Майчинството - счетоводно - 11

• 73 772
  • 1 054
  •   1
Отговори
# 120
Точно така направих- взех си болничен,който занесох и така удостоверявам че съм бременна. Mr. Green Инспекцията по труда освен да ме върне на работа/което аз не искам при така създалите се обстоятелства/  и да я глоби май друго не може да направи... Имам друго в пред вид,благодаря много за отговора.  Peace

Винаги се учудвам на такива реакции от страна на жени!  #2gunfire
Ако имаш възможност, махай се от там. Защото после ще ти правят проблеми и трябва да се занимаваш с техните простотии вместо да се радваш на майчинството си.
Само че докато си в болнични, не може да започнеш на друго място.

# 121
Благодаря ти Elfita, да,  така ме осигуряват.Мислех че ще взимам 90 % от осигурителния ми доход но явно съм се заблудила.Осигурявам се на още едно работно място, но там ще имам само 3 месеца и половина осигуровки на 600 лв., дано да ми помогне за малко по висока сума за прословутото майчинство.

# 122
Здравейте.Имам детенце на 2 годинки и 4 месеца.Аз работя,а на свекърва ми прехвърлих майчинството и в момента е в неплатен отпуск по майчинство.Мога ли да я прехвърля на тази новата програма за гледане на дете до 3 годишна възраст от бабата и да взима 220лв.И дали има някаква санкция,ако я уволним от фирмата,за да я регистрираме на борсата по труда.Из винявам се ако е станао много объркано.

# 123
Прехвърлила си неплатения отпуск до 8 години?! Той не се прехвърля. Нещо сте объркали.

# 124
Реших да започна да се самоосигурявам. Отдох в агенцията по вписванията и си извадих БУЛСТАТ. И сега какво? Доколкото разбрах трябва 1-во да отида в НОИ и да си извадя осигурителна книжка, а после в НАП да си плащам осигуровките. Имам обаче няколко конкретни въпроса: 1. Как да разбера какъв размер ще са ми вноските (знам че максимумът за самоосигуряване е 2000 лв.). 2. Мога ли да започна да се осигурявам на една сума, която в последствие да увелича? Всичко, което можете да ми кажете ще ми е от полза и ще ми спести часове на лутане (с дете на 1 год. и 3 мес.). Много благодаря  bouquet

Фирмата ти трябва да има дейност. Не може просто така да се осигуряваш на много пари, а да няма доход с който може да си плащаш. Така че досбре обмисли нещата. Намери си най-добре счетоводител, който ще ти ги движи. Няма защо ти да се луташ!

# 125
Стики и uzi_buzi благодаря ви за отговорите, ще поразпитам на още няколко места и като събера мнения ще ви пиша. А със сигурност ноември ще ви кажа най-точно, какво е предвидила държавата за такива като мен...  Hug

Не виждам какви мнения е нужно да събираш В закона ясно си е написано, видях го и в Правилника за прилагането му.
http://lex.bg/laws/ldoc.php?IDNA=2135456128 - чл.14

Така че няма какво да чакаш ами подавай документи, че ноември тези пари ще ги е стопила инфлацията.

# 126
Стики и uzi_buzi благодаря ви за отговорите, ще поразпитам на още няколко места и като събера мнения ще ви пиша. А със сигурност ноември ще ви кажа най-точно, какво е предвидила държавата за такива като мен...  Hug

Не виждам какви мнения е нужно да събираш В закона ясно си е написано, видях го и в Правилника за прилагането му.

Така че няма какво да чакаш ами подавай документи, че ноември тези пари ще ги е стопила инфлацията.

О-хоооо това дето прочетох много ми хареса...  Party Благодаря ти Стики   smile3501

# 127
  • Пловдив

Стики,май няма начин как сега да ги подаде,защото сладките близначета май още не са се родили Simple Smile Сигурно ще стане ноември,та затова  Wink
сори за спама  Hug

# 128
  • София-Младост
И после пак продължава с 90% от заплатата нали?
Кога после?  Wink Тези 90% се взимат 315дни. Паралелно докато първото дете навърши 2годинки ще получаваш плюс 50% от обезщетението за отглеждане на малко дете, или 110лв. към момента.

# 129
Здравейте, имам следното питане : самоосигурявам се , свободна професия. Болничния ми за гледане на дете изтече на 17.07.08, а сега трябва да си оформя документи за отпуск по майчинство. И тъй като съм си и работодател, сама ще си ги нося в НОИ,иском до попитам въпросната молба за отпуск към кого да е адресирана и за какъв период трябва да е? През това време се осигурявам здравно в/у болничните, и на трябва да прекратявам дейност-нали ?

# 130
Привет, дано вие да можете да ми отговорите - Имам платени отпуски от 3 години не вземани -учител съм по професия, а както знаете сега училищата са с делегирани бюджети.
Длъжен ли е работодателят да ми даде да ползвам всичката си отпуска?
И ако ми се откаже как мога да си я взема  като изключа напускането на работното място?

Простете че настоявам, но може ли някой да ми отговори или не  newsm78

# 131
Стики,май няма начин как сега да ги подаде,защото сладките близначета май още не са се родили Simple Smile Сигурно ще стане ноември,та затова  Wink
сори за спама  Hug

Joy Аз нали не виждам картинки и не съм разбрала.

# 132
Привет, дано вие да можете да ми отговорите - Имам платени отпуски от 3 години не вземани -учител съм по професия, а както знаете сега училищата са с делегирани бюджети.
Длъжен ли е работодателят да ми даде да ползвам всичката си отпуска?
И ако ми се откаже как мога да си я взема  като изключа напускането на работното място?

Простете че настоявам, но може ли някой да ми отговори или не  newsm78
[/rquote]         И    мен ме засяга подобен проблем .Разрешиха ми да си ползвам отпуск до края на август  а имам  още към 60 дни.Ще следя какво може да се направи .

# 133
  • Варна
Разбрах, че има нова услуга от НОИ- уведомяват те чрез SMS за преведени майчински. Само че трябва да се регистрираш в сайта на НОИ. ако някой знае как става, моля помагайте! Shocked

# 134
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
Разбрах, че има нова услуга от НОИ- уведомяват те чрез SMS за преведени майчински. Само че трябва да се регистрираш в сайта на НОИ. ако някой знае как става, моля помагайте! Shocked

Ако в декларацията по чл.7 сте написали номер на мобилен става, иначе няма как

Общи условия

Активация на акаунт