Едно ФЕВРУАРСКО майче очаква второто си зайче !

• 16 755
  • 285
  •   1
Отговори
# 240
  • Бургас
Puhka , не си се смахнала само ти. Аз днес на всички казвам, чу утре детето ми навършва 5 месеца и сега се изненадах, че то днес било, след като прочетох тук някой да ни поздравява. Ужас. Срам. Дано не му пропусна рождения ден на милото, не попадна на родители! Разчитам на вас  Embarassed Embarassed Embarassed
Та, Пухка и Калоян, честит ви навършен 5-ти месец!
Още сме си на горното ниво на кошарата, не сме от най-гъвкавите. Ми то с тия кила  Laughing

# 241
 newsm12 Е не, наистина съм много зле. Стана точно като в оня виц за тримата дядовци, които си стояли на една пейка и се зазяпали в преминаваща покрай тях девойка в къса пола. Единият казал: да ми падне сега, как ще я напрегръщам. Вторият: на мен да ми падне, как ще я нацелувам. Третият взел да щрака с пръсти: абе имаше и още нещо, ама какво беше.
...Та това се гласях да направя, даже се върнах на редакция и пак забравих какво беше - честита месечинка на Стефо. Да наддава все така добре, че скоро да обърнете нещата и той да те носи, не ти него, като излизате на разходка Joy
Мамо Ави, мерси. Наистина, цял ден си блъскам главата с въпроса за дозата на втория зеленчук. А какво ли ще е като започне захранването - тогава сигурно няма да спя изобщо от "мислене". Според мъжа ми този спорт не ми се отдава много добре напоследък. И е прав. 
... Щрак, щрак...Бубенце, честита годишнина! Много любов и следващия път - тризнаци Whistling
... Щрак, щрак, щрак...Евелинка, и ние бяхме на концерта на "Металика". Ще се изям от яд, че не можах да стигна до шатрите долу. Имало е бели и черни бебешки бодита на "Металика". 

Последна редакция: пн, 28 юли 2008, 00:14 от Puhka

# 242
Честити месечинки на две от любимите ми момчета, Стефан и Калоян!  Hug
Ави щом първо даваш твърдата храна и после суче, се води заместено хранене. Изуми ме с количествата които поемате, евала, Ива на година и половина ядеше по 100гр на едно ядене.
Пух хубаво е всяка нова храна да се дава точно така- по 2-3 лъжички, за да може ако има реакция към определено вещество, да няма голямо насищане в организма. Иначе това не означава детето да поеме само тези 2-3 лъжици,след тях даваш каквото вече си захранила.
Благодаря за съветите за телефона, аз обаче май сбърках и дано не съм си прецакала батерията. В книгата пише като се зареди да не се държи повече в мрежата, защото и се скъсявал живота така, обаче за първото зареждане нито дума. Следователно след като се изтощи и изгасна сам телефона, го цъкнах в тока, но само за 3 часа, докато спря да мига, обаче батерията издържа само  24 часа след това Confused За това и ви питах, ама май при свършен факт. Снощи я набухах за повече от 10 часа, днес още е съвсем пълна, да видим. Батко е със същия телефон, говори доста и въпреки това му държала няколко дни. Rolling Eyes
Авинце, ние сме още на горното ниво, ама Емма како онзи ден се набра и седна в количката, май трябва да се замисля вече и за кошарата, макар че тя кога ли стои в нея Rolling Eyes
За проходилките много бях чела, понеже съм за естественото във всичките му форми, аз съм против. Ползвах с Ива около 20 дни, когато беше на 10 месеца, и то само докато съм в банята, за да ме гледа и да не плаче. Твърде бързо се научи как да излиза от нея, хем беше от големите модели. Емма определено тази зима ще я изкара по пода.
Сладки сънища!

п.п. хахах, Бубе, и аз чаках пералнята до сега Joy ( и лакирах педикюра  Sunglasses)

Последна редакция: пн, 28 юли 2008, 02:32 от Мери

# 243
Честити месечинки ,леле ,днес от толкова работа забравих да честитя  Embarassed Да сте живи и здрави всички ,много целувки и усмивки   bouquet  bouquet
ПУХ....благодаря ти много за поздравлението и дано са настина ТРИЗНАЦИ .. football football football
Виви ..и Вяра ми е 8 800не се притеснявай ...хапва детето,пу-пу.. Hug Hug newsm22 eat
После пак ще пиша,отивам да простирам  hang ,ххммммм...... Rolling Eyesзащо ли по времето когато и МЕРИ  работи и аз ... ooooh! Tired

# 244
Здравейте!
Аз само да кажа, че се прибрахме.
Честити месечинки!
Приятен ден всички!!!

# 245
  • Кьолн
Добро утро мили майчета! Аз отдавна не съм писала бях изпаднала в една дупка не е за разправяне... Иначе в четвъртък ходихме на консултация и сме точно 8 кг. и 66см. Честити месечинки на Стефан и Калоян! Да са живи и здрави! Мери, честит ти телефон! Със здраве да го ползваш! Много ми липсвахте момичета!  bouquet Желая ви лек и слънчев ден!

# 246
  • Варна
Добро утро!

Успешна седмица на всички, работещи мами!

Айде , отивам да се трудя  Wink

Следвам съвети те ти mama avi и засега напредваме със захранването, благодаря  Hug
Целувки на всички!

# 247
  • sofia
Към мами - софиянки - за срещата, в крайна сметка така ли остава:

29 юли 08 г. , вторник
Борисова градина - 11.30 часа
на езерцето Ариана

Надявам се, така да ви устройва?
Ако всичко е наред и ние ще дойдем!

# 248
Добро утро от нас,
тук вали и е едно сънено, чак не ти се става.
Със закъснение честито на вчерашните месечинки.

Днес първите ни бебета - Явор и Александра стават на 8 месеца, да са живи и здрави и все така сладички.   bouquet

Честита половин годинка на Ева на Изабелка, на Михаела на Yolinka и на Виктория на Elkira. Много усмивки им пожелавам и много радост.

Честита месечинка на Александър на Duol (тя защо се загуби  newsm78).

Днес и мъничкото ни ангелче Миа щеше да стане на 5 месеца. Почивай в мир малко слънце. Липваш ни.  Flowers Rose Flowers Rose

Отивам да поразчистя малко, че като не седим вкъщи и тук е лудница.  Embarassed

# 249
Честити месечинки на прекрасните ни бебчета, празнуващи днес!Да са живи и здрави и да порастнат щастливи и весели дечица Simple Smile
Мъничка Миа, Flowers Rose Flowers Rose
Мамо Ави и Али докато се храни, бърка с пръстче и с лъжичката(която и давам на нея да си държи) Simple Smile, облизва си пръстчето и размахва лъжичка Simple SmileИ при нас захранването протича горе-долу както при вас и стига до половин пюренце и суче след него, с тази разлика, че все още сме на тиква, картоф, тиква с картоф и морков, към който мисля че Али има някаква непоносимост-след като и дадох 2-3 лъжички вечерта и се зачерви нослето и се появи малко петънце на бузата, но бързо изчезна.Тиквичките с картофи изобщо не и харесаха.Купила съм пюрета на Хип, Бебивита и Семпер.Относно плодовите пюрета от следващия месец мисля да започна да и давам по няколко лъжички пюре от круша(заради проблема с изхождането, който отново се появи).За мен захранването продължава да е като уравнение с много неизвестни, въпреки огромното количество информация

За мое съжаление и утре няма да мога да присъствам на срещата, т.к. ще тормозя отново таткото(който е стоматолог и се е заел с нелеката задача да излекува многото ми развалени зъби след бременността) с капризите и страховете ми, но ако той следобяд има възможност да ни закара до Борисовата, ще се радвам да се видим

Приятни разходки днес Simple Smile

# 250
  • София
Към мами - софиянки - за срещата, в крайна сметка така ли остава:

29 юли 08 г. , вторник
Борисова градина - 11.30 часа
на езерцето Ариана

Надявам се, така да ви устройва?
Ако всичко е наред и ние ще дойдем!

Мен ме устройва идеално Grinning

Честито на всички месечинки- Явор, Александра, Ева, Михаела и Виктория( с Елкира родихме заедно и първите си деца и тогава бяхме в една и съща отчетна тема, но отдавна не е писала).
Честито и на вчерашните месечинки - Калоян и Стефан Grinning на нас вчера нещо не ни беше ден и така и не можах да се организирм да пиша.
Евил, точно преди два-три дни разглеждах снимките и в "Хоби" гледах твоята градинка и си викам да те подсетя да пуснеш по-актуални снимки- вече с продукцията Grinning А за домашната салатка- поздравления Grinning И ние вчера откъснахме първите домати Grinning
Пух, одеалцата са станали стра-хот-ни Grinning Поздравления!
Много са пораснали децата, много хубави снимки извинете не мога да изредя поименно, но наистина много хубави деца!
Ние пак сме с майстори- дрънчат, рушат, излишно е да казвам колко ми писна, вярно, бели кахъри са, за хубаво е, ама наистина ми писна!

Лек ден от нас Grinning

# 251
Здравейте,
Честити месечинки на всички дечица!

Влизам само да кажа, че в събота си изкарахме страхотно с alex99 и Iveto86 и техните малки и големи мъже и кака Аля, жалко че беше много кратко!

Ето една снимка:

Hug

# 252
  • Варна
Добро утро и от мен и лека седмица на всички  Heart Eyes
Първо да честитя , че вчера забравих месечинките на едни от най-чаканите последни февруарчета, Калоян и Стефан  Wink
После Честити 8 месеца на Явор и Александра    bouquet
Честита половин годинка на Ева на Изабелка, на Михаела на Yolinka и на Виктория на Elkira   bouquet
Честита месечинка на Александър на Duol    bouquet
Мия Flowers Rose Flowers Rose
Виви за намачкания боб, точно това вика свеки, че малкия син го захранила с боб докато ядял големия и син. И аз се ядосах и не останах длъжна, викам "той за това сега все с киселини и все го боли стомаха"  Naughty
Ние и със залъгалки и с биберони за шишета нямаме грижи.Може би защото още от началото се научи, че и от едното идва папо и от другото  Mr. Green Още от болницата давах и залъгалки и от шише го храних, като цедих храна. А как да ги научите просто не знам.
Алекс да кажеш като пуснат вашето клипче Wink
Мамо ави, аз нали разказвах, че моя се дига вече на краката като се опре на възглавница на леглото и в нашето албумче съм пуснал снимка как се опитва това вече и в кошарата да го прави, но нашата е дървена и няма на къде свалям, за сега му направихме една от нас измайсторена да играе и да се блъска -мека и удобна, пък да видим.... Проходилка имаме вече от сестра ми, като почна така да се изправя Ники, решихме само ей така малко да го сложим да видим. Той щастлив почна да си играе с нея и да се опитва да я изута  Laughing Но му идва голяма още. Мисля след месец ако педи позволи да го слагам вече. Ама първо от другата седмица да почнем със сядането като за начало  Mr. Green
Пухи Мери ти е обяснила за захранването.Като въвеждаш нов зеленчук, вече можеш да включваш и старите с които си захранила вече, че наистина ако всеки зеленчук така въвеждаш отделно по лъжичка и до другата Коледа няма да се захраните Simple Smile Плодовите аз ги давах месец  преди зеленчуковите, така че друг да ти помогне кога и как с тях след зеленчуците.
Бени добре дошла !
Алинка снимката е страхотна, големи сладурковци пу пу  Heart Eyes

# 253
  • София
Пухhahaha hahaha hahaha rotfImao rotfImao rotfImao

Наистина имах нужда от нов крем, че стария го свърших още мзиналата седмица на Доспат. Embarassed

Лелее, съвсем съм се смахнала - крема го прочетох като корем и се опулих Crazy Добре че се върнах да го прочета отново, че каквато съм луда, ще заврънкам мъжа ми да ме води в Доспат да се свърши веднъж завинаги и с моя корем.
Мамо Ави, и Яна маха с ръчички, докато я пробвам с новите вкусове. При нас не се получава много, много, а и аз не я храня с тях, ами само близва. Първо кърмя и по някое време давам да си близне. Ама много дърпа покривката и взима храна от масата! Shocked newsm78 Затова и реших да я пробвам, няма скоро да захраня май.  newsm78 Да се похваля, вече се понормализира кърменето, че беше нетърпимо. Tired При Мони как е ? Hug
Алинка, снимката е велика!  bouquet
Успях да поразгледам и аз албумчетата, много готини снимки има, момичета! Супер! Hug
Честити месечинки на всички празнуващи днес!
Не забравям за страдащите майки и техните звездички, въпреки, че умишлено не споменавам с всеки пост за тях! Flowers Rose Flowers Rose
Хубав ден и много  Hug Hug Hug!

# 254
Здравейте!

Честити половин годинки и месечинки на всички, а на кака Александра и батко Явор - честити цели 8 месеца... кога ги навъртяхте, брей!
Мила наша Мия, обичаме те, липсваш ни, пращаме ти усмивки и целувки! Тео, и ти ни липсваш, мило юначе!

Значи утре в 11.30 часа в Борисовата градина, до езерото Ариана! Кои смятат да идват?
Пух, и аз прочетох корема!?!?!? И мен ме бие токът, явно? Не сме свалили нивото, в края на август ще го сваляме на второ, а като порасне повече и най - долното.... ама до тогава има време!

И с това захранване съм в пълен шах! Постоянно чета, кометирам с някои мами, обаче изпитвам някакъв панически ужас, и аз не знам защо, може би защото ме е страх, че ще се отбие или пък ще ми намалее кърмата, а с какви кански мъки се преборих за нея.... Знам, че това са глупости, но си ми е кофти на душицата... Оф стига съм дрънкала...

Имам един голям проблем: Комшийката от горния етаж храни гълъби като им оставя на перваза трохи от хляб. Отначало не знаех какво точно става и какво е това нашествие на перваза на прозореца. Миро се качи да пита комшийката кво става и тя го излъга, че не знае за какво става въпрос, мръсницата гадна! Обаче аз после се светкам, че явно тя ги привлича с нещо, щото като гледам само на нейния и на нашия прозорец става нападението.  И така всеки ден почти се насъбира едно ято от гълъби, серат ми на перваза, бият се, чукат с клюновете по ламарината, вдига се  перушина и ужасяващ шум, падат пера, и мен ме е гнус да отворя да проветря, то мирише на кокошарник! Отвратителна работа! А в тази стая си живеем с бебето! Как да не проветрявам!? И вчера ме събуждат в 06.30 часа, а днес в 08.00 пак стана нападение и аз от вътре вдигам щорите и се опитвам да ги прогоня, а те братче, стоят и не им пука! ИЗПУШИХ! Погледнах нагоре през прозореца на кухнята и гледам как гълъбите се бият на прозореца и  и хвърчат трохи!  и като някакви бомбандировачи облитат покрай нейните и нашите прозорци..... мале цялата съм настръхнала докато пиша... Обадих се аз на Миро и му казвам, че ще се кача до горе. Звъня и три пъти - тя не отвяря! Довечера ще се постарая да и обясвя, че ако още веднъж нахрани гълъбите, това ще им бъде предпоследното хранене - после ще ги нахраня аз с отрова и да се сварши един път за винаги! Не ме мислете за брутална или не милостива, но моето здраве, а и на бебето, най - вече, е НАЙ - ВАЖНОТО! Освен това я предупреждавахме, щом не разбира! Аз не живея в зоологическа градина или в гълъбарник!
Извинете, че ви занимавам с моите простотии, но ми беше тежко и ядосано, щях да я удуша, ако я бях набарала тая лелка!

Проходилка не смятам да ползвам, както и всякакви средства, "подпомагащи" прохождането! Ще се доверя на ортопед Драганов в това отношение! Смятам, че човекът е достатъчно ерудиран в неговата си област.
Алинка, страхотна снимка!

Ще чакам да напишете с кои ще имам удоволствието да се срещна утре!

ААААААААААйде - строй се, преброй се!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

П.С. Голдъне, много се радвам, че се нормализира кърмата! Поздравления, че устиска геройски! Гордея се с теб! Само така!

Общи условия

Активация на акаунт