Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 44

• 57 819
  • 292
  •   1
Отговори
# 210
  • Варна, морето и сините вълни!
Мимито тортата ти е станала много хубава Peace - мадамката се е получила много добре.
Само нещо ще си позволя да кажа,макар че никога не съм правила фигурки и едва ли аз трябва да се изказвам.
И в предната картинка ми се стори - малко са и дължички ръчичките май newsm78 и като че ли от врата почват.
Дано не ми се обидиш че въобще се обаждам Sick
Не ти се обиждам ама никак даже! За ръцете - сложих и врат ама стана малък,някак се сплеска от главата. А ръцете са дълги колкото ръцете на барбито на щерката от което гледах за модел. Може би изглеждат дълги заради това че не мога да оформя добре мускулчетата и лакътя Confused Аз и затова ги попрекрих с косата Mr. Green

# 211
  • Vaudreuil Canada
По шоколадовия въпрос имам пак питания към Ванчето или който друг е ползвал. С какво се маже тортата под шоколадовия фондан - пак ли маслен крем или може и друг?
За последните 2 страници го има писано 2 пъти.

По въпроса за лъскавина, ванчето съвсем наскоро отговори. Виж и дсертацията на тема шоколад преди 5 страници

Дисертацията много внимателно я прочетох - ама явно въпроса ми куца - много ми се спеше като го писах.
По-скоро трябваше да звучи само с маслен крем или може и друг? Защото за фондана е маслен крем, ганаш или някакво сладко каквото констатирах че нямам и не се затормозих да запомня - има го на първа страница.

За слепването масления крем не се ли откроява ако не е оцветен?

# 212
  • Пловдив

Дисертацията много внимателно я прочетох - ама явно въпроса ми куца - много ми се спеше като го писах.
По-скоро трябваше да звучи само с маслен крем или може и друг? Защото за фондана е маслен крем, ганаш или някакво сладко каквото констатирах че нямам и не се затормозих да запомня - има го на първа страница.

За слепването масления крем не се ли откроява ако не е оцветен?

Според мен под всяко покритие е добре да е или маслен крем или ганаш. За да не се рискува от разтичане и за по-добро слепване.
За фигурките пробвай с много гъста каша от пудра захар и вода (може да си я оцветиш) И другто, което са писали е с малко разтопен фондан, а може и разтопен шоколад (естествено не горещи)

# 213
  • Бургас
Шемет, единствената торта, която правих с покритие беше намазана със сладко от кайсии под шоколадово тесто. За трите дни през които стоя докато се изяде тестото не се размекна и не се разтече

# 214
  • Карнобат
Влизам на бързичко  да ви покажа тортичката си http://www.foto.bg/uploads//5047/IMGA0513.JPG.
Ей ама неуморни сте ,един ден да прескоча и сте преполовили темата. То торти ли красиви не видях, то идеи ли и експерименти  bouquet smile3501 smile3501
Отивам ,че имам гости.  lalalala

# 215
  • UK
 Браво момичета  Hug Много са ви хубави тортичките   bouquet

Аз имам молба  Praynig Дайте ми идея за торта с къщичка. От тези детските, за РД на малкия. Вече поръчахме една но искам и аз да му спретна, че сутринта ще празнуваме с дечицата а вечерта с възрастните Simple Smile

# 216
  • у дома
Аз имам молба  Praynig Дайте ми идея за торта с къщичка. От тези детските, за РД на малкия.

не съм сигурна какво точно имаш предвид  newsm78 но виж тази и следващите снимки, може да ти помогнат  Peace

# 217
  • София
Ванче, по повод на кувертюра, който е ползвала Мимито - последвах нейната информация - заповядай - http://ilchovski94.com - имат онлайн магазин, остава да се провери и дали доставят този продукт до София. Благодаря ти за "десертацията" на тема шоколадово покритие - отивам да си я копирам, но е добре да блесне на първа страница, все пак, както и в библиотеката:)))

Аз нямах нет 2 дена и днес станах разногледа, докато изчета темата. Не се наемам да коментирам 5-6 страници, но поздравявам всички с повод, както и създателите на торти, междувременно:)))

Мимито, не ми се отваря твоя сайт със снимки и това си е.

shemet_neveroiaten, аз мажа под катова покритие с ганаш. Слепвам с разтопен шоколад - заковат се слепените неща:)))

# 218
  • Варна, морето и сините вълни!
Ванче, по повод на кувертюра, който е ползвала Мимито - последвах нейната информация - заповядай - http://ilchovski94.com - имат онлайн магазин, остава да се провери и дали доставят този продукт до София. Благодаря ти за "десертацията" на тема шоколадово покритие - отивам да си я копирам, но е добре да блесне на първа страница, все пак, както и в библиотеката:)))

Мимито, не ми се отваря твоя сайт със снимки и това си е.

shemet_neveroiaten, аз мажа под катова покритие с ганаш. Слепвам с разтопен шоколад - заковат се слепените неща:)))

Като знам как работят Илчовси, аз лично не бих рискувала с интернет магазина им Peace
Сега ще постна снимката тук дано я видиш.

По принсип има още снимки но ще задръстя форума  bouquet

# 219
Димитрина - Голямо мерси. Сега ще разуча нещата.
Мимито, и на теб едно голямо мерси. Благодаря и за предложението за помощ. Сигурна съм, че и тук ще се намери начин да купя, без да те тормозя.
Мегита - Ето ти малко къщички, ще се наложи да филтрираш леко.
http://images.google.bg/images?q=%D1%82%D0%BE%D1%80%D1%82%D0%B0% … p;sa=N&tab=wi
http://images.google.bg/images?hl=bg&client=firefox-a&rl … p;sa=N&tab=wi

# 220
  • София
Mimito, благодаря и за мнението и за снимката - идеята е много добра, момичета също, мернах перипетиите ти назад в страниците, това е втория опит, нали - само нослето е малко като на клоун, но тя цялата е закачлива и не претендира за реалоподобност, а по-скоро като анимационен образ, така че не е толкова натрапчиво
А този, белият кувертюр, май няма много общо с шоколада...Няма какаово масло.

Ванче, нещо ми се дърпа този сайт за кувертюра, но май имат и магазинно представителство в София, само дето не ми се отваря линкът...

# 221
Незнам, дали имат проблеми с доставките и клиентите, както каза Мимито, но тук видях нещо интересно.
Мимито, ти си от Варна и си пазарувала оттам. Дали е възможно да провериш тази опция. И да поразпиташ за какво става въпрос. И къде в страната имат представителство. Ще ти бъда  благодарна, наистина. БОИЧКИ
Странно - пише: Оцветител - 100 гр., а като увеличиш снимката, на нея пише 300 гр. Впечатли ме и друго:1мл ОЦВЕТЯВА ОТ 1 ДО 5КГ ПРОДУКТ, а на шишенцето пише 1 грам на 1 кг. готов продукт. Би, ли проверила моля те, какво точно оцветява тази боя и дали става по нашата част. Да не се окаже оцветител за сокове. Което мисля че няма да е проблем.
ТОВА пък е техен фондан..... Някой може ли да каже нещо по въпроса.
А, на  всеки кувертюр има много добро описание и като съдържание и като начин на работа с него. За тесто не пише де, но ще се пробва естествено..... Хората са направили много подробен и хубав сайт. Направо ме засърбяха ръцете с тия техни подробни обяснения.
Димитрина, видях картата, но не се отваря нито една от показаните точки.

# 222
Аз може ли да попитам къде по-точно е ул. Български орел 8? И какво е работното време? Знам, че е обяснявано, ама сега не знам къде да търся... А там няма златна и сребърна боя, нали?

# 223
  • варненка от София
Аз може ли да попитам къде по-точно е ул. Български орел 8? И какво е работното време? Знам, че е обяснявано, ама сега не знам къде да търся... А там няма златна и сребърна боя, нали?

Български орел се намира зад Макдрайв, в района на лятно Тракия. За другото питане не мога да помогна.

# 224
  • у дома
Аз може ли да попитам къде по-точно е ул. Български орел 8?

http://www.bgmaps.com/map.asp?sid=4d95ae40ce673925be10a2b042198e … ame=&size=5x4  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт