Някой изследвал ли е детето си за олово?

• 118 581
  • 1 075
  •   1
Отговори
# 165
какви са тези пречистващи у-ва, които ползвате? newsm78

# 166
Пак на Брита, но не знам дали ги има в България.
това

# 167
   Метален вкус ли? Става много мека и сладка - метална ми е от чешмата.
Послушах ви за стъклената кана. Simple Smile

# 168
какви са тези пречистващи у-ва, които ползвате? newsm78
Ако намеря опаковката у дома ще ти кажа. И ще питам съпруга ми.

Метален вкус ли? Става много мека и сладка - метална ми е от чешмата.
Въпрос на вкусови рецептори, явно. На мен водата от чешамата ми е много варовита и има хлорен вкус. Sick

# 169
  • най-шареното място
Водата от кана наистина става мека. Вкуса й е като на високопланинска  изворна вода - почти дестилирана. Няма плътността на нефилтрираната.

Аз  също се интересувам от филтрите за чешма.

# 170
Ние ползваме този:
http://www.wellnessfilter.com/

# 171
по темата, не съм изселдвала децата.
И пак извън темата: Грейс, ето линк към предаването, но  ена датски, нямат на английски http://programmer.tv2.dk/operationx/article.php/id-9061978.html
отделно ровейки се да го намеря, открих и http://www.godkendtevandhaner.dk/vand_producenter/0/3/0, където човек може да намери своята, по име на пройзводител и да види дали е удобрена и отговаря на изискванията за съдържание отделяне на  никел и олово. Ако има заинтересувани, свиркайте, мога преведа.Повечетро май са датски пройзводители, но има и международни.

# 172
  • София
Би ли превела за Blanco, Grohe и евентуално  IKEA ( Globe Union og Shanghai Roddes),, ако някой се засили оттам да си купи. Нали Икеа са със строг контрол.
Благодаря!

# 173
На Стройко продават с доста голяма отстъпка съдове на ССК и се кълнат, че нямали тефлон, олово и прочие...

# 174
Е, да, кълнат се.. Но колко е вярно?  Confused

# 175
Хора, оловото ни дебне отвсякъде! Имало го във фитилите на някои свещи. 2 часа запалена такава свещ може да насити въздуха в стаята с много над допустимите норми олово (да не говорим за всякакви други гадости като ацетон, катрани и петролни продукти).

Най-обикновен тест може да се направи като с парче бяла хартия се натрие фитилът на незапалвана свещ. Ако се получи светло сива тънка линийка като от молив, значи във фитила има олово.

Ето тук има повече информация, а освен това ако пуснете търсачката на английски ще ви излезнат много материали. За съжаление на бг нищо няма да намерите. В щатите производството на такива свещи е забранено от няколко години, но като знам тук какво безхаберие е...

Последна редакция: пт, 24 окт 2008, 11:26 от Grace'

# 176
Би ли превела за Blanco, Grohe и евентуално  IKEA ( Globe Union og Shanghai Roddes),, ако някой се засили оттам да си купи. Нали Икеа са със строг контрол.
Благодаря!
Набързо да кажа, че всички са одобрени от датския конторл. Срока на одобрението им изтича или 2009 или 2010, повечето са одобрени 2007, и по-малка част 2006.
Във сайта на предаването, което споменах, се казва, че независимо от одобрението, пак е имало завишени количества на олово и никел. За което беше всъщтност предаването.
П.с. извинете за забавянето, но децата са болни и не остава мнгоо време за друго освен за тях.

# 177
какво мислите за медните съдове и прибори за хранене?! те добри ли са като алтернатива на металните?! Rolling Eyes

# 178
какво мислите за медните съдове и прибори за хранене?! те добри ли са като алтернатива на металните?! Rolling Eyes

Категорично НЕ.

# 179
защо не?! аз съвсем се обърках newsm78 знам, че медните прибори са антибактериални...правят ли съединение с водата?! може ли да дадеш някаква информация?

Общи условия

Активация на акаунт