Някой изследвал ли е детето си за олово?

  • 118 484
  • 1 075
  •   1
Отговори
# 945
  • София
  • Мнения: 1 326
Сега разгледах био какаото, което купувам ... произведено е в Южна Америка...надявам се да е читаво  Rolling Eyes

# 946
  • Мнения: 2 652
Сега разгледах био какаото, което купувам ... произведено е в Южна Америка...надявам се да е читаво  Rolling Eyes

Ами, Bobka, нямам много време да се ровя сега. В Южна Америка също има страни, които са под съмнение - например Еквадор, но не съм сигурна.

# 947
  • София
  • Мнения: 1 326
Сега разгледах био какаото, което купувам ... произведено е в Южна Америка...надявам се да е читаво  Rolling Eyes

Ами, Bobka, нямам много време да се ровя сега. В Южна Америка също има страни, които са под съмнение - например Еквадор, но не съм сигурна.

От Боливия е  Rolling Eyes

Ето една шоко напитка без олово: http://www.iherb.com/SGN-Nutrition-Emerald-Balance-Nutritional-S … -285-g/16488?at=0

# 948
  • Мнения: 1 048
Сайта за оловот е добър ,но никак не ме успокоява-живеем с сграда доста по-стара,уж пребоядисвана,рементирана и т.н. .То самото олово ,ако го има да речем по боите на стените,какво се прави,смисъл със пробоядисване едва ли се оправя на 100% проблема.Дори и да са минати 4-5 пласта боя отгоре newsm78.Живеем близо до летище и то не малко Sick
Тоя въпрос за керамиката не го схванах newsm78,нали уж говорихме,че белите керамични съдове са ок.А  на доста от другите въпроси просто не мога да отговоря,защото не знам.
А какъв е този national recall lists,сега ще сядам да търся newsm78
Прави ми впечатление,че почти във всички въпроси е засегнато вносното newsm78

Офф наистина трябва да си взема тестове за олово,излезнало ми е от ума?Те лесно ли се ползват?Как ще тествам нещата по магазините преди да ги купя #Crazy

Шоколад и какао ям,но никога не съм се заглеждала от коя страна са.

 Я кажете какво да гледам като купувам пасатор,някакви идеи?

# 949
  • Мнения: 2 132
Норчи Ива се научи да пие от сламка с обикновена чаша. Но беше съвсем скоро - преди 2-3 месеца. Рядко пие със сламка. Не знам ти що искаш да го учиш.

# 950
  • Мнения: 2 755
...Тези шоколади имали специален надпис "lead-free"...
                       Една от великите глупости на нашето време  ooooh!. Вместо да се вземат мерки всички да са фрии, сега ще четем кои са без. И евентуално кои са със? Утре ще намерят хиляди още недопустими неща в храните, и ще започнат да обозначават и тях. Вместо просто да не се произвеждат неща, от които трябва да се пазим. Но не, пазарът е пълен с боклуци, и дори не просто боклуци, а неща които ни убиват... а те ще ми обозначават  Whistling. Защо не обозначават само истинските храни? Може би защото се броят на пръсти.

# 951
  • Мнения: 2 652
Норчи Ива се научи да пие от сламка с обикновена чаша. Но беше съвсем скоро - преди 2-3 месеца. Рядко пие със сламка. Не знам ти що искаш да го учиш.

Може би прясно изцедените сокове от цитруси? И аз винаги ги давам със сламка.

Викито, всички знаем каква е мръсната практика - ако във всички шоколади има определено количество олово, агенциите по безопасност на храните приемат някаква "минимална допустима стойност". Същото е за кадмия, живака, нитрати, пестициди и т.н., за въздуха, водата... Когато след определен брой години се окаже, че замърсяванията са се увеличили навсякъде, просто завишават нормата.

Ето сега например ще увеличат допустимите стойности за дневен прием на флуор в Европа - заради изригването на вулкана. Това е - така, както не могат да се справят с природните бедствия, така не могат (не искат) да се справят с индустриалното замърсяване.

# 952
  • Мнения: 2 755
...Викито, всички знаем каква е...
                            Един некомунистически, но все пак лозунг: 'Всяка къща - лаборатория'  Stop. Ако така продължават нещата, за по-малко от петилетка ще стане реалност.

# 953
  • Мнения: 6 791
Норчи, моето се научи да пие със сламка преди 2-3 месеца като бяхме на кафе и естествено искаше от моя сок и така стана работата.  Peace

Понеже активният въглен извлича тежки метали от организма някой знае ли с положителност дали се справя с оловото? 99% съм сигурна, че да, но ми се иска някой да потвърди.

Това значи ли, че от кана Брита няма проблем за тези малки черни прашинки, които остават във водата? Че по принцип малко ме е страх, ако попаднат в чашите, но четейки това да не съм толкова притеснена. Чакам и аз потвърждение! Simple Smile

# 954
  • Мнения: 5 714
Норчи, аз така и не си купих Корел, защото прецених, че не ми трябва. Имам стъклени безцветни чинии и купи. Чат пат ми се налага и нещо топло да сложа в тях. Другите домакински съдове също са ми стъклени на Пирекс и на Corningware http://corningware.com/index.asp?pageId=122&pid=25 Ползвам също дървени съдове: за салата и разни други + дървени бъркалки.
За пасатора не мога да помогна. Моят е измислен. Ако искаш хубав, гледай Kitchen Aid и Cuisinart.
За тенджерите- и на моите първи пишеше stainless steel, бяха леки и тънки и бяха китайски. После си купих на Kitchen Aid, то пък взех, че намалих готвенето.

Моето сурово какао (на цели зърна) е от Перу. Тези дни като правя поръчка, ще питам доставчикът какво знае около случая "какао".

# 955
  • Мнения: 1 048
Вери мерси,аз се обзаведох с 2 емайлирани тенджерки,едната ми се вижда нещо доста лека,ама като за начало бива и доста купи и тавички на Пирекс,не ми трябва друго,за сега сме ок.Чиниите обаче са ми кът...тук всичко е Китайско,вече главата ме боли ooooh! Не знам дали го знаете този лаф -  In the beginning, God made the Heaven and Earth. The rest was "Made in China ,много тъжно,но за съжаление е истина Sick...
Трябват ми и още доста прибори,тези кито ги водят 18/0 също са китайски и са адски евтини  4 бр за $1 ,аа и са много леки newsm78
Черпак още не съм взела колебая се м/у неръждавееща стомана или тези на Пърекс,че нали уж силикон,ама то само покритието,отдолу си е пластмаса някаква,а и силикона свършва много ниско долу в началото на дръжката и от там пак почва пластмаса.
Никакви ел.уреди не сме взимали още(Вери май ще трябва да ми описваш вашите какви са и от къде са),искам на първо време поне 1 пасатор,иначе се каня и на робот с много джаджи,дехидрататор,някакъв уред за кълнове,че ми писна в буркани Simple Smile
Вери,а какво е слоу кук и как работи,по -здравословно и е в него?
Забравих да кажа,че ни подариха хлебопекарна http://www.sunbeam.com/ProductDetail.aspx?section=kitchen&pid=545 ,но май е с тефлоново покритие,та само дето й се радвахме(особено мъжа ми),макар че не знам защо,като ние по принцип ядем содени питки,там нито има месене ,нито втасване,сигурно се е надявал хайвана да минем на хляб с мая Simple SmileАз съм яла само веднъж хляб с квас и ми хареса,но аз не ги разбирам тия неща и не мисля ,че ще мога аз да правя,а не знам дали тук продават готов хляб с квас,не съм се сещала да погледна.

# 956
  • Мнения: 5 714
Вери,а какво е слоу кук и как работи,по -здравословно и е в него?
На принципа на гювеча. Ако ще купуваш, гледай съдинката вътре да е бяла. Аз си правя в него боба и сърмите за Бъдни Вечер.

Slow cooker

За останалите неща, като решиш, ще ти кажа.

# 957
  • Мнения: 936
Вери, а боба вариш ли го предварително, защото прочетох нещо, че трябвало да свари малко първо, иначе имал някакъв токсин, който се унищожавал при по-високи температури???

# 958
  • Мнения: 2 652
Вери, а боба вариш ли го предварително, защото прочетох нещо, че трябвало да свари малко първо, иначе имал някакъв токсин, който се унищожавал при по-високи температури???

Кисне се, за да се неутрализират инхибитори някакви (от предишната вечер). Освен това, аз винаги изхвърлям и първата вода (след 10-тина мин. варене).

# 959
  • Мнения: 936
То по принцип е така и като го варим на нормален котлон. Но понеже това го пише за Слоу кукъра, затова попитах....

Общи условия

Активация на акаунт