Аз ще съм Януарска мама, а пупата ми вече е доста голяма

• 16 749
  • 299
  •   1
Отговори
# 75
Сънич, радвам се че е минал добре прегледа  Hug То да ви кажа донякъде е хубаво да не знае много човек, защото иначе все има за нещо да се притеснява, пък нали бремеността трябва да е възможно най-приятна и спокойна. Тук понеже някои изследвания не се поемат от ЗК и затова се записват отделно и т.н.

А за контракциите - не ги мислете момичета, както казах наслаждавайте се на бремеността, ще ги усетите има време. То колкото и да ти обясняват що е то контракция или пък как точно се усеща бебето, докато сам не го изпиташ все се чудиш това ли е или не.

Амелия, Катрин е Телец, не че има голяма разлика от овена. 

А има има и не е малка  Mr. Green Аз съм телец, сестра ми е овен, е коренно различни характери сме, хем и сме с малка разлика. Иван и той беше плануван телче да е, но реши човека да си чака термина и ми е близне. Сега бебето може и стрелец да е и козирог, и за 2те зодии нищо незнам .. ама живот и здраве да е ще науча Simple Smile

Десисладка, добре дошла  Heart Eyes

Хайде хубав ден!

# 76
Здравейте, очаквам бебе около 22/01/2009.
Ще се радвам да бременеем заедно.

Последна редакция: чт, 31 юли 2008, 11:48 от shturcho2009

# 77
  • София
И аз съм на това мнение Данче, като знаем по малко сме си по добре, поне аз така бях в предната бременност, ходех всеки месец на ехограф и това беше цялата философия, а сега то не са изследвания то не е БХС то не е Фетална морфология то не са амниоцентези.
Майките ни като не са минали през такива неща та ние сме си пак нормални хора.
Имам много бременни познати, които след БХС си изплакаха очите в последствие се оказа напълно излишно,защото всичко си е наред,ама този стрес си го имаха и то сега!
Така че аз лично гледам много да не се вманиачавам,за да имам спокоина бременност.
На всички мами много положителни мисли и много усмивки през тези хубави слънчеви дни!

# 78
  • София
Tanika кой навършва днес 5 годинки?

# 79
shturcho2009, desisladka добре дошли сред нас, хубаво и леко бременеене.

Ето една табличка за това в коя седмица в кой месец се намирате http://estestveno.wordpress.com/2008/01/14/trimestri_meseci_sedmici/

Това което не ми е ясно е как се броят седмиците. Например сега съм 14 седмица и 4 дни- това 14 седмица ли е или 15? Все забравям да питам доктора.
За зодията – аз ще гледам моето бебче да го достискам до водолей  - мъжът ми и най-добрата ми приятелка са от тази зодия и ми се ще и малкото да е такова – прекрасни хора са.  Обаче това е божа работа – само да е здраво пък другото каквото ще да е.

Честито на мамите получили добри новини от прегледите си. Аз съм чак след 2 седмици на преглед – не знам как ще издържа до тогава без до го видя малкото.

Хубав и усмихнат ден   bouquet

# 80
  • София
Tanika кой навършва днес 5 годинки?

Моя син ги навърши още месец април ама не мога да намеря лентичка с броенето след 5 годинки newsm78

# 81
  • София
 Joy А аз си мислих че днес първото ти детенце има рожден ден и понеже не знам син ли имаш или дъщеря и реших да питам преди да честитя.  /още едно рогато/

Espa много е хубав тоя линк дето си го дала и аз все се чудя в кой месец съм, но сега вече ми стана ясно. А за зодията пожелавам ти да устискаш до водолей, и аз бих искала ама няма как с термин на 07.01 бая стискане трябва да падне. Mr. Green

shturcho2009, desisladka добре дошли при нашите бременни шкембета. Лека бременност и усмихнати януарски бебчета ви желая.

за изследванията - и аз с първата бременност си ходих на обикновен ехограф, нито БХС, нито ФМ съм правила, а сега ме изпонадупчиха от изследвания, особено това БХС ми се струва много безсмислено.

# 82
Мерси на всички за топлото посрещане,на мен за сега не са ми пускали иследвания за бхс,те от касата ли се поемат или на часно си  ги правиш! newsm78

# 83
  • София
Еспа, ще стискаме заедно за водолеи. Още преди да забременея със свекърва ми се бъзикахме, тя по-точно де-че каквото и да правим с мъжо-второто да не е козирог(свекър ми е козирог и тя не харесва тази зодия, не заради него де). Като разбрах, че съм бременна и съобщих по следния начин - Имам една добра и една лоша новина - добрата е, че ще ставаш пак баба, а лошата е, че може и да се падне козирог. Та се смеехме преди 22-23 ти да не съм посмяла да раждам. Аз съм овен, майка ми също...свекър ми е козирог, както споменах-много рогати ще се съберат.
Съни4, аз предния път точно последните месеци почти нищо не качих-всичко е индивидуално.
За изследванията БХС и другите допълнителни съм си казвала не веднъж мнението-доки ме определи като нерисков фактор. Според нея самата няма смисъл, но ако държа да ги направя. Отделно мъж ми и дума не дава за тях-само да се травмирам допълнително...Понеже предния път(добре, че беше в деня на раждането) ми изкараха акъла за нищо. Аз под упойка все още, звъннах на мъж ми да не се хвали за бебето. Докато разбера, че всъщност нищо му няма. Затова и сега не ми дава да ида на 3Д, въпреки, че ми е любопитно да го видя .
  А за зодията пожелавам ти да устискаш до водолей, и аз бих искала ама няма как с термин на 07.01 бая стискане трябва да падне. Mr. Green
Историята познава и такива случаи, така, че може и да успееш Simple Smile
Добре дошли на новите мами welcome

# 84
Здравейте, момичета

По първоначална информация от 3Д бебето е момче, но очаквам окончателно потвърждение. В момента съм в 14 седмица и 4 дни (15седмица). Не съм си правила БХС, т.к. не ми беше препоръчан от доктора, а и знам, че е най-точна феталната морфология, която ще си правя на 19 август при доц. Томова.
Не мисля, че усещам контракции, а по-точно леки придърпвания от време на време, имам и леки болки като преди менструация и когато ги усетя веднага взимам Магнерот или Но-шпа.Като цяло се чувствам добре и се надявам така да продължи.
Досега качвам по 1 кг на месец.Коремчето ми е леко забележимо. Grinning

# 85
Добре дошли  welcome на новите попълнения в темичката и лека и безпроблемна  newsm51.

Това което не ми е ясно е как се броят седмиците. Например сега съм 14 седмица и 4 дни- това 14 седмица ли е или 15? Все забравям да питам доктора.

Аз понеже питах за седмиците и за месеците, та да си кажа 14 седмица и 4 дни си е 14 седмица, когато се отнася до изчисление на седмици. Т.е.  примерно 17 седмица и 6 дни си е все едно 4-ти месец, а 18 седмица и 1 ден е вече 5-ти месец.
Но когато мерят големината на бебето и теглото примерно http://www.babycenter.com/average-fetal-length-weight-chart тогава 18 седмица започва от 17 седмица и 1 ден. Поне доколкото разбрах от обясненията

Малеее, сега гледам, че вече съм в 5-ти месец.  newsm44

Но може ли някой да ми каже http://www.bg-mamma.com/site/content/view/14/37/ защо според този сайт в 18 седмица съм в 4-ти месец, а в 5-ти влизам от 21-ва седмица. Ето това не го разбирам, или всеки си го обяснява както му харесва.  newsm12

# 86
Здравейте, момичета! И аз да се похваля с хубави новини. Вчера ми беше прегледа, но се оказа,че докт. го няма. Както и да е , ходих тази сутрин. Всичко е наред и аз съм много щастлива и си обещах да спра със съмненията и черногледството. Бебчето много се въртеше, макар че аз все още не го усещам. Полът не се видя, ама аз и не съм се надявала. В началото на бременността бях 50 кг., а сега 54 . Гледам много да не му мисля, защото и предния път наддадох повече в началото, а не в края, така че Suny4 не се притеснявай!
Коя зодия ще бъде изобщо не ме интересува, НЕ вярвам в зодии!
Още не съм нагласила багажите, а утре заминаваме за  smile3549
Добре дошли на Щурчо и Десисладка!!!

# 87
sladur4esta, благодаря много за обясненията и за сайта с размерите на бебето.

Но може ли някой да ми каже http://www.bg-mamma.com/site/content/view/14/37/ защо според този сайт в 18 седмица съм в 4-ти месец, а в 5-ти влизам от 21-ва седмица. Ето това не го разбирам, или всеки си го обяснява както му харесва.  newsm12
Доколкото разбрах, след n-тото изчитане на текста в сайта, в 19 седмица си в 5 ти лунарен месец /т.е в 5 ти месец от началото на последната менструация/, но си още в 4 месец от началото на бремеността /т.е. от датата на зачеването/. А в 21-ва седмица влизаш в 5 ти месец от началото на бременността. Това, което аз не разбирам е, защо по този сайт http://www.bg-mamma.com/site/content/view/14/37/ си в 4 лунарен месец от 19 седмица, а според този http://estestveno.wordpress.com/2008/01/14/trimestri_meseci_sedmici/ от 18 седмица.  newsm78
Абе странна работа.
pepi_slanchogledche, радвам се за добрите новини от пергледа и приятно моренцееееее…

# 88
Здравейте тумбачета Simple Smile
Благодаря за хубавите думи, пожелавам Ви и на Вас много щастие с половинките. Снимките на вън са правени на голф клубът в Ихтиман в комплек Air Sofia , в същият ресторант ни бе и сватбата.  Аз  да Ви се оплача напоследък ме навяват едни мисли, не усещам бебо да рита и малко почвам да се притеснявам. Всеки ме пита рита ли, рита ли и аз почвам да си мисля разни неща. Смятам да отида на преглед другата седмица, т.к моята лекарка се връща чак август, а  и прегледът ми за ФМ и 4Д е на 19.08, ама до тогава ще изперкам. Някоя от Вас усеща ли ритане? Или още е рано и аз само си въобразявам.

# 89
Вампбал,
аз смятам, че още е рано.Аз усещам само гъделичкане от врене на време Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт