети (все пак е Ръководител на клиниката по диететика) и нашия режим. Уверявам ви - разликите са минимални  Crazy а и не мога да си обясня защо са включени в разрешените, но това е друга тема   Mr. Green
Мзиленкууууу - ако сметнеш, че е нужно и ми кажеш къде е ти изпратя снимана брошурката за да я качиш в блога  Peace

пипи, бачи, чесънче  Mr. Green , слаБе (ти откак отслаБна съвсем се покри), савова, наборчетата и дружинката   Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

пс пипи и шЪ тЪ резнат  Mr. Green  ти си размятала цоци, че и дребоса ти е недоволен нещо, туй да не е тунинга в по-млада възраст  Thinking

# 802
  • Тракийка в Софийското равно поле....

ОБИЧАМ ВИ!

А мен няма ли да ме полигавите  Crossing Arms Whistling

Аби, записах тъ в списъка, за слава и чест  smile3534

# 803
Честит рожден ден на темата. Благодарности на създателите и продължителите. Аз, както и много други не бихме успели да постигнем резултати без четене и писане тук.

Вещи, простотията и злобата ходят по хората. Не се разстройвай от завистта, ние ще ти изпратим положителна енергия, за да ти е по-леко.

Относно въглехидратите и мазнините, вярно е, че не може съвсем без тях.
Аз лично си проверявам понякога какво е количеството им ето тук:
http://www.hranite.info/balansator.php?pg=manual балансатор на храните.

Знам, че не се броят калории в нашия режим, но искам да поемам и достатъчно въглехидрати.
Дори и в П дни, въглехидратите ми са около 16 %.

Обещала съм на Луда гъба инфо и снимки за масажни кремове против целулит, ще опитам довечера да дам инфото. Биборана забавя, но не забравя (все още).

лек и отслабващ ден на всички

# 804
  • София
Могат, но умишлено не уточняват, че вредата идва при прием само на месо и зеленчуци (предимно зелени) в продължение на повече от 3-4 седмици. Като казвам само, имам предвид само и единствено - нищо друго. Вредата е за черния дроб. Необратима. Черният дроб подава ежедневно необходимото количество калории за работа на мозъка, които набавя най-вече от въглехидратите.

Затова не трябва да се изключват млякото и млечните, както и триците, иначе диетата ще стане безвъглехидратна. С тях е нисковъглехидратна и мозъкът успява да се вреди за нужните му въглехидрати и да си работи добре или поне както е работел и преди

Не четете избирателно, който няма книгата да свирка да му я пратя по мейла. Там е написано всичко - само трябва да се препрочита многократно, особено от хора, които имат съмнения относно диетата или такива на които им предстои свалянето на много килограми (т.е. по-дълъг период във 2-ра фаза)

Сега разгледах снимките ти - впечетляващо. Поздравления ! Искам да те попитам при толкова свалени килограми кожата ти как се чувства? На корема? На краката? Някакви специални упражнения ?   bouquet

# 805
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
татиииииииит - лигавя те  Mr. Green

Blush за последно днес - обещавам  Peace

# 806
  • София
Дааа, ей това му е хубавото на форума, че някой като е проблеял нещо, другите му го припомнят и той спокойно си тръгва напред!!! smile3501
Абракадабра, благодаря на теб и на всички за поясненията!
ТАТИТ, можеш ли и мен да включиш в списъка за Вседюканската софийска среща в Лъчони? newsm19

# 807
Съвсем същото ми казах и други хора за грила на МВ, Бърди.
Преди малко, в обедната почивка, се разходих до Ситицентъра и посетих Техномаркет. Там имаше едни велики произведения на изкуството, маскирани като МВ.
Ами наистина ще се ориентирам към нещо малко, за да не заема много място при положение, че освен тези питки и кафе, друго няма да се прави там.

Аз живеех в дълбока заблуда, че нещата на МВ стават мокри и клисави едни такива, а то не било точно така.

Иначе, моята вентилаторна фурна пече чудни блатчета за торта, а и всичко останало, но кекса не ми се получи. Истината е, че това хллебче, което ядох днес, не съм го пробвала там.

Преди няколко дни си купих малко тиганче за палачинки, уж с тефлоново покритие, но не на Тефал, защото нямаше в Била този ден и се оказа пълна набутвация, защото яйцата залепнаха като стой та гледай. Много ме е яд.  Сега стои като паметник в шкафа. Аз имам тиган на Тефал, но е голям и не се получават добре палачинките. Сега и такова тиганче запалачинки ще си купя и почвам да пробвам рецептите за палачинки.

Освен това, аз все бухам извара на всички печива, защото все ми се струва, че не достигат триците и че няма да се получи, а то май не бива, защото всичко удря на извара, а аз не мога да кажа, че си припадам по нея.

Сори за романа, ама все пак ми се искаше да споделя.
Малко по малко ми се отварят очите. Сега остава да започна и да отслабвам още повече и по-видимо.

# 808
Честит Рожден Ден на темата!  bouquet
Вещи и всички, които помагат темата да изгелжда така -  поклон пред неуморният Ви труд Hug

Goody, от къде я барна тази снимка на котките, тази в бяло и черно е същата като котката, която имах в БГ. Не можах да я видя това лято докато бях там. Направо ми се насълзиха очите....

# 809
 Седми брой на "Жената днес" е излязъл. Най-сетне имам отговор от Дюкан, на моя въпрос, за свалянето на повече от 20 килца. тук newsm68  и тук   newsm10
Едва намерих "По-здрави". Тъкмо се чудех, защо! А то....  На корицатта - Тома  newsm53.
Goody, три месеца пих "Редуктил" при доц.Попова. По някаква безплатна програма, по която преди 5 години платих 200 и от горе лв. Не свалих ни грам. Скоро я срещнах. И и показах, колко съм свалила.

Последна редакция: вт, 22 юли 2008, 14:40 от baci

Общи условия

Активация на акаунт