Раждане в къщи

• 46 021
  • 612
  •   1
Отговори
# 285
Аз говорих с дулата, с акушерката, с която се видяхме наскоро, а също и с гинеколожката, която ме следеше до средата на бременността. Всички ги питах дали според тях има проблем за това, че имам котка и съм бременна, а в последствие ще има и бебе. Всички казаха, че според тях няма никакъв проблем. А най-много ме впечатли отговора на гинеколожката - тя ми отговори така: "Аз живея във ферма извън града. Там имаме котки, кучета и всякакви животни. Мислиш ли, че има проблем? Няма никакъв проблем за това, че имаш едно коте." Едва ли не ми се скара как може да и задавам такъв глупав въпрос.
Ние не живеем в къща, а сме в апартамент, така, че няма къде да изведа котето....а и не ми се иска. Мисля, че тя много ще се грижи за бебето. А за хигиената не се притеснявам също. Тя си е чистичка. Просто е друг вид животно, а не човек Wink

Между другото - Update от мен - бебето ще е момиче Wink

# 286
Днес си поръчах хирургически ножици за срязването на пъпната връв.
Ето това е сайта, от който ги поръчах: http://www.surgo.ca/ - Там предлагат всякакви медицински пособия.
А това е един американски сайт, от който също може да се поръча, но само за САЩ: http://www.buyemp.com/product/1042211.html

# 287
escorial, не сме правили нищо специално за ваната. И нашата като Гарамелчо, беше нова, та само я изплакнахме добре. Аз исках да сложа малко сол във водата, но акушерката каза че няма нужда от нищо.

Ако ти е достатъчно дълбока ваната - можеш да седнеш в нея и корема ти да е под водата - не виждам защо няма да ти свърши работа. С каквото и да я чистиш, само я изплакни добре за да няма остатъци от препарати.

Честито Момиче!

# 288
  • Варна
escorial, честити роклички и панделки!   bouquet да е здрава и хубава момата!

# 289
escorial, честито за момиченцето  Hug

А сега ди си призная  Wink Аз бях в сутрешния блок по едно такова стечение на обстоятелствата: жената на личният ми ликар, който беше така добър да ни улесни максимално с регистрирането на Мартин, работи за сутрешния блок. Била много заинтересувана той като й разказал и ми се обади за участие. Още по-интересното не влезе в кадър - водещата имаше опит с домашно раждане, но непланирано - преди много години сестра й, с която имат голяма разлика родила второто си дете в къщи буквално за няколко минути.
Та, така с БНТ. Те са журналисти, важното е да има тема. А сега очаквам една върволица лекари да обяснят колко опасно, вредно и незаконно е това  Laughing
Доколкото разбраз от други хора хванали случайно предаването, БНТ не е БиТиВи и много малко от програмата им може да се тегли на запис.

Sheila, честито  bouquet
Страхотен разказ и много хубави снимки Simple Smile Браво на вас! Simple Smile

# 290
Не съм раждала в къщи, но ние имахме няколко възрастни котки, когато се появи бебето. Те са стриктно домашни и нямах намерение да ги пускам навън на стари години, бебе или не. Това си беше и тяхна къща!   Нямахме никакъв проблем.

Само знам, че не е желателно да се чисти котешката кутия без ръкавици докато жената е бременна заради специфичен вид токсини в изпражненията на котките. Но не всички котки го имат, така или иначе.  Ние изследвахме нашите--бяха негативни.

Моите котета се държаха много добре когато донесохме бебето в къщи. Подушиха я, решиха че не е друго коте (котките са териториални животни) и изгубиха всякакъв интерес към нея. Дори я избягваха първите 12 месеца напълно!  Една от моите котки все още бяга от детето въпреки че малката се държи много добре с тях.

Котетата имат право да ходят навсякъде в къщи, НО (и това не можем да го разберем) все още не искат да ходят в стаята на детето или никога не се качват на нейното легло. Никога не сме им забранявали...

Познавам и други семейства с кучета, котки, и бебета и не са имали проблем. Esqorial, много е сладко котенцето на снимката! 

# 291
Благодаря на всички за хубавите пожелания Wink
Вече нямам търпение да видя бебчето и да го гушна. Имам чувството, че като започне раждането ще изпадна в еуфория  Laughing
Pixie, благодаря за споделеното. И аз мисля, че котето е част от семейството и къщата е негова също. А то е и толкова привързано към мен, че не знам как мога да го отделя от мен. Имам чувството, че ще го осакатя ако го изолирам някъде.
Много ми е интересно как ще реагира когато се появи бебето. Но още от сега, както ви казах - обича да спи върху корема ми. Една приятелка ми каза, че котките обичали ритъма на сърцето и сигурно сега усеща ритъма на бебешкото сърчице, та затова спи близо до него.

Meg1, ще има ли други участия с теб? Кажи за да гледаме Wink

Sheila, снимките ви наистина са много хубави! Изглеждат като професионални. Браво на мъжа ти. thumbsup
Как ми се иска и аз да накарам мъжа ми да направи снимки...Ще трябва да говоря по въпроса с него.

# 292
Ескориал, честита мома  Heart Eyes

Шейла, искам да изкажа възхищението си от твоя разказ   bouquet . Специално го дебнах при септемврийките  Blush и от тогава не знам колко пъти съм го чела . Толкова съм вдъхновена и ти благодаря, че го сподели с всички нас   bouquet . Надявам се, живот и здраве ,някой ден (скоро  Wink ) да мога да се похваля и аз с такова раждане, защото вариантът с болниците и лекарите е несъвместим с моето светоусещане  Wink . Желая на теб, на бебо и на цялото ти семейство много здраве и любов  Hug

Момичета, вие как "обработихте" и подготвихте половинките си, имахте ли някакви противоречия по отношение на решението ви да раждате у дома? Гледам, че за повечето от вас ражданията са поредни и вие, както и половинките ви сте били подготвени за това, което предстои. Аз нямам проблеми с това, вярвам че едно такова раждане е най-доброто, което мога да направя за мен и за бебето ми, но как се обяснява това на един мъж  Thinking , чиито представи за раждането представляват някакъв кървав екшън, с болки, викове и суетня?

# 293
Clairette ,
Според мен, най-важното в случая е да си дадем сметка, че не можем да убедим някой в нашите вярвания, ако той самия не стигне до този извод.
Това, което може да направиш с мъжа си е да го информираш. Аз така постъпих с моя.
Страха от евентуални усложнения винаги присъства и надали някога ще изчезне напълно. Както в мъжа ми, така и в мен.
Но в момента, в който съзнанието ни се "успокои" малко - научавайки все повече и повече как се реагира при всяко едно "усложение" - тогава този страх сякаш започва да се разрежда... Аз му дадох да чете книжки - водя го с мен в болницата, срещаме се заедно с акушерки и дули и постепенно той вижда, че нещата не са чак толкова страшни и сега репликата му е: "Ами ще те израждам, какво да правя" Wink
Моят мъж все още вярва, че в болницата е най-сигурно.
Но другото, което бих ти препоръчала за да "убедиш" мъжа си е: да си убедена ти самата, че това е най-доброто за теб и бебето. Няма нужда да го насилваш да вярва в това. Просто той в един момент ще се примири, че явно няма да стане по друг начин и по-добре да помогне, отколкото да отрича случващото се.
И още нещо - когато съзнанието ни се поуспокои, четейки как да се справим с различните възможни ситуации, гледайки филмчета и т.н. - тогава остава подсъзнанието - което си знае, че това е нещо естествено и нормално и няма от какво да се боим.
Така че, иформирайте се, колкото може повече, за да успокоите съзнанието и вярвайте на подсъзнанието си Wink

# 294
Моят мъж в началото беше леко против, но общо взето ми има доверие що се отнася за раждането и отглеждането на децата. Говорила съм му мнооого колко е по-добре за бебето и за мен още от преди да забременея, но най-вече помогна това че той имаше един колега чиято съпруга роди първото си детенце у дома и по мое настояване са провели един обстоен разговор само двамата. Другият татко дори беше успял да го запали по идеята и след това болницата въобще не сме я споменавали Wink Дори на мен ми говореше колко било по-добре да се ражда в къщи. Имахме разбира се и визита при акушерките които допълнително го успокоиха.
Общо взето още след раждането на Виктория и двамата бяхме отворени за идеята, че със следващото дете може да останем у дома Laughing

Неговото най-голямо притеснение беше че няма да има възможност за епидурална Laughing Ами честно да ви кажа след раждането на Ема не бих препоръчала епидурална на никого за нормално раждане Wink

# 295
Благодаря ви, че взехте присърце въпроса ми   bouquet
Моето забременяване засега е далеч, а раждането съответно още по-далеч  Wink , но от години живо се интересувам от тези въпроси и имам изградена позиция. Също така живо и настоятелно подготвям и кандидат таткото. Причината да се допитам до вас е, че аз съм много крайна и упорита личност и веднъж стигнала до някакви убеждения, никой не е в състояние да ме разубеди в намеренията ми...а всичко останало считам за ерес и неправилно и самата мисъл да го правя или да бъда подложена " на другото" ме довежда до лудост . Поради тези причини стремежът ми да бъде на моето, единствено правилно решение за дадена ситуация довежда до голяма настоятелност от моя страна, което пък довежда до голяма съпротива у другата страна ( по-сложно не можех и да го кажа  Crazy ). Засега гледам да съм внимателна във въвеждането на моята гледна точка по бебешките въпроси, но същевременно искам да сме наясно по тези въпроси, преди да се появи бебе на хоризонта, защото съм свидетел на разправии при други двойки за най-малкото нещо в процеса на детеотглеждането  Confused .
Мисля, че няма да имам проблем с моят половин  Wink , но все пак малко ме гложди, защото първият път, когато споменах за раждане в акушерски център, само за да опипам почвата, резултата беше лека паника и " но как...без лекери и техника...в болницата е най-сигурно  Crossing Arms "

# 296
Clairette,
Много хубаво си го обяснила. Мисля, че напълно разбирам какво точно имаш предвид.
Като става дума - аз също съм невероятен инат. Като реша нещо и съм убедена в него - така трябва да стане и минавам през стени за да го постигна Wink
Даже моите родини винаги са "споменавали" какъв инат съм още от съвсем малка.
Но напоследък започнах да осъзнавам, че колкото и да е хубаво да си убеден в собствените си вярвания, така и не е хубаво това да става фанатизъм. Опитвам се да съм отворена за всеки един възможен изход и в крайна сметка - не знам какво бъдеще ми предстои - може много да ми се иска да раждам у нас и всичко да е наред, но ако все пак нещо не е наред...до каква степен бих държала на своето?
Искам да съм подготвена за  всеки един вариант...не бих изключила никои вариант от плановете си. Даже се чувствам по-спокойна, ако имам план или поне приемам, че все пак може да се наложи да се случи секцио да кажем, или в крайна сметка да се озова в болницата....
Държа до край и вярвам, че у нас ще ми е най-добре - и на мен и на бебето. Но никой не може да каже пред какво ще трябва да се изправим.
Даже последния път, в който бях на стандартния преглед в болницата - сестрата ме пита: "Защо не искаш да дойден в болницата? и аз казвам: "Защото това е стрес за мен", а тя: "Ама то е срес и за бебето" - като имаше предвид, че ако има усложения, ако съм у нас, това ще е стрес за бебето. Но на мен първата ми мисъл беше - ами стрес си...което е стрес за мен - това ще е и за бебето Wink
А за кандидат таткото - бавно и спокойно....никой не би се съгласил от раз с чуждо мнение, при положение, че има собствена изградена представа по въпроса вече. На час по лъжичка - както се казва...От време  на време повдигай темата, но усетиш ли, че ти самата започваш да се опитваш да го убеждаваш - спри Wink
След известно време - пак Wink
Може да видиш книжките, които съм публикувала като заглавия малко по-напред в темата - наистина са много добри и служат като добро успокоение Wink
Успех!!! Wink

# 297
escorial, аз съм фотографа по принцип, но под моето ръководство и мъжът го бива. Ще му предам твоите думи, много ще се зарадва.
Непременно се снимай и си направи видео от раждането! Аз гледах видеото и беше невероятно, въпреки че в най-важната част камерата е излезнала от фокус, но всичко изглеждаше толкова тихо и спокойно, все едно нищо не се случва. В моята глава беше доста по-напрегнато Wink

Clairette, ти започваш в много по-добра позиция от мен. Аз едва като забременях започнах да чета и да се интересувам от раждане и различните подходи. От България си бях останала с решението че като раждам си взимам епидуралната и се усмихвам. Да, ама не. Като започнах да чета и много бързо ми се промени мнението.
От първото бебе си исках домашно раждане, но в щата където живеехме преди, нямаше такава програма и струваше хиляди долара да си наемеш частна акушерка. Можехме да ги платиме, но не ми даде сърце да си бъркаме в спестяванията. Затова се информирах и събрах сили да се боря със системата. Имах две нормални раждания без намеси в болницата - появих се в последният момент там да ги родя - никакви предродилни и т.н.

За мъжът - и моят ме гледаше уплашено от първият път когато споменах раждане в къщи. Но той ми има огромно доверие и знаеше колко е важно за мен. Питай го сега - ще е най-големият рекламен агент на такова раждане.
Подходи от твоята гледна точка - покажи му нормални домашни раждания и болнични на магаре със системи в youtube; дай му статистики и информация за какъв ефект имат всичките (или каквито и било) стандартни интервенции на родилният процес и на бебе и мама...

Леле стана роман.
Успех! 

# 298
покажи му нормални домашни раждания и болнични на магаре със системи в youtube;

Ееее, хайде сега...  Wink Не всички болнични раждания са страховити и не всички домашни са спокойни.  Peace
Тенденциозно да се показват видеота от едната или другата страна на барикадата не е ли подвеждане?  Flutter

Не ме разбирайте погрешно. Не осъждам решението ви да родите в къщи, дори напротив. Но нека да не рисуваме толкова черно-бяло всичко.  Peace

# 299
Аз не съм намерила едно видео на прекрасно болнично раждане или поне такова което аз бих искала да ми се случи на мен. Има няколко от birth center's във вода, но не и в болница. Ако си намерила, моля те кажи.
Видеотата биха показали разликата между двете раждания като преживяване най-бързо, това ми беше съвета.

И както казах, аз имах две раждания в болница, от които второто беше сигурно перфектното такова което може да се постигне в болница. Но това не е нормата, за съжаление.

Общи условия

Активация на акаунт