Едно ФЕВРУАРСКО майче очаква второто си зайче !

• 16 966
  • 285
  •   1
Отговори
# 165
  • Бургас
Привет от нас!
Ние нали не спим следобед та сега пишем двамата  Laughing Гледа ме, че тракам и яко блъска по компа Стефко. Изобщо забелязвам, че започва да ни подражава, вчера упорито искаше да пие от бутилка вода като татко си, радва се и маха с ръце като ям праскова, освен това страшно се екзалтира от пипетата на Панадола, с която му давам Дентокинд. За последното нямам идея защо Rolling Eyes
Големия ни проблем продължава да е, че не желае да стои в количката това дете, не и не За две пресечки е облян в сълзи. Хората ме гледат укорително отстрани, не пропускат да отбележат "горкото". Днес на връщане от парка видех ли някой да се разминаваме и го изпреварвах с "горкото". Ще ми излезе име в града на луда вече. Ама не мога все да го мъкна, тежи 8100 е станал. А събуди ли се иска на секундата да го извадя от количката. Не успявам да преценя колко ще спи и да се насоча навреме към къщи защото се събужда внезапно и с плач. Ако е период, то това е най-тежкия досега и изнемогвам вече. Вечер много ме болят колената, имам си проблеми с тях още от преди, ортопеда ми беше забранил да напълнявам а сега мъкна почти 10 кила отгоре на моите 6 останали от бременността. Много ме боли и тазовото дъно, като натъртено. Е, стига с оплакванките, че като се сетя , че има майки с по 2-3 дечица, ходят на работа, домакинства поддържат, срам ме хваща  Embarassed
Някой беше дал линк за  забелването на чурките. Ами аз отдавна чета по въпроса, но не достигнах до нещо конкретно като извод и сега на баня леко придърпвам докато видя дупчицата и толкова. Отворчето става все по-голямо. Приятелка се страхуваше да пипа и се стигна до оперативна намеса към 3 годишна възраст на момченцето защото чурата се беше тотално слепнала. И тук действам на принципа на "умереното не вреди"
За забрал нокът съм чела, не съм пробвала. Размесват се на меко тесто жълтък, мед и брашно, налага се и така се спи. Из вестник "Трета възраст" е  Joy
Спим така http://photo-zona.net//index.php?APP_ACTION=DISPLAY_IMAGE&AL … 5&IMAGE_ID=52

Последна редакция: чт, 24 юли 2008, 14:33 от vivi.vivi

# 166
Vivi.vivi Понякога като чета постовете ти имам чувството, че аз съм ги писала  Wink.
Алинка    202uu.

# 167
Здравейте момичета, ние се прибрахме от Плевен в понеделник вечерта благополучно. Имахме известни проблеми там с новата кола. Наложи се да и се прави ремонт и бяхме вързани да стоим на едно място. Бяхме планирали да отидем на пикник, но не стана.
Пламенка се държа геройски по време на пътя. Спинка, папка и пя. Голяма жега изкарахме там. Аз нали не съм свикнала да няма вятър, направо умрях от топлик. Малката си развали 100-пъти режима. Голямо спане направи /може жегата да я приспиваше/.
Да ви разкажа набързо какво ни се случи. Малко преди да пристигнем в Плевен колата се развали. Не мога да кажа какво точно, но нали ни закара без проблем. После майстора ни одра кожите, но важното е че я оправи. То на човек като не му върви все нещо ще се случи. Реши мъжо да сменя тоалетното казанче. Купихме ново и почва да маха старото. Оказва се, че баща му не е оставил никакви инструменти в апартамента, взима дрелката а тя с отрязан кабел. Ядосан почна с един чук и бургията от дрелката да прави дупка за казанчето да се закачи. Счупи се дръжката на чука и той като хвръкна разби тоалетната чиния. hahaha Както и да е оправи се /взехме нова, който чупи купи/.
Другото нещо, мен адски ме заболя зъб. Четири дена мъки /още продължава между другото/, Ники /да не остане по-назад/ пък си счупи преден зъб. Връщаме се в Бургас и се оказва, че нашия зъболекар прави ремонт на кабинета. Въпреки това ме прие човека, но не било зъб, а венеца. Сега си пъшкам къщи и се прививам при всяка пулсация. Ще се лекува с медикаменти.
Еми това е оплаках ви се.
ААА щях да забравя, имаме си едно малко петънце като зъбче, но още не е избило напълно. Нашето семейство ни мъчат зъби. Rolling Eyes  
Явно съм пропуснала много, ще се връщам да ви чета.
И не на последно място да ви почерпя на патерици за 5 месеца.

# 168
Здравейте, милички!

Радвам се че Ива, респ. Мери, са по - добре!
Голдъне, Мери както винаги го е обяснила страхотно! И ние в началото нали направихме стачка, продължила около месец! Отвратителна работа! и Сега от време на време Тино ми се дърпа от дясната, обаче аз съм си тъпа и упорита и не остъпвам и като не иска на момента, след малко пак му я бутам. Да видим кой е по ербап!  Иначе като съм била на 7 месеца и не съм искала да суча от на майка ми дясната цица и тя милата ме е кърмила два - три месеца само от лявата, ама после не е издържала. Не я упреквам, тогава е нямало кой да и каже, че трябва да настоява - не са знаели нищо за кърменето тогава, и което е по - лошо: невежеството продължава да се разпространява с пълни сила и пара и в днешно време!  Тогава е нямало нито форум, нито Ла лече лига, нито дори Мери.....
Много се кефя на Лейдито и на постиженията на нейния сладур! ОЧАКВАМ СНИМКИ!

Алинка, разтапящ цитат!

Слънце, за моя роден град или хубаво, или нищо! Аз обожавам да си се пържа в собствен сос! на принципа съм - жега до дупка! Ама сега с тия килограми и ми е терсене, щото голямо пъжене става..... Joy

Виви, съчувствам ти за НЕСТОЕНЕТО в количката и за болежките! Ужасно е! И нашия се опитва да хитрее - уж стои, ама като го прихванат "сестрите" и почва да циври, а и напоследък ме удивява колко гръмогласен е станал - реве като магаре!

Пропуснах да споделя най - важното - днес една приятелка ме зарадва с най - прекрасната новина, че е бременна!!!! Терминът и е около рожденния ден на Дон Тино! За нейното щастие и забременяване се моля от около половин година, сега продължавам с молитвите си - да износи и отгледа едно ЗДРАВО И ЩАСТЛИВО ДЕТЕНЦЕ! Тя на няколко пъти е правила спонтанни аборти, даже мисля, че и в четвърти месец и се е махало бебето, много кофти работа! Дано сега най - сетне Господ и Дева Мария да я наградят, че доста изстрада , милата, а пък и мъжът и е към края на гаранционния срок - към 50 годишен...!

Не забравям покрай щастието и мъката по нашите Ангелчета и техните майчета!

Последна редакция: чт, 24 юли 2008, 15:41 от gotika80

# 169
Здравейте и от нас, снощи бях много скапана от пътя и не можах да пиша. Ама то един дъжд ни валя, яд ме е, че не можах да разгледам Пловдв, от малкото което видях ми се стори много хубав град, а не се знае кога пак ще имам възможност да го посетя.

Честито на всичките ни вчерашни и днешни месечинки. По този повод да ви питам имате ли идея защо не се празнувало половин годинка на бебетата? Моята майка ми каза така, като и се похвалих, че ще взема една мъничка торта за бебчо.  newsm78

Мери мила, докато ти четях разказа, преживявах всичко с тебе. Като се сетя аз как ревах като бяхме с Пламен в болницата и знам каква мъка е да гледаш детенцетоси болно и да не можеш да помогнеш. Стискам палци вече всичко да е добре и да се възстановите бързо.

Снимането на клипчето не беше точно това, което очаквах. Те най-накрая ще го съкратят до 30 сек, та да видим въобще какво ще остане. Бяхме 6-7 майки, отначало ни питаха какво смятаме, че липсва на болничното обслужване, като идеята беше да се наблегне на това, че искаме да не се дава АМ на бебетата ни като се родят, а д имаме възможност да ги кърмим. После ни снимаха заедно как кърмим, а после и всяка поотделно, но доста накратко. И явно като сглобяват клипчето ще решат кое бебе да покажат. Пламен се "представи" добре, смя се на камерата. Ще го излъчват по телевизия "Европа", но май в началото на другия месец, ще ми пишат допълнително и ще ви кажа.
Видях се с Estrella и близнаците. Големи са сладури, невероятно е да имаш две бебчета и евала и на нея и на другите близнашки мами, че се справят. Ще ви пусна снимки по-късно да им се порадвате и вие.

Алинка, много е хубаво цитатчето и най-важното, напълно е вярно.  Hug

Приятен ден от нас.

# 170
Мери, радвам се, че сте по-добре вече.
Алекс, да ни уведомиш и нас, за да ви гледаме по TV-то.
Ние цял ден си стоим вкъщи, защото времето е отвратително, в момента вали.
Сутринта с голяма радост установих, че съм се преборила с още един излишен кг от бременността- до заветните 45кг. ми остават още 3 кг. Ама много мразя диетите и спортуването.
Имам едно питане: Как приготвяте домашни зеленчукови пюрета? Имам домашни тиквички и мисля да направя пюренце от картоф и тиквичка, но какво е съотношението и колко АМ да сложа. Знам, че някой беше писал, но явно пак не съм внимавала Blush
Моля, ако имате време за повторение да споделите.

# 171
Имам едно питане: Как приготвяте домашни зеленчукови пюрета? Имам домашни тиквички и мисля да направя пюренце от картоф и тиквичка, но какво е съотношението и колко АМ да сложа. Знам, че някой беше писал, но явно пак не съм внимавала Blush
Моля, ако имате време за повторение да споделите.

Ето тук има много рецепти:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=7750.0
и тук:
http://www.bonapeti.tv/recipes.php?t=meal&pid=91

Успех!

Hug

# 172
  • София
Здравейте, момичета! Hug
Виви, май проблемът е в количката. Защо не пробваш да я смениш, ако имаш възможност разбира се? Peace Яна така например, като отидем у майка ми и започва неистово дране. Предполагам, защото апартамента, като цяло е тъмен и създава у нея някаква страхова невроза. Оглежда се и като се сети къде е и започва адски рев. Confused
Слънчице, ама и вие сте имали едно приключение..... ooooh!
Готи, благодаря за обясненията! Hug
Алекс, ще те гледаме с интерес! Hug

# 173
Момичета, и ние януарките си имаме бременно майче.Обаче доки утре ще и каже дали може да го задържи.Проблемът при нашето майче е не износването защото тя си роди нормално просто има друг гинекелогичен проблем и й предстои биопсия.
 Praynig Praynig Praynig Дано всичко с нашата Тед да е добре и утре да ни зарадва Hug

# 174
Мери, как сте днес?
Alex99, телевизия "Европа" хич не я следя, а държа да ви видя, така че чакам да предупредиш кога тръгва клипчето. От Пламен по-хубав няма, така че сте там несъмнено.
Vivi.vivi, същият проблем го има и Jjoy. Аз се ядосвам на моята количка, която е тежка и никак не е маневрена, но в същото време отчитам, че е широка и много удобна за бебо. Напоследък предимно я бутаме, защото се разнасяме с кенгуруто, когато сме навън, но не защото плаче - обича да разглежда и е много сладичък, като се кокори, затова си го поносвам. Кенгуруто наистина е много удобно и не усещам да ми тежи.

Последна редакция: чт, 24 юли 2008, 22:05 от Puhka

# 175
Здравейте!
Приятно ми е да се представя като мама на Февруарче 2008.
Не съм писала до сега в този форум /въпреки че отдавна ползвам БГ-МАММА/, защото рядко ми остава време - лошо оправдание  Confused
Истината е, че Йони се роди със Синдром на Даун и когато имам свободна минута предпочитам да надникна във форума за деца със този синдром - родителите там си обменяме "по-специфична" информация.
Йони е моето късметче и се радвам, че го имам.
Моят съвет е да поемеш няколко пъти дълбоко въздух, да си кажеш "Това е моето дете, моят син, болестта е факт, но аз съм неговата майка, аз съм всичко за него той разчита на мен, аз ще му дам всичко- и любов, и увереност, подкрепа.
tchara, написала си го много добре. Това бяха моите мисли, когато след раждането на Йони ми съобщиха, че има една 21-ва хромозома в повече. Йони се роди на 22.02 /терминът ми беше за 01.03/, тежеше 4,250 кг и беше 52 см висок - голямо момче. Имах много коластра и успях да го закърмя от първия ден. Сега се кърмим 2-3 пъти на ден и дохранвам с АМ. Освен млякото през деня поема по 1/3 плодово и зеленчуково пюре на ХИП и задължително му приготвам 100 прясно изцеден сок. Лакомичък е и нямам проблеми със захранването, освен с тиквата - категорично отказва да я яде. На последната консултация кантарът закова на 6,400 кг и педиатърката го премери 64 см. Ваксините ги понася добре, не вдига температура. През нащта спи непробудно - нещо, което не ми се е случвало с баткото /будеше се по 3-4 пъти/.

Като за първи път май много се разприказвах.
Поздрави от нас и специални за Дес, коята сигурна съм ще намери сили!

# 176
Varvara, добре дошла!

# 177
Добре дошла сред нас Варвара!
Радвам се, че реши да ни се представиш и да споделиш с нас. Пожелавам на теб и твоето момченце да се обичате и да бъдете много щастливи и спокойни заедно.
Мери, много се радвам, че малката героиня е по-добре и си играе на воля. Дано смяната на превръзката мине безболезнено и детето да е спокойно.
Алинка, и на мен пилешката супа ми е любима, цитатът е наистина точно в десятката.
Голдънче, това с кърмаческата стачка е много неприятно, и ние си минахме по реда, кърмихме се само в спалнята, където си е свикнала, в легнало положение, на тъмно и тихо. Сега пък стачкува срещу пюрето, види ли лъжичка стиска устата и не ще и да вкуси... Tired голяма борба пада поне 2-3 хапки да опита.
Виви, това с количката е много неприятно, на мен често ми се налага да нося Соня, защото не се застоява много в количката, все се върти по корем и вири дупето нагоре, кога ли ще се изтърси на земята това шило... newsm78
Лейди, браво на Ники, той цял акробат бе, вече се изправя на крака самичък, направп онемях... #Crazy
Слънчице, влезли сте в кофти серия явно, дано е свършила и никога да не се повтаря. Hug Честита ви месечинка и бяло зъбче!
Мари Рус, стискам палци на вашата Тед да се похвали и всичко при нея да се развие благополучно.
Алекс, и аз искам да видя медийната ви изява, да ни информираш овреме! Heart Eyes
Денил, възхитих се на килограмите ти! Евала, аз съм си още едно малко хипопотамче, все се успокоявам с факта че кърмя, ама докога ли...Имам цели 15 кила отгоре си #Crazy
Готи, моля се за твоята приятелка, да запази и износи свидната си рожбичка, да се роди здраво и силно бебе и да внесе щастие в дома си! Praynig
Дез, честита ви половин годинка! Браво на Емо, голямото пъргаво момче на мама! Да расте здрав и силен и много да ви радва!  bouquet
Аз днес се видях със Здравич и с нейната малка прекрасна госпожица! Здравич, искам да ти благодаря от сърце за слинга, който ни подари, наистина много ме зарадва, отдавна си мечтаех да си имам и още утре ще го изпробваме!   bouquet
Пожелавам на всички мами и бебоци лека нощ и сладки сънища!  Hug

# 178
varvara,добре дошла при нас welcome,пиши и тука когато можеш.Много са ти сладки дечицата,да са живи и здрави HugАз съм работила във Варна с деца със специални нужди имам следдипломна квалификация в тази сфера,те са като всички останали,просто трябва да бъдат обичани и да не се чувстват различни Heart Eyes
Мари Рус,аз ви следя темичката редовно Embarassedи знам за вашата бременелка,дано при нея се получат нещата и запази бебчето Praynig
alex99,не знам защо не е хубаво да се празнува половин годинка,не бях го чувала това newsm78Иначе и аз ще ви гледам по ТВ-то,само пиши кога.
Готи,лека бременност на твоята приятелка pregnant
Слънчице,добре завърнала се. GrinningИ вие май сте на фаза,да минава скоро Peace
Виви,Петър беше така в количката,ако не спеше ревеше,носех кенгуруто с мене и го слагах вътре докато се прибера CrazyКато започна да седи обаче му стана интересно и спря да плаче,надавям се и при вас скоро да се случи Hug
Лейди,радвам се че се разписа Grinning
Мери,как сте днес?Надявам се по-добре Praynig
Отивам да си лягам,че вече съм на ръба на нервите и силите си,чакам с нетърпение да свърши ремонта в детската градина и да си почина малко TiredОт утре ще имам и гости,брат ми с гаджето идват за седмица на моренце sun
Лека и спокойна вечер на всички Hug Hug Hug

# 179
Здравейте сред нощ и от мен, ама сега сколасах да ви изчета. Добре е Ивката, играе и щурее, тези Панадоли и Нурофени и действат доста стимулиращо така да се каже. кипи от енергия, та чак полудява на моменти. Но аз съм щастлива, представям си я пък ако беше клюмнала, щях да полудея. Утре следобед сме на смяна на превръзката, дано ми не спокойно!  Praynig
Имам си телефон, толкова много съм го искала, но чаках да падне цената че не ми беше по джоба. Сега пак е на изплащане, но здраве да има. Спя си аз към 10ч и чувам "мило, мило, търсят те по телефона" чувам непозната мелодия и си викам тоя моя се е смахнал тотално, поне да вдигне, че да не буди децата, да поспя още малко (заспах в 6). Озъртам се да спра телефона и виждам кутията с нокията вътре, сложил ми картата и звъни ли звъни. Шемет неземен  Crazy Много приятно се изненадах, ама и вдигнах адреналина на събуждане, та цял ден съм като пияна.
Добре дошла Варвара! Възхищавам ти се и се кланям на начина ти на мислене и светоусещане! Нацелувай си съкровищата от мен!
Алекс, на Ива купихме малка торта и свещички 0 и 6 и празнувахме у дома. Беше весело и приятно! И на Емма така ще направим.
Мари Рус, стискам палци за януарската мама!  Praynig Готи и за дружката!  Praynig
Слънчице голямо приключение ooooh!
Лейди евала на човека, страшен е!   bouquet В тия ред на мисли Емма вчера се набра на количката отстрани и седна, зяяяпа навън, а аз  в пълно недоумение #Crazy. Трябва да изкарвам коланите мисля. Rolling Eyes
Виви, знам че ти тежи рожбе, ама ще мине и това! Hug
Клюмам здраво, спокойна нощ момичета!

Общи условия

Активация на акаунт