ДВИЖЕНИЕ НА БЪЛГАРСКИТЕ МАЙКИ 14

• 60 665
  • 597
  •   1
Отговори
# 480
Момичета, аз съм една от чужбинските майки, подготвящи материали по проекта Децата на българия пътуват по света...
В темата от известно време няма никакво участие от българска страна.  Имаме информация, че представянето на Германия във Видин март месец е минало успешно и ... толкова. До тук се изчерпва това което знаем за проекта, как върви, каква е била реакцията, как ще продължи?

Има ли интерес и готовност проекта да продължи и в други домове от други звена на ДБМ?

Моля за участие   Hug

# 481
  • sofia
Момичета, аз съм една от чужбинските майки, подготвящи материали по проекта Децата на българия пътуват по света...
В темата от известно време няма никакво участие от българска страна.  Имаме информация, че представянето на Германия във Видин март месец е минало успешно и ... толкова. До тук се изчерпва това което знаем за проекта, как върви, каква е била реакцията, как ще продължи?

Има ли интерес и готовност проекта да продължи и в други домове от други звена на ДБМ?

Моля за участие   Hug

Za София в момента няма физи4еска възможност за такъв проект и ангажираност(мисля,4е и мин.година писах в темата ви докато те4еше дискусията кое и как).За останалите градове ще си преценят координаторите и се надявам да пишат Peace

Би ли копирала линк тук от темата  Praynig

# 482
# 483
  • sofia

Blagodarq  bouquet

znam,4e powe4eto ni koordinatori sa v techenie i razchitam da se vkliuchat.

# 484
  • sofia
ekskurziantite sa se pribrali.O4akvame razkakzi Mr. Green

# 485
Здравейте, момичета Simple Smile
имам едни обувки които стават за абитуриентка 40-41 номер, обух ги само веднъж докато бях бременна с Павел и повече не можах Simple Smile ... представляват сандали с каишки на висок ток(от широките токове),лак, черни ... има ли нужда от този номер изобщо ? За да ги дам ... съвсем новички са

имам също и едни от моя абитуриентски бал .. обувани са само тогава , класически фасон(тънък ток и остър връх), естествена кожа, черни .... но те имат проблем - единия ток (понеже са с пластмасови капачета) му е паднало капачето , а аз няма да го оправя (хич нямам време за това)... та дали би се наела някоя от мамите да ги метне на един обущар само за капачето (поправката е от мен) и да ги използва някой .... 39 или 40 номер са и на  мен изобщо не ми стават Simple Smile

Имам и едни от сватбата ми...  бели , нисък ток , кожа, отпред закрити , а отзад с каишка , 39 номер... ако не ме лъже паметта ги обух още веднъж след сватбата и край Simple Smile

# 486
  • последна надежда
Благодаря на ДБМ че ме допуснаха толкова близо до тях и ми дадоха възможност да прекарам 3 дни с децата от Доганово.  Heart Eyes
Организацията беше на много високо ниво за което сме благодарни на Видинските майки. Програмата ни беше наситена със приятни изживявания, невероятни гледки и забележителности. Видяхме крепоста Баба Вида, художествената галерия, втория по големина храм в България, река Дунав Белоградчишките скали, конака, кръстатата казарма даже и домът на владиката. Зърнахме Румъния нейде в далечината. Децата разбраха защо няма цаца в р.Дунав, защо във Видин има повече комари отколкото в Доганово. Разбрахме и как са се образували Белоградчишките скали.
Децата се забавляваха искренно. Празнувахме рожден ден, ядохме торта и много сладолед. Говорихме си за нещата от живота. Гледахме рали, а някои даже се запознаха с част от участниците в ралито.  
Сега се прибрахме уморени от тежеста на любовта с която ни дариха децата и заредени с приятни емоции поне за година напред.

# 487
Привет...
Още не съм се разтоварила, но бързан да пиша кратък разказ и впечатления.
В петък взехме децата до дома в Доганово с автобуса и потеглихме към Видин. Доста си попътувахме, още повече, че и почивки правихме за обяд или за "връщане на поръчката". Mr. Green В късния следобяд пристигнахме във Видин, където Диди ни чакаше с прекрасната Анна и дъщеричката на нейна приятелка, чието име забравих. Преди да се настаним по стаите вечеряхме, децата останаха доста доволни..особено от люлките и катерушките в двора на хотела. Същият ден имахме рожденничка в групата, която умишлено не поздравявахме...с цел да я изненадаме. Mr. Green Скорострелно накупихме тортички и свещички..поръчахме на Светлето да вземе подарък. Мисля, че я накарахме да се чувства специална. Praynig
Тъй като групата ни беше от 27 човека общо се наложи да се настаним в две хотелчета, съвсем близо едно до друго. След настаняването ни се поосвежихме и тръгнахме по стаите с Ивето и Теди да си говорим с децата - какви са им очакванията от екскурзията, как ще завършат срока, гаджета  Mr. Green, дискотеки и т.н. Естествено има и деца, с които се провеждат разговори на доста по-високо ниво. Всички се досещате кой точно имам предвид. Толкова е умен. Heart Eyes
На сутринта станахме и тръгнахме с шофьора и автобуса да вземем по-малката група, която бе настанена в другото хотелче. То беше през 2-3 преки, но предвид това, че аз бях гид - естествено се загубихме. Слава Богу отново затвърдихме поговорката, че с питане и до Цариград се стига. Party Пропуснах да кажа само, че още първата вечер бяхме доволно нахапани от комари...ама то от комари, като комари. Ами едни такива едри и безпощадни. Shocked Ивето, като една предвидлива млада жена беше взела някакъв стик против комари, но според мен те видинските комари нищо не може да ги отблъсне. Naughty
Та, тръгнахме сутринта по обиколки...
Първо посетихме крепостите на Баба Вида. Дълго време не успявах да убедя децата, че това е крепост стара като една баба, а не че вътре живее такава жена. Съответно няколко жени бяха нарочени с "Ето я баба Вида, ето я...". Blush Наехме си и екскурзовод, който изнесе доста интересна кратка лекция на децата. Всички слушаха с интерес. По-късно посетихме тъмниците, стаите за измъчвания и т.н. Катерихме се по кулите..аз изпитвах страх и ужас от стълби, така че съм благодарна, че с нас бяха най-големите кавалери. Heart Eyes Придружаваха ме по всяка стръмнина, носиха ни багажите и т.н. Flutter
След това си направихме разходка в парка...то, като видинските паркове аз не съм виждала други. bowuu Посетихме кръстата казарма, художествената галерия, църквата Св. Николай, Конака и църквата "Св. Димитър" /отеца там беше повече от любезен с мен Laughing/ и дано не пропускам нещо.
Прибрахме се изморени в хотела, където обядвахме...и след което се отдадохме на волна програма. Децата и възпитателите бяха по леглата, шофьора гледа мач, а ние си направихме "скромен" шопинг. И както каза Диди...пазаруваме все едно сме в чужбина. Mr. Green
След вечерята се видяхме със Светлето, обсъдихме си доста неща...а децата посетиха откриването на Рали-то.
Прибрахме се към 21 часа морни, морни...направихме отново обиколка по стаите и кой от къде е. Нито децата, нито възпитателите, нито ние помним как сме заспали...навярно веднага след помирисването на възглавницата. Mr. Green
Тази сутрин след закуска тръгнахме към Белоградчик. Да вметна, че бяхме планирали и пещерата Магурата, но се оказа, че заради ралито е затворен пътя към нея. Та, стигнахме в Белоградчик. Качихме се до скалите...невероятна забележителност, наистина. Аз както вече отбелязах имам супер страх от стълби, а там - само стълби, при това едни каменисти, ръбати, хлъзгави, начупени. Sick Обаче като ми дойде сърце на място..два пъти се качих до най-горе. hahaha С Ивето организирахме децата, най-малките имам предвид. И бавно, но славно ги качихме. Отговорничката за децата беше против, но ние на своя отговорност предприехме това начинание, защото да дойдеш до Белоградчик, но да не видиш скалите от горе си е като да идеш до Ватикана и да не видиш Папата.
Именно там днес се откриваше преизборната кампания на една партия...и по този повод се раздаваше безплатен жълт сладолед. Joy Както можете да се досетите нашите деца изядоха по 2-3 сладоледа. Също така и входа  за скалите днес беше безплатен.
След скалите минахме с Ивета през дома в Белоградчик, където да кажем по едно "здрасти" на децата. За моя милост, те все още ме помнят...дори помнят, че съм спала при тях преди време. Зарадваха ни се, показаха ни ремонтираната занималня и столова, много са хубави. Heart Eyes Изпратиха поздрави на ДБМ Видин и питаха кога ще идат отново.
Потеглихме за София по обяд, направихме по две кратки почивки - за обяд и следобедна закуска. И към 16.30 часа кацнахме в Доганово. Въпитателките казаха, че са доволни, но по-важното е, че децата непрекъснато питаха кога ще ходят отново с нас на екскурзия и както ми каза Ивето...даже са държали да им кажем ден и час на тръгване. hahaha
Базирайки се на всичко това и ентусиазма на децата смятам, че сме се справили отлично, изпълнихме единствената си цел  -да зарадваме децата. Heart Eyes
Нищо от това нямаше да е факт без помощта на ДБМ Видин и особено на ДИДИ! Милата направи чудеса от храброст, не можете да си представите за каква организация идваше реч. Благодарим от сърце!

Сигурно пропускам доста неща, така че разчитам на Ивето и Теди...а и на Светлето и Диди да допълват! Hug

# 488
Най-голямото БЛАГОДАРЯ! мисля, че трябва да е за нашите приятели от Германия, без които тази екскурзия изобщо нямаше да бъде факт!!!!!!!
БЛАГОДАРИМ ВИ!!!!!   bouquet  bouquet  bouquet
Направихте децата много щастливи и което е по-важното - създадохте им красиви спомени, които ще ги крепят винаги!!!

# 489
oо мамини те сладкиииииииииии, БРАВО, БРАВО ПИЛЕНЦА, било е прекрасно:)
А ДБМ Видин винаги са на ниво ( освен когато трябва с мен кафе да пият Mr. Green Heart Eyes)
Момиюета страхотен разказ, много се радвам, юе децата са били щастливи.
Иве, Весе, ще копна разказите ви във сайта и дори ще ги преведа, за да ги четат в германия Hug Hug Hug

# 490
  • последна надежда
допълвам
на път за Белоградчик трябваше да минем по един обиколен път с много завои, защото бяха затворили главния път заради ралито. И аз пътувах разхождайки се и говорейки си с децата, за да не ми стане лошо  Embarassed. Разговарях с децата, препитвах малките за това какво са запомнили и как се чувстват. Едно момиченце ми каза че да види Дунава и крепоста Баба Вида е най-хубавото нещо, което ще помни цял живот и никога няма да забрави. Ей това изказване вълнението в гласа  й и аз няма да забравя  Heart Eyes.

# 491
  • sofia
oо мамини те сладкиииииииииии, БРАВО, БРАВО ПИЛЕНЦА, било е прекрасно:)
А ДБМ Видин винаги са на ниво ( освен когато трябва с мен кафе да пият Mr. Green Heart Eyes)
Момиюета страхотен разказ, много се радвам, юе децата са били щастливи.
Иве, Весе, ще копна разказите ви във сайта и дори ще ги преведа, за да ги четат в германия Hug Hug Hug

Kriska,molia te Praynig,kopy celia link ot tazi tema(tazi stranica) na Tcveti i Ivo (na maila) i obobhsti info (oficialno) otdelno....Az sled niakolko dni shte im pratia i finansovite zadaljenia,parvao triabva da se vidia s Veseto.

Molia te Hug

# 492
  • sofia
допълвам
на път за Белоградчик трябваше да минем по един обиколен път с много завои, защото бяха затворили главния път заради ралито. И аз пътувах разхождайки се и говорейки си с децата, за да не ми стане лошо  Embarassed. Разговарях с децата, препитвах малките за това какво са запомнили и как се чувстват. Едно момиченце ми каза че да види Дунава и крепоста Баба Вида е най-хубавото нещо, което ще помни цял живот и никога няма да забрави. Ей това изказване вълнението в гласа  й и аз няма да забравя  Heart Eyes.

bouquet Hug Heart Eyes

niama da e posledna ekskurzia,nali?

# 493
допълвам

bouquet Hug Heart Eyes

niama da e posledna ekskurzia,nali?

Неееееееееееееееее! Naughty

П.С. Чакаме една фактурка за безалкохолните и тортичките, че до последно беше много сложно да е издаде. Роси, ще я получиш по пощата. Иначе всички други сметки са ОК.

# 494
  • последна надежда
разбира се че няма да е последната екскурзия  Peace

много неща ми се въртят в главата, трябва малко да отлежат, после да ги сортирам и тогава ще споделя  Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт