"Зелена" (ЕКОЛОГИЧНА) тема-3

• 79 363
  • 904
  •   1
Отговори
# 360
Шушулче, доколкото знам влияе върху структурата на самата храна, а и излъчва навън, докато работи. Трябва да се поровя малко за по-точна информация.

И ние ползваме платнени торби за пазар.

А батериите могат да се връщат в Биомаг, най-добре ползвайте зареждащи.

# 361
Anamar, никак не е малко  Peace Къде е тази мандра?
Котка Марта, къде се продават филтри за чешмата?

# 362
Anamar, никак не е малко  Peace Къде е тази мандра?
Котка Марта, къде се продават филтри за чешмата?

Аз купих филтърна кана, но имаше и филтри, които се монтират на самата чешма - в Технополис, че ми е близо.

Вие купувате ли разни работи втора употреба и притеснявате ли се от това?

# 363
Филтър за чешмата искам, благодаря ти.

Купуваме, разбира се - аз редовно си купувам дрехи втора ръка. Чудесни са и комбинациите между тях стават убийствени. Освен това няма начин да засечеш друга жена със същите дрехи като твоите, както често може да се случи, ако купуваш конфекция от магазините.
Бебето ми има купища дрешки, носени от други бебета преди него.
Продавалникът е добро място за купуване на използвани неща за бебето и дома, също.
А и за къщата от известно време гледам да купувам само неща от естествени материали. Последната ми такава придобивка е една черга от парцали, страхотно ми седи в спалнята Simple Smile

# 364
Евридик@, мандрата е в Брезник, на практика на 80 км от София. В самото начало на града. Иначе собственика е много съвестен, един път бяхме отишли и сиренето му беше прясно и не ни продаде.  Wink
Котката Марта, купуваме, купуваме.  Grinning Аз обожавам ровичкането в sekond hand магазините за дрехи, оттам имам страхотни попадения, неща които са страшно качествени и си личи, че са шити с качествени материи.
Иначе сушилнята и миялната вкъщи са ми втора ръка miele и също съм много доволна, че предпочетох този вариант вместо нови правени някъде из Тайланд, Индонезия и т.н. Да се притеснявам?, в никакъв случай.  Peace

# 365
Просто имам чувството, че "на запад" идеята reuse-reduce-recycle се приема много нормално, а в България още е съпроводена със съжалителни погледи - сякаш го правиш, защото не можеш да си позволиш нещо "новичко". А пък аз честно казано, освен ползите за околната среда, не намирам нищо лошо в това да се щади семейният бюджет и да се влага в нещо смислено, вместо да се налива вода в потребителската мелница.

# 366
А пък аз честно казано, освен ползите за околната среда, не намирам нищо лошо в това да се щади семейният бюджет и да се влага в нещо смислено, вместо да се налива вода в потребителската мелница.
Peace  Toчно тази потребителска мелница е завладяла почти всички около мен Confused Както и мнозинството от човечеството предполагам.

Ние също си взехме сушилня втора употреба Miele,цената беше почти колкото на такава от магазина,но колебание почти не е имало.Дори и гаранция си има Laughing
Ползвам Фрош и Amway,само че напоследък от верото на Amway пак много ми изпръхват ръцете,което не ми харесва,може би проблема е в мен,защото преди не се е случвало.Препарата им LOC почиства идеално всичко и се справя много по-добре от съвременната химия.

Димитриана,уреда за кълнове го поръчах от сайта,тук в наше село нема такива работи  Wink

А за бамбуковите килими какво ще кажете?Ние имаме едно малко такова,но се замислям и за по-големия вариант.

# 367
да кажа за мен и семейството ми. ние нямаме нищи синтетично - дрехите са само памук, вълна и коприна. позлвам хартиените тапети, много ме кефят и сега си купихменови, немски за смяна, че с две деца  Crazy съдовете са ни стъкло, кристал и няколко тави. ползвам предимно йенската посуда за печене. стаите ще им слагаме дюшаме. прозорците са от пвч обаче. искам да си купя истински копринени пердета но струват адски скъпо. важно е че знам магазина де, ще ги закупя и тях че сега сме без. мебели в стаите нямаме, само едно дървено скринче за децата. леглото набебето е от дърво, но после ще спят и двамата налегла от плоскости. всичките ни чаршафи и покривала са памучни. аз купувам предимно дървени играчки и книжки, рядко на чико нещо. купуваме био киселото мляко и сирене и други био неща, мед и т.н. но..........адски скъпо започна да ни идва.
никога не хвърлям отпадъци и боклуци навън. е обелки от банани понякога да но те се разграждат. най добрите ми приятели са като мен. много обичаме планините и всякак ги пазим от боклуци. за жалост ползваме памперси. както казах много скъпо излиза всичко естествено. не е по силите ни. за корка ние имаме но в жилището н амайка ми и е чудесен вариант. може и тук да го сложим вместо дюшамето, много по топло и приятно е.
а да - нямаме сушилня, миялна, микровълнова, уред за хляб. имаме хладилник и пералня Simple Smile тъй де че аз за какво съм  Mr. Green

Последна редакция: ср, 25 фев 2009, 14:49 от Anaise

# 368
Anaise, пелените за многократна употреба са много по-евтини от памперсите, защото ги купуваш само веднъж. И не са като едновремешните обикновени памучни пелени, а имат удобството на памперсите и не пропускат по дрехите, само трябва да се сменя подложката им и да се пере. Виж тази тема - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=375252.0

# 369
Anaise, пелените за многократна употреба са много по-евтини от памперсите, защото ги купуваш само веднъж. И не са като едновремешните обикновени памучни пелени, а имат удобството на памперсите и не пропускат по дрехите, само трябва да се сменя подложката им и да се пере. Виж тази тема - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=375252.0

ескарина, къде могат да се видят на живо тези пелени и да ги разгледам какво предстваляват? просто нямам време да чета темата погледнах само 1 страница набързо. то на нас не пелени ами такива тип гащи ще ни трябват да събува и обува, че след месец мисля да почваме да се учим да пишакаме извън памперса Simple Smile

# 370
Какви филтри за вода ползвате, от типа с активен въглен: http://www.royal-sense.com/object.php?id=4
или с активно сребро от типа: http://samozdrav-bg.com/25.61.0.0.1.0.phtml
или кана за филтриране?
За микровълновите печки:
Всяка от печките създава микровълни, които „бомбардират“ молекулите на храната, като създаващото се трептене ги принуждава да се нагряват. Това нанася значителни вреди на молекулите на храната, които се разкъсват или деформират. Опасността за децата идва от това, че някои от аминокиселините на L-пролина, които влизат в състава на млякото за децата, се преобразуват в d-изомери, които се считат за невротоксични и нефротоксични (вредящи на нервната система и бъбреците).

Последна редакция: ср, 25 фев 2009, 16:39 от M_Nik

# 371
ескарина, къде могат да се видят на живо тези пелени и да ги разгледам какво предстваляват? просто нямам време да чета темата погледнах само 1 страница набързо. то на нас не пелени ами такива тип гащи ще ни трябват да събува и обува, че след месец мисля да почваме да се учим да пишакаме извън памперса Simple Smile

Предполагам, че имаш предвид "преходни гащи", например един вариант: http://family-bg.com/prX_1642.htm
На живо не знам къде могат да се видят, може би в Биомаг.

# 372
Вие изобщо ли не използвате найлонови торбички? На мен ми трябват, защото си събирам органичния боклук в тях. Та от време на време си слагам стоките от магазина в такава торбичка.
В тази връзка, добрата новина е, че торбичките в CBA са от дегрален  Peace

# 373
Вие изобщо ли не използвате найлонови торбички? На мен ми трябват, защото си събирам органичния боклук в тях. Та от време на време си слагам стоките от магазина в такава торбичка.
В тази връзка, добрата новина е, че торбичките в CBA са от дегрален  Peace

Стремя се, но някак винаги има "достатъчно" вкъщи за да има в какво да изхвърлям боклука  Mr. Green Някой непрекъснато ги влачи.
На Била новите торбички също са разградими за под 2 години, ама забравих как се казва материалът.

# 374
Предполагам, че имаш предвид "преходни гащи", например един вариант: http://family-bg.com/prX_1642.htm
На живо не знам къде могат да се видят, може би в Биомаг.
  bouquet
От два месеца си избирам пелени за многократна употреба и все нещо не е както го искам. Голямо четене, голямо проучване и голямо чудене беше. Но всъщност ми трябват точно тези преходни гащи, това е! Толкова време загубих в изучаване на материи, джобове, без джобове и т.н., та чак ме е яд. Важното е, че разбрах какво търся Simple Smile

За торбичките - аз си купих от Англия няколко много красиви чанти от плат. Побират ужасно много и издържат всякакви тежести. А и много им се радвам как изглеждат Simple Smile Изобщо не взимам найлонови торбички, повечето продавачи вече ме знаят и изобщо не ми предлагат, понеже пазарувам от едни и същи места.
За боклука обаче купувам специални торбички за боклук. Преди време бях питала дали не може да се вземат такива от дегрален, но ми казаха, че тези, които продават в Бриколаж, се водят уж разградими, но всъщност са още по-вредни.
Не знам как да процедирам, дано да започнат тук скоро да продават истински разградими торбички за боклук.

Общи условия

Активация на акаунт