Едно ФЕВРУАРСКО майче очаква второто си зайче !

• 16 982
  • 285
  •   1
Отговори
# 150
Е може ли такова отношение към малката душичка.Потресена съм!Мери кураж мила.Пиши как се чувства малката сега.
Марти Hug пожелавам ти една много спокойна и безпроблемна бременност Hug

# 151
Мери,сърцето ми се сви докато четях разказа ти.Дано малката бързо се оправя и никога повече да не преживявате подобни ситуации.
Илинка,бързо оправяне и на теб.
Марти,радвам се, че доки е дал зелена светлина.
Ние си имаме свекърва на гости и ... да видим дали няма да има панаири докато си замине.Досега сме се разбирали,ама сега с дечко знае ли човек,имам си едно на ум.Дано се заблуждавам.

# 152
Всичко, което трябва да зная, съм научил в детската градина

Повечето от онова, което ми е било потребно, за да се науча как да живея, какво да правя, как да се държа, съм усвоил в детската градина. Мъдростта не е горе на върха, където блести заветната диплома, а там, в пясъчника на детската площадка, в предучилищната група.
Ето какво научих там: Делете всичко. Играйте честно. Не удряйте хората. Оставяйте нещата там, където сте ги намерили. Разчистете, ако сте разхвърляли. Не вземайте вещи, които не са ваши. Извинете се, когато сте обидили някого. Мийте си ръцете преди ядене. Изчервявайте се. Топлите сладки и студеното мляко са полезни. Живейте хармонично. Научете нещо, измислете нещо, порисувайте, попейте, потанцувайте, поиграйте, поработете — всеки ден по малко.
Всеки следобед си поспивайте. Когато излезете на улицата, внимавайте дали не идва кола, дръжте се за ръцете и вървете плътно един до друг. Бъдете готови за чудеса. Помнете малкото зрънце, посадено в пластмасовата чаша. Корените отиват надолу, а стебълцето — нагоре и никой не знае нито как, нито защо, но ние сме също като него.Дори и златната рибка, и хамстерите, и белите мишки, и растението в пластмасовата чаша умират. Ние също.
И тогава си спомнете книгата за Дик и Джейн и първата дума, която сте научили, най-важната дума в света: ВИЖ. Всичко, което трябва да знаете, е там някъде. Златното правило, любовта и здравословният начин на живот. Екологията, политиката и здравият разум.
Помислете само колко по-добър щеше да бъде светът, ако всеки ден към три часа следобед всички си похапвахме бисквити с мляко, а после лягахме за кратка дрямка. Или ако хората приемат като задължително правило винаги да връщат нещата там, откъдето са ги взели, и да почистват мръсотията, която правят. На колкото и години да сте, когато сте сред останалите хора, е в сила правилото: дръжте се за ръцете и вървете плътно един до друг.

Робърт Фулам

Из "Пилешка супа за душата"

Просто ми се искаше да споделя с вас това. Чета редовно всичко, но напоследък не ми идва от вътре да напиша нещо в темата. Днес прочетох отново този разказ и да го споделя.

Мери, това което си преживяла е меко казано ужасно. Силно се надявам Ива да се оправи скоро. Помни, че това което не ни убива ни прави по силни.

Роси Hug Hug Hug

Хубава вечер!

Hug

# 153
Alina_si, мерси!  love001

# 154
Мери, съжалявам за това което е трябвало да преживеете ти и малкото злато. Cry
Дездемонка, честита половин годинка на сладък Емо мамин   bouquet

# 155
Мери, мила, какъв ужас си преживяла Sad Поведението на лекарите е направо недопустимо. Просто останах без думи. Гадове!!!! Няма ли начин да се оплачеш на някого в тая клиника, нали е частна. Къде се тия шефове, няма ли вече нещо да се промени???? Докога? Направо съм бясна! Дано  Ива да се оправи по-скоро и да забрави травмата и болката.
Честити месечинки!
Илинка, дано премине болката и при теб по-бързо.
Честит рожден ден на woman-s!
Лека и спокойна нощ!

# 156
Честито на месечинките които празнуват днес да са живи и здрави   bouquet
Мери радвам се че операцията е минала успешно Hug , малката Ива да се оправя по - бързо и да забрави това ужасно преживяване.
Ей големи гадове са тия по болниците как може такова нещо #Cussing out ,ами тия сестри и лекарки те нямат ли деца ?
Оправяй се  Hug

# 157
  • София
Алинка, чудесен откъс си подбрала! Hug Наистина пилешка супа..... Party
Хубава вечер и от мен! Hug

# 158
И аз да се разпиша повече, че последните дни свободното време бе сведено до минимум...
Драгонче, Голдънче, Алинка, Евелинка, Готи и останалите мами благодаря ви за милите думи - мисля че всяка от нас би помогнала на приятел в толкова труден момент. А това е най малкото, което можем да направим за Мери. Тя е прекрасен човек и бургаският отбор сме много щастливи че тя е сред нас Hug
Преди да се е разписала тя самата да кажа че Ива днес е по-добре, а самата Мери звучеше мноооого по-спокойна и обнадеждена!
За нас какво да кажа - аз работя (учудените да не припадат hahaha ), Алекс е нетърпимо лигав и мрънкащ! Иска 100% внимание,  а в комплект с батко му става голям цирк. Аз имам кърма за 5 кърмачета. Каква е тая работа - ям когато се сетя и каквото ми е пред очите (най често е едно голямо НИЩО), и не мога да си обясня от къде идва тази кърма.
Много се радвам че се чух с Евелинка вчера, а днес и с Готи  Hug
Алинка, обожавам я тази книга Hug Как си ти и ако идваш към морето искам да ми донесеш бурканче пълно с чист планински (габровски) въздух Hug
Чара, колко бързо минава времето - честита месечинка Hug Само да ти споделя - направих отливки или по точно отпечатъци от ръчичките и крачетата на Алекс и Боби. Благодаря ти за споделеният опит преди месеци Hug
Ако съм пропуснала нещо - извинете ме, но сърцето ми спи  Praynig
Лека и спокойна нощ Hug

# 159
Пепинка,честито дипломиране  umnikuu smile3525
Мери,как сте,мила?Цял ден ви мисля Confused
Роси,радвам се че те познавам,страхотен човек си newsm51
Евелинка,радвам се че изследванията на Блажко са ОК Peace
Илинка,бързо възстановяване ти желая Hug
Алинка Hugмного е хубаво!
Голдънче,как е пръстчето,оправя ли се вече?Ние сме същата работа като вас иначе,дърпа се и се върти ,с голям зор суче тези дни,едвам я лъжа.Бърка си в устата и хапе,зъбките много я мъчат и мисля че е от това Rolling EyesМоже и някаква криза на растежа да е ,нали имаше на 6 месеца такава(или поне така си спомням).Както и да е ,дано скоро започне да си суче както трябва че така голяма мъка Tired
Нашия батко и той не слуша,отговаря ми,прави постоянно бели и вече не знам какво да го правя.Говоря,обяснявам,обаче на моменти не се издържа(2 пъти удря и бебето,уж без да иска),чакам с нетърпение да запоне градината от 1 август,пък да се кротне малко.
Лека вечер на всички Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 160
  • ВАРНА
Мери, ужасно е това, което сте преживели в болницата. Дано повече не се случва на вас и на никого друг. Пиши как е Ивка, дано оздравява бързо милата. А с Тян какво става? Как ви мисля и по този повод.
Честито наа месечинките днес! Hug
Роси, можеш само да се радваш, че след всичко, с което се занимаваш имаш и достатъчно кърма. Браво!
Алинка, мерси. Пилешките супи и аз ги обичам много.
Пиле, и другите момичета, благодаря ви за поздравите.   bouquet
Голдънче, кофти работа е това с несученето. Не знам какво да те посъветвам, само ще ти кажа, че се надявам по-бързо да отмине този период.
Аз днес нямах време да ви почерпя сутринта, но вие сте се сетили и без почерпка.  Hug И Емо навърши 6 месеца днес, наистина, кога мина половин година не знам. По този повод купих днес на Емо две пюрета "ранни моркови". Мисля утре да дам да опита малко и да започвам със захранването. Не ми се искаше като че ли, но няма как. А и детето е от много време готово, аз само го бавя.
По случай навършването на 6 месеца Емо си подари първото зъбче. Изби вчера.
Аз последните дни нямам много време за форума, но скоро ще каваксам. В петък изпращам братовчедка ми за чужбина и ми е едно криво. От шест години и половина е в щатите и ми е мъчно много, когато си тръгва.
Целувки на всички и спокойна нощ   bouquet

# 161
Много ви благодаря за всичко!

За топлите думи, за разбирането, за предложените колички и всякакви помощи, обичам ви безкрайно и съм щастлива че ви познавам, че съм сред вас! Ави, Готи, Виви, Баленко, Роси, Кас, и всички останали добри души стига ми да знам че ви има до мен и ми порастват крила!   
Справяме се за сега с положението, благодаря на Бога!
Ива днес е добре, ако не са бинтовани ръчиците и, няма да се сети че е оперирана. Малкото ми геройче!  Heart Eyes Два пъти си поиска обезболяващо, повече не, аз и не я и питам. Днес игра цял ден, бинтовете и посивяха от мръсотия, не се спира.  Grinning Но е уморена, личи си, клюма на моменти, иска да я носим или да я возя в количката. Обичам я с цялото си сърце, толкова много, и всяко от децата си така, та чак се чудя понякога, от къде извира толкова много любов, толкова много  Hug
Моля ви, който е минал по пътя, какво да очаквам в петък при смяна на превръзката, тя залепнала ли ще е? Ива ще плаче ли? Много ми беше от полза инфото от Роси за излизането от упойката, все пак имах някаква нагласа, ако не беше споделила да бях колабирала на третото "мамо" изречено в несвяст. А за конците какво да очаквам? Ще са минали 12 дни, няма ли да са срастнали? А боли ли самото махане? Ива се мръщи и мълчи като я питат какво и е, а любопитни Гани колко щете. Всеки спира и пита, но и отговор не чака, всеки си има версия, чух какво ли не   Mr. Green "изгори ли се миличко?" "това за да не си смуче палците ли сте го направили?" "нарязала ли се е ?" и прочие...
Взехме едно колело за количката, обаче с черна джанта (тя е с огромни лети сиви джанти  Mr. Green, на друго не, но на гумите много държи таткото), почти като нашата, ама черна и ми вади очите. Та излязохме следобед и взехме направо 4 колелета, сложихме си помпащите гуми и атака на градинките. За сега проблема количка отпадна. Тъкмо ще събера някой лев и ако се наложи по натам направо нова ще си взема, без туй съм си мераклийка на Маговете, ще лепна нов Маг и му сложим големите колела  Party
Алинка благодаря за хубавия разказ, истински и красиво разказан!   bouquet
Честити месечинки на половин годишните ни патета! Много здраве и усмивки им пожелавам!
Голдънче, стачките продължават понякога и по месец мило, знам че е изнервящо, ама да знаеш, че го има това. Кърми когато можеш и колкото можеш, само не се изнервяй. Виж на тъмно и тихо, в сънено състояние. С Ива имахме период обърнахме нощта в ден и обратното, цяла нощ сукане, за да си навакса калориите нужни за денонощието, а денем стачкува, близва малко и крещи, опъва се, чудо. Устоях и, мина, трудно ама мина, върна се към нормално сукане денем, всичко се оправи, аз нищо не предприех. Стараех се денем като спи да предлагам, да не е съвсем гладна и това е. Стискам палци тази ти тревога да минава вече!
Доспа ми се, спокойна нощ на всички ви!

п.п. Таткото ми обеща утре да ми вземе мечтаната от цяла година Нокиа 6300, на изплащане, да се възползваме за последно от екстрите които предлага армията. Нямам търпение!
тююю оляла съм се с картинките

# 162
  • Варна
Възползвам се, че шефа го няма да драсна два три реда  Wink
Тъкмо като едно време, Мери последна през нощта, аз първа сутринта, ееех кога пак ще имам повечко време за форума....
Първо за Мери, това което си преживяла е кошмарно и просто няма думи вече за така наречените ни "лекари" в България, спомням си моето раждане и се чудя до кога държавата ни ще им позволява да си играят с живота и чувствата ни  #Cussing out Мери желая ти по скорошно оправяне на Ива и Тян по малко да те ядосва и бързо да минете този тежък период. А и телефончето да го вземете по скоро Wink
Марти благородно ти завиждам, хванах се че и аз искам пак Simple Smile  То е ясно, че няма как да стане, защото трябва да работя Simple Smile Но си мисля че до две, три години и ние ще се включим. Лека бременност ти желая!
Дез Ч.Р.Д. с много закъснение, и честита половин годинка на Емо, и двамата да сте живи и здрави и много много да се радвате един на друг. Честито ви и зъбче, нашето не избива и това е, просто нагло си се белее от долу Simple Smile
Честито и на всички, чиито поводи съм пропуснала, рожденни дни, месечинки, кръщенета и т.н. Другия месец ще наваксвам Wink
Ние иначе сме добре. Нощем спим отдавна слава богу. Към 22, заспива и към 6 се събужда. Нощем само от време на време пийваме водичка, и даваме бибата. И моя спи много по корем, ама си се врътка на където и както си иска, затова не се притеснявам дали ще са задуши. И ако ви кажа какво направи и вече редовно прави. Имаме сложени на дивана дебели възглавници тип подлакътници да не пада. Той ги покатери и си застана сам НА КРАКАТА!!!! подпрял ръчички на възглавницата. И сега редовно си застава на краката и си зяпа из стаята какво става. Вече ако не е в кошарата, не можеш само да го оставиш.Снимах го, но снимките са вкъщи. Друг път ще ви покажа. От вчера забелязах, че с опитва същото и на кошарата да се хване и да се надигне    #Crazy  но там още му е по трудно.И като е така сам си тупва на дупето и сяда, като говорим за сядането Simple Smile Но затова все още го пазя. По този повод, мисля че момиченцата вече можете да ги слагате, а момченцата трябва да изчакаме да навършат 6, а да не говорим шест и половина месеца.
Цикъл имам вече три пъти, много слабо и без болки. Перфектно   Mr. Green
Със захранването напредваме. На обед сме вече изцяло на зеленчуково пюре, а следобед на каши, киселчета и кремчета. През другото време си го кърмя още. Но с това неговото вечно пълзене и катерене има чувството че този месец няма да наддаде. Той просто не  се спира и денем почти не спи, но това компенсира нощем което ме устройва.
И накрая и аз си пийвам почти всяка вечер биричка Wink и припалвам от време на време, много рядко като изпуша някоя цигарка   Blush
Олях се! Лек ден на всички!

Последна редакция: чт, 24 юли 2008, 09:14 от Lady V

# 163
  • София
Добро утро!
Честито на всички празнуващи, малки и големи!  bouquet
Мамо Ави, Евелинка, добре ми е пръста, що-годе. Мисля, че няма нокти забити, но живците са се възпалили и е ужасно неприятно. Снощи пак почоплих да видя докъде е стигнала работата. Rolling Eyes
Мери, да се похвалиш с новия телефон. Ти заслужаваш! Много е готин, да си го ползваш със здраве! Hug Ивето ще сне оправи бързо, махането на конци е неприятно и да, в повечето случаи превръзките залепват, но не е болезнена смяната. Просто има повече лимфа, която изтича и затова така се получава. Не искам в никакъв случай да те плаша, просто да има предвид какво да очакваш. Hug
Аз отивам на поредния масаж, а на вас желая приятен ден! Hug Hug Hug

# 164
ЗДрасти момичета.
Мери много се радвам за тия изцапани бинтчета,по добър признак ,че Ива е добре едва ли има!Много целувки на малката героиня и бързо да минава!
Алинка това за супата направо ме пипна в сърцето,много благодаря за прекрасния цитат,да знаеш ,че веднага си го капнах и даже пратих на приятелка!
Лейди и ние сме горе долу с вашия режим,Педито каза още преди месец да почвам с киселите ама още не съм давала.
Хора вчера пробвах и сложих възглавничка като спахме.Имам въпрос.Те хубаво предотвратяват обръщането по корем,ама мойто диване защо реши,че са супер да си слага краката на нея Laughing!?

Общи условия

Активация на акаунт