Не се страхувайте СЕПТЕМВРИйски момичета, скоро ще загугукат нашите птичета!

• 13 715
  • 284
  •   1
Отговори
# 180
Велислава, аз за първите дни съм наясно, мила...ама бабата тогава няма да е в Бг. Като се прибере ще сме вече на месец Simple Smile А иначе и аз съм на мнението, че бебетата си имат татковци за тая работа. Свеки също ми е близо, ако имам нужда от допълнителна помощ, когато тати вече е на работа:)
За прането - аз прах вече с Тео Бебе. В пералнята. Тя има и допълнително изплакване, иначе нямаше да стане...но определено така ще пера и занапред. Е...много шарените и много нежните дрешки ще ги пера на ръка, ама едно е 2 неща да тръкнеш, едно е 22 Simple Smile
 Благодаря на вас, момичета, че ми отворихте очите! Аз мислех, че бебешки дрехи изобщо в пералнята не трябва да влизат.
Анджелика, че съм луда - луда съм...ама чак толкова - не! Laughing

# 181
Аз пера в пералнята с който препарат ми падне под ръка и след това слагам омекотител. Мятам в сушилнята и готово. Ама аз отдавна съм подготвила всичко  hahaha
Само да дойде Зрънчо.
Днес много ми тежи тумбака, пъхтя като парен локомотив, а ми се налага поне 5-6 пъти да слизам до двора, което ще рече да катеря два етажа ooooh!

# 182
да ви кажа че и аз неискам някои друг да ми гледа детето няма да съм спокоина и мисля да уча задочно иначе незнам как ще се оправя и аз ще накарам нашия тати да си вземе 2 седмици отпуска щото бебка ще има нужда и от него моя хемоглобин е 127 тва нормално ли е  newsm78 или не,аз накупих всичко предварително а има толкова хубави неща за момичета и аз взех всичко в розово а ако излезне момче  Joy за селена и на мен ми казаха че трябва да си нося само чехли но незнам кога ще трябва да се плаща преди или след раждането,вие как смятате да раждате ,аз нормално и с епидурална упойка една приятелка скоро роди и каза че с тази упойка не е почуствала никаква болка и аз се успокоих все още имам страх как ще разбера дали почвам да раждам или е фалшива тревога от това се боя най много и се плаша ,терминът ми наближава и при всяка една болка аз се паникьосвам и се притеснявам дали не съм почнала да раждам чак понякога се чудя за какво се паникьосвам и се смея на акъла си,поздрави на всички и добре дошли на новите мами  Hug аз още не съм започнала да пера дрешките но скоро ще направя това чудя се със какъв прах да ги изпера щото тео бебе има много силна миризма и не ми харесва казаха ми да не взимам препарати с алое защото бебетата били алергични към алоето

# 183
Здравейте мами-сладурани Simple Smile
Сега само ще пиша и после ще чета  Crazy
Аз също май съм понастинала, нещо гърлото ме дразни, та да видим... Мисля сега да съм на чайчета, а от утре ако не съм по-добре, по съвет на личната лекарка ще почвам Осцилококцинум и Биопарокс за пръскане... Дано не се стига до тях !  Praynig
Иначе в понеделник съм на консултация и нямам търпение да се видим пак с бебо Simple Smile   А и само една седмица ми остана да работя и съм много щастлива от факта, после хуквам по магазините за оборудване за бебока!   
Айде отивам да ви чета....

# 184
Пропуснах да кажа за хемоглобина и приема на железен препарат. Ако хемоглобина спадне под 110г./л., тогава се започва желязо при бреммена. В останалите случаи е презастраховане според мен Naughty
При мен последния беше 114 и нищо не съм почвала...ако сега при последното изследване е спаднал под 110 ще започвам.... Май и аз съм от несериозните. Една опаковка Центрум Матерна я мъча от четвъртия месец и имам още 10-на хапчета. Но пък гледам да се храня пълноценно и с много плодове...сега поне това е възможно. Flutter

# 185
Луси, въпросният магазин го има освен на кошарите и на ул. Шишман в близост до Гурко. прецени кое е по-удобно за теб  Simple Smile нещата там наистина са много качествени. Ако не си посетила магазин Cocodrilo ти го препоръчвам. за мен там определно са едни от най-най-гъзарските бебешки дрешки в София.
Роси_Ка, хемоглубинът ти е отличен. По отношение сватбата- в гражданското се носи шампанско, 2 чаши, халките и документите. В църквата се носи огача, мед, червено вино, 1 чаша и 2 броя свещи. Тортата не се носи на тези места Simple Smile. Тя е за ресторанта. Относно халките - щом бъдещият ти съпруг харесва злато, а ти не - избеете бяло злато или комбинация бяло със съвсем малко жълто /колкото той да е щастлив/
Отпуската на таткото - моят съпруг беше с нас първите 20тина дни. Точно голкова ни трябваше, за да се урегулира всичко. Но той и през седмицата има възможност да е с нас. Така възнамеряваме да процедираме и сега.
Асе, въпрос за кърменето /извини ме ако сте го коментирали... ще го потърся/ Значи ти подробно вече обясни основните неща за това кое как се случва и как без напрежение е редно да върви процеса. Аз искам да т епопитам Как препоръчваш да с епроцедира при първата среща за кърмене с беб? Знаеш, че те са сънливи, не всички са ориентирани какво да правят... Да ги оставим ли просто да полежат на гола гръд, или пък да стиснем леко гърдата до поява на капки коластра и да му намажем устенцата... или пък да се пробваме направо да му поднесем гърдата в устичката? знам, че е индивидуално, но все пак - твоите наблюдения и знания какво сочат като най-добро?
момичета, като ви чета за размерите на бебето и... започвам доста да се притеснявам  Sad Моята балеринка беше едва 950гр допреди 20тина дни. Ако след 10 дни е наближила 2 кг ще съм на седмото небе, а вие коментирате човеци от по 2.500, че и отгоре... Дано е наред всичко  Praynig Praynig Praynig

На сина ми вчера му биха последния Пентаксим и за първи път даде реакция. Горкият днес се събуди с 38 градуса температура. Преди малко го взеха за уикенда и аз ще трябва да се захващам с домакински неща, че утре сме на сватба /май 5тата откакто съм бременна/, а в неделя нали аз имам празник, та да ни е чисто.  Tired

# 186
Мариам благодаря ти. Hug Hug Hug Hug ще го пробвам този Виит.Нали се сещаш, че и при мен в провинцията ме гледат, все едно съм китайка, като питам за Виши.  Joy Joy Joy
Хубава вечер, момичета кокичета.  bouquet

# 187
Здравейте, мамита!  wavey
Добре дошли на новите момичета welcome и бързо оздравяване на болничките!  Hug

Велислава- аз имам опит с този прах, ползвам го повече от две години. Доволна съм!  Peace
Доста е икономичен- 2-3 супени лъжици на 5 кг пране. Като се купува, е добре да се пита дали имат мерителна лъжичка, защото е по-малка от тази за другите прахове. Една опаковка е за около 35 пранета. Ухае много приятно и без омекотител.  Simple Smile

# 188
Здравейте, момичета! Едвам успях да ви изчета- много пишете, после човек не  може да насмогне. Влизам да ви пожелая приятна вечер и хубави почивни дни! До скоро, че тази вечер си имам гости! Hug

# 189
Здравейте момичета Simple Smile

Ние взехме да се стягаме за море Mr. Green В неделя потегляме и 10-тина дена няма да ни има. Ще се опитам да ви държа под око, но не знам как ще сме с нета. Всички да оздравявате и да стискате краката, докато си дойда, да няма изненади, особено ти Асе, дето си се настроила първа да родиш Wink

Лека вечер и всичко добро  bouquet

# 190
Добро утро и от мен.
Асе, не знам на твоята Сияна колко удобно и е било да заспива в количката или креватчето..., обаче моят син като бебе никога не е заспивал в мен. Беше му абсолютно невъзможно. След кърмене кокото и да го държах (да го чакам да се оригне - нещо, което той упорито отказваше да прави  Cry) никога дори не е придрямвал. След поставяне в креватчето обаче заспиваше моментално. За количката да не говорим - стигаше му само да я помиреше. До към 5м можеше да е и цял ден в количката и да не се събуди, ако ще е и топ да гръмне до него, даже и за храна не се сещаше. Като порастна пак си е същият. Единственият начин да заспи е да е сам в леглото и най-добре сам в стаята - иначе е мисия невъзможна. Опитвали сме се някога да го приспим на ръце, когато е бил със зъбобол или запушен нос. Ама не става - почва да се катери по нас, да се върти. Той всъщност никога не си е падал по гушкането. Просто му е невъзможно да стои без да се върти.
Така че бебета всякакви - някои обичат на ръце, други да си заспиват самички.
И при нас беше същото, че и сега  Grinning

Беба аз до преди 2 седмици също не пиех никакви добавки и витамини, но док ми изписа на последния преглед едни сокчета на ХИП за бременни с витамини и т.н. много са вкусни.
feeer  на мен още не ми кървят, но ми се надуха и понеже знам какво следва.. питах зъболекарката ми и ми изписа една медицинска паста и вода за жабурене и положението се оправи, най-добре питай твоята да ти предпише нещо, че и те не стават всичките за бременни.

Последна редакция: пт, 25 юли 2008, 20:00 от .:PATE:.

# 191
Ирини, зависи кога ти дадат бебето. Ако е още след раждането - докато си на магарето е добре веднага да го сложиш на гърда. То ще понечи да захапе със сигурност, защото първия час след раждането рефлексите им са най-силни и са най-будни, защото хормоналната атака, която те изживяват е подобна на тази, която изживяваме и ние Grinning
След това, когато и да го дадат процедурата е следната - изчакваме, за да сме сигурни, че проявява признаци на глад - върти главичка, отваря устичка и търси. След това поставяме възглавница в скута си и слагаме бебето върху нея. Стискаме гърдата, за да излезе мъничко коластра (ако разбира се знаем как да го направим Wink) и приближаваме бебето... Обаче, коластрата не винаги иска да излиза при опит за цедене на ръка. Затова природата ни е на помощ - Монтгомъревите жлези секретират онази мазнина с аромат на околоплодната течност и ако НЕ сме се погрижили старателно да си измием гърдите със сапун Wink бебето само ще надуши къде е гърдата. При всички случаи докато започне да изглежда гладно е добре да го държим близо до голата ни гръд Hug

# 192
Асенце, много благодаря  Heart Eyes Леле, ти вече си в девети месец  Hug

# 193
Поздравявам ви с току що започналият концерт на Металика Sunglasses  Този път ще го слушам от балкона Sad Малеее, ходила съм им на концерт преди 15 години Crazy Ужас, колко съм остаряла Rolling Eyes

# 194
Аз пак за водата - устата на бебчо не се ли изплаква , след като го накърмим  newsm78 Нали ставали афти и не знам кви още работи  newsm78 И изобщо на това малко човече, как да му изплакна устата  Cry Май ще полудея  Confused

Общи условия

Активация на акаунт