Някой изследвал ли е детето си за олово?

• 118 530
  • 1 075
  •   1
Отговори
# 300
...Защо не направите така: пускате го въпросното "чудо" и чакате да видите без да си слагате краката във ваничката, дали ще се оцвети. Ако се оцвети, то е ясно, че е пълна глупост Simple Smile...
                         И какво доказва оцветяването, без да си си сложил краката? Почти нищо. Има сребърна вода, има питейна с много примеси, има хиляди неща вътре. Аз ако случайно някой ми подари (щото няма да си купя) бих пробвала с различните минерални води. Много ескперименти ще си направя. И водата, с която съм измила марулите бих проверила. Ами ако сложиш чиния с оловен кант - какво ще стане с канта? Занимава ми се с нещо такова, но на тази цена ще се въздържа  Mr. Green. А и не е ясно уреда ползва ли някакви консумативи.

# 301
доказва, че нищо не доказва. Ако се оцветява просто, защото има някаква вода, то значи, че няма никакъв смисъл от нея. Нали оцветяването показвало, че са се отделили някакви токсини от тялото. Даже според видът оцветяване се определя къде е болното място в организма.

# 302
доказва, че нищо не доказва. Ако се оцветява просто, защото има някаква вода, то значи, че няма никакъв смисъл от нея. Нали оцветяването показвало, че са се отделили някакви токсини от тялото. Даже според видът оцветяване се определя къде е болното място в организма.
                           E аз предполагам, че има голяма разлика в оцветяването. Друго си е да се види какво има в самата вода, и друго - в тялото. Пише, че е нормално да има оцветяване и други неща, но само тези от тялото полепват по съда. И не къде е болното място, а откъде се извличат. Или нещо такова. Предполагам, че ако наистина извлича някакви частици, то е нормално те да имат някакво оцветяване, характерно за органа. В крайна сметка това не лекува. Ако имам възможност да ползвам такъв уред, ще си направя експеримент преди и след 20 дни на плодове  Blush.

# 303
  • София
След като има безплатни методи за пречистване...

Аз имах казаните по-горе съмнения. Тръшнах се на мъжа ми да прави процедури.
После да НЕ прави...Говорих със собственичката на уреда... С лекари... Но те повтарят като папагали, че извлича токсините....
Ами какво друго извлича? Кой може да го докаже и каже? сигурна съм, че има опасност за извличане на ценни за организма неща. Не казвам, че се извличат, защото не е доказано. Но никой не знае дали един йон от нещо си, не е точно този йон, без който не можем!

Последна редакция: ср, 08 апр 2009, 21:29 от ОП

# 304
Мен лично ми е интересна разлика между софиянец и някой от планинско село. Има ли, и в какво се изразява. И също, ако някой си е прави преди/след някое събитие. Примерно взрива в Челопечене.
Хехе, надушвам сродна душа - статистическа  Simple Smile Така е, необходимо си е да има база за сравнение.

# 305
След като има безплатни методи за пречистване...
                          Права си да се притесняваш, аз също се притеснявам. Обаче тези безплатни методи на пречистване... де да знам. Не може да живееш вечно гладен. Правилно е, да, но просто е трудно осъществимо. От друга страна вече готвя редовно с кориандър, но ако трябва да взимам профилактични мерки за всичко първо ще ми е много трудно, второ не всеки обича всичко, и трето.. кой го знае откъде са ми набрали тоя кориандър, с който се опитвам да се пречистя от едно, а може би се задръствам с друго.
                        Казваш, че докторите повтарят като папагали.. Ами да, всичко е строго индивидуално. В другата тема прочетох, че една мацка пие по 18 литра вода дневно, и това е много лошо. От друга страна навсякъде само повтарят, че най-здравословното нещо е пиенето на вода... Просто никога не знаеш какво печелиш когато губиш и обратно. Просто ми се иска да е вярно това за уредчето, и бих опитала, разбира се в началото без да си вкарвам краката  Twisted Evil.

...Хехе, надушвам сродна душа - статистическа...
                       Абсолютно  Hug! Добре, че съм толкова любопитна, че да си подавам носа и навън от МОЛ-а понякога  Blush.

# 306
Обаче тези безплатни методи на пречистване... де да знам. Не може да живееш вечно гладен. .
Не е така.  Wink

Разсъжденията около кориандъра Simple Smile ме накараха да драсна, че не е нужно да изпадаме в крайности. Едва ли ще те натрови така както аспартама, примерно, или някой друг консервант. Щом сме в тази тема и този подфорум, на всички ни е ясно, предполагам, какво основно трябва да избягваме.

18л вода и на мен множко ми се струват. Simple Smile Нормално на ден от 2 до 4л, така знам аз. Simple Smile

Последна редакция: чт, 09 апр 2009, 01:52 от Вери

# 307
Цитат
Просто ми се иска да е вярно това за уредчето, и бих опитала
и на мен ми се ще да е вярно и да е толкова лесно,  може би го има и психологическия момент - когато силно вярваш в нещо, то се случва някак си Rolling Eyes
За пречистването знам, че няма универсален начин, а комплекс от различни процедури Rolling Eyes

# 308
Малеее, едва ви изчотох (2 дни!!)  ooooh!
Ама си струваше  Grinning  bouquet

Сега да попитам някои неща:
- аломиниевото фолио - кога "да", кога "не"
- наличието на алумиенава тавичка в минифурната ми, върху която не се слага храна дирекно, но служи за подложка, прави ли я вредна, при положение, че често температурите са над 120С
- тефлонът ОК ли е при по-ниски температури - готвя на газ, но винаги на минимум (син пламък), отнема доста време, никога не позвам мазнина за готвене, в тефлона не слагам животински продукти

Ивнестирах в Силит-Силигран преди година и нещо - не са незалепващи, но се почистват сравнително лесно (пак с условите че не пържа, и няма животински продукти, т.е. няма и какво толкова да се чисти); ужасно тежки са, едва удържам най-малката тенджера с една ръка, ако се налага да преливам нещо - сигурно е над 2 кг. За антибактериални нищо не мога да кажа - за 12 часа не се разваля храната, но за повече - да. Иначе са много хубави, а разбрахме и безвредни Simple Smile

И накрая за детоксикацията при кърмачки - бяхме обсъждали в друга тема, че механизмите на извеждане на токсините от тялото са все същите - отделителната и храносмилателната система, кожата. От друга страна знаем, че някои вещества преминават в кърмата от кръвния поток. Т.е. продължава да не ми е ясно дали евентуална детоксикация няма да вкара част от ненужното в бебето. А перспективата да спра да кърмя в близките 5 г. клони към 0 (планирам още 1-2 лентички под наличната  Wink), затова живо ме интересува въпроса...

# 309
  • вкъщи
за пръв път го чувам. къде се прави

# 310
- аломиниевото фолио - кога "да", кога "не"
винаги - не Simple Smile
Цитат
- наличието на алумиенава тавичка в минифурната ми, върху която не се слага храна дирекно, но служи за подложка, прави ли я вредна, при положение, че често температурите са над 120С
Не мисля, ако няма директен контакт с храната. Защо все пак не ползваш емайлирана?
Цитат
- тефлонът ОК ли е при по-ниски температури - готвя на газ, но винаги на минимум (син пламък), отнема доста време, никога не позвам мазнина за готвене, в тефлона не слагам животински продукти
Спорен е въпроса с тефлона, може би не е за препоръчване все пак
Цитат
За антибактериални нищо не мога да кажа - за 12 часа не се разваля храната, но за повече - да. Иначе са много хубави, а разбрахме и безвредни Simple Smile
Думата "антибактериален" винаги предизвиква скептицизъм у мен. Кое ги прави антибакериални? И защо е нужно да се променя естествената трайност на храните?
Цитат
Т.е. продължава да не ми е ясно дали евентуална детоксикация няма да вкара част от ненужното в бебето.
Продължава. Има вещества, като металите напр., които се елиминират и изхвърлят много бавно. Натрупват се в организма, участват в клетъчното съдържимо, респективно това се отразява на всички процеси..

# 311
   "Антибактериално"... - не забелязвам такова свойство на Силарган-а - един боб остана погрешка през нощта на печката и не ставаше за нищо на другия ден. Simple Smile

# 312

Цитат
Не мисля, ако няма директен контакт с храната. Защо все пак не ползваш емайлирана?

Мулти, благодаря за отговорите.
Май е избишно да питам защо се продава тогава аломиниево фолио именно за използването му като съд/опаковка за храни Thinking
Иначе тази алумиева тавичка си дойде комплект с фурната - т.е. - пасва идеално като размер, но вероятно с малко упорсво мога да намеря достатъчно близък по размер заместител...

# 313
  • най-шареното място
От доста време пека в стъклени тави. Сега обаче се налага да сменя фурната и тя ще си има черни емайлирани тавички най-вероятно. Дали е точно емайл и какво има в него не ми е ясно. Една хартия между тавата и храната едва ли би била достатъчна... ако материала не е препоръчителен... Мисля за Горение.
Някой да има повече информация?

# 314
От доста време пека в стъклени тави. Сега обаче се налага да сменя фурната и тя ще си има черни емайлирани тавички най-вероятно. Дали е точно емайл и какво има в него не ми е ясно. Една хартия между тавата и храната едва ли би била достатъчна... ако материала не е препоръчителен... Мисля за Горение.
Някой да има повече информация?
Аз съм с такава печка, със същите тавички. Simple Smile
Никъде не срещнах в упътването инфо за съставките на емайла (по-скоро за черния цвят).
Засега ползвам само плитките, за печене на сладки, с хартия естествено.
Дълбоката засега - не, имам една стара българска - кръгла, бяла.

Meg! , алуминиевото покритие на фолиото отдава от метала при топлинна обработка - вътре се образуват пари.
Аз пека само в стъклени съдове с капак (вместо фолио). Иначе и хартиени пликове за печене продават - удобни и безвредни са.

Общи условия

Активация на акаунт