Майчинството - счетоводно - 11

• 73 600
  • 1 054
  •   1
Отговори
# 720
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
Момичета имам въпрос.

Ако след изтичане на 315 дни си прекъсна майчинството и си взема платен отпуск, след като той свърши (имам около 2 месеца) мога ли да си продължа майчинството?

Мерси предварително.

Да, но имайте на предвид, че отпуска е за гледане на дете до 2 години независимо кога сте започнала да го ползвате

# 721
Здравейте.

Имам следния въпрос.
Имам невзет платен отпуск за 2 години майчинство. Върнах се на работа през май 2007 година. Докога имам право да взема тези 40 дни платен отпуск?

Благодаря ви предварително за отговорите!

# 722
  • Добрич
Здравейте.

Имам следния въпрос.
Имам невзет платен отпуск за 2 години майчинство. Върнах се на работа през май 2007 година. Докога имам право да взема тези 40 дни платен отпуск?

Благодаря ви предварително за отговорите!

Когато го поискате. Няма срок.

# 723
ДейзиГ, благодаря за отговора!   bouquet

# 724
Здравейте,
първо искам да се извиня ако въпроса е вече обсъждан, а аз се повтарям.Накратко:бременна съм съвсем в началото-8г.с.Осигуряват ме на не много голяма сума,предприятието е такова 4е не мога да си доплащам за по големи осигуровки,но имам възможност за втори трудов договор в друга фирма.Това ще повлия ли на бъдещото майчинство ако подпиша и този договор който реално ще е фиктивен и сама ще си внасям паричките
Благодаря Ви и отново се Извинявам ако се повтарям Embarassed

# 725
Момичета, правилно ли съм разбрала, че ако малката тръгне на ясла на 1,5 години, а аз изляза платен отпуск, за времето на платения отпуск ще получавам 50% от майчинството, а работодателят няма да плаща пълни осигуровки, а само здравната както докато съм майчинство? newsm78

# 726
Здравейте, имам и аз въпрос.  Simple Smile
В болнични (45 дни преди раждането) съм от 4 - ти септември. Счетоводителката на фирмата е коректна, осигуровките са внесени. Кога мога да очаквам първата сума пари от НОИ ?  Thinking

# 727
  • София-Младост
Здравейте, имам и аз въпрос.  Simple Smile
В болнични (45 дни преди раждането) съм от 4 - ти септември. Счетоводителката на фирмата е коректна, осигуровките са внесени. Кога мога да очаквам първата сума пари от НОИ ?  Thinking
Октомври най-рано. Тогава обикновенно се превеждат осигуровките за м.09 и  се подават декларации и в последствие и болничен.

Еххх...преди една година и аз от 04.09. излязох в първия болничен  Simple Smile Успех ти желая в последните метри преди големия финал.  Simple Smile

# 728
  • София-Младост
Момичета, правилно ли съм разбрала, че ако малката тръгне на ясла на 1,5 години, а аз изляза платен отпуск, за времето на платения отпуск ще получавам 50% от майчинството, а работодателят няма да плаща пълни осигуровки, а само здравната както докато съм майчинство? newsm78
И да и не. Тръгне ли на ясла ти трябва да се върнеш на работа. Излизаш обаче в платен отпуск, е този отпуск нали се заплаща...на тази сума работодателя дължи всички осигуровки както все едно си на работа.  Wink Да, ще получаваш 50% обезщетение върху , което не се дължат осигуровки, дори и здравна.

# 729
ДейзиГ - мерси   bouquet

# 730
Може ли линк към актуален КТ, че намирам само разни стари версии. Благодаря предварително.

# 731
  • София-Младост
Може ли линк към актуален КТ, че намирам само разни стари версии. Благодаря предварително.
Заповядай
Поправка има изменение, виж тук

# 732
  • Sofia
Здравейте,

Искам да Ви попитам следното, детето ми този месец става на 1 годинка и от август съм на работа, т. е. от 11 мес. възраст, но смятам да си продължа майчинството, доколкото разбрах нямат право да ми го откажат, но все пак ако може малко инфо точно какъв е редът?
Благодаря предварително...

# 733
И да и не. Тръгне ли на ясла ти трябва да се върнеш на работа. Излизаш обаче в платен отпуск, е този отпуск нали се заплаща...на тази сума работодателя дължи всички осигуровки както все едно си на работа.  Wink Да, ще получаваш 50% обезщетение върху , което не се дължат осигуровки, дори и здравна.
А ако съм неплатен отпуск? Заплатата ми е завишена заради майчинството и осигуровките са доста солени, та не искам да натоварвам работодателя, а искам да имам поне 1-2 седмици време след началото на яслата да мога евентуално да я прибера по-рано и т.н. Следователно търся вариант, в който хем да не се плащат пълния размер осигуровки, хем да не загубя тези 50% от майчинството!
Благодаря!

# 734
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
За периода на неплатения отпуск се дължи само здравна осигуровка

Общи условия

Активация на акаунт